Gdje početi polagati popločavati u kupaonici: sekvenca i tehnologija polaganja

Anonim

Da bi se ispravno ispunio rad popravka, prije svega morate saznati slijed pločica polaganja u kupaonici. Ako se u konvencionalnim prostorijama često koristi načelo "odozgo prema dolje", potrebno je staviti u apsolutno suprotan način. Redoslijed obrada promjena i prije svega morate se pobrinuti za uklanjanje glatkog spola. To je zbog činjenice da će nakon nanošenja sloja otopine i polaganje pločice zida i pod potom promijeniti njihovu razinu.

Nakon završetka poda, možete početi završiti zidove. U isto vrijeme, rad se izvodi iz donjeg prema gore. Da bi obloga izgledao privlačno i ne sadrži elemente rezanja na vidljivim zonama, preporuča se otkriti položaj redaka unaprijed i početi montažu rada s druge trake.

Ako planirate žučiti popločanu kupku ili izlazne granice, onda se dekoracija zida može obaviti na dva načina: od rubnjaka do zida ili od dna prema standardnoj metodi. Više preferirana je prva opcija.

Gdje početi polagati popločavati u kupaonici: sekvenca i tehnologija polaganja

Ispravan slijed pločica za polaganje u kupaonici: prije svega poda je okrenut i samo tada zidovi

Razmatra se selektivni slijed pločica okrenutih u odnosu na određenu ravninu. Također se uzima u obzir mjesto namještaja i vodovoda. U nekim slučajevima, možete uštedjeti i ostaviti, na primjer, zidove iza kupaonice bez premaza.

Shema polaganja i označavanja

Prije nego što počnete stavljati pločicu na zidove ili pod u kupaonicu, morate odlučiti o projektu izgleda i saznati gdje će se nalaziti elementi cilja. Da biste to učinili, preporuča se u početku izraditi dizajn na papiru. Prilikom izrade crteža, uzimaju se u obzir ljestvica i točne veličine pločica. Tako možete jasno cijeniti situaciju i napraviti potrebne prilagodbe.

Članak o temi: parosolacija za pod u drvenoj kući: polaganje naloga

Nakon što je projekt dizajniran može se pokrenuti na radnom mjestu. Prvo morate odrediti perimetar poda. Linije moraju biti čak i da se u budućnosti može eliminirati. Za označavanje, najbolje je koristiti lasersku razinu ili navoj tretiran s kredom, nanosi se na betonsku površinu i tako označava konture okrenutih.

Gdje početi polagati popločavati u kupaonici: sekvenca i tehnologija polaganja

Najčešće sheme za pločice za polaganje u kupaonici

Da biste označili zidove, morate koristiti sam pločicu. Pričvrstite ga na zid bez otopine, krećući se s vrha do dna i označavajući položaj svake pločice. Tako možete odrediti točku pokretanja zida. Donji red će biti položen na reznim elementima.

Okrenut prema podu

Budući da popravci počinje dno, prije svega, potrebno je vezati pločice na podu kupaonice. Možete početi raditi prema jednom od sljedećih načela:

  • Od dugog vidljivog kuta , Ovo je tradicionalna metoda. U tom slučaju, prvi element okrenut je složen iz najgledanije točke, odnosno iz kuta, koji se nalazi nasuprot zida s vratima. Ako je ova zona zatvorena kupom ili tušem, izvedivost takvog principa djelomično je izgubljeno.
  • Od praga , To je najčešća metoda. U tom slučaju, proces polaganja pločice počinje iz kuta, blizu vrata. Racionalnost korištenja ove metode određuje se činjenicom da se dio kupaonice skriva vodovod.
  • Iz središnje oznake , Ova metoda je iznimno rijetka i prikladnija za prostrane kupaonice s otvorenom središnjom zonom. U isto vrijeme, namještaj i vodoinstalateri trebaju biti smješteni uz zidove tako da je moguće sakriti elemente izbijanja. Centar kupaonice određuje se primjenom označavanja. Morate odrediti središte svakog zida i provesti linije za ove točke. Na mjestu raskrižja i središnji zglob od četiri pločice iz kojih polaganje počinje.

