Prajmer prije stavljanja suhozida - potrebu ili kaprice dizajnera

Anonim

Kao što znate, priprema građevinskih struktura je uključena u mnoge vrste pripremnog rada, među kojima možemo zabilježiti shtlock, skidanje nepravilnosti i hrapavost, i naravno, temeljni temelj suhozida prije kit.

Zašto primijeniti nekoliko slojeva brtvene smjese? Što nam to daje? Za početak, uz pomoć podataka o manipulacijama, moguće je uvelike poboljšati snagu cijelog dizajna, učiniti ga krutim. Osim toga, bit ćete mnogo lakše primijeniti stavljanje zrakoplova, budući da je prajmer za suhozidom pod kitom u velikoj mjeri poboljšava "lanac" radne površine.

Prajmer prije stavljanja suhozida - potrebu ili kaprice dizajnera

Prekrasni i izdržljivi dizajni - sve zahvaljujući mješavinama

Vrste prajmera - rastavljajte sve u policama

Prije nego što odgovorite na pitanje - bilo da je potrebno za prajmer suhozida prije kit, razmotrimo sve poznate vrste smjesa za napredak GCL-a. Uostalom, upravo iz njihove vrste i kvalitete u velikoj mjeri ovisi o sušenju, broj slojeva (potreban za primjenu), itd. Općenito, potrebno je primitivni GLC prije kit.

Prajmer prije stavljanja suhozida - potrebu ili kaprice dizajnera

Tretirajte GLCS vrlo poželjne!

U modernom građevinskom tržištu možete vidjeti nekoliko mogućnosti mješavina, ali ne i sve njih se može koristiti za unutarnji rad:

  • Univerzalni akril , Ovaj tip pada na bilo koju ravninu. Vrijeme potrebno za sušenje je od 2 do 4 sata. Ova vrsta temelica je savršena opcija za uporabu u obradi gipsanih struktura;
  • Fenolni , Te se mješavine koriste na metalnim i drvenim površinama. Takav prajmer ne može se primijeniti na vrh kit, ali će odgovarati prvom sloju.

Bilješka!

Kada kupujete ovu vrstu prajmera, trebate obratiti pozornost na naljepnicu (mora biti navedeno ako se može koristiti u zatvorenom prostoru ili ne).

  • Alkida , Ova smjesa je dizajnirana isključivo za rad s drvom. Na vrhu kita, primijenite takav sastav strogo je zabranjen;
  • Perklorvinil , Ovaj prajmer može se primijeniti na bilo kojoj površini, ali postoji jedna stvar - primjenjuje se samo za rad na otvorenom;
  • Glyftalian , Najmoćnija mješavina sada poznata. Moguće je raditi s njom samo u dobro prozračenim sobama. Za stambene sobe nije namijenjeno;
  • Polivinila acetat , Ova smjesa se primjenjuje samo s polivinil acetatnim bojama. Plus - brzo suši (za samo četrdeset minuta);
  • Polistiren PRIMER je posljednji na našem popisu. Ova smjesa je dovoljna otrovna, stoga se preporučuje isključivo za vanjski rad.

Članak o temi: Povijest studija: stvaranje i referenca, ruski nakratko, pojava u Rusiji, izgled u Rusiji

Prajmer prije stavljanja suhozida - potrebu ili kaprice dizajnera

Akril primer - najuptimalnija i pristupačna opcija

Dakle, kit i prajmer suhozida, kao što smo saznali, proizvodi se uglavnom akrilnom smjesom, koja se primjenjuje i prije i nakon kit. To je akrilna smjesa koja je sposobna pružati sva potrebna svojstva koja baza dobiva nakon obrade, prije početka završnih radova.

Trebate li uopće temelj

Je li to potrebno za prajmer suhozida prije kit? Ovdje je ono što radite s bilo kojim dizajnom gipsane ploče, za završnu djela, potrebno je brojne pripremne manipulacije.

Uz pomoć obrade, možete značajno povećati i poboljšati kvačilo površine suhozida s bojom, ljepilom i kitom. Također, možete smanjiti vrijeme završnih djela, pa čak i uštedjeti na građevinskim materijalima, čija cijena stalno raste.

Prajmer prije stavljanja suhozida - potrebu ili kaprice dizajnera

Primjena kit na vrh temelja

U biti, prajmer prodire u radnu površinu (u našem kućištu) i jača njegovu strukturu. Osim toga, mješavine prajmera doprinose ujednačenoj i ekonomičnijoj boji, ljepilo, kit, itd.

Pažnja!

Između ostalog, posebne smjese će pomoći u zaštiti vašeg dizajna od izgleda gljivica i plijesni.

Nakon nanošenja svakog sloja, treba čekati potpuno sušenje smjese za smjesu: preporuča se primitivni s jednostavnim valjkom, jer se može postići homogena i glatka površina s njom.

