Liječenje gipsane ploče ispred pozadine: što je uključeno u njega

Anonim

Vrlo veliki postotak stanovništva s vlastitim rukama izvodi se kod kuće za neke radove na poboljšanju njihovog stanovanja i stalno poboljšavajući to. A za one koji su zainteresirani, sada ćemo razmisliti o tome kako liječiti gipsanu ploču prije nego što je pozadinu i kako to učiniti ispravno.

Liječenje gipsane ploče ispred pozadine: što je uključeno u njega

Ljepilo pozadinu na gipsanu ploču

Vrste tretmana suhozidom pod pozadinom

Liječenje gipsane ploče ispred pozadine: što je uključeno u njega

Na ovoj zidnoj ljepljivoj pozadini ne smije

Poslanice od gipsane ploče su idealna površina za lijepljenje pozadine - oni su glatki i ljuska služi papiru da je sama je izvrsna osnova za adheziju s drugim materijalima. Ipak, obrada gipsane ploče ispod pozadine je sastavni korak popravka, bez kojih je plaća jednostavno nemoguća.

Obratite pozornost na fragment zida gipsa u fotografiji na vrhu, i vidjet ćete glave vijaka, koji će se manifestirati s zapuštenim mrljama kroz tapetni materijal i šokove, mijenjajući olakšanje, a to ne bi trebalo biti!

Članci na temu:

  • Prajmer za gipsanu ploču
  • Trebate li staviti gipsanu ploču prije lijepljenja pozadine
  • Kako razbiti pozadinu za gipsanu ploču

Grunting suhozida

Liječenje gipsane ploče ispred pozadine: što je uključeno u njega

Grunting suhozida

  • Mnogi su zainteresirani da propuste gipsanu ploču prije pozadine naljepnice - tako, treba ga biti predizbana, ali to bi trebalo biti učinjeno ne nakon brtvljenja šavova, ali prije početka primera ulazi u zglobove. To će biti točno ako su mjesta priključka primijenjena ne s valjkom, ali maklavitsa tako da tekućina prodire između plahte na sam profil.
  • Odabir prajmera koje proizvođači na tržištu mogu koristiti za suhozid, toliko je velika da čak i nema smisla dodijeliti bilo koji od njih, jer su svi oni prilično dobre kvalitete. Na svakoj od limenki ispisanih uputa za uporabu, ali se svi primjenjuju jednako. Alternativno, osim takvih pripravaka kao što su aguastop, koji se uzgajaju s vodom, ali nakon toga se sve događa u uobičajenom načinu rada.
  • U mjestima dijelova u GLK-u, lijepljenje papira često ostaju - rezultat zagrijavanja s nožem s nožem s glupim oštricom. Prije obrade suhozida prije lijepljenja pozadina poredmer, ovi ispusni komadi moraju se razbiti - čak i ako će se dalje ukloniti, okreću se na planu ploču. Površina bi trebala biti glatka i bilo koji tuberkul iz zgužvanog komada papira može utjecati na kvalitetu konačnog rezultata rada.

Članak o temi: Specifikacije vrsta sjenila

Trese i vijci

Liječenje gipsane ploče ispred pozadine: što je uključeno u njega

Kosilica šara

  • Neki, odražavaju da je bolje pokrivati ​​suhozid ispred pozadine naljepnice, dođite do zaključka da su potrebni baktericidni pripravci i sloj kit. Pa, ako postoji želja - molim vas, možete razmazati s antisepticima i potpuno staviti sve gipsane ploče - to neće povrijediti pozadinu. Ali nastaje samo pitanje, ili da li to učiniti?

Liječenje gipsane ploče ispred pozadine: što je uključeno u njega

Mrežaste trake za brtvljenje šavova

  • Antibakterijski pripravci bili su potrebni kada je pozadinu zalijepljen na brašno, razrijeđena s vodom (clastir) tako da paraziti nisu jeli nastale tijesto - tamo se formira - trenutni adhezivni pripravci su neorganizirani. Nakon površine prajmera, šavovi moraju zatvoriti šavove i za ovu upotrebu dvije metode - jedan, kada je Shtalavka jednostavno gurnuta u šav i opekotina dolje, a drugi, kada se retina dodaje u splital.
  • Prva metoda je dovoljno shvaćena i jednostavna je - koristi se ili rješenje start-up pljuvanje, ili gotovu mješavinu Knauf tipa Fuleenfuller (Fumenfull) (cijena, naravno, mnogo je veća od uobičajenog kita). Otopina se gurnu u šav požem lopaticom, a zatim, širi, ne manje od 10-15 cm, omot se mijevljuje gipsanom žbukom.

Liječenje gipsane ploče ispred pozadine: što je uključeno u njega

Ljepljiva mreža

  • Traka za zglobove također se koristi na različite načine - neki prvi pali traku papira, a na vrhu - rešetka, iako je logika u ovom slučaju očito ne promatra - papir smanjuje snagu pojačanja mrežaste vrpce. To će se ispravno držati na vrpcu izravno na zglob, kao na fotografiji na vrhu, a zatim izoštriti početno rješenje - tada će se spoj ispasti da je izdržljiv (opcije za pripremu gipsane ploče možete gledati videoisječak) ,

Liječenje gipsane ploče ispred pozadine: što je uključeno u njega

Takva je površina spremna za potresne pozadine

  • Osim brtvenih šavova, obrada zidova gipsane ploče ispod pozadine također uključuje brtvene šešire samozakažnih vijaka, koji su GLC-ovi vezani za okvir. Vijci su zatvoreni potezima običnog početnog ražnja, ali to bi trebalo biti 1-1,5 mm uvučeno u ravnini lista, inače ga neće ispravno zatvoriti i nakon lijepljenja pozadine postoji velika vjerojatnost zapuštenih mrlja na njima.

Savjet. Ako ste otkrili slabo vrtloge u listovima suhozida, onda se moraju sušiti pod ravninom. Ali, kako ne bi odgodilo vrijeme, uklanjanjem neutemeljenog odvijača, možete koristiti bušilicu ili odvijač s pH-2 mlaznice. Moć rotacije električnog alata može voziti vijak predaleko i probiti karton, ostavljajući u mulj - u ovom slučaju, funkcija fiksiranja će biti izgubljena.

Da se to ne dogodi, koristite poseban krug za suhozidom s lampom koja podešava dubinu dubine dubine. U domovima koji se nalaze u blizini autocesta, gdje postoji teška tehnika ili u blizini željezničke pruge, pukotine se često pojavljuju, a neki obrti za gumbe za suhozidom koriste papirnate vrećice od cementa u takvim slučajevima.

Takva vrećica se smanjuje u pruge i uz pomoć PVA, zglobovi su zaglavljeni - u praksi nije bilo slučajeva da je spoj blizu na ovaj način odvojen.

Članci na temu:

  • Je li to potrebno za prajmer suhozida prije kit
  • Priprema gipsane ploče ispod pozadine

Članak o toj temi: Metode aparata i vješanje rogova

Zaključak

Vjerojatno ste shvatili kako pokriti suhozid prije lijepljenja pozadine, a nećete stvoriti probleme, tražeći dodatna sredstva. Ali trebate spomenuti još jedan trenutak - nakon brtvljenja šavova i vijaka, imat ćete razbarušeno gotovo polovicu svih GLC-a, dakle, nakon sušenja otopine ponovno nanesite sloj prajmera.

Čitaj više