Kako napraviti betonsku mješalicu vlastitim rukama: video i crteži

Anonim

Kako napraviti betonsku mješalicu vlastitim rukama: video i crteži

Mnogi ljudi vole obavljati popravak vlastitim rukama. Da biste popravili temelj kuće, ulijte tragove, stavite visinu na stupce, takva je jedinica potrebna kao betonska miješalica. Stvorite industrijski model Nema smisla jer će biti vrlo skupo. U tom slučaju, proizvodnja betonskih mješalica bit će veliko rješenje, za koje veliki financijski troškovi neće biti potrebno. Pa kako sami napraviti betonsku mješalicu? Zahvaljujući prikazivanju videozapisa, možete vizualno vidjeti cijeli proces takve proizvodnje.

  • 2 tehnologija miješanja betona
  • 3 faze proizvodnje betona miješalice s vlastitim rukama
    • 3.1 Proizvodnja kapaciteta
    • 3.2 Instalacija baze
    • 3.3 Instalacija motora
  • Što je betonski mikser?

    Kako napraviti betonsku mješalicu vlastitim rukama: video i crteži

    Mnogi vjeruju da se mala količina otopine može lako pomiješati s lopatom. Međutim, kao rezultat toga dobiva se mješavina vrlo niske kvalitete. Činjenica je da je vrlo teško ometati rješenje u lopatu. Takav fizički napor nije za svakoga pod moći, dakle Lakše instalirati betonsku mikser , prikupljeni vlastitim rukama iz cijevi. Osim toga, ako gnječite veliku količinu smjese, pripravak će rezultirati suhim. Rješenje počinje gubiti vlagu mnogo brže nego što je vrijeme da se pomakne do potrebne konzistentnosti.

    Beton dobre kvalitete neće raditi u slučaju da koristite vježbu. Prilikom pričvršćivanja na nosač u smjesi nalaze se pješčane kvržice. Bušilica ne samo da bi se trebala okretati, nego i premjestiti natrag i naprijed iu krugu. Često alat ne izdržati takav napon i prekida.

    Razumjeti načelo rada samoproizvoda betona s vlastitim rukama, koji je proizveden za malu količinu posla, potrebno je razmotriti proces miješanja otopine. Postoje 3 načina:

    • gravitacijsku metodu;
    • metoda vibracija;
    • Mehanička metoda.

    Kako napraviti betonsku mješalicu vlastitim rukama: video i crteži

    Metoda gravitacije. U industriji, ova metoda se ne primjenjuje, jer dobiveni cement ima nisku kvalitetu. Kao rezultat gravitacijskog miješanja, spremnik se kotrlja, komponente se međusobno počinju "okretati" i miješati u relativno homogenu masu.

    Metoda vibracija. Smatrati Najpouzdaniji način proizvodnje Beton u industriji. U snimljenoj znaci počinje vibracijski inženjer, što rezultira kvalitetnim rješenjem.

    Mehanička metoda. Koristi se samo s gravitacijskim. U isto vrijeme, ili mikser počinje rotirati u fiksnom značku, ili značku s izbočinama unutar izvode rotacije.

    Izrada konkretne tehnologije miješanja

    Postoji veliki broj samostalnih jedinica koje odgovaraju za proizvodnju betona. Najjednostavniji dizajn može se izraditi od običnog mliječnog bivsa, velike tave, starog zavarivanja. Njegov crtež je vrlo jednostavan, a proizvodnu tehnologiju je još lakše:
    • zavarivanje kapaciteta osi;
    • U poklopcu skrivaju štap, komad cijevi ili gumenog kabelskog svečanosti i vrlo mnogo privlače poklopac na ručke;
    • Pojednostaviti dizajn Spojnice se ne koriste i izrezati arkripke u lice i staviti osovinu na njih.

    Da biste napravili praktičniji agregat, morate koristiti druge crteže.

    Faze proizvodnje betona s vlastitim rukama

    Sposobnost izrade

    Kako napraviti betonsku mješalicu vlastitim rukama: video i crteži

    Prije nego počnete stvarati betonsku mikser s vlastitim rukama, trebate odabrati spremnik. Najbolje je koristiti metalne bačve za to što može primiti najmanje 200 litara. Točno Ovaj se opseg smatra optimalnim. Kako bi u vrijeme miješali potrebnu količinu betona. Plastični spremnici su bolji ne koristiti, jer neće dugo trajati.

    Za proizvodnju betonskih mješavina potrebno je bačva s poklopcem i dno. Ako kontejner ne u početku ne ima poklopac, onda bi trebao biti dobrodošlo, rezanje iz metalnog lima. Nakon toga, prirubnice ležaja s ležajevima treba pričvrstiti na dno i poklopac bačva. Hatch je izrezan u stranu, kroz koju će komponente otopine naknadno zaspati. Takva rupa najbolje se obavlja bliže kraju spremnika, koja će u procesu betonske mješalice biti ispod. Urezbareni dio cijevi koristit će se kao poklopac otvora. Popravljena je uz pomoć šarki i bilo kojeg uređaja za zaključavanje.

