Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Anonim

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Koji su naši balkoni? Da drugačiji. Otvoren i ostakljen, s uklanjanjem i bez njega, odvojen od sobe i u kombinaciji s njom, lijevo "kao što je" i pretvoren u druge prostore. Ali mnogi od njih, nažalost, pretvorili su se u skladišta smeća, za koje je lako izaći zastrašujuće. Oni nisu zadovoljni prolaznicima na ulici, a vlasnici domaćina ne donose.

I zapamtite kako su lijepi balkoni koji su lijepi? Može li se kuće na mjestu jakne smjestiti u cvijeće posude, sve vrste biljaka i stvoriti zimski vrt? Vjerujte naše iskustvo, moja funkcionalna svrha ne gubi balkon. Naprotiv, malo truda i može se koristiti vrlo učinkovito. Kako to učiniti, recite i pokažite naš materijal.

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Kako početi srodni balkoni i loggia?

  1. Očistite sve previše.
  2. Odrediti smjer na stranama svjetlosti.
  3. Odredite stil uređenja i ukrasite vlastite ruke.

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Cvijeće na balkonu, fotografija pokazuje kako to organizirati i dati svečani izgled.

Cvijet - živi organizam i treba brigu. I balkon s okolišem zahtijeva da znaju značajke balkona cvijet raste. Prva stvar koju trebate znati je da cvijeće su:

  • Godišnji (Petunia, Ageratum, Salvia, duhan, Godine, Nasturtia, Lobelia, Karantura, Astra, Lion Zev, od penjanja - mirisni grašak, ipomej, dekorativni grah, kobe);
  • Domaći (Daisy, Viola, Barbatus, i zaboravite me-ne);
  • Višegodišnje (minijaturne ruže ili cijev beronias, fuksija, koleus, grožđe Devichi, Clematis).

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Cvijeće na loggiji, fotografija prikazuje kako kompetentno korištenje nosača i nositelja možete napraviti elegantan uređenje.

Balkon na sunčanoj strani

Također pri odabiru boja za dekoraciju, treba uzeti u obzir mjesto balkona. Većina boja je lako rasti pod ravnim sunčanim zrakama. Dobar i svijetli izbor za uređenje dobro osvijetljenog balkona bit će petunija i bolest, verbena i balzam, godina i dahlias, astere i tratinčice. Kao i toplinski voljeni kaktusi. Iznimka - Begonias i Fuchsia, koji su izblijedjeli pod dugim suncem, ali savršeno žive u zimskom vrtu.

Članak o temi: Kako zatvoriti cijevi u kupaonici su najjednostavniji i najučinkovitiji načini prerušavanja.

Kovrčava biljke

Savjet: Sunny Balkon - odlično mjesto za kovrčave biljke. Dobro ga tresu i zid kuće od pečenog ljetnog sunca.

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Na fotografiji u kutu, lijepa ljubičasta lines kao primjer kovrčavih boja.

Na kovrčave biljke uključuju:

Višegodišnji:

  • orlovi nokti;
  • aktinidij;
  • LEMONGRASS CINEK.

Annolete:

  • Dekorativni grah;
  • grašak mirisan;
  • potočarka.

Napomena: Kovrčava biljke su nepraktično korištene na zatvorenoj logovom ili zimskom vrtu zbog male veličine potonjeg.

Sjena

Na prvi pogled može se činiti da neće biti što raste na sjeni. Ali nije. Postoje mnoge boje koje se savršeno osjećaju u hladu. Za sjevernu balkon, svijetle i sjenovite biljke pogodne su za najbolje: kao petunija, nasturtij, pelargonij, barstule, bršljan, violu, kapelu, fuksiju i Begoniju. Uz snažnu sjenčanje balkona, morat ćete biti zadovoljni begonijom gomolja i tratinčica. Harmoničan dodatak njima bit će nasturtij. Njihov nije debeli cvijet, ali lijepo zaobljeni listovi će oduševiti oči do najviše mraza. Ali štand (brakovi), iako rastu na sjevernoj strani, boje se vjetrova, nacrta i izravnog sunčevog svjetla. Također na strani sjene praktično je izgraditi zimski vrt.

Savjet: Na zasjenjenom balkonu potrebno je posaditi cvijeće svjetlosti.

Ako mislite kako rasti zatvoreni cvjetovi na balkonu, nastavite ih novim uvjetima postupno. Prolazeći aklimatizaciju, ukrali će vaš staklenik tijekom cijele godine.

