Vrste, izbor i ugradnja kauča u kuhinju s spavaćim mjestom

Anonim

Vrste, izbor i ugradnja kauča u kuhinju s spavaćim mjestom

U uređaju bilo kakvih kauča do kuhinje sa spavanjem, određene su vrste mehanizama, omogućujući otpuštanje i preklopite ovu vrstu namještaja. Ako je dovoljno pažljivo ispitati informacije o prednostima i nedostacima svakog od njih, onda neće biti tako teško odrediti konačni izbor. Ako uzmemo u obzir da je asortiman kuhinjskih uglova ograničen, najbolji izlaz iz položaja će biti proizvodnja namještaja za narudžbu. U tom slučaju možete odabrati sve veličine i racionalno koristiti prostor u kuhinji.

Kupujući kožni kauč u kuhinju s spavaćim mjestom, ubili ćete dva zečeva. Nabavite veliko mjesto za jelo i dodatnu priliku da se gosti mogu smjestiti ili prekrasne rodbine. Za male kuhinje ili kako bi se uštedjeli prostor, možete uzeti kutni kauč u kuhinju s spavaćim mjestom i staviti ga kompaktno. Slični mali kauč kauč nisu idealni za spavanje, ali vidljivo premašuju srednji ili opciju s položajem na podu. Nisu svi bili prikladni uski sofe za kuhinju, jer s plasmanom na njih, velika osoba može imati problema. Odaberite svoj ukus i usredotočite se na to tko i koliko često će provesti noć.

Kauč ​​s spavaćim mjestom je prikladnije ako se mehanizam njegove transformacije izvodi u skladu s tim. Ona ima izravan utjecaj na trajanje rada ove vrste namještaja, a istovremeno ima izravan odnos prema veličini područja zauzete u kuhinji. Svjetlo prilikom polaganja, takve vrste mehanizama se razmatraju:

  • harmonika;
  • dupin;
  • Francuski chamshell.

Nakon što ste kupili kut kuhinje s dodatnim ležajem, pretvorite hranu u potencijalno dobru sobu za goste. To je sofe za kuhinju s spavaćim mjestom koje se najčešće koriste gore vrste mehanizama. Trošak kuhinjskog kuta, koji je napravljen po narudžbi, uzimajući u obzir standardne veličine, bit će niža od one ne-standardne. Mali kutovi zauzimaju manje kvadrata ako je njihov broj mjesta dovoljan. Da biste dobili krevet, trebat će vam malo pomaknuti stol u kuhinji. Čak i ako je kauč mali, kao što je namještaj za jednu ili dvije noći, savršeno će se uklopiti.

Članak na temu: Vlakna za estrih: Potrošnja za 1m3, koliko dodati

Značajke sklopivih mehanizama kutova kuhinje

Vrste, izbor i ugradnja kauča u kuhinju s spavaćim mjestom

Mehanizam pod nazivom "harmonika" ne dolazi tako često. Ali u Ikei postoje takve. Možete pretraživati.

Kuhinjski kauč s takvim uređajem predstavljen je na fotografiji. Bočni dio, kao i prije, ostaje konstantan, a prednji dio se proteže naprijed. Razvijanja je već u isto vrijeme, a ne dno, ali kauč natrag. Ova vrsta proizvoda može se pružiti naprijed do dovoljno vremena ako postoji prostor u kuhinji. Prisutnost dnevnog prostora može se osigurati za svaki sklopiv model s mehanizmom "harmonika", ali njegova prisutnost ima veću vjerojatnost. Kutna kauč harmonika prikazana je na fotografiji.

Ako planirate koristiti čajnu kuhinju kao krevet povremeno, model s popularnom francuskom sklopivom prostorom bit će prikladna opcija, kao i prethodni sklopivi uređaji. Rad ovog mehanizma karakterizira jednostavnost. Uvlačan dio kuta sastoji se od tri mekih dijelova koji su sastavljeni jedan s druge i skriveni u okvir. Da biste razmotrili dizajn, trebali biste povući pojas.

Glavna prednost takvih vrsta namještaja je da su mali i ne zauzimaju mnogo prostora u zatvorenom prostoru, što se može vidjeti na fotografiji. Ova opcija je vrlo pogodna za malu kuhinju. Kutna kauč ne primjenjuje se na skladištenje posteljine ili kuhinjske opreme. Ova značajka je karakteristična uglavnom za izravne modele.

