Kako napraviti grafičku particiju - korak-po-korak upute

Anonim

Rješavanje pitanja izgradnje unutarnje particije, danas nema potrebe za korištenjem tradicionalnih materijala kao što su cigle, blokovi i drveni materijali. To je razumljivo, jer postoji gipsana ploča na tržištu, koja je pretpostavljala sve svoje konkurente. Dakle, pitanje je kako napraviti gipsanu particiju u sobi, je najčešći.

Zašto?

Kako napraviti grafičku particiju - korak-po-korak upute

Kako napraviti particije od suhozida - instalacijska shema

  1. Jednostavnost procesa izgradnje. Učiniti unutarnju particiju je lakše nego jednostavno.
  2. To je najekonomičnija opcija u financijskoj cijeni i u smislu privremenog.
  3. Do danas Gipsana particija je najlakša konstrukcija svih poznatih , I u skladu s tim, pritisak na podove se smanjuje.
  4. Gipsana ploča je ekološki prihvatljiv materijal. Može se koristiti danas u svim sobama s različitim sastancima. Sve će ovisiti o vrsti materijala. Mi bilježimo vlagu otpornu i otporne na vatru. Usput, granica požara otpornosti suhozida je prilično visoka, što potvrđuje mogućnost sukladnosti sa svim pravilima i normama sigurnosti požara.

Članci na temu:

  • Particije okruga Gypsum
  • Unutarnje particije iz gipsane ploče
  • Particija gipsana s vratima

Kako napraviti grafičku particiju - korak-po-korak upute

Kako napraviti particiju u sobi za suhozidu - ravan dizajn

Podizanje particije gipsana ploča

Ovaj proces mora biti podijeljen na nekoliko koraka, gdje su dva glavna: ugradnja okvira i njezino obloge suhozida. Postoji još jedan stupanj - to je ponašanje toplinske i zvučne izolacije radova povezanih s polaganjem potrebnih materijala u interpofilni prostor okvira.

Kao i ožičenje potrebnih komunikacijskih mreža. To je obično električno ožičenje i različiti kabeli.

Kalkulator

Jednostavan kalkulator izgleda ovako:

Širina, M.
Visina, M.
ImePotrošnja protokaJedinice. Mjerenja
jedan Lima gipsa karton Knauf GLK (G CLEB)sq.
2. Vodič za profil PN 50/40 (75/40, 100/40)BIM.M.
3. Profil regala PS 50/50 (75/50, 100/50)BIM.M.
četiri Jedrilice samo-tapkanje TN25PC.
pet , Napure "fugenfuller" ("Unflot")kg
6. ArmaturaBIM.M.
7. Dweel "K" 6/35PC.
osam , Traka za brtvljenjerm m.
devet , Brušenje dubokog univerzalnog Knauf-TifengrundaL.
10 Ploča za kuhanje mineralasq.
jedanaest Kutak profilaZa potrebe kupacaBIM.M.

Montage Karcasa

Dakle, odgovaranje na pitanje kako pravilno napraviti particiju gipsane ploče, potrebno je odrediti koji će materijal biti podignut.

Opcija dva:

  • Drvene šipke;
  • Profili metala.

U načelu, i drugi materijal odvijaju se za korištenje. Ali prednost je najbolje dati drugi. Zašto?

  • Prvo, stablo pod djelovanjem promjena u takvim pokazateljima, kao vlage i temperature, počinje mijenjati svoje dimenzijske pokazatelje. Stoga se pojavi vjerojatnost razvodnika šesti žlice.
  • Drugo, usporediti trajnost ovih dva materijala nema smisla. I tako je sve jasno.
  • Treće, metalni profili već su radili rupe za ožičenje električnih mreža.

Članak o temi: stilovi zavjesa u unutrašnjosti - ukratko o glavnom

Kako napraviti grafičku particiju - korak-po-korak upute

Kako napraviti particiju gipsane ploče - ugradnja okvira

Ako usporedite dvije glavne faze izgradnje particije, onda je ugradnja dizajna okvira i složena i odgovorna. Zašto početi? S oznakom.

Prije svega, oni se primjenjuju na strop i na podu dvije identične linije koje određuju mjesto particije. Oni moraju biti u jednoj vertikalnoj ravnini. Kako to mogu učiniti?

