Sve o stvaranju sekatora cjepiva vlastitim rukama

Anonim

Sve o stvaranju sekatora cjepiva vlastitim rukama

Luksuzni vrt uvijek zahtijeva pravilnu i profesionalnu skrb. Mnogi vrtlari će reći da je alat Arsenal u takve svrhe može biti najrazličitiji, ali jedan od potrebnih alata uvijek će biti sekateur za cijepljenje drveća.

On je neophodan u radu vrtlara, uklanjaju neželjene izbojke i grane, oblikuju dekorativne grmlje, pomažu u rastu biljaka, daju potrebna cijepljenja ili stimuliraju njihovu prehranu.

Danas, u socijaliziranim trgovinama postoji nekoliko vrsta ukanaca, od kojih je jedan namijenjen za obavljanje cijepljenja. Zašto ti treba ova tajna? Koje su njezine glavne funkcije?

  • 2 Kako radi vakuumska sekator
  • 3 na koje biljke možete koristiti sekateur
  • 4 vrste cjepiva sekateursi
  • 5 Kako odabrati pravu sekator
  • 6 sechator radi sami
  • 7 Kako napraviti korištenje alata dugo?
  • Odmor Sekateur: Značajke i svrhe

    Sekator vakuuma postao je inovacija koja vam omogućuje da primite praktički 100% rezultat Kada imate cijepljenja. Načelo rada uređaja je kako slijedi: Točna oštrica na sekateru je napravljena rez na kabelu i zalihama. To je savršena oštrica koja vam omogućuje da budete zajamčeni da biste dobili rez, iz kojeg su dva dijela grane prikladna za jedni druge. Nakon takvog alata, vrtlar treba samo konsolidirati dva dijela s odabranim putem. Ovaj uređaj je omogućio radikalno promijeniti pogled vrtlara u proces cijepljenja, sada je postao lagan i elementarni.

    Danas proizvođači proizvode univerzalne seciateri s tri vrste mlaznica: v, u i omega, što vam omogućuje da izvršite različite vrste vrtnih cijepljenja. Sada će svaki vrtlar moći staviti mlaznicu, što je potrebno za određeno drvo i metodu cijepljenja.

    Značajka alata je njegova trajnost. Kao praksa pokazuje, jedan alat je dovoljan za nekoliko tisuća rezova , Vrtlari napomenuti da takav alat ne nosi opasnost za osobu, njegovo princip rada i uređaj se smatra na najmanji detalj.

    Kako radi vakuumska sekator

    Sve o stvaranju sekatora cjepiva vlastitim rukama

    Možete reći mnogo o tako čudesnom uređaju. Međutim, da biste ga vidjeli u akciji, učiti o pravoj uporabi - mnogo korisniji. Pa, ako netko iz poznanika već ima tajnu cijepljenja, možete pristupiti, pokušati. Ali ako ne postoji takva mogućnost, bolje je upoznati se s opisom načela rada i što se događa u budućnosti s cijepljenim biljkama.

    Sam alat sastoji se od takvih dijelova: Rad i referentna oštrica , vijak maticom, proljeće, dvorac i ručka. Radna oštrica obavlja izravnu rez i odlikuje se visokom sposobnošću rezanja zbog neobičnog geometrijskog oblika. Takve značajke olakšavaju podijeliti biljni tkivo i ne oštete ga. Referentna oštrica ima savijeni oblik koji omogućuje minimiziranje trenja i osigurati sigurnost za biljku.

    Članak o temi: Što je bolje zalijepiti plastični kutak na pozadinu?

    U sekateru cijepljenja, utor je osiguran kroz koji sok teče iz biljke. Matica i vijak obavljaju ulogu držača, koji pružaju gustu stajanje oštrica jedni drugima. Pufer je instaliran kako bi ograničio moždani udar, a proljeće vam omogućuje da vozite alat u prvobitni položaj. Da bi tajnu donijela neradni status, instaliran je držač.

    Na koje biljke možete koristiti sekateur

    Varijante drveća i grmlja koje se mogu cijepiti pomoću posebnog štapova, mnogi. Ali Najčešći Opcije su:

    • Sve o stvaranju sekatora cjepiva vlastitim rukama

      Rowan, stablo jabuka i kruška;

    • razne vrste ate, cedra, bor, čempres, thuja;
    • razne vrste citrusa i kombinacija;
    • Ruže i šipka. Značajka je sposobnost pričvršćivanja ruža kupljenih u trgovini;
    • Cherrymuha, trešnja, šljiva u bilo kojoj njihovoj kombinaciji;
    • marelica, breskva, šljiva, alicha;
    • divlji ili orah;
    • Bundeve, lubenica, dinja;
    • ribiz, ogrozde, grožđe, viburnum, glog;
    • Klyon, HIBISCUS, LILA ili razne dekorativne i Bush biljke.

    Vrste sekatera cijepljenja

    Vrtni sekantori za DACHA mogu imati različite oblike i načela rada, mehanizma i svrhe. To je ti kriteriji koji će biti temeljni pri odabiru alata.

    Prema načelu djelovanja Sekateurs se razlikuju u sljedećem:

    • Avion. U ovom slučaju, oštrice su izoštrile samo s jedne strane, a pokret se odvija jedni drugima;
    • Kontakt. Oštrice se pojavljuju na obje strane. Ove noževe se nalaze na istoj liniji. Ovi sekateri se koriste za uklanjanje suhe kučke.

    Osim toga, dođe do podjele Za sljedeće kriterije:

    • Prelishchy. Oni imaju poseban mehanizam koji može smanjiti grane debljinom do 3 centimetra u promjeru;
    • štap. U takvim sekatorima nalaze se duge ručke. Čini rezanje grana jednostavnim i mogućim na visokim stablima;
    • punjiva. Proces rada u takvim uređajima je automatiziran, ruke tijekom obrezivanja obavljanja minimalnih pokreta. Takva tajna ima samo jedan nedostatak, uvijek je potrebno pratiti punjenje baterije;
    • Električni. Mogu se koristiti u velikim područjima koja zahtijevaju redovitu skrb. Ali ovdje postoji jedan veliki minus - trebate duge kabele i nositi.

    Kako odabrati tajnu

    Sve o stvaranju sekatora cjepiva vlastitim rukama

    Snaga tajne za cijepljenje je upečatljiv po svojoj moći. On je u stanju lako jesti Grana promjera 2 centimetra , Ali kako odabrati ovaj alat? Što treba posvetiti posebnu pozornost na svoj životni vijek da se maksimizira?

    Za početak, sekateur u trgovini mora se staviti u ruku i osjetiti kako leži u njemu. Iz to će biti izravno ovisni, corns se pojavljuju kada ga koristite ili ne. Zatim morate obratiti pozornost na same dijelove i materijal iz kojeg su napravljeni. Također trebate znati sljedeća pravila koja će pomoći smanjiti ozljede biljaka.

    Vrlo je važno razumjeti što Vrste čelika Može se koristiti u vrtovima sekateursi za cijepljenje:

    1. Sk 5 - visokog ugljičnog čelika. Daje priliku da učine masnoće i velike oštrice. Na ovom alatu, cijena će biti visoka, ali će u potpunosti ispuniti kvalitetu i dugi vijek trajanja.
    2. Sk 50 - srednji ugljik. Ova opcija je ekonomičnija, ali oštrice dekