Tuš paleta od pločica do-it-yourself: Montaža tehnologija

Anonim

Uz raspored kupaonice, tuš kabinu pločica, izrađena vlastitim rukama - nije neuobičajeno. Takve strukture pružaju stacionarni položaj. Konstruirati ga, potrebno je osigurati betonsku paletu.

Kada je dogovoreno i uređenje, važno je razmotriti sljedeće:

  • Voda. Stalni kontakt s vodom zahtijeva uporabu vodootpornih materijala. Stoga je pločica najbolja opcija za uređenje površine i štiti beton od uništenja. Poželjno je odabrati vodootporno ljepilo i prikladno mrljenje. Obvezno stanje - raspored hidroizolacija. Ako to nije učinjeno, rizici da preplavljuju susjede odozdo.
  • Sigurnost. Premaz pločica ima nekretninu kako bi postala skliska tijekom vlaženja. Stoga pokupite pločicu koja ne klizi. Druga opcija je upotreba silikonskih tepiha, posebnog prskanja i sličnih uređaja.
  • Pogodnost. Stacionarne paletne strane moraju biti prikladne u visinu. Kupite zidne rukohvate za više udobnosti. I najvažnija stvar - kabina bi trebala biti prostrana da ga oprati udobno.

Optimalno koristiti slobodan prostor u bliskoj kupaonici, tuš kabina pločica mora zadovoljiti nekoliko zahtjeva:

  • mjesto;
  • Vrsta izgradnje;
  • oblik palete;
  • dimenzije stranaka;
  • Izađite na komunikaciju.

Prvi i posljednji čimbenici usko su međusobno povezani. Preporučljivo je imati kabinu na mjestu gdje se nalazi vodovod i prinos otpadnih otpadnih kanalizacije. Tako će biti moguće uštedjeti na materijalima i zadržati estetski izgled sobe.

Postoje dvije vrste paleta: niska za stojeću dušu i s visokim stranama - za pola sekundi. Prva opcija je obično odabrana, jer drugi zahtijeva instalaciju pomoćnog metalnog okvira.

Tuš paleta od pločica do-it-yourself: Montaža tehnologija

Vrste palete

Optimalni model je ugrađeni tuš. Učinite ga od pločice - pobjedničku ideju i mjesto je bolje u kutu sobe. Dakle, uloga ograničivača na obje strane će igrati zidove, što će smanjiti potrošnju na izgradnju.

Članak o temi: WC školjke s kosim izdanjem

Stoke

Da biste napravili tuš kabinu s pločica, važno je pridržavati se pravila za organiziranje komunikacija. Ova faza ovisi o tome koliko će se zgodno i sigurno koristiti za korištenje novog proizvoda.

Značajni rad na komunikacijskoj opremi:

  • Ugradnja vodoopskrbe. Govorimo o cijevima koje opskrbljuju hladnu i toplu vodu. Preporučljivo je postaviti kabinu u blizini izlaza vodenog plinovoda. Ako je nemoguće, pobrinite se za prijenos komunikacija. Bolje je utisnuti cijevi u zidu ili skinuti kutiju. Često postavite na granicu da biste koristili kao policu. Definitivno napušta prozor gledanja. To se odnosi na sve vrste struktura, kao pristup vodoopskrbi, ventili i mjerač trebaju biti slobodni.
  • Kanalizacija sjedala. Visokokvalitetno uklanjanje vode jednako je važno. Za tuš kabine prikazana je ispusna rupa s prinosom do takozvanog datrop, koji je cijev koja se nalazi ispod padine. Za to, voda iz palete ide do ukupne kanalizacije. Da bi se spriječio unos mirisa od uspona, razina rupa u paleti iznad izlaza na kanalizaciju i osigurava prisutnost vode za vodu.

Tuš paleta od pločica do-it-yourself: Montaža tehnologija

Shema digger uređaja

Svakako stvorite pristranost samog poda. Ako to nije učinjeno, voda će se akumulirati u paleti, a to je prepuno izgledu gljivica. Osim toga, kada je u kontaktu s vodom, neke ljepljive kompozicije pomesti.