    Da bi rješenje bolje, noževi su zavareni na unutarnjim zidovima bačva pod kutom od 30-40 stupnjeva. Kut nagiba izračunava se na takav način da se beton može "gurnuti" u procesu miješanja. Osim toga, takav Oštrice se mogu pričvrstiti na zidove i na samom vratilu uređaja.

    Ako nije moguće pronaći odgovarajući spremnik, onda se može napraviti vlastitim rukama. Za to će biti potrebni sljedeći alati i materijali:

    • Lim s debljinom od 1,5 - 2 mm;
    • Stroj za zavarivanje;
    • valjci;
    • Drveni centar ili čekić.

    Prije nego što počnete rezati metala, Crteži trebaju biti pripremljeni S navođenjem željene veličine. Da bi se to slučaj za miješanje betona, potrebno je središnji okrugli dio, dno spremnika i dva skraćena konusa, koja su donji i gornji dio strukture. Detalji rezani na oznaku moraju se pretući u prstenje. To je prikladnije za to uz pomoć valjaka. Nakon postavljanja svih dijelova šavova su sigurno zavareni.

    Ugradnja baze

    Kako napraviti betonsku mješalicu vlastitim rukama: video i crteži

    Domaće betonske miksera treba imati pouzdanu i održivu bazu. U suprotnom, dizajn se može okrenuti tijekom rada. Ako to ne bi trebao učitati veliku količinu betona u nju, onda jezgra je bolje od kvadratnog drvenog bara Nakon poprečnog presjeka od 10x10 ili 15x15 cm. Da bi se baza dizajna utjecala na vibracije tijekom rada, treba ga koristiti "u Poltera" priključci ili "u brodu". Nakon montaže, morate obraditi sve zglobove i povući samo-crtež.

    Ako trebate stvoriti pouzdanu i izdržljivu jedinicu, trebate dati prednost u okvir koji Zavariti iz metalnog ugla Veličina nije manja od 45x45 mm. Također možete koristiti Chaserler. Ako ne postoji stroj za zavarivanje plina, tada se okvir fiksira s zakovicama ili maticama s vijcima.

    Ako postoji takva želja, baza može biti opremljena kotačima. To će zahtijevati osovinu bez samih ležajeva i kotača. Takvo betonsko miješanje se lako okreće i kreće. Prikupljanje baze, potrebno je osigurati ručke. Uz njihovu pomoć, uređaj se može premjestiti.

    U procesu montaže okvira nužno osigurava mjesto za motor. Također Trebate biti protuteža Dakle, kada istovar betona, dizajn ne poništava. Ako planirate iskrcati rješenje s lopatom, tada u ovom slučaju protuteža neće biti potrebna. Svi ovi trenutci moraju biti osigurani tijekom stvaranja crtanja.

    Instalacija motora

    Da bi se betonski mikser učinio učinkovitijim, potreban je bilo koji jednofazni motor, brzina okretanja koja je ne više od 40 okretaja u minuti.

    Mnogi majstori stvaraju domaće dizajn savjetuju korištenje električnih motora iz starih strojeva za pranje, kao što su "val" ili "galeb". Takvi motori su sposobni raditi dugo vremena i ne pregrijavati. Odabir motora, treba pamtiti da je optimalna brzina rotacije bauta 20 - 30 o / min. To koristi različite mjenjače. Međutim, optimalna i jednostavna opcija je korištenje remenice i pogonskog remena.

    Umjesto motora s perilice rublja, Možete koristiti motorni motor ili moped benzin koji radi na benzinu. U tom slučaju, betonska miješalica neće morati biti isključivanje i može se koristiti u svim uvjetima. Noć motora se provodi pomoću 4 vijka do nosača ili okvira, koji su zavareni u kućište mjenjača.

    Međutim, domaća betonska mješalica je sposobna raditi s ručnom kontrolom. U ovom slučaju, za to neće biti potrebna ni električna energija ili benzin. Takav najjednostavniji uređaj je mobilni, jednostavan za sastavljanje, a svaki ga može kontrolirati. Jedini nedostatak je prisutnost pomoćnika za miješanje otopine.

    Na kraju se osovina trenira kroz građevinski kapacitet. Da bi uređaj bio stabilniji, trebao bi biti usitnjen u zemlju pod kutom od 30 stupnjeva.

    Dakle, napraviti betonsku mješalicu vlastitim rukama, nisu potrebne posebne vještine. Više živo proizvodni proces može se vidjeti na videozapisu. Prije početka prikupljanja takvog uređaja, trebate koristiti crteže. Oni će pomoći ispravno i točno stvoriti domaći dizajn bez ozbiljnih financijskih ulaganja.

    Članak o toj temi: Odaberite betonsku mješalicu za kućnu, vikendice + recenzije

    Čitaj više