Vruće žigosanje na koži s vlastitim rukama kod kuće: glavna klasa

Anonim

Svatko je ikada vidio ukrašene proizvode od kože, gdje postoje razne ugrađene slike, uzorci ili čak ukras. Ovi proizvodi uključuju: pojaseve, vrećice, mape, razne predmete odjeće. Mi ćemo danas analizirati temu, kako napraviti vruće žigosanje na koži. Dakle, nastavite s raspravom.

Koje su tehnologije

Reljefiranje za kožne proizvode, koji se mogu obaviti s vlastitim rukama, nekoliko vrsta. Mi ćemo analizirati svaki od njih detaljnije:

  • Slijepi vruće žigosanje. To se radi kako slijedi: Primjenjujemo se na površinu s klišejem. Detalji koji se u ovom obratku moraju biti smještene u istoj ravnini. Ova vrsta može biti hladna.
  • Utiskivanje s folijom. U ovoj izvedbi, posebna oprema dizajnirana za utiskivanje u obliku klišeja, i naravno, potrebna je uobičajena folija za hranu. U tom slučaju, korištenje vrućeg željeza je preduvjet.
  • Kongres tiskani uzorak. U ovoj metodi možete koristiti i foliju ili bez njega. Također se koristi i pritisnite i električni željezo.

Vruće žigosanje na koži s vlastitim rukama kod kuće: glavna klasa

Vruće žigosanje na koži s vlastitim rukama kod kuće: glavna klasa

Potrebna gnijezda

Dakle, mi ćemo analizirati koje alate trebamo u majstorskoj klasi:

  • Baiveller je rotacijski nož s raznim mlaznicama;
  • Pečat. Potrebno je za crtanje. Stoga se vjeruje da je on najvažniji alat;
  • Čekić je potreban za štrajkove za žigosanje;
  • Pritisnite za utiskivanje. Može se obaviti neovisno kod kuće ili se koristi električni željezo;
  • Kliše. Može se učiniti na isti način. Da biste to učinili, možete koristiti karton ili gumu. Od prvog materijala, ovaj alat će trajati dugo, tako da je morate stalno promijeniti.

U uporabi su vrlo jednostavni, tako da možete lako razumjeti s njima. Imajte na umu da nema i nema potrebe za strojem s vama.

Vruće žigosanje na koži s vlastitim rukama kod kuće: glavna klasa

Lekcija svjetla

Za rad trebamo sljedeće alate i inventar:

  • Uobičajena folija za hranu;
  • Šilo;
  • Nož;
  • Čekić;
  • Marke. Možete ih napraviti sami s bilo kakvim slikama vašeg ukusa. Ne zaboravite na činjenicu da su slike napravljene u ogledalu refleksiju;
  • Kvacks. Da biste to učinili, možete koristiti kotače iz slomljenih sati. Moraju se primijeniti obrasce i razne linije na koži.

Članak o temi: valovita obrasci s pletenjem igalima i shemama za početnike

Korak-po-korak upute za utiskivanje:

  1. Odabrani pečat s uzorkom mora se zagrijati. To možete učiniti na dva načina: ili iznad plamena, ili iznad peći.
  2. Grijani uzorak se pritisne na ubrani komad kože i pogodio čekić.
  3. Uzorak bi trebao biti jasan i dubok, ako to nije učinio, a zatim početi ispočetka. Tako da ste loše zagrijali sam pečat. Ile, naprotiv, snažno pregrijao. U ovom slučaju, koža će biti malo dosadno, ovaj materijal ne smije koristiti.
  4. Iz tog razloga preporučujemo da na početku pokušavate na poseban komad kože kako biste to preciznije razumjeli koja vam je potrebna primijeniti i na koju temperaturu za zagrijavanje pečata.

Vruće žigosanje na koži s vlastitim rukama kod kuće: glavna klasa

Također možete uplatiti u boji na koži.

Princip rada je potpuno isti, samo između kože i pečata potrebno je položiti foliju odabrane boje. Možete ga kupiti u specijaliziranim trgovinama na ručni rad.

  • Prije svega, potrebno je rastopiti vosak na štednjaku. Dakle, kada se ohladi, ne muči, dodaje terpentin. Promiješati.
  • Folija se širila na čvrstoj površini i primijenjeni sloj smjese dobivene smjese. Uklonimo mjesto za sušenje dohvata djece.
  • Nakon toga se primjenjujemo na ovu folijsku boju i opet mi dopustite da se osuši foliju.
  • Sada idemo u chip. Zagrijte pečat, nakon čega smo stavili na radni komad folijske boje na mjesto gdje želite dobiti sliku.
  • Čvrsto pritisnite pečat na foliju i pogodite čekić. Najvažnije je da ne žuri. Boja mora biti potpuno ispisana.

Postoji još jedan način utiskivanja - primjena zlatnih uzoraka.

U ovoj metodi, kliše ne mora biti vrlo visok kvalitetan. Kao što ste razumjeli, predmeti napravljene u ovoj tehnici smatraju se vrlo luksuznim, a ne svaki majstor može priuštiti takvo utiskivanje. Mi to čini u skladu s metodom s folijom, koja je gore opisana. Samo umjesto folije slagala tanko zlatno list. Nakon što je udarac napravljen s klišejem čekićem, crtež je prekriven kožnim proizvodom.

Članak o temi: Kako koristiti Musat za oštrenje noževa

Vruće žigosanje na koži s vlastitim rukama kod kuće: glavna klasa

Vruće žigosanje na koži s vlastitim rukama kod kuće: glavna klasa

Vruće žigosanje na koži s vlastitim rukama kod kuće: glavna klasa

Napravljen u ovoj verziji nositelja posjetnice bit će izvrstan dar. Pogotovo ako želite, osoba ili druga osoba nacrtala vas je. Uglavnom takvi proizvodi su najbolji da se dobiju šefove ili poslovne kolege.

Ako prvi put nije riješio reljef, pokušajte. Uostalom, dok ne pokušate - nećete naučiti. Glavna stvar je biti tvrdoglava i vrijedna u ovom plovilu.

Video na temu

Čitaj više