Polaganje pločica na neravnom zidu: Značajke i nijanse

Anonim

Prije obavljanja radova su uklonjeni svi nedostaci na zidovima. Ako za slikanje, potreseći pozadine takav zadatak postaje glavni, pločica je stavljena i bez pažljive pripreme. Naravno, to će pogoršati konačni rezultat, ali će uštedjeti vrijeme i građevinske materijale.

Ponekad je nemoguće poravnati zidove zbog ograničenog područja, jer suhozid i žbuka "jesti" prostor značajno.

Ali u isto vrijeme, metoda polaganja pločica da provede barem minimalan rad na niveliranju zida. Učinite to na jedan od sljedećih načina:

  • Žbuka. Primijenjeni na problematična područja. Osim toga, radite zid s tankim slojem smjese.
  • Gipsana ploča. Koristi se za uklanjanje ozbiljne depresije. Ovdje okvir nije potreban, samo komad materijala odgovarajuće veličine je izrezan i lijepljen na zid. Rubovi su blago ispušteni, a šala je ispuštena žbukom.
  • Bugarski. Koristi se u suprotnom problemu - eliminirati konveksne dijelove, uz njegovu pomoć, ukloniti priliv betona. Uzmite priključci nepoželjne.
  • Grid. Unaprijed pričvršćeni noktima ili vijcima do zida. Popravlja ljepilo i pločice na problematičnim područjima.

Takve metode iako ne jamče savršeno poravnanje zidova, ali poboljšajte njihovo stanje i omogućuju vam da proizvedete bolju instalaciju pločice.

Polaganje pločica na neravnom zidu: Značajke i nijanse

Metode poravnanja načina

Značajke korištenih materijala i suptilnost oblika

Prije svega, kada radite s neravnom površinom, format same pločice je važan. Kako bi razlike minimalno vidljive, optimalna će biti izbor srednjih pločica.

Što se tiče adhezivnog rješenja, preferencija daje plastične kupljene smjese. Domaće pješčane šminke trese, ako se primjenjuju previše debeli sloj.

Također se preporučuje korištenje SVP-a. Ovaj uređaj će olakšati proces uklapanja susjednih elemenata, ljepilo će se distribuirati više ili manje ravnomjerno i na kraju ispada ravnu površinu bez kapljica.

Razmotrite metodu polaganja pločica na nepripremljenom neravnom zidu. Prvo, prođite kroz razinu površine i označite identificirane nedostatke. Zatim minimizirajte pronađene kapljice. Tek nakon toga zidovi su natopljeni i nastavite izravno na polaganje.

Članak o toj temi: Vanjski i unutrašnjost kuće u skandinavskom stilu: Ugodni motivi sjeverne Europe (39 fotografija)

Polaganje pločica na neravnom zidu: Značajke i nijanse

Tijekom suočavanja s neravnom površinom preporuča se koristiti pločicu srednjeg formata i SVP-a

Napravite ljepilo kao na zidu i na samoj pločici s nazubljenom lopaticom. Za poravnanje, uhvatite pločicu cina i pritisnite ruku. Svaki korak kontrolira razinu. Nakon utvrđivanja nedostataka, imate 10 minuta da ga uklonite za postavljanje ljepila. U suprotnom, to će morati razmotriti rješenje i početi ponovno. Šavovi su fiksirani križom ili klinima. Radite u malim segmentima tako da donji redovi imaju vrijeme da se osuše i ne pomaknu.

Moguće posljedice

Ako stavimo pločicu na apsolutno nespremni neaktivan zid, u budućnosti neće biti problema. Naravno, mnogo ovisi o stupnju zakrivljenosti, ali općenito se posljedice mogu podijeliti u sljedeće kategorije:

  • Zvučnici. Najčešći problem. Zbog pada kapi na površini zida, naime, upravo je teško staviti pločicu. Prilikom podešavanja kutova strše preko susjednih elemenata s jedne strane i zapadnog u otopini s suprotnim. To je vidljivo s velikim pločicama.
  • Površina u obliku valova. Također je teško uklopiti razinu za mozaik i male dijelove, dakle, valne kapljice nastaju na facionable avionu.
  • Neravni zglobovi. Prilikom postavljanja pločica, široki šavovi se formiraju između elemenata, a priljeva nije isključen, što je još više neželjeno. Djelomično eliminirati ovaj nedostatak može se koristiti za mržnjenje.
  • Slabljenje propadanja otopine. Uz povećanje sloja ljepljivog pripravka, njegova svojstva se pogoršavaju, smjesa se skraćuje ili se uvuče tijekom vremena. Osim toga, troškovi povećanja ljepila.
  • Obrazovanje praznina. Kada se nanosi na debeli sloj otopine kako bi se u potpunosti uklonili sve udubljenja ispod njega, postaje teže što dovodi do zidarstva zidarstva.
  • Uništavanje pločica. Ako je opterećenje opterećeno tijekom nepravilnosti površine, s vremenom će se rasprsnuti pod tlakom.

Članak o toj temi: pozadina u boji limuna u unutrašnjosti različitih prostora

Polaganje pločica na neravnom zidu: Značajke i nijanse

Kada se oblaganje ne pripremi avion, nedostaci zidanja su neizbježni

Da bi se izbjegli takve probleme, preporuča se unaprijed obaviti barem minimalno radno djelovanje površine. Ako situacija nije tako kritična s zidovima, u slučaju suočavanja s poda nepravilnosti je neprihvatljivo.

Ako je nemoguće učiniti zidove savršenim, upotrijebite opisane metode. Preporučljivo je da ih ne zlostavljate, jer će u budućnosti neizbježno utjecati na vaš popravak.

Preporučujemo gledanje videozapisa:

Čitaj više