Balkon hidroizolacija iznutra i curenja

Anonim

Balkon hidroizolacija iznutra i curenja

Potrebna je hidroizolacija, kako glazirani i otvoreni balkoni i loggiam. Za otvoreno je najčešće, to je relevantno kao zaštita od zamućenja i uništavanja poda površine kao posljedica pada na taložnu balkon, a zatvorena je potrebna kao prepreka prodiranju vode iz susjeda kroz gornju ploču preklapanja.

Ponekad se riješiti curenja, na balkonu ili loggia, morate napraviti hidroizolaciju i strop, i spol. Materijal ispod pomoći će vam da se nosite s ovim zadatkom. Reći ćemo vam što učiniti ako teče loža, kako provesti hidroizolaciju balkona vlastitim rukama, kako eliminirati curenje i o drugim korisnim stvarima.

Materijali za hidroizolaciju

Izbor materijala i metode hidroizolacije balkona ili lože prvenstveno ovisi o dostupnosti vještina i vještina umjetničkog rada. Najlakši, ali i skuplji način vodonepropusnog balkona Iznutra je obojen ili krojenje hidroizolacija. Sastoji se u primjeni na površini lože ili balkona kompozicija s nekretninama odbijanja vode. Mastics za slikanje hidroizolacija su premazivanje ili prodiranje.

Vatrostalni mastiks se koristi za hidroizolaciju opeke, kamena ili poliuuritanskih logova ili balkona. Nanesite takve tekućine kao alat za slikanje i prskanjem. Pripravci za oblaganje su polimer-cement, bitumen i gume i bitumenska guma.

Balkon hidroizolacija iznutra i curenja

Prskanje bitumenske gumene mastika kada hidroizolacija loža

Penetracija mastika koristi se za vodonepropusne balkone i lođe s betonskom bazom. Obično se proizvode u obliku suhih smjesa i uzgajaju se vodom. Takve smjese se sastoje od cementa, kvarcnog pijeska i posebnih kemijskih aditiva.

Druga opcija Kako napraviti hidroizolacija balkona ili loggia uključuje korištenje valjanih materijala - ulaznu ili valjanu hidroizolaciju. Tehnologija njihove uporabe je složenija i podrazumijeva površinu materijala na površinu ili bazu baze. Formiranje se obično proizvodi pomoću plinskog plamenika. Da biste to učinili, koristi se polimerni bitumen valjani materijali, kao što je vrećica, bickroplast, filipol, earbit, hidrokhotlozol, hidroizol i armobitel.

Članak o toj temi: Visokokvalitetan topli kat s vlastitim rukama ispod laminata

Balkoni i lože prekrivene su materijalima proizvedenim na temelju polietilena, polipropilena, polivinil klorida, hidrobutila ili sintetičke gume. Dobar primjer ulazne hidroizolacije je foomolyon. Često se oslobađa samoljepljive. Osim izvrsnih hidroizolacijskih svojstava, koristi se ne samo kao grijač, već i kao izolacija pare balkona u izolaciji, jer je pokrivena s folijom s dvije strane.

Vodonepropusni rad

Da biste proveli visokokvalitetnu hidroizolaciju balkona s vlastitim rukama, potrebno je pažljivo očistiti izoliranu površinu. Ako je to pod, njegov stari premaz je rastavljen. Zatim se baza pažljivo ispituje za prisutnost jama, pukotina i oslabljenih destruktivnih mjesta. Pukotine se proširuju i izravnavaju na p-u obliku slova P, labave površine se hrane perforatorom ili drugim alatom. Ako se metalni dijelovi montiraju u podnožju ili priključci gledaju, oni se moraju očistiti hrđem i kaputati s antikorozijskim sredstvom. Nakon toga, temelj i sve njegove udubljenja moraju biti očišćeni od smeća i prašine koristeći krutu četku.

Pročitajte isto: Kako napraviti remont balkona.

U slučaju kada je pod betonom, potrebno je obaviti svoj cementni estrih prije izvođenja hidroizolacije lože. Ovaj postupak je dizajniran za izjednačavanje površine poda lože i zadatak je pravi kut nagiba (1-20 od zida kuće), kako bi se osigurala normalna odvodnja. Za jasnoću možete gledati videozapis.

