Gipsum karton Volma: Karakteristike, izbor i instalacija

Anonim

Danas, postoji gipsana ploča od nekoliko proizvođača na tržištu građevinskog materijala, a gipsana ploča od tvrtke Volga je jedna od pozornosti. Često se pojavljuju pitanja o građevinskim forumima, kakvu je vrstu gipsana ploča bolja - slobodan ili Knauf, i kako bi se olakšao proces izbora, pokušat ćemo karakterizirati ovaj završni materijal u najtaničnijim.

Gipsum karton Volma: Karakteristike, izbor i instalacija

Tri metra GLC iz TM "Volma"

Gyrozi iz tvrtke "Volma"

Specifikacije proizvoda

Dovrsna gipsana ploča, koju proizvodi korporacija "VOLMA" (VOLGORAD), u svom sastavu praktično se ne razlikuje od suhozida svih ostalih brandova:

Gipsum karton Volma: Karakteristike, izbor i instalacija

Logo Corporation "Volma"

  • Osnova gipsana ploča je izrađena od prirodnih gipsa. Gipsum je u početku brušenje na posebnim mlinovama, a zatim kroz gorući na temperaturi od oko 180-2000c.
  • Odozgo i ispod gipsane ploče prekrivena je višeslojnom zaštitnom kartonom. Bočni rubovi kartona se savijaju, pouzdano štite rubove ploče od usitnjavanja.
  • Ovisno o vrsti materijala, dodatne komponente mogu uključivati ​​dodatne komponente, kao što su škrob, fiberglass, celulozna vlakna, hidrofobne impregnacije, antifungalne kompozicije itd.

Gipsum karton Volma: Karakteristike, izbor i instalacija

Standardna gypok

Prema informacijama koje je dostavio proizvođač materijala na korporativnom mjestu, "Volma" proizvodi su dizajnirani za zidove obloge, montažu spuštenih stropova i unutarnjih granica gipsanih ploča, kao i za proizvodnju drugih elemenata unutarnjih poslova.

Bilješka!

Upute za instaliranje GLC "Volma" preporučuje korištenje posebnih profila i zatvarača od istog proizvođača.

Međutim, kao što je praksa pokazuje, poželjna je usklađenost s ovom preporukom, ali ne nužno.

Nomenklatura Hypropa

U okviru zaštitnog znaka "Volma" proizvela je gips tanjure za unutarnje radove nekoliko sorti.

Najpopularniji su:

  • "Volma-popis" - Standardna suhozida (GLC) s dimenzijama od 1200 x 2500 mm. Debljina ploče 9,5 i 12,5 mm. Ova gipsana ploča se koristi za pokrivanje zidova i stropova u prostorijama s normalnom temperaturom i vlagom, karakteristike materijala odgovara zahtjevu na GOST-u. Izgled igre prikazan je na fotografiji.
  • "Otporna na vlagu" - G CLAC. Dimenzije ploča - 1200 x 2500 mm. Debljina 9,5 i 12,5 mm. Ova vrsta pada se koristi za poravnavanje zidova i stropova soba s visokom vlagom, kao što su kupaonice, kupaonice, kuhinje itd.
  • Također, stručnjaci preporučuju korištenju gyroxes otpornih na vlagu pri nošenju neugodnih prostora - kućanskih kuća, kućanskih zgrada itd.

Članak na temu: Kako napraviti LED pozadinske zavjese: Detaljne upute stručnjaka

Gipsum karton Volma: Karakteristike, izbor i instalacija

"Otporna na vlagu"

  • "Trometar" - GLK s dimenzijama od 1200 x 3000 mm. Gyros ovog tipa dostupan je na posebnom redoslijedu i koristi se za sobe s velikim prostorom. Korištenje velikih panela omogućuje vam da značajno uštedite vrijeme za poravnavanje zidova prostorije.

Kao što možete vidjeti, raspon je prilično opsežan, iako inferiorni s različitim brandovima od vodećih svjetskih proizvođača.

