Vrt Električni grane helikoper to učiniti sami

Anonim

Vrt Električni grane helikoper to učiniti sami

Izvođenje svoje vrtne parcele, često moraju podrezati drveće i grmlje osušene grane. Kao rezultat toga, mnogo se grančica akumulira, koji se koristi za različite namjene. Najpraktičnija opcija u takvoj situaciji smatrat će se da šalje grane za kompost tako da su preopterećeni.

Međutim, ovaj proces traje jako dugo, a planine suhih grana na mjestu jako pokvare općenito. U tom slučaju, helikopter vrt dolazi do prihoda. Uz to, proces kompostiranja je značajno ubrzan, a planine grana Smanjenje do skromnih veličina , Trenutno možete jednostavno steći takav agregat, ali mnogi čine s vlastitim rukama. Videozapis predstavljen u članku će vam pomoći da to shvati.

  • 2 vrste vrtnih sjeckalica
    • 2.1 Motor
    • 2.2 Dizajn noža
  • 3 Kako napraviti grane helikoptera vlastitim rukama
    • 3.1 Odabir materijala
    • 3.2 Instalacija rezanja pila
    • 3.3
    • 3.4 Pričvršćivanje spremnika i kućišta
  • 4 prednosti
  • Uređaj i princip rada

    Vrt Električni grane helikoper to učiniti sami

    Da biste napravili uređaj vlastitim rukama, morate razumjeti kako radi i radi. Inače će biti nemoguće ispravno stvoriti crtež i prikupiti cijeli dizajn.

    Shredder je vrlo jednostavan. Sastoji se od sljedećih elemenata:

    • motor;
    • radna osovina s noževima;
    • Metalni okvir;
    • primanje kutije;
    • Zaštitno kućište.

    Biti prikladan za pomicanje, dizajn Instalirajte na bazu podataka s dva kotača , Jasno je da se vrtni helikopter sastoji od manjih detalja. O kojima će se raspravljati na stadij za crtanje.

    Načelo takvog uređaja je također vrlo jednostavan. Prijenos rotacije iz motora se izravno provodi na vratilu, kao i s lancem ili remenom. U isto vrijeme, grane počinju biti poslužene u primljenoj kutiji, gdje su brušenje noževa radne osovine. Kao rezultat toga, drvo je slomljeno i može se poslati na kompost. Načelo rada vlastitih podružnica za helikopter je nešto podsjeća na brusilicu mesa.

    Članak o temi: Garteri za zavjese s vlastitim rukama: Stvorite originalni pribor

    Jednostavan i prilično učinkovit uređaj može se koristiti ne samo od vrtlara i tokona. Postoji I. Industrijski shredders koji se koriste za obradu debelih grana drveća. Uređaj takvih agregata je mnogo teže i savršeniji.

    Vrste vrtnih sjeckalica

    Prije nego što napravite takav uređaj, trebali biste točno znati što će se točno slomiti. To ovisi o njegovom izgledu, karakteristikama izvedbe i nekim dizajnerskim značajkama. Dakle, svi vrtni sjeckari su podijeljeni:
    • prema vrsti i snazi ​​motora;
    • Prema načelu rada jedinice za mljevenje.

    Motor

    U helikopterima vrtno smeće, i električni i benzinski motor mogu se instalirati. Svaki od njih ima njihove prednosti i nedostaci , Benzinski helikopter je mnogo lakši obradi velikih grana i ne treba napajanje. Međutim, neki modeli su dovoljno snažni i moraju biti spojeni na poljoprivredne strojeve, na primjer, motoblok ili traktor. Električni helikopter, naprotiv, više je kompaktniji, jednostavniji i jednostavniji za rukovanje. Ali to je čvrsto vezan za mjesto povezivanja i malo je slabiji na vlasti.

    Općenito Tijekom odabira motora Za Shredder uzeti u obzir sljedeće:

    • Vrt Električni grane helikoper to učiniti sami

      Električni motori s kapacitetom do 1,5 kW prilično su se lako mokrivaju s granama koje imaju promjer oko 2 cm. Postavite ih najčešće na tvorničke modele koji se koriste za malo područje.

    • Motori s kapacitetom recikliranja od 3-4 kW promjera do 4 cm. Obično ih koriste od strane vlasnika male vrtne parcele.
    • Motori s snagom više od 6 kW instalirani su u sjeckani koji se koriste na velikim farmama, s kojima se grane recikliraju promjerom od 10 do 15 cm.

    Kao rezultat činjenice da su domaći sjeckari dizajnirani za širok raspon radova, najbolje je instalirati električni motor koji ima snagu od 4 kW.

    Dizajn nož

    Garden Shredders se također razlikuju u dizajnu noževa. To je od njih, ovisi o tome kako se kvalitativno smeće će se slomiti. Na primjer, neki izlazni uređaji daju kriške grana Pet od 2 do 10 cm , Drugi su u stanju reciklirati vrlo velike grane i izvući male čipove. A ako je samo disk s nožem, instaliran izravno na vratilo motora, prisutan je samo u sustavu mljevenja, takav uređaj je sposoban za obradu samo tankih grana i proizvoditi fine čipove.

    Kako napraviti grane helikoptera vlastitim rukama

    Crtanje se obično stvara u ovoj fazi, nakon čega se kupuju svi potrebni materijali.

    Odabir materijala

    Vrt Električni grane helikoper to učiniti sami

    U proizvodnji uređaja motor je prvenstveno stečen. Električni motor smatra se najboljom opcijom za domaći uređaj koji je sposoban brzo Mljeve sirovine u malim količinama , Električni motor tijekom rada ne čini nikakvu buku i ne oslobađa ispušne plinove. Zbog karakteristika električnog motora, uređaj se može koristiti čak iu zatvorenim prostorijama. Jedini minus takvog dizajna je obvezna veza s sustavom napajanja.

    Ugradnja rezanja pila

    Takve se pile regrutiraju na peti - to je os, čiji je promjer jednak promjeru biljnih diskova. Za prikupljanje uređaja za rezanje će također trebati podloške i matice iste veličine. Tanke plastične podloške treba pripremiti unaprijed. Nakon toga, moraju biti potrebni za razrjeđivanje diskova na traženoj udaljenosti jedni od drugih kako bi se izbjeglo prianjanje isturenih zuba među sobom. Perače bi trebalo biti manje od jednog elementa od diskova.

    Izraditi okvir

    Takav element se koristi za pričvršćivanje šipke za motornim blokovima i zavarivanje iz profiliranih metalnih cijevi. Nakon zavarivanja, disk je fiksiran na takav način da se slobodno kreće u odnosu na disk. Zbog ovog mjesta, ako je potrebno, možete podesiti napetost pogonskog remena.

    Pričvršćivanje spremnika i kućišta

    Kućište koje će se koristiti na dizajnu izrezati od pocinčanog čelika, ali je mnogo poželjnije proizvesti iz lima. Materijal za prijemni bunker obično zagovara Čelik.

    Prednosti

    Vrt Električni grane helikoper to učiniti sami

    Domaće grane helikopter za razliku od industrijskih uređaja svestranija je. Ne može samo reciklirati grane, nego i zgnječiti plodove i drugo smeće za kućanstvo.

    Zbog činjenice da motor ima horizontalnu lokaciju i na istoj razini s noževima, neće se moći razbiti od vlažnih stabljika. Rad s takvim uređajem je uvelike pojednostavljen zbog činjenice da nije potrebno pratiti je li sirovina mokra i sortirati grane u veličini.

    Vrt grana helikopter vlastitim rukama ima visoke performanse: Diska Sposobni reciklirani s velikim brzinama dovoljne debele grane. Trošak takvog uređaja bit će jeftino dvaput, a snaga je nekoliko puta više. Domaća jedinica bit će uopće lošija od najskuplji vrt alat tvorničke proizvodnje.

    Dakle, napravite mljevenje grana s vlastitim rukama vrlo jednostavnim. Najbolje je koristiti električni motor za to. Opcije za takav dizajn postoji dosta i ovisi o zamrzavanju i fantazijama. Domaći uređaj bit će uopće gori od industrijskog kolege. Zahvaljujući prikazivanju videozapisa, možete ga shvatiti u svim zamršenosti procesa izgradnje.

    Članak o temi: Kapanje navodnjavanje u stakleniku i u vrtu to učinite sami

    Čitaj više