Sjenica 2 za 2 metra: odabir materijala i savjeta graditelju

Anonim

Što može biti izgrađena 2x2 Gazebo s vlastitim rukama? Kakve se materijale mogu koristiti za krovove? Što bi trebao biti temelj?

Kako bolje planirati unutarnji prostor? Radimo se s.

Sjenica 2 za 2 metra: odabir materijala i savjeta graditelju

Drveni sjenica u veličini 2x2 metra.

Značajke rješenja

Što Gazebos 2 2 metra razlikuju od više ukupnih struktura u smislu gradnje?

  • Kompaktnost unutarnjeg prostora i, prema tome, oštri zahtjevi za izgled. Ako je 3 metara sjenica može biti opremljena s dvije pune perle s nagnutim leđima i širokim stolom, onda u našem slučaju jedino rješenje je relativno uske trgovine duž zidova.
  • Mali krov jedrenja. Ako je tako - zahtjevi za njegovu snagu neće biti previše krut ni u regijama za koje se karakteriziraju jaki vjetrovi.
  • Manja masa, koja podrazumijeva nepodnošenje na temelj.

Međutim: na sirovim i pokretnim tlima (mokra glina, pijesak) bolje je izgraditi sjenicu na vijčanim pilotima. Njihova cijena će biti primjetno veća od troškova stupca, ali kada se primjenjuje, moguće je ne bojati se tla i neravnomjernog skupljanja objekta.

Članci na temu:

  • Arbor 3x3 metra
  • Gazebo 3 na 3 učiniti sami
  • Dvoetažnija sjenica

Sjenica 2 za 2 metra: odabir materijala i savjeta graditelju

Vijčani piloti omogućuju da se grade na gomilu i pomicanju tla.

Na posao

Dakle, kako i od onoga što ćete graditi?

Temelj

Kao što je već spomenuto, to će biti fundamentalno drugačije nego što zahtijeva, na primjer, sjenica 2 do 5: temelj vrpce je konstruirana za češće 2 metra.

U našem slučaju moguće je mnogo više jeftinija rješenja.

  • Nekoliko starih automobila gume može osigurati strukturu prilično pouzdane baze i spriječiti kontakt zidova sjenice s sirovim tlom. Gume su složene izravno na tlo, bez podmornice.

Međutim, da bi ih uskladili u horizont ipak će morati. Za ovaj rad možete koristiti dvjestomjerni ravnicu i razinu. Gume stavljene u horizont su betonirane ili samo zaspati suhi pijesak.

Članak o temi: Ploče na vratima ureda: Nemojte ometati, ne ulazite, zatvorite vrata

Sjenica 2 za 2 metra: odabir materijala i savjeta graditelju

Zaklada starih guma.

  • Betonski blokovi ne mogu biti manje pouzdana baza; Međutim, u ovom slučaju bit će potrebna zemljana radovi, iako u malom iznosu. Pod blokovima su minijaturni, 15-20 centimetara dubine; Oni su ispunjeni rušenjem ili pijeskom. Trčanje tramvaj; Pijesak za maksimalno skupljanje može se proliti puno vode.
  • Zakladni stupovi mogu se presaviti na mjestu. Koristi se crvena puna cigla; U svakom horizontalnom redu zidanja samo dvije opeke.

Zavoj se osigurava okomito polaganje redova. Pod baze pod navodom formiran je betonski jastuk.

U svim slučajevima, površinska površina uzorka je sigurno hidroizizori - bitumen mastiks i / ili par vrećica. Uputa se odnosi na činjenicu da će se zbog kapilarnog učinka betona ili cigle hidratizirati, usisavanje vode iz tla. Vodoonacija će spriječiti donje trulež.

Okvir

Donja sjecka za 2x3 i manje dizajne obično se prikupljaju iz bar 100x100 milimetara. U kutovima trake spajaju se prema dolje ili utičnicu, uz pomoć pocinčanih čeličnih obloga. Nekoliko rjeđe na temelju okvira možete vidjeti ploču od 150x50 mm; Stavlja na rub i veže se na pocinčane slojeve u tom položaju.

Važno: Koriste se samo pocinčani vijci za samo-tapkanje. Nezaštićeni od čelika korozije brzo će ukrasiti sjenilo za zahrđalih kapi.

Za stupove u kutovima, isti bar je 100x100. Ona se veže za donje letak obloge koji su nam već poznati; Iskusni stolari koriste spojeve na čepu čvrstog drveta pomoću ljepila za stolarije. Polovi su fiksirani dionicama; Međutim, njihova funkcija često izvode elemente ograde.

Na fotografiji stupova do ugradnje ograde održavaju privremene injekcije.

Kakvu vrstu drva poželjnija za vrt sjenicu? Idealno rješenje je arech. Ima prekrasnu teksturu i iznimno otpornu na truljenje; Jedini nedostatak pasmina bolan je.

Članak o temi: presvlake i vući tapecirani namještaj: osnovne operacije, slijed rada

Međutim, mnogo češće možete vidjeti objekte od bora ili smreke. Oni su dva puta jeftiniji pomoću ariš, što ih čini tako popularnim rješenjem. Kako bi se zaštitili od truljenja, drva ili ploče obrađuju antiseptik; Nakon njegovog sušenja, drvena struktura je impregnirana s uljnom voskom ili zaštićenom poliuretanskom lakom za vanjski rad.

Gornja letak u isto vrijeme postaje potpora za krovne grede. S malom veličinom sjenice, bolje je učiniti s jednostavnim jednostranim krovom; Razumna minimalna visina njegovog niskog ruba je 2,1 metara, visoka - 2.5.

Krov

Što štitite strukturu od kiše i sunca?

Ukratko razmotrimo osobitosti popularnih krovnih materijala u odnosu na kompaktni sjenić.

  • Metalna pločica. izdržljiva i izdržljiva; Jedini ozbiljan nedostatak je buka tijekom kiše.
  • Inlist sa sličnim svojstvima su nešto jeftinije; Njegov zahtjevan na padini krova u našem slučaju izjednačen je po maloj veličini: polaganje nekoliko redova krovnog materijala neće biti potrebno.

Savjet: Prilikom odabira veličine materijala ne zaboravite na bonus krova i pridruženo područje površine. Dakle, sjenica 2x3 će biti prekriven listom od 2.5x3 metara.

  • Bitumenske pločice Prilično lijepa i ne buka na kiši; Međutim, zahtijeva izgradnju krutog štita od šperploča, osp ili ploče.

Sjenica 2 za 2 metra: odabir materijala i savjeta graditelju

Bituminozna pločica je položena na štit od ploče.

Članci na temu:

  • Sjenica 5 5 metara

Planiranje

Tipično rješenje za mali sjenilo već je spomenuto: izravno nasuprot ulaza paralelno s osi je tablica; Kandže bez leđa postavljaju se blizu ograde ili pričvrstite izravno na njega.

Koju veličinu treba pridržavati u proizvodnji unutarnjih objekata?

  • Visina trgovina je 45 centimetara, širina - 30. Duljina - od zida do zida, bez odobrenja.
  • Stolna visina - 70-75 cm. Optimalna širina je oko 60 cm. Kontrattop se vrši oko 40 centimetara kraći od sjetve, čime se osigurava prostor za sjedenje.

Članak na temu: Kako napraviti sušilo za pranje rublja od plastičnih cijevi

Sjenica 2 za 2 metra: odabir materijala i savjeta graditelju

Uzorak unutarnjeg rasporeda sjenice.

Zaključak

Kao i uvijek, video u ovom članku ponudit će vam vizualni vodič za ispunjenje glavnog rada. Uspjesi u izgradnji!

Čitaj više