Kako staviti pločice u kutove: Metode za pristajanje keramičkih pločica

Anonim

Najlakše rješenje za to pitanje je ravan pristajanje. U ovom slučaju, polaganje elemenata je međusobno okomito, to jest, tako da jedan rez ostaje u poziranju, a drugi maskiran ispod gornjeg fragmenta.

U tom slučaju, minimalni napor je zatvoren u bilo kojem dijelu zidova. Ako je potrebna pločica, poželjno je staviti rezani rub ispod dna. Metoda minus - prisutnost šava na spoju. U budućnosti je blizu u blizini, ali još uvijek utječe na izgled površine.

Kako staviti pločice u kutove: Metode za pristajanje keramičkih pločica

Mogućnosti polaganja kafića na unutarnjim zglobovima

Postoji još jedan način okomito na pristanište pločica u kutovima. Ova metoda je prikladna, na primjer, za obrezivanje granica ili kupaonicu. Glavni uvjet - suočavanje se ne smije gledati u nastavku.

Suština metode je kako slijedi: potrebno je lijepiti pločicu tako da se horizontalno smještena (gornja) pločica visjela preko ruba. U kutu će biti uredni ako je širina nadstrešnice unutar 3-5 mm. Jedini uvjet - rub mora biti čvrst.

Podrezivanje ruba

Za točniji rad trebat će posebna oprema. Metoda se temelji na označavanju ruba pločice na 45 stupnjeva. Izvodi se zadatak na sljedeći način:

  • korake rub brusilice;
  • Rabljene pločice;
  • Primijenjeni brusni papir.

Optimalna verzija je obrada pločica s električnim pećima s nagnutim krevetom.

Kako položiti takvu zidnu pločicu? U tu svrhu, vrhovi su izrezani i lijepljeni otopinom za kut tako da se njihovi rubovi podudaraju i formiraju čvrsti premaz.

Kako staviti pločice u kutove: Metode za pristajanje keramičkih pločica

Jedan od načina da položite pločice u unutarnjim i vanjskim kutovima - obrezivanje kućica ispod 45 stupnjeva

Novice staviti pločicu u kupaonicu nije jednostavna. Ako je moguće, praksa na nepotrebnom materijalu. Imajte na umu da je površina zidova što je više moguće, inače će biti potrebno polaganje na sloju ljepila različitih debljina, što će čino povećati položaj susjednih elemenata.

Članak o temi: Kako napraviti stol iz stolice?

Korištenje Trimes

To su posebni umetci. Metoda s njihovom uporabom je najpopularnija. Oni su plastični profil koji tvori kut željene orijentacije. Za vanjske izbočine koristi se m-oblik pločica. I unutarnja površina ima neku vrstu konkavnog luka. Također se koristi uskim konveksnim modelima.

Potrebno je riješiti još jedno važno pitanje - kako lijepiti plastični kutak u kafić. Možda nekoliko opcija:

  • brtvilo;
  • ljepilo;
  • tekući nokti.

Često, takve tajstva imaju poseban dizajn, omogućujući im da ih polože na rješenje. Posebna ploča je pijana ispod pločica i fiksirana s popločanim ljepilom. Ova instalacija je iznimno jednostavna, površina dobiva uredni izgled, a spojevi su zaštićeni od vlage i bakterija u njima.

Kako staviti pločice u kutove: Metode za pristajanje keramičkih pločica

Neke opcije za oblaganje umetaka

Vanjski plastični kutak i Trimes na mjestima pristajanja s vodovodom (granice) različito su fiksirani, na primjer, koriste silikonski ili akrilni brtvilo. Što točno zalijepiti plastiku za kafly u kupaonici - postoji velika razlika. Takva obloga zidova ili kutova kutije pogodna je za gotovo bilo koji tip materijala.

Kutne pločice

Još jedna mogućnost obrade zidova zidova povezana je s korištenjem pločice za posebne formate. Neki proizvođači proizvode posebne kutne elemente. Oni imaju oblik dvije okomito na spojene dijelove koji čine ravni kut.

Kako staviti pločice u kutove: Metode za pristajanje keramičkih pločica

Koraci za završnu obradu

Polaganje takve pločice je iznimno jednostavna. Za liječenje da se nanese rješenje, kao i za druge završne obrade. Ako koristite takav kut, polaganje se vrši u smjeru. Ipak, ovo pravilo se odnosi na pretežno završnu granicu u kupaonici.

Eleksni elementi Alternativna plastika. Omogućuje vam da održavate integritet dizajna površina s keramičkim pločicama.

Razlike u vanjskim i unutarnjim kutovima

Prilikom obavljanja radova, zapamtite razliku između unutarnjih i vanjskih elemenata. Prva opcija je prostor u kojem se nalaze površine dvaju zidova oko perimetra standardne sobe. Drugi je izbočeni prostor.

Najsjajnija razlika prikazana je u slučaju kada se izvede ugradnja plastičnih kutova za pločice. Trifs imaju kardinalne razlike jedna od druge, ovisno o njihovoj svrsi određenom području.

Kako staviti pločice u kutove: Metode za pristajanje keramičkih pločica

Primjeri kutova s ​​trimijim

Članak o temi: Autonomna solarna rasvjeta na ulici, u dvorištu, u zemlji

Također imajte na umu da je lakše zalijepiti unutarnju pločicu za rezanje, jer u slučaju otklona od normi, situacija se ispravlja pomoću ljepila i bluda. Općenito, fuga izgleda više organski na unutarnjim kutovima zidova. U kupaonici, to je od posebne važnosti, jer vanjske izbočine, na primjer, kada je opremljen kutijom, podložnim za veći uništenje. Tijekom vremena, Fugus se jednostavno raspao i isprati odatle. Zato je bolje postaviti dodatni plastični kutak na pločici, ne samo štiti, već i ukrasiti površinu.

Uklanjanje nedostataka

Nije uvijek moguće obavljati posao besprijekorno, osobito početnike. Ipak, uklonite neke nedostatke. Ako stavite kut s keramičkim pločicama, to nije točno moguće, pokušajte nadoknaditi povučenu otopinom, na primjer, podignite susjedni element na željenu razinu.

Prilikom obavljanja podrezivanja, nije uvijek moguće postići nagib strogo na 45 stupnjeva. Ako nema dovoljno materijala, višak se lako korača s brusnim papirom dok ne dobijete glatki kut.

Druga točka je prisutnost nedostataka na spoju. Postoje dvije mogućnosti za rješavanje problema. Prvo - polaganje se provodi metodom koja se daje metodom, a čipovi i praznine su zbunjeni u procesu dekorativnog dekoracije. Druga opcija - nakon sušenja, otopina i fuge se zalijepe na kut plastičnog profila, prikrivajući ove zidne defeke. Instalacija se izvodi pomoću silikonskih ili tekućih noktiju.

Završetak kutova - rad nije jednostavan, ali možete se nositi s njom ako slijedite gore navedene savjete.

Preporučujemo gledanje videozapisa:

Čitaj više