Na pitanje tko bi trebao popraviti preklapanje ploče, ako balkon izlije iz susjeda odozgo? Žalbe na komunalne usluge bit će beskorisno ako ovaj strukturni element nema eksplicitnih znakova uništenja i nije hitan način, prijeteći život i zdravlje stanara.

Balkon hidroizolacija iznutra i curenja

Primjer balkona o hitnim slučajevima

Slažem se sa susjedima o održavanju popravaka također je ponekad problematično. U takvoj situaciji, najlakše je napraviti hidroizolaciju balkona ili loggia od iznutra sami. Evo primjera niza djelovanja pri korištenju penetracije mastika za hidroizolaciju stropa od balkona iznutra:

  1. Mi rastavljamo stropni poklopac, ako je dostupan i očistite bazu od žbuke, boje, ljepila, cementa i drugih stvari.
  2. Navlažite bazu s vodom pomoću običnog raspršivača i ravnomjerno ga rasporedite slikanjem valjkom. Površina bi trebala biti vrlo mokra.
  3. Primjenjujemo penetraciju četkica s umjetnim čekinjama. Vodoonacija lože iz unutrašnjosti uključuje mastik primjenjuje se u dva sloja. Izvođenje prvog sloja, napravite poteze četke u smjeru preko ploče preklapanja.
  4. Mastik dajemo lagano grappling i obilno hidratiziramo prvi sloj hidroizolacije pomoću valjka i prskalice.
  5. Primjenjujemo drugi sloj mastičnih pokreta četke duž preklapanja ploče. Tijekom dana podržavamo mokro stanje hidroizolacije, povremeno prskanjem s vodom.

Članak o temi: okrenutim panelima za fasadu kuće: pod opekom, kamen, drvo

Neće biti dodatno prekriven hidroizolacijom zida kuće duž stropa od lože na visinu od 15-20 cm. To će dodatno izolirati lođu od prodiranja nepoželjne vlage.

Brtvljenje balkona i loggia

Često se događa da čak i nakon ostakljenja i vodonepropusne naprave, voda još uvijek pada na balkon ili loggia. Zašto balkon teče? Propusti se mogu formirati iz raznih razloga. Na primjer, voda može prodrijeti u loše kvalitete glaziranja logova ili balkona kroz utore u okvirima prozora. Također se događa da se formira protok zbog jaza između ostakljenja i zida na koji je susjedan. Balkon može teći odozdo iz susjeda kroz zid zida i balkona ili na kraju balkona kroz jaz između vizira i stropa.

Za lokalizaciju curenja potrebna je brtvljenje balkona i loggia. Ako je uzrok propuštanja utori u ostakljenju, brtvljenje je instalirati posebne brtve - naschelnikov. To su samoljepljivi dijelovi za plastične staklene prozore koji su pričvršćeni s vjetra. Oni se proizvode u različitim varijacijama i rasprostranjeni su.

Balkon hidroizolacija iznutra i curenja

Plastični nadimak s fleksibilnim rubom

Sva ostala curenja mogu se eliminirati pomoću silikonskog brtvila. Ovaj je alat poznat po svojoj svestranosti i izvrsnim brtvljenim svojstvima. Lokalizacija propuštanja kroz silikonski brtvilo se provodi u nekoliko faza:

  1. Prije izrade jaza, pažljivo očistite površinu za brtvljenje. Struganje stare boje, bitumen, ljepilo za porozne baze i za betonsku četku žičanom čekinjem. Metal i plastika isporučujemo poseban čistač od blata. Ploče pogođena plijesni i gljivicama, alkoholom ili drugim sredstvom za dezinfekciju.
  2. Obrišimo površinu vlažnom krpom ili spužvom, čime ga čisti od prašine. Važno je ne koristiti s deterdžentom koji nemaju adheziju s brtvilom. Čekamo potpuno sušenje površine.
  3. Provodimo brtvljenje šavova. Zaglađivanje brtvila mora se izgladiti odmah nakon nanošenja pomoću drvene ili plastične lopatice navlažene u otopini sapuna.

Članak o toj temi: Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Balkon hidroizolacija iznutra i curenja

Primjer primjene brtvila

Pečatni kabel se koristi za brtvljenje širokih udubljenja uz silikonske brtve. Dakle, kada se pridržavate svih ovih pravila, brtvljenje balkona i loggia ne predstavlja posebne poteškoće i vrlo je izvedivo.

Čitaj više