Kako staviti gipsboard pod slikanje vlastitim rukama

Anonim

Bločica je moderan univerzalni materijal koji se najčešće koristi u uređaju stropnih struktura i unutarnjih particija. Međutim, instalirati zid ili suspendirani strop - to je još uvijek Pollwy, drugi zadatak je dekorativno urediti površinu.

Stoga nije iznenađujuće da su pitanja u vezi s pravom primjenom kit na površini suhozida u našim danima zabrinuti za mnoge.

Kako staviti gipsboard pod slikanje vlastitim rukama

Gipsana ploča ispod boje zglobova - obvezni postupak

O gips

Gipsboard je trenutno na vrhuncu njegove popularnosti.

Njegove glavne prednosti, kao što su:

  • cijena;
  • fleksibilnost i jednostavnost u radu;
  • sposobnost izrade instalacije vlastitim rukama;
  • Pouzdanost i trajnost -

Povoljno je dodijeliti ovaj materijal iz masa drugih.

Pogodno ploča je pogodna za poravnavanje površina bilo koje vrste, kao i za izgradnju preklapanja i lukova. Budući da tipične kuće često griješite nepravilnosti zidova, savršena opcija će biti partnerske particije iz suhozida.

Osim toga, imati okvir, takav dizajn omogućuje vam da položite izolaciju, što je više i zvučno izolirano ovdje. Takvi zidovi i stropovi su savršeno maskirane komunikacije i omogućuju vam da postignete originalna rješenja dizajna (na fotografiji ispod).

Kako staviti gipsboard pod slikanje vlastitim rukama

Strop zida i gipsa.

Plahte ovog materijala mogu se montirati na ljepilo i na profilnom sustavu. No, bez obzira na značajke zatvarača, izravna nužnost je staviti gipsanu ploču pod slikanje. Ovaj proces je duži i prilično kompliciran, može se provesti i ručna i mehanička metoda.

Prva opcija će biti poželjnija jer vam omogućuje postizanje istinski impresivnih rezultata. No, rokovi provedbe projekta će u ovom slučaju biti donekle stegnut prirodnim razlozima.

Kako staviti gipsanu ploču pod slikanje i hoće li gipsana ploča biti obojana bez kit - to su dva pitanja, odgovori na koje će se dati u nastavku.

Članak o toj temi: Koje su mogućnosti za polaganje pločica na podu

Članci na temu:

  • Kako žbukanje gipsane ploče
  • Priprema suhozida pod bojanjem

Čupanje suhozida

Naravno, plijet od gipsa prije slikanja je potreban postupak. U suprotnom, isključite samo premaz.

Postoji određeni red rada, koji opravdava sljedeće upute.

Pravila za žbukanje gipsane ploče

Podložnik gipsane ploče pod slikama pruža takve korake:

  1. Tijekom rada posebna se pozornost posvećuje hrpi listova, kao i udubljenja koji ostaju nakon uvijanja vijaka.

    Spojevi trebaju biti probušeni ljepljivim srpama, nakon čega treba nastaviti s pranje kit kako bi poravnali površinu.

Kako staviti gipsboard pod slikanje vlastitim rukama

Ljepljiva traka zmije.

  1. Klita gipsane ploče pod slikanjem počinje s zglobovima plahte, budući da se ovdje pojavljuju nepravilnosti. Nanesite sloj treba biti ravnomjerno i pažljivo izgladiti.

Savjet! Da biste dobili idealno glatku površinu, graditelji preporučuju korištenje gotovih prostranih sastava. Karakterizira najprikladnija dosljednost, ne sadrže kvržice koje se kasnije mogu očitovati na površini zida.

  1. Nakon što se sloj kita konačno osuši, treba ga izgubiti uz pomoć Emery. Zatim nanesite drugi sloj kit.

    U ovoj fazi, trebali biste uhvatiti cijelu površinu zida kako biste proizveli poravnanje boja. Činjenica je da kontrastne boje kita i GCC-a mogu imati teško naići na svijetlu boju.

  2. Nakon što se drugi sloj vozi, potrebno je također izgubiti.
  3. U prisutnosti vanjskih kutova u okviru gipsanih ploča, ojačaju se upotrebom perforiranih uglova. Kalupljenje treba provesti pomoću gipsa. Višak koji se obilježava kroz rupe u kutu mora se ukloniti korištenjem lopatice.