Članak o temi: sjenica iz cijevi s vlastitim rukama - jednostavne verzije vrtnih struktura

Gdje početi polagati popločavati u kupaonici: sekvenca i tehnologija polaganja

Osnovna načela polaganja pločica na podu

Zidni ukras

Tehnologija polaganja pločica na zidovima u kupaonici također ima svoje suptilnosti. Kako bi se bolje razumjeli kako staviti pločice, metodologija i slijed rada treba razmotriti detaljnije. Tehnologija polaganja keramičkih pločica uključuje prisutnost sljedećih koraka:

  1. Za početak, napravite približan položaj bočnih elemenata, uzimajući u obzir poluspravni prostor.
  2. Odredite položaj donje crte drugog reda i popravite drvenu traku, metalni kut ili profil na ovom mjestu na takav način da se ispostavi da je ravna crta koja označava početak zida. Takav bar će vam omogućiti da povučete točnu razinu prilikom polaganja i sprječava puzanje pločice.
  3. Provjerite ljepljivu otopinu i dajte joj slomljene 10-15 minuta.
  4. Primijenite ljepilo na zid pomoću zupčanika. Povratna strana pločice ne može se obraditi.
  5. Pričvrstite pločicu na mjesto namijenjeno i malo pritisnite.
  6. Nakon popravljanja drugog elementa, umetnite plastični križ na spoj kako biste podesili debljinu šava.
  7. Pritegnite pločicu quanke i provjerite usklađenost na razini.
  8. Premjestite redove, u nekim slučajevima ima smisla raditi paralelno s dvije pruge.
  9. Prvo, stavite cijele elemente, a zatim izrežite fragmente koji nedostaju.
  10. Svakih 4 reda osušimo kafić i zaključavanje.
  11. Potonji leži donji red, nakon što se vrh osuši i može ukloniti traku za podršku.

Ova se tehnologija koristi i kada je opremljena kuhinjska pregača, okrenuta prema fasadama zgrada itd.

Gdje početi polagati popločavati u kupaonici: sekvenca i tehnologija polaganja

Kada obložite zidove, polaganje pločica počinje s drugim donjem redom u smjeru

Shavi obrada i defekt defekt

Nakon suhe površine mogu se nastaviti s šavovima. Napravljena je nakon potpunog polaganja pločica i očistite ga od ljepila. Za ovu uporabu posebne deblje mješavine. Preporučuje se navlažiti zglobove s antiseptičkom.

Članak o temi: pločica za kuhinju na pregaču: stručne preporuke

Flout se nanosi s gumenom lopaticom ili uz pomoć konstrukcijske štrcaljke, u izgledu izgleda kao slastice, može se napraviti iz paketa celofana. Posljednja metoda je posebno relevantna za rad s epoksidnim mješavinama, oni su viskija i stoga ih pažljivo ispunjavaju u prostor između pločica obične lopatice bit će vrlo teško.

Gdje početi polagati popločavati u kupaonici: sekvenca i tehnologija polaganja

Posljednja faza pločica za polaganje u kupaonici je fugiranje šavova

Mjesta između vodovoda i pločice treba tretirati uz pomoć brtvila. Osim toga, uglovi i kompatibilna područja rade na isti način. Uz pomoć mastika, možete prikriti male nedostatke i prilagoditi vizualno širinu šavova.

Sakrij zglobove između poda i zida, kao i pločice i vodovoda s plinth ili ukrasne daske. Oni su fiksirani na posljednjem mjestu uz pomoć brtvila.

Nakon polaganja pločica i fugira, šavovi nužno moraju oprati površinu pločice mekom spužvom. Tako da ga izbrišite od ostataka građevinskog materijala. Za sjaj, tretirajte pločicu do stakla do stakla.

Proces polaganja keramičkih pločica u u prosjeku traje 3-4 dana. To će biti dovoljno za pripremu radnog područja, vezati površinu površine, pustiti ih sušiti i zatvoriti šavove između elemenata. Ako se pridržavate ispravnog redoslijeda polaganja pločice, moći ćete minimizirati nedostatke i ukloniti ravnu površinu.

Preporučujemo gledanje videozapisa:

Čitaj više