Gips kartica - Moderna zavjesa Rješenje

Anonim

Unatoč neviđenoj raznolikosti streha za zavjese, koje se mogu pričvrstiti na zidove, strop ili biti zategnuti niz, mnogi žele da ih nevidljivi. Moderna dizajn rješenje - zavjese, kao da teče ravno iz stropa - omogućuje vam da izvršite nišu gipsanu ploču za zavjese.

Općenito, danas je gipsana ploča postala vrlo popularan završni materijal, ali njegova relativno niska snaga ponekad nas čini da vam razbijemo glavu o tome kako objesiti TV, policu za knjige ili sliku obloženu zidom. Kako popraviti vijence do gipsane ploče tako da ne padne ispod težine zavjesa.

Gips kartica - Moderna zavjesa Rješenje

Niša za zavjese

Pokušat ćemo odgovoriti na takva pitanja i pokušati odgovoriti na ovaj članak.

Proizvodnja niše gipsane ploče

Niša, u dubinama od kojih će se pričvrstiti strehe zavjese, može biti najrazličitiji oblik. Najčešće se to radi istovremeno s montiranim stropom od gipsa, bez dovođenja na zid s prozorom.

No, u većini stanova starog temelja, stropovi su tako niski da ih nema mjesta za njihovo smanjenje. U ovom slučaju, možete napraviti neovisni vijenac za zavjese suhozida u obliku kutije duž jednog zida, kao na prvoj fotografiji ili po cijelom opsegu prostorije.

Gips kartica - Moderna zavjesa Rješenje

Stropna kutija s pozadinskim osvjetljenjem i nišom preko prozora

Prije početka montaže rižinog karkaste, potrebno je napraviti jednostavna mjerenja i odrediti dubinu, širinu i oblik niše.

Članci na temu:

  • Suho
  • Kako objesiti TV na zidu gipsane ploče
  • Kišobran

Definicija parametara

Da bi se rezultat to učinio s vlastitim rukama, svirali ste vas, razmislite o tome što će zavjese biti u sobi i kakve su zavjese potrebne - pojedinačno, dva ili tri red. Širina buduće niše ovisi o tome.

Gardina je općenito bolje kupiti neposredno prije posla.

  1. Koristeći visak, pronaći stropnu liniju slijeganja ili grijanja radijatora.
  2. Povratak iz ove linije do nekoliko centimetara duboko u sobu i provedite drugu liniju paralelno s prvom. Ona će vam naznačiti položaj prvog reda zavjesa.
  3. Pričvrstite zavjesu na strop kako bi kombinirali obližnji zid s posađenom linijom.

Članak o temi: Sklopiva stolica iz PVC-a za piknik vlastitim rukama

Gips kartica - Moderna zavjesa Rješenje

Sketchy slika

  1. Natrag iz vanjskog ruba zavjesa za još 1-2 cm. Udaljenost od pronađene točke do zida je željena niša širina.

Dubina niša odabrana je po vašem nahođenju i, ovisno o tome hoće li se svjetiljke ili druga oprema integrirati u kutiju za suhozid.

Za referencu. Pozadinsko osvjetljenje može se postaviti u sam niša, lijepljenjem LED trake na strop ili krajnji dio kutije.

Dakle, moći ćete sakriti zavjese pod suhozidom i skrenuti pozornost na prekrasne zavjese.

Gips kartica - Moderna zavjesa Rješenje

Niša s pozadinskim osvjetljenjem

Niša uređaj

Upute za proizvodnju ovog dizajna je vrlo jednostavno.

  1. Uz kontrolnu liniju, povlačeći se s njega na debljini gipsane ploče, vijak profil vodiča na strop.
  2. Paralelno s obzirom na daljinu jednaku željenoj širini kutije, zaključajte drugi isti profil. Pričvršćivanje se vrši na tišini za suhozidom.
  3. Od profila regala, izrežite segmente duljine jednake dubini niše i vijte ih na vodilice u koraku od 40 cm.

Gips kartica - Moderna zavjesa Rješenje

Metalni okvir

  1. Na slobodne krajeve kratkih vertikalnih segmenata, pričvrstite još dva profila vodiča. Njihovi će se ciljevi morati zaključati zidove.
  2. Izrežite gipsanu ploču na pruge željene širine i lizati ih metalnu strukturu.

Daljnji rad je sličan onome što se provodi s obložnim listovima GLC zidova ili stropa. To je armatura i kit šavova i uglova, završavajući kit i slikanje ili drugi dekorativni cilj.

Bilješka. Ako trebate nišu pod garardinom iz suhozida, kao na slici u nastavku, onda preskočite P.2 opisane gore navedene upute i umetnite dijelove profila regala jedni na druge okvir.