Postoje dvije opcije:

  1. Značite strogu liniju na stropu, koja bi trebala biti okomita na zidove koje se povezuje. I iz ove linije do poda s vingom za razbijanje nekoliko bodova, koji će biti pohapljeni na podu.
  2. Ova opcija je ista, samo suprotno. Prvo, linija je nacrtana na podu, a vodovodne točke određuju se na stropu.

Bilješka! Da se obje linije pravilno primjenjuju, potrebno je unaprijed provesti rad na izjednačavanje površina i spola i stropa.

Kako napraviti grafičku particiju - korak-po-korak upute

Kako napraviti okvir za particije od suhozida - instalacija profila na pod i strop

Sada su linije instalirane metalne stropne profile (PP), koje su pričvršćene na površine samoizgrada. Stoga ćete za ovu operaciju trebati perforator i odvijač.

Udaljenost između pričvršćivača određuje se rasponom od 30-40 centimetara. Potrebno je posvetiti posebnu pozornost na pričvršćivanje ovih profila, jer će snositi cijelo glavno opterećenje.

Zatim se instaliraju okomita regala, udaljenost između kojih se određuje širinom samog tabora žbuke. To jest, vertikalno montirana litra mora se osloniti na tri vertikalne profile.

Dvije će biti smještene na rubovima lista, jedan u sredini. Obratite pozornost na takav čimbenik da dva susjedna suhozida moraju ležati na jednom profilu s njihovim rubovima (to je važno pri obavljanju instalacijskih radova).

To znači da se ugradnja vertikalnih regala mora provesti iz bilo kojeg zida, gdje je instaliran zid profil, koji je pričvršćen na zid samoizgradom. Od njega je odgođeno 60 centimetara (lista lista) do suprotnog zida. To su mjesta za pričvršćivanje regala na strop i seksualne profile.

Vrata u particiji

Kako napraviti grafičku particiju - korak-po-korak upute

Kako napraviti particiju suhozidom - formiranje vrata

U bilo kojoj particiji trebate vrata. Instalirani profili vrata su najviše učitaniji, pa se njihova instalacija daje posebno značenje.

  • Prvo, profili su instalirani po polici prema otvoru.
  • Drugo, potrebno je umetnuti drvenu šipku u njih staviti u njih, koji je pričvršćen unutar samoizdržavanja.

Važno! Veličina drva mora točno odgovarati veličini unutarnjeg otvora samog profila. Montaža s self-ladicama najbolje se provodi na bočnim policama.

Vrata je nužno formirana križ, koji će odrediti visinu vrata. Da biste to učinili, morat ćete napraviti dizajn p-oblika koji trebate instalirati i osigurati "prema gore". Dimenzije horizontalne police određene su dimenzijama širine vrata.

Članak o temi: Cipele Prilikom polaganja laminata: Kako eliminirati?

Ako se odluči instalirati otvaranje s lukom, ugrađena je lučna konstrukcija umjesto prečke. Morat će to učiniti od istog profila, ali u isto vrijeme izdržati konfiguraciju.

U načelu, ne postoji ništa komplicirano u proizvodnji. Da biste to učinili, morat ćete smanjiti mali broj klinova u profilu, na granicama koje će element početi savijati (za to možete koristiti škare za metal).

Kako napraviti grafičku particiju - korak-po-korak upute

Lučni otvor gipsane ploče

Nakon toga, moguće je postaviti bilo koji radijus na koji će se formirati luk. Važno je ne narušiti ukočenost lučnog dizajna. Iako će sama gipsana ploča stvoriti snagu i ukočenost, tako da nema razloga brinuti.

Članci na temu:

  • Ugradnja unutarnjih vrata u suhozidu
  • Koji je profil potreban za particije iz gipsane ploče

Prozori i police u particiji

Particija sa sustavom Windows je jednostavan dizajn. Sve se izvodi ista tehnologija. Otvaranje prozora formira se horizontalnim profilima, koji su ugrađeni između regala.

Najlakši način za izgradnju prozora je montiranje dva križanja između najbližeg otjecanja, ali takav prozor je standard u širini (60 centimetara).