Smještaj u kabini

Da biste napravili paletu za tuširanje, ispravno definirajte konture dizajna. Ovdje uzimate u obzir mjesto drugih objekata u sobi, na primjer, umivaonik, WC školjku (s kombiniranom verzijom kupaonice) ili perilicom rublja. Ništa ne bi trebalo blokirati ulaz u kabinu.

Za vanjsku ogradu izgradite granicu. Učiniti na različite načine. Popularno - lijevanje betona s oplatom. Tako stvorite čvrste trajnu i monolitno ograničenje, s bilo kojim oblikom: i izravno i shvaćeni. Možete koristiti cigle ili druge građevinske materijale na temelju paketa s cementnim mortom.

Članak o temi: Prilagodba volumetrijskog spremnika vlastitim rukama

Da biste spriječili širenje vlage, vodite računa o hidroizolaciji poda i susjednim zidovima. Da biste to učinili, koristite filmske podove i bitumen namazu. Potrebno je dovršiti završetak cementne mješavine bilo koje vrste konstrukcije. To će ga ojačati, sakriti nedostatke i osigurati zaštitu od vlage.

Tuš paleta od pločica do-it-yourself: Montaža tehnologija

Uređaj za hidroizolaciju s filmom i bitumen namazu

Vodite brigu o prisutnosti zaštitnog zaslona:

  • zavjese na dvorištu ili niti;
  • plastična particija;
  • Staklo (najbolji triplex).

Takvi materijali hvataju vode za prskanje vode, nemojte se pogoršati pri interakciji s deterdžentima, ne boje se mikroklimatske oscilacije, uključujući temperaturu, a njihov izgled je prilično estetski. Osim toga, oni se lako brinu za njih.

Završna obrada

Posljednja faza rada je obloge kabine. Potrebno je poravnati betonsku bazu prije polaganja palete iz pločica, ne zaboravite zaštititi od gljivica i plijesni.

Dizajn dizajna bira vlastitim željama. Paleta se može podudarati s dizajnom sa zidovima ili ponavljati podnim uzorom. Ponekad je izoliran iz unutrašnjosti. Možete kontrastirati samo samu paletu unutar kabine, a granice se odnose s već obloženim površinama. Uspješna opcija je fokusiranje područja tuša, kada su svi dijelovi kabine, to jest, pod, granice i zidovi s kontrastom pločica ili, na primjer, mozaik.

Tuš paleta od pločica do-it-yourself: Montaža tehnologija

Paleta od cafela

Proces polaganja ne razlikuje se od tradicionalnog. Glavni uvjet je očuvanje pokrivenosti premaza u smjeru odvoda: samo samo nekoliko stupnjeva na 1 m2. Iznimno nježno postavite kutove. Posebna pločica je najprikladnija.

Značajka

Za tuš paletu iz pločica postoji nekoliko zahtjeva koji se odnose na materijale koji se koriste u radu. Razmotrite ih odvojeno:
  • Pločica . Najbolje je odabrati keramiku bez klizanja. Postoje čak i pločice s posebnim reljefom.
  • Ljepilo . Koristite vodootporne smjese. Sadrže polimernu punila. Rješenje za bazene.
  • Staviti . Kupite posebne pripravke. Fuga je pogodna s dodatkom lateksa, epoksidnog ili tekućeg stakla. U ekstremnim slučajevima koristi se ljepilo za pločice.
  • Primer . Povećava adheziju i stvara zaštitni film iz vlage.
  • Antiseptički. Tretirajte površine prije i nakon glavnog složenog procesa.
  • Brtvilo . Da biste spriječili curenje s komunikacijom s komunikacijama, liječite silikon ili akril.

Članak o toj temi: Kauč na balkon s vlastitim rukama (fotografija)

Ako učinite sve u redu, prema rezultatu ćete imati izdržljiv tuš s jedinstvenim dizajnom.

Preporučujemo gledanje videozapisa:

Čitaj više