Gips kartica - Moderna zavjesa Rješenje

Uska ukrasna kutija

Kao što možete vidjeti, ništa komplicirano. Ako ste se nositi s suhozidom, nećete imati nikakvih problema s čime se napravite urednu nišu, u kojoj se stropne strehe za zavjese skrivaju.

Članak o temi: Fabric slike - korak-po-korak upute za početnike (80 fotografija)

Kako objesiti zavjese ako su zidovi i strop Glka

Ako niša ne razmišljate unaprijed ili jednostavno ne želite to učiniti, ali zidovi i strop u vašem apartmanu su obrubljeni GLK-om, onda ćete definitivno biti zadatak kako montirati nadstrešnice u gipsboard.

Umjesto toga, dvije opcije su moguće: kada su površine već ušivene ovim materijalima i ukrašene, a kada se takav cilj planira samo. Razmotrite oboje.

Najprije

Gipsboard je prilično krhki materijal koji ne može izdržati dugo izlaganje ozbiljnom opterećenju. Stoga je poželjno proizvesti Carnis suhozid na tim točkama gdje prolaze okviri. Možete ih pronaći pomoću magneta.

Međutim, na pravim mjestima ne može biti, onda možete koristiti jedan od sljedećih načina:

  • Osigurajte vijenac uz pomoć posebnih plastičnih leptira. Ubacuju se u bušenu rupu, a kada se vijci "krila" na poleđini suhog dijela su otkriveni, čime se povećava područje na koje se teret distribuira.

    Ostali pričvršćivači rade na istom principu: kišobran-kišobran, vijak za drivu samoglasnice.

Gips kartica - Moderna zavjesa Rješenje

Pogled na dowel-leptir iznutra u radnom položaju

Pažnja!

Takvo pričvršćivanje vijenca do gipsane ploče može izdržati teret ne više od 7-8 kg, tako da se može koristiti samo za svjetlosne zavjese.

  • Jedini način da objesite zavjese za teške zavjese, ako je zid ili strop obloženi GLC-om, to je korištenje dugih vijaka sidre.

    Proći će kroz suhozid, jaz između njega i baze i produbljuju se u samoj podlozi za 4-5 cm. Da biste saznali željenu duljinu sidra, morat ćete izbušiti trim i kroz rupu napravljenu za mjerenje Udaljenost od stropa ili zida - ovisno o tome što će se pojaviti nadstrešnica.

Opcija druga

Ako ćete samo napraviti popravke s poravnanjem zidova i stropa sa suhim pločama, o tome gdje i kako objesiti vijenac za suhozidom, morate odmah misliti.

Članak o temi: Ocjena najpoznatijih proizvođača kuhinja u Rusiji

Bez obzira na to koja vrsta vijenca koju ste odabrali - zidni ili strop - na mjestu njegove buduće montaže potrebno je preskočiti dodatni profil.

Još bolje - ostavite hipoteku u obliku drvene trake. To je za njih kroz suhozid će naknadno biti pričvršćen Gardin. Kako je to učinjeno, možete pogledati videozapis s nama na portalu.

Gips kartica - Moderna zavjesa Rješenje

Hipoteka za zid

Glavni minus ove metode je potreba razmišljanja kroz cijelu buduću unutrašnjost na najmanji detalj unaprijed, jer osim nadstrešnice, morat ćete se objesiti na zidovima ormarića i police, te na stropnim svjetiljkama, projektori, itd.

Montaža Karnisa

Ostaje da kažemo kako priložiti nadstrešnice na gipsanu ploču ili ležaj ako će biti u niši.

Montažni otvori već su napravljeni u žurbi. Morate pričvrstiti vijenac na željeno mjesto i kroz ove rupe s olovkom nacrtajte točke pričvršćivanja. Zatim perforator ili bušilica za bušenje rupa za tiple i umetnuti ih.

Gips kartica - Moderna zavjesa Rješenje

Strop bušenje

Ostaje samo da ponovno podignete strehe, kombiniraju rupe i pričvrstite ga samo-crtežom tako da ih pričvrsti u tišina.

Zavjese na zagradama pričvršćene su na isti način: proći kroz rupe u njima, bušenje, krepm.

Zaključak

Nije ni čudo da mnogi popravci koriste usluge dizajnera koji se unaprijed izračunavaju i detaljno izvlače cijelu unutrašnjost. Cijena dizajner popravak, naravno, iznad, ali nakon završetka, ne mora imati rješavati složene zagonetke, razmišljajući o tome kako objesiti luster na stropu ili teškim zavjesama na zidu gipsane ploče. Ali, kao što možete vidjeti, ako želite, izlaz se može naći iz bilo kakve situacije.

Čitaj više