Članci na temu:

Prajmer za gipsanu ploču

Printing - korak-po-korak instrukcija

Dakle, nakon što ste instalirali dizajn suhozida, morat ćete se ispravno pripremiti za daljnje završne obrade, to jest, drugim riječima, primraru na površinu vlastitim rukama.

Prajmer prije stavljanja suhozida - potrebu ili kaprice dizajnera

Spatula također ima drugačiji "kalibar"

Kako bi se površina napredovala ispravno, potrebno je pripremiti sljedeće materijale i alate:

  • Prajmer (količina ovisi o veličini HCl konstrukcija, treba pamtiti da je potrošnja materijala u potpunosti ovisna o proizvođaču);
  • Valjak i četka za nanošenje materijala na radnu površinu;
  • Kapacitet (u našem slučaju, uobičajeno je koristiti posebne valovito spremnike, s širinom valjka i malom produbljivanjem).

Članak o temi: obrti od staklenih boca za dom i vikendice (36 fotografija)

Prajmer prije stavljanja suhozida - potrebu ili kaprice dizajnera

Prajmer se može primijeniti i valjak i četka

Dakle, kada je sve spremno, možete nastaviti izravno na posao:

  1. U početku, kao što je ranije spomenuto, potrebno je odabrati prajmer. Zapamtite da mora biti pogodan za obradu suhozida i nisu imali otrovne elemente u njegovom sastavu (prikladan za unutarnje uređenje). Bolje je odabrati akril, koji biste trebali razmnožiti u vodi prije uporabe;
  2. Općenito, izbor izbora u velikoj mjeri ovisi o vrsti završnog materijala, koji će se kasnije koristiti. Najlakša i najpopularnija opcija je slikanje ili lijepljenje pozadine. U tom slučaju, stručnjaci preporučuju suhozidu kao što je takva smjesa koja ne duboko prodire u strukturu radne površine. Ali ako je pozadina ozbiljna, tada se koristi mješavina dubokog prodiranja - u velikoj mjeri će se poboljšati kuku pozadinske ljepilo s GLC (pozadina će se zadržati mnogo duže i jači);
  3. Pa, odlučili smo se s rješenjem, sada možemo nastaviti izravno na saming. Za početak, trebali biste razrijediti smjesu vodom i izliti ga u kuhani spremnik. Zatim uzimamo valjak i umočite u rješenje - površina mora biti pažljivo prekrivena, budući da se sloj treba pokazati glatkom. Svaki sloj treba primijeniti na cijelu površinu gipsane ploče - gdje nije moguće primijeniti četku s valjkom, trebate koristiti četku. Nadalje, ostaje samo čekati kada se sloj prajmera vozi (to ovisi o vrsti prajmera i od dubine njegovog prodiranja u samu strukturu);

Prajmer prije stavljanja suhozida - potrebu ili kaprice dizajnera

Kada poravnanje površine, pobrinite se za sebe i svoje zdravlje

  1. Dakle, nakon svega suha, zglobovi i šavovi moraju biti probušeni od strane serpanke. Onda uzimamo kit i obrađujemo GLC površinu. Unatoč činjenici da su prajmer i gipsani ploča je prilično jednostavan događaji, pristup tim radovima trebaju biti vrlo oprezni, jer je upravo snaga i trajnost vaše završne obrade. Nakon kit i kompletno sušenje, površina se obrađuje brusnim papirom i uklanjaju svu prašinu.

Članak na temu: Dnevni boravak 9 m2: Kako napraviti dizajn interijera?

Prajmer prije stavljanja suhozida - potrebu ili kaprice dizajnera

Ostaje samo primijeniti završni sloj prajmera

Kao posljednja faza, može se primijetiti završni premaz, koji se primjenjuje na vrh kit od gipsa. Nakon sušenja možete sigurno početi dekorativne obloge dizajna gipsane ploče (vidi fotografiju).

Izlaz

Mnogi pogrešno vjeruju da je za završnu obradu GLK-a, dovoljno samo staviti kit na njih - ali ovo je zabluda! Dakle, da je isti kit čvrsto držao na dizajnu i na kraju se ne raspadalo i pada, potrebno je pripremiti čvrste temelje s izvrsnim pokazateljima spremnika.

Prajmer prije stavljanja suhozida - potrebu ili kaprice dizajnera

Lijepa, izdržljiva i pouzdana strop će vam poslužiti mnogo godina.

Nadamo se da smo uspjeli odgovoriti na pitanje - hoće li gipsboard treba biti proboden prije kit, te da vam je naša uputa doista pomogla u rješavanju problema.

U videozapisu prikazane u ovom članku naći ćete dodatne informacije o ovoj temi.

Čitaj više