    Kako bi se u potpunosti poravnati kut, potrebno je ponovno uključiti površinu u otopinu nakon prethodnog sloja hvatanja kita.

Kako staviti gipsboard pod slikanje vlastitim rukama

Zidni pokrivač gipsa.

Obavljanje posla

Nakon što ste dobili potvrdan odgovor na pitanje: "hoće li se podložnom pločom morati postaviti prije slikanja", pojavljuje se novi zadatak u vezi s pravom radu. Razgovarat ćemo o tome u ovom odjeljku.

Članak na temu: Kako se riješiti vage u vašem apartmanu - Savjeti i fotografije

Putt za gipsanu ploču pod slikanjem počinje kada se ploče za gipsane ploče pouzdano ojačavaju na zidu ili stropu.

Prvo je potrebno učiniti temeljitom prajz. Da biste to učinili, mogu se koristiti razne smjese za prajmeru. Najbolje je dati prednost u uvezene opcije.

Strop od pyot gipsa je složeniji proces, a ne slične operacije sa zidovima. To je razumljivo čak i bez objašnjenja.

Nakon sušenja sloja prajmera, pažljivo zatvorite šavove, nanošenjem žbuke žbuke. Za to, smjese koje proizvodi Rotband, Perfix, koji se koriste s posebnom mrežom (srp), što omogućuje da se osigura najbolje spoj zglobova.

Nakon završetka ispuštanja šavova i nametnuta je zmija, možete otići na prvi sloj otopine.

Treba napomenuti da postoji nekoliko osnovnih opcija za završnu obradu zida.

  1. Ova tehnologija je možda najekonomičnija , Predlaže samo jedan sloj kita s naknadnim fugiranjem i primjenom završnog premaza.

    Ova metoda je korišten za dugo vremena, jer gipsana ploča za izoštravanje pod bojom u ovoj metodi je jednostavna i jeftina.

    Osim toga, rezultat takvog jednostavnog djelovanja je lijepa i ravna površina.

  2. Putchal u tri sloja je dulja opcija, ali u ovom slučaju rezultat će biti nešto viši.

    Nakon završetka početne obrade potrebno je napraviti površinu površine s kožom, a zatim nanesite drugi sloj.

    Opet, pratimo ga i pokrivamo ga na webu (staklall), koja je sposobna pružati bolji prianjanje materijala, kao i zaštitu od miješanja i istezanje kit.

Kako staviti gipsboard pod slikanje vlastitim rukama

Pozadina "Pautinka" NTRCN.

Tada je napravljen završni sat suhozida, čiji sloj treba biti savršeno gladak.

Na temelju ozbiljnosti i bolova o opisanim radovima, pitanja, kao što je "Volsterboard se nalazi prije slikanja?" nestati sami.

U teoriji, krajnji rezultat ovih radova više ne ovisi s brojem slojeva, već iz vještine umjetnika. Također imajte na umu kvalitetu materijala, stoga ovdje nije vrijedno obavijestiti i jeftino.

Članak o toj temi: Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

Možete izvršiti kit u dva sloja, također možete napustiti web u slučaju da će tapeta biti zalijepiti na zidu. Ako se kit provodi pod slikanjem, ili će površina biti odvojena mletačkom žbukom, zatim je potrebna staklena stakla kako bi se osigurala pokrivenost trajnosti.

Potrebu za završnim zrakom

Kako staviti gipsboard pod slikanje vlastitim rukama

Zid kit na webu.

Budući da je slika suhozida bez kita jednostavno nevažeća, zid bi trebao biti prekriven tako da se ispostavilo savršeno glatko premazivanje. To je gotovo nemoguće postići bez nametanja završnog sloja kita.

Prije preklapanja ovog sloja potrebno je pažljivo pripremiti površinu, za koju postoji stakleni kolest. Međutim, umjesto toga možete koristiti poseban kit ili razrijediti uobičajeni.

Završni sloj treba primijeniti velikim i glatkim spatulama, zahvaljujući kojem je moguće postići najhladniju površinu.

Zaključak

Nadamo se da nakon ovog članka više nemate pitanja, je li potrebno staviti gipsanu ploču pod slikarstvom? U isto vrijeme, ta se rad treba provoditi na visokoj razini, bez štednje novca na materijalima i polako, jer prilikom sušenja boje, svi vaši nedostaci će biti vidljivi.

Uz vizualne primjere shtloktiranja zidova pod slikanjem, možete pronaći u video materijalima na našoj web stranici.

Čitaj više