Što se tiče kvalitete, ovdje je jasno odgovoriti na pitanje navedeno na početku našeg članka, "Kakva je vrsta gipsana ploča bolja - Knauf ili volm?" prilično teško. Stvar je u tome što je glavna masa suhozida Knaufa, tako cijenjena naših gospodara, proizvedena u domaćim poduzećima.

I stoga, govorimo o superiornosti jedne marke iznad drugog samo na temelju mjesta plasmana bit će nerazumna.

Pa, i ako analizirate recenzije većine majstora koji su imali priliku usporediti obje marke, onda je "vulma" praktički ne inferiorna od Knaufa u kvaliteti. Uzimajući u obzir činjenicu da je cijena Volgograd je nešto niža, može se sigurno preporučiti ovaj žirox za uporabu.

Dodatne komponente

Osim gipsane ploče, ispod branda "Volma", dodatne komponente su također dostupne, dizajnirane za olakšavanje instalacije gipsane ploče i njezine naknadne završne obrade:

  • Pocinčani profil. Koristi se za okupljanje okvira za oblaganje zidova i stropova GKL. Nažalost, asortiman linija profila nije previše raznolik, stoga se situacija može pojaviti na kojoj će se pojaviti početni ili rack profil drugog proizvođača.
  • Ljepilo za gipsanu ploču. Koristi se kada se ugradnja FCL-a na zidovima pruža visokokvalitetno prianjanje na gotovo bilo koju površinu.
  • "Volma-shov" - kit za brtvljenje spojnica između listova GKL-a. Ima visoku plastičnost, mali koeficijent skupljanja, ne sadrži toksične tvari.

Gipsum karton Volma: Karakteristike, izbor i instalacija

Pomiješajte za brtvene šavove

Bilješka!

Proizvođači kita preporučuju primjenu s srpama ili građevinskom vrpcom (također predstavljena u katalogu na web stranici tvrtke).

  • Završiti kit. Koristi se za konačnu poravnanje površine, prekrivena gipsanim pločama.

    Može se koristiti i pod slikanjem i pod lijepljenim pozadinama. Razlikuje se u visokom skloništu i dobre indikatore adhezije.

Članak o temi: Karakteristike dizajna interijera

Osim gore spomenutog montiranog suhozida "Volma", može se primijeniti posebno dizajniran zatvarač iz iste tvrtke.

Ugradnja GLC "Volma"

Proces instaliranja hipostičnih ploča iz ovog proizvođača provodi se prema tradicionalnoj shemi:

  • U početku, stara završna obrada se uklanja iz zidova prostorije, svi izbočeni elementi (police, nosači, vješalice itd.) Rastavljeni su.
  • Zatim, koristeći razinu, rulet i mjerni kabel, primjenjujemo oznaku. Obilježavanje je potrebno, jer bez njega postoji opasnost od postavljanja okvira pod kutom, koji negativno utječe na njegovu snagu.

Gipsum karton Volma: Karakteristike, izbor i instalacija

OBSEK na zidu

  • Označivanjem postavljamo metalni pocinčani profil na zidovima, formirajući sanduk. Kako mogu prikupiti okvir - prikazan na videozapisu objavljenom na našoj web-lokaciji.
  • Za gotov sanduk primjenjujemo GLC "VULMA" panele i popravite ih s vijcima za samozadočavanje.
  • Nakon što su sve ploče fiksirana, proširit ćemo šavove između njih uz pomoć slikanja noža, a zatim ih lijepimo srpnom vrpcom i zatvoriti u specijaliziranom kitu.

Gipsum karton Volma: Karakteristike, izbor i instalacija

Instalacija GLC

  • Nakon brtvljenja šavova, obrađujemo cijelu površinu prajmera i poravnati s završetkom kit. Da biste postigli najbolji rezultat, koristite smjese kit od istog proizvođača.

Volsterboard iz tvrtke "Volma" je materijal koji je vrlo pogodan za ispunjenje unutarnjeg uređenja vlastitim rukama. Njegove karakteristike praktično nisu niže od svojstava GLC od proizvođača svjetskih imena, a raspoloživi trošak čini ga vrlo privlačnim za mnoge majstore.

Čitaj više