Da biste stvorili manje prozore, morat ćete instalirati male komadiće profila između križa, koji odgovara udaljenosti između horizontalnih umetaka. Ova metoda omogućuje izgradnju particija s potrebnim brojem prozora različitih veličina, što vam omogućuje da nekako diverzificirate izgled cijele strukture.

Kako napraviti grafičku particiju - korak-po-korak upute

Opcija, kako pravilno izraditi particiju gipsa

Što se tiče particije s police, treba napomenuti da ovaj dizajn ima niz poteškoća u izvršenju, koji ovise o konfiguraciji same particije. Stvar je da se police mogu ugraditi i vješati.

To je od toga da morate biti odbijeni pri radu. U našem slučaju (jednostavna particija) viseće police će biti relevantnije, nema potrebe za promjenom dizajna.

Ako je pitanje na takav način da napravimo podjelu gipsane ploče u stanu s ugrađenim policama, morate modificirati cijeli dizajn okvira.

  • Prvo, to će morati proširiti donji dio particije.
  • Drugo, postoji potreba za širenjem srednjeg dijela vodoravno.
  • Treće, police treba odrediti i odrediti prisutnost bočnih zidova.

Članak o temi: Veznim krajolicima velikih veličina: sheme za slobodan, morski i zimski, urbani i rustikalni, mali jednobojni, setovi za jesen, ljeto i proljeće

Sve je to teško, stoga ne biste trebali pokušati je li proračun dodijeljen za popravke ograničen.

Krivolinaya particija

Ponekad dizajneri daju sobu neobičnu i ekstravagantnu, instalaciju particija, čiji su dijelovi povezani pod kutom. Mnogi se mogu činiti da je ovaj proces nešto vrlo različito od prethodnog.

Ništa slično, važno je odrediti konfiguraciju samog zida. Sve ostalo nije drugačije.

Kako napraviti grafičku particiju - korak-po-korak upute

Kutna pregrada

Ako je jednostavnije, kontura particije se određuje na stropu i na podu, prema kojem su profili složeni. Sada između njih, kao i obično, regali su instalirani.

Važno! Na mjestu odstupanja particije, to jest, gdje su dva dijela pričvršćena na određeni kut (veličina kuta nije bitna), potrebno je instalirati police, mora postojati dva, na svakoj strani zidnog dijela ,

Danas, češće su dizajneri počeli koristiti particije s kutom, čime se razdvajanje prostora postiže nevertan način, što je vrsta novost u dizajnerskoj umjetnosti. Istina, cijena takve particije bit će nešto viša.

Članci na temu:

  • Ukrasne particije gipsane ploče
  • Vrata od suhozida
  • Handwood zidovi s vlastitim rukama

Cracking okvir gipsboard

Dakle, idemo dalje, odgovarajući na pitanje kako napraviti gipsanu particiju vlastitim rukama. Druga faza je trim.

U načelu, ovaj proces ima standardni postupak. To jest, listovi su instalirani na okvir i pričvršćene na njega samoizvlačenju.

Kako napraviti grafičku particiju - korak-po-korak upute

Kako napraviti okvir za particije iz gipsane ploče - plahte

Pa, ako cijeli dizajn ima samo vrata. Ali ako je rješenje da je par prozora još uvijek na snazi, onda je potrebno smanjiti liste u veličini.

Sve to nije teško, ali postoji jedna točka koja se odnosi na ostatke materijala. Oni će definitivno biti, i to je način na koji vi razumijete, pitanje spremanja.

Ali ništa se ne može učiniti. Još uvijek morate kupiti takav broj materijala koji će odgovarati području objekta.

Dakle, sve će riješiti kvadratni metar kao dimenzionalnu bazu bilo koje ravnine. Osim toga, na svakoj strani okvira, bit će vezana određena količina materijala.

Zaključak na temu

Ovaj članak bi trebao biti za vas kao upute za uporabu. Ona je ona koja odgovara na pitanje kako napraviti particije od gipsane ploče vlastitim rukama.

Ali ako niste razumjeli nešto, onda na stranici smo posebno postavili fotografije i videozapise. Ovo je tvoja pomoć.

Čitaj više