Montažni okvir za gipsanu ploču: Uputa

Anonim

Sustavi za gipsani su dugo bili sastavni dio moderne gradnje. Oni vam omogućuju da značajno smanjite troškove velikih količina rada i omogućuju da se smanji vrijeme prilikom instaliranja. Treba napomenuti da je proces izgradnje gipsanih sustava je vrlo jednostavan, ali zahtijeva točne izračune prilikom instaliranja okvira.

Zbog toga se ova faza rada smatra jednim od najodgovornijih. Potrebna je ozbiljna preliminarna priprema, a upute za njegovu ugradnju uključuju ne samo projekt rada, već i detaljan popis potrebnih elemenata.

Montažni okvir za gipsanu ploču: Uputa

Tipični zid s izolacijom

Montage Karcasa

Podešavanje dizajna profila podijeljen je u nekoliko koraka. Valja napomenuti da se može razlikovati za namjeravanu svrhu, ali je svladao načelo montaže okvira za suhozid particiju može se nositi s bilo kojim sličnim radom.

Montažni okvir za gipsanu ploču: Uputa

Mogućnost tipičnog dijela projekta particije

Članci na temu:

  • Kako napraviti trupova za suhozidom
  • Okvir iz profila pod gipsanom ploču
  • Kako sastaviti okvir iz profila za gipsanu ploču

Projekt

Ovaj proces je osnova za izgradnju.

Mora u potpunosti prikazati cijeli sustav profila s montažnim elementima.

  • Da biste počeli na listu papira, morate nacrtati budući zid u prikladnom mjerilu.
  • Zatim, po svom perimeru označavamo lokaciju profila vodiča. Oni će biti pričvršćeni s podrškom potpore.
  • Nakon toga, na početku zida i na kraju, zabilježeno je mjesto ugradnje vertikalnog profila. Bit će pričvršćen na zid ili, ako je potrebno, postaje kut jednostavnosti.
  • Zatim nazovite mjesto ostalih vertikala. Oni moraju biti smješteni jedan od drugoga na udaljenosti od 60 cm od sredine međusobno. To je učinjeno tako da je prikladnije za montiranje ploča koje imaju 120 cm širine.
  • Zatim ugradnju okvira za gipsar predlaže postavljanje horizontalnih profila koji će spojiti okomito.

    Stoga ih treba napomenuti na projektu. Obično se nalaze na udaljenosti od 60 cm jedan od drugog, ali ako želite, ova se veličina može promijeniti.

  • Prilikom povezivanja profila potrebno je koristiti posebne vrste montažnih pričvrsnih elemenata. Najčešći od njih su križevi.

    Oni sigurno pričvršćuju i profile među sobom, smirivanje čak i kut od 90 stupnjeva. Takve veze također vrijedi napomenuti na projektu.

  • Kako bi se ispravno montirao okvir za suhozid pod zvučnom izolacijom, treba koristiti posebne vijke za samozad.

    Oni se nazivaju "buvlja", a među stručnjacima, oni su poznati kao vijak onih 3,5 x 9,5. Ako želite, oni također mogu biti prikazani na projektu, ali obično to ne čine, jer majstori radije stječu odmah veliko pakiranje ovog pričvršćivača kako ne bi testirali nedostatak njih.

  • Ako je to potrebno unutar budućeg zida da postavite različite životne sustave ili druge uređaje, također se može zabilježiti na planu.

Članak o temi: Photo Pozadine za zid na zidu: 3D za kuhinju crvena, zidna mural, dekoracija, dizajn, dekoracija, video

Vrlo često se postavlja pitanje kako pravilno montirati gipsanu ploču na kvrgavom okviru. Odgovor može poslužiti točno isti projekt, ali uzeti u obzir uporabu drvenih tračnica i odgovarajućeg zatvarača.

Savjet!

Projekt je napravljen da napravi razmjeru, jer je moguće izbjeći pojavu netočnosti i na kraju dobiti vizualno točan plan za budući dizajn.

Montažni okvir za gipsanu ploču: Uputa

Tipični zid projekta s dvostranom kožom

Kupnja materijala

Ako je projekt ispravno sastavljen, onda problemi s kupnjom potrebnih instalacijskih elemenata neće biti mnogo rada. Dovoljno je pokazati ga prodavatelju u trgovini, koji će odmah pokupiti potreban broj profila i zatvarača.

U isto vrijeme, on može pomoći u pronalaženju nekih netočnosti u projektu ili brza optimalna rješenja za određenu situaciju.

Savjet!

Prilikom izračunavanja preporučuje se korištenje posebnih programa koji olakšavaju samo proces odabira materijala, već i olakšavaju stvaranje projekta.

Montažni okvir za gipsanu ploču: Uputa

Vrste profila i spojnih elemenata

Alat

Ako će se instalacija okvira izraditi vlastitim rukama, morate kupiti poseban alat. To može biti profesionalna oprema ili obični kućanski aparati.

Stoga je potrebno instalirati:

  • Perfekator ili udarna vježba;
  • Škare za metal;
  • montirani nož;
  • odvijač ili odvijač;
  • slikanje ili kabel s plavim;
  • razina izgradnje;
  • rulet;
  • visak;
  • kit nož;
  • kutak;
  • čekić;
  • kreda ili olovku.

Montažni okvir za gipsanu ploču: Uputa

Alat koji može biti potreban prilikom obavljanja posla

Označavanje aplikacija

Ova faza je prenijeti glavne linije iz projekta na zidove, pod i strop. Ovdje je potrebno biti vrlo oprezan i koristiti različite mjerne instrumente.

Nije vrijedno štedjeti na njima, jer će relativno mala cijena razine ili ruleta omogućiti izbjeći visoke troškove prilikom ponovnog korištenja pogrešnog rada.

Savjet!

Ako će se instalacija izvršiti na nekoliko razina, onda bi svaka od njih trebala biti označena s odvojenom bojom. To neće dopustiti stvaranje pogrešaka pri sastavljanju.

Montaža

Ova vrsta rada ne zahtijeva posebne izračune. Svi su napravljeni u pripremi projekta.

Članak na temu: transformator transformator 220v / 220v, 380v / 220v, 380v / 380v, 220v / 12v

Stoga je od majstora potrebno sastaviti dizajn u cijelosti u skladu s planom.

  • Priključeni su profili nosača prvog lica. Za to se koriste udarni tipovi 6 x 40 ili 6 x 60.
  • Zatim ugradnju vertikalnih i horizontalnih skakača, uz pomoć "buha" i posebnih elemenata u obliku križeva.
  • Dalje, upute za video instalacije preporučuje provjeru pouzdanosti sve veze, a ako je potrebno, napraviti dodatne vezove cijelog dizajna na pod, strop ili zid.

    To se radi pomoću posebnih perforiranih metalnih traka ili stropnih suspenzija.

  • Kada je okvir potpuno spreman, u njemu je montiran potreban sustav života u obliku električnog ožičenja ili vodoopskrbe ili kanalizacijske cijevi.

    Također u ovom trenutku instalirani su izolacija i zvučna izolacija.

Savjet!

Nije potrebno kada instalirate na povlačenje iz prethodno pripremljenog projekta. Isprva se takva odluka može činiti racionalnim, ali na kraju se ispostavlja da je to pogreška.

Montažni okvir za gipsanu ploču: Uputa

Prethodna particija iz profila

Ugradnja gipsana ploča

Najvažniji stupanj je instalacija ploča za gips. To nema ništa komplicirano u tome jer je potrebno jednostavno montirati materijal pomoću samodostatnosti od 3,5 x 25 ili drugog prikladnog u ovom obliku.

Nakon što su plahte instalirane, potrebno je koristiti posebnu kit i pojačavajuću traku kako bi zatvorili sve šavove. Također proizvode udjele zglobova između poda i stropa, kao što je prikazano na fotografiji. Kao rezultat toga, ispada potpuno gotov zid.

Izlaz

Dakle, ugradnja okvira za sustave gipsane ploče sastoji se od dvije glavne faze, od kojih je jedan pažljivo pripremiti i stvoriti projekt, a drugi je izravna instalacija. U isto vrijeme, pažljivo preliminarno djelo na početku donijet će svoje plodove na kraju. Zbog toga se projekt smatra temelj za proizvodnju turivača iz suhozida.

Čitaj više