Opis mehanizma za sklapanje "Dolphin"

Vrste, izbor i ugradnja kauča u kuhinju s spavaćim mjestom

Najpouzdaniji i popularniji je mehanizam pod nazivom "Dolphin". Namještaj, kao što je IKEA, nude ovu vrstu sklopivih proizvoda za slobodno vrijeme češće od drugih. Dio kuta je uža, tako da ostaje i dalje, i široko se rasteže naprijed. Posljednja potreba za "izvaditi" iz glavne jedinice, koja je dostupna ispod sjedala. Sudjeluje u formiranju nestalog kreveta, a kutni kauč izlazi prilično glatke, prostrane i široke, bez vidljivih kapi.

Članak o temi: Kako podrezati frontonu kod kuće?

Kupnja modela s kotrljanjem dupinom mehanizmom, ne možete sumnjati da će to dugo služiti. Posteljinski odjeljak također se može osigurati u ovom modelu. Ravan kauč za kuhinju s spavaćim mjestom pogodan je za svakodnevnu uporabu, proizvod se prikazuje na fotografiji. Model čajne kuhinje je dizajniran tako da se može slobodno transformirati. Ako povučete dio proizvoda ispod, možete dovoljno gurati veliko mjesto. Na fotografiji je predstavljen korner kauč za kuhinju s mehanizmom dupina.

Dolfinski nagnuti sustav se često koristi upravo za kutne sofe opcije. Ona je svojstvena sljedećim glavnim prednostima:

  1. Mogućnost dobivanja udobne, glatke i prostrane spavaće sobe.
  2. Lako kada se širi spavaću sobu.
  3. Malo područje u kuhinji okupirano u kutu u odvijanju države.
  4. Jednostavno kada eliminira kvar mehanizma koji se lako zamjenjuje novom.

Veličina kuhinjskih kutova s ​​spavaćim mjestom

Vrste, izbor i ugradnja kauča u kuhinju s spavaćim mjestom

Danas je podzemna kauč uživa u velikoj potražnji, koja je lako pronaći u Ikei u St. Petersburgu (St. Petersburg) i drugim gradovima Rusije. Ali morate se usredotočiti na osobne potrebe, a ne samo moderna rješenja. Uostalom, potrebno je male sofe, a prikladni su samo prilično prostrani dizajni.

Kuhinja ergonomija ima svoja pravila prema kojima je širina sjedala trebala biti najmanje 60 cm, uska sofa može imati širinu od 50 cm. Općenito, standardne veličine dubine sjedala moraju biti 50, 55, 60, 65 cm. Ako je duljina jednog proizvoda jedan dio proizvoda je 130 cm, drugi - 110 cm u skladu s tim, onda vam omogućuje da stavite 4 ili 5 osoba. Za odraslu osobu, udobna osoba bit će širina kreveta, jednaka 70 - 80 cm, a duljina je oko 170 cm.

Stvaranjem naloga za proizvodnju sklopivog kuta, možete odabrati visinu leđa, dubine i duljine modela, dodatni set bočnih leđa i jastuka. Tvrtke namještaja nude širok raspon veličina. Proizvod može imati duljinu jedne strane, jednaka 1 - 2 m, i širinu od 0,7 - 1,7 m. U IKEA, možete pojedinačno odabrati dimenzije.

Članak o toj temi: Domaći učvršćenje za oštrenje lanca iz motornih pila (električna pila)

Za većinu malih kuhinjskih kutova koji imaju spavaće mjesto, specifične standardne dimenzije su karakteristične.

Kutak za kutak s kratkom strani može imati dužinu od 120 - 160 cm. Za dugi modul, kut karakterizira duljina jednaka 160 - 220 cm. Najpopularnija sjedala su 50, 60 i 70 cm.

Često, modeli kuhinjskih uglova spavaju mjesta koja čine 94 - 195 cm. Sve ovisi o samom modelu i proizvođaču. Ako kuhinja nije velika, sklopivi kuhinjski kut izgledat će prilično glomazan. Učinit će kuhinju malog područja manje. Ako je model kauča mračan, kuhinjska veličina će se doista smanjuje.

Ostaje samo gledati u IKEA ili drugu trgovinu da preuzme odgovarajuću verziju namještaja.

Čitaj više