Otvoreni balkon

Kada nema ostakljenja, morate pažljivo pristupiti odabiru biljaka. Nisu sve cvijeće ne mogu nositi impulse snažnog vjetra. Na otvorenom balkonu, bolje je imati valjanje i nepretenciozno cvijeće, kao što je klorphytum, Scondapsus i Aspidistra. Također, u ukupnom rasponu dekoracija potrebno je uključiti biljke otporne na smrzavanje na balkon, kao što je Heather, Erica i ležaj. Uspješno odgađaju prve mrazeve, a dugo će oduševiti oči zelenim nijansama.

Članak o toj temi: Broj od gipsana ploča ili kako napraviti unutarnji elegantan i moderan

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Cvjetni okvir na balkonu gotovo neprimjetan na pozadini ograde.

Otvoreni balkoni su samo ukrašeni cvijećem u ladicama, suspendiranim posudama i kontejnerima. Dobro prilagođena ukrasima s obiljem biljaka, kao što su ruže.

Napomena: Prilikom odabira posuda, famuusa, spremnika biljaka na balkonu treba smatrati bojom fasade kuće i odaberite isti ton. Tada će posude u boji biti spojeni sa zidom i ne ometaju oči od boja.

Na zatvorenim, glaziranih balkona, glavni dio ukrasa cvijeća će biti u sobi. Suspendirane kutije i spremnici s cvijećem mogu se izlagati samo izvan mjesta za otvaranje prozora. U suprotnom, neće biti moguće brinuti za njih.

Sastav cvjetnog balkona

Isprva je potrebno odabrati lonce, kutije, kašu za sadnju cvijeća. Oni bi trebali biti iste boje i stil.

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Cvijeće na balkonu u ladicama suspendiran na ogradi i ukrasite i ne zauzimaju mjesto.

Dekoracija balkona s cvijećem treba temeljiti na pravom odabiru raznolikosti boja. Idealna opcija je sastav koji se sastoji od dvije boje koje se međusobno usklađuju. Vrsta biljaka će biti, naravno, više, samo ih pokupiti u boji. Na primjer, crvena pelargoniuma, prekrasne fuksije ili salvia, ružičaste petunije, zajedno s bijelim tratinčicama, dobro su prikladne. Ovaj ukras zadovoljava oko prolaznika, uzrokuje divljenje za susjede i služi kao primjer za njih.

Neke biljke na balkonu imaju tako bogatu paletu da čak i ako posadite jednu vrstu, to će biti izvrstan ukras. Prije svega, to su astere i krizanteme, kao i Georgina, Dorfothek, Ericca, Godine Gotania i Portulaka.

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Ampel biljke

Još jedan izvrstan dekorativni balkon ukras, loggia ili zimski vrt su biljke AMPEL za balkon. Ako kovrčavi cvjetovi mogu letjeti, a zatim isprazniti lijepo spustiti svoje duge izbojke. Uz pomoć jednostavnog pričvršćivanja, oni su prikladno suspendirani u košare, vaze, kontejnere ili cassp.

Članak na temu: Kako popraviti hladnjak učiniti sami

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Ampel cvijeće i biljke su udobne za svoju mobilnost. Oni su lako prenijeti i objesiti bilo gdje u loggia ili zimski vrt.

Izvrsne boje AMPEL-a za uređenje balkona ili zimskog vrta. Postoje pelargonijev pliš, petunije, sirupinija, Nasturtium, Fuchsia, Verbena.

Zimski vrt na balkonu

Najelegantniji ukras glazirane lože je ponovno opremiti u zimskom vrtu. Glavna stvar je želja, a onda će biti lakše. Zimski vrt uključuje prisutnost posebne mikroklime, tako da stvoriti zimski vrt na balkonu ili loggiji, moraju biti ostakljeni i izolirani.

Optimalna temperatura zimskog vrta je 20-21 ° C. S ovom temperaturom, većina boja i biljaka osjeća se ugodno. Za ventilaciju je poželjno primijeniti "prozračan" staklo profil s posebnim rupama. Također osiguravaju otvaranje prozora ili otvora. Ako je balkon južan, potrebno je u zimskom vrtu kako bi se uspostavila prisilna ljepljiva ventilacija.

Napomena: U zimskom vrtu zrak ne smije puhati ravno na biljke.

Gradite cvijeće na balkonu u kutijama, loncima i kaše!

Zimski vrt na loggiji, fotografija jasno pokazuje kako možete stvoriti kuće kutak divljih životinja.

Okrenimo se na "naseljavanje" zimskog vrta. Velike i teške biljke - bujne grmlje ili ukrasna stabla stavljaju na pod zimskog vrta u velikim cadača. Višestruke police za boje nalaze se na zidovima. Također kao zimske vrtne police koristimo prozori.

Prilikom postavljanja zimskog vrta s cvijećem i biljkama, načelo prioriteta treba promatrati. U nastavku za instaliranje cvijeća, dobro raste u hladu, gore - biljke rođene suncem.

Čitaj više