Izrađujemo prekrasne prostirke

Anonim

Izrađujemo prekrasne prostirke

Možete samostalno napraviti tepih za dom sa svojim vlastitim rukama, bez obzira na vještine i vještine. Iskusni majstori stvaraju složene, originalne proizvode, ali samo početnike za shvatiti igle - jednostavan, ali atraktivan i koristan. Danas ćemo vam reći kako i od onoga što možete stvoriti različite vrste tepiha i malih prostirki.

Vrste tepiha

Izrađujemo prekrasne prostirke

Što želite stvoriti tepisi to učiniti sami? Uostalom, opcije su ogromna količina. Trebate li tepih za dom, spavaću sobu, dječju sobu, a možda i za razvoj ili jednostavan dekor? Pokušajmo shvatiti sve ove sorte. Naučit ćete kako napraviti pravi remek-djelo od djevojke.

Možete odabrati sljedeće glavne vrste.

  1. U kupaonicu. Mogu se nalaziti u kupaonici i blizu nje. Obje vrste sprečavaju klizanje. Sažetak prostirke ne dopuštaju da se voda širi po podu, ukrasite sobu.
  2. Krevet. Ako nema tepiha kod kuće u sobi, možete učiniti s dekorativnim krevetom tepih, doći na koji je ujutro mnogo ljepši nego na hladnom linoleumu.
  3. Zid. Ogromni tepih na zidu je zastarjelo rješenje za uređenje kod kuće. Ali danas možete napraviti izvorni tepih vlastitim rukama od djevojke i objesiti na zid u sobu.
  4. Za računalo miša. Do sada se pokreće miša aktivno koristi jer štite uređaj od preranog trošenja. I općenito, oni samo krase računalni stol.
  5. Za hodnik. Sasvim je moguće napraviti prostirke vlastitim rukama i položiti ih u hodnik vašeg doma. To će omogućiti ne distribuirati prljavštinu oko kuće, nadopuniti unutrašnjost sobe i pozdraviti goste izvorni natpis ili sliku.
  6. Masaža. Možete stvoriti slične prostirke za djecu i odrasle. Samo razmislite da su taktilni osjećaji kod odraslih i djece potpuno različite.

Sada ćemo vam reći više o tome kako, s vlastitim rukama, stvoriti predstavljene vrste tepiha.

Članak o temi: grozdovi (kuće za ptice) vlastitim rukama. Kako napraviti ptičje kuća - upute i crtanje

U kupaonicu

Izrađujemo prekrasne prostirke

Mnogi privlače ideju izrade kupatilo s vlastitim rukama. Da, najjednostavnije rješenje je kupiti gotov tepih u kupaonici. Ali to je previše lako. Ako želite shvatiti ručni rad, pokušajte ga učiniti vlastitim rukama. Ovdje su neke ideje o tome. U vlastitim rukama, tepih ove vrste bit će mnoge prednosti. Samo to ispravite i visoku kvalitetu.

  1. Kupite gotov materijal koji se koristi za kupaonice ili je dizajniran za sobe s visokom vlagom.
  2. Smanjite radni komad s infirnim materijalima. To može biti gumbe, obrt od pluta, plastike.
  3. Izrežite prazninu tepih neobičnog oblika. Uključite fantaziju, sve će se ispasti.
  4. Možete napraviti plovilo, potpuno izrađeni od vinskih čepova u dva dijela. To će biti istovremeno dekorativni i masažni tepih. Kork se ne boji vlage, jer će se u kupaonici savršeno uklopiti.

Krevet

Izrađujemo prekrasne prostirke

Ovdje je potpuni let fantazije, budući da se nosi s krevetom mogu biti izrađeni od svih vrsta materijala i tkiva, koristeći izvorne tehnike. Dajemo nekoliko primjera.

  1. Od mahovine. Nije lako to učiniti, ali rezultat će se zadiviti. Stvarate u osnovi živahnu sadnju, koja je ugodna, korisno je hodati.
  2. Od šljunka. Bojanje kamenje pružit će korisnu masažu stopala pri buđenju. Znate koliko živčanih završetaka u stopama, a odgovorni su za rad gotovo cijelog organizma. Ujutro, takva masaža će biti vrlo korisna. I vrlo je lako napraviti - ljepilo polirane šljunak na bazi.
  3. Od vune. Možete uzeti originalnu ili umjetnu vunu. Ustani s bosim stopalima toplim i lijepim sličnim materijalima. Ali bilješka, briga za njih će morati pažljivo. Nisu previše svijetle boje ne koriste, inače će vam biti osigurano redovito pranje.
  4. Od stare odjeće. Postoje mnoge tehnike, tehnike koje omogućuju starih stvari kako bi napravili veličanstvene prostirke. Takvo rukovanje se naziva patchwork, danas je nevjerojatno popularan.

Montiran na zid

Kao što smo već rekli, ne govorimo o Big Wall Carkeru, koji se danas mogu naći samo negdje u selu bake. Ova vrsta dekora smatra se uzorak lošeg ukusa i zastarjelih pogleda.

Ali postoji moderniji pristup. Radije nije tepih, koji ga predstavljamo, ali dekorativno platno koje se može napraviti i objesiti na zidove unutar kuće.

Da biste ih stvorili, možete koristiti širok raspon materijala:

  • Prometne gužve;
  • Poklopci boca;
  • Papirnate aplikacije;
  • Prirodna bambusa;
  • Sušeno lišće stabala;
  • Koža;
  • Sve vrste tkanina;
  • Prirodna vuna;
  • Životinjske kože;
  • Stara odjeća;
  • Gumbi;
  • Šljunak;
  • Školjke, itd.

Članak o temi: zavjese za kuhinju u stilu Hi Tech: Pravila

Od tkanina se mogu napraviti, izrezati izvorne figure, obrt, dekoracije. A ako govorimo o gumbima, šljunkama i sličnim stvarima, onda će trebati osnovu za koju su ove stavke jednostavno zalijepljene.

Za miša

Ako vi ili vaše dijete često koristi računalo, miš je istovremeno obavezna alat za rad za PC. Zašto ne napraviti lijepu domaću mat za miša?

Nudimo neke zanimljive ideje.

  1. Udahnite novi život u starom tepihu. Izrežite drugi oblik, uklonite gornji sloj trošenja, držite još jedan dekor.
  2. Naručite ispis omiljenu fotografiju na tepihu. Danas je popularno rješenje.
  3. Izrežite se tepih od linoleuma ili se osjeća.
  4. Ako razumijete elektroniku, možete napraviti tepih sa svjetlosnim efektima. To će zahtijevati pleksiglas i LED diode. Fotografije i sheme sličnih proizvoda su lako pronaći.
  5. Iz pređe. Koristit ćete paket i puno laka za kosu. Na pakiranju pređe pređu i obilno je obrađen lakom. Tada morate čekati sušenje, procijedite pređu i operite šampon.
  6. Dekor. Kupite najlakši monofoni miša i ponovno ga podesite na svoj ukus. Za to su tehnike pogodne za pletenje, šivanje, kuglice, rekoracije, fotografije itd.

Za hodnik

Glavni zadatak tepiha objavljen u hodniku je prikupiti svu prljavštinu, na popisu s ulice, tako da se nije proširila po cijeloj kući. Kombinirajte ručni rad s praktičnošću proizvoda.

Zapravo, napravite tepih vlastitim rukama nije tako teško. Ovo nije obična jastučić miša s vlastitim rukama, koje se koriste na stolu računala. Da, i veliki podni tepisi mogu izraditi samo čarobnjake. I ovdje su kompaktne polovice na bilo koji od nas. Osim toga, prostirke će imati vlastitu ključnu značajku - jedinstvenost i autorska ideja.

Članak o toj temi: Kako napraviti higijenski tuš

Stoga bi se trebao odabrati materijal.

  1. Donje strane, koji je tepih stavljen na pod, ne smije se kliziti.
  2. Debljina Odaberite najmanje 3-5 milimetara tako da tepih ne stalno završava i nije se deformirao prilikom hodanja na njemu.
  3. Površina ne smije imati složen oblik, geometriju, skup depresija, duga hrpa. Tako će prljavština vrlo duboko prodrijeti, jer se izgled teg vrlo brzo pokvari, a to će biti izuzetno teško skrbiti za to.
  4. Odaberite tamne boje tako da prljavština nije odmah vidljiva na prvom prolazu duž tepiha.

Masaža

Ako ste shvatili ručni rad, svakako vam savjetujemo da napravite barem jedan masažni tepih. Može biti noć, za kupaonicu, za dječju sobu ili čak za kuhinju.

Prije izrade tepih odaberite željene materijale. Učinak masaže može se dobiti primjenom određenih opcija dizajna površine:

  • Čepovi od vina ili šampanjca;
  • Plastične pokrivene;
  • Šljunak;
  • Guste niti;
  • Guste kuglice s hrpe;
  • Tanak uže;
  • Silikonske kuglice;
  • Gumbi;
  • Mahovina;
  • Žitarice;
  • Grane bambusa itd.

Budite oprezni pri izradi masažnih tepiha, ako ih koristi od djece. Za njih je bolje napraviti pojedinačne masažere, nježnije, nježnije.

U odraslih, koža u stopama formirana i punjenja, koja ne bi rekla o djeci. Budući da ugodan taktični tepih za odrasle može uzrokovati ozbiljnu bol u djece.

Oglavlje omogućuje stvaranje najneobičnijih, originalnih i korisnih prostirki za vaš dom. Odlučite se, koju vrstu obrta napravite, gdje će se nalaziti. Nitko ne sprječava stvaranje nekoliko različitih vrsta, u rasponu od jednostavnog ukrasnog, završavajući masažnim prostirima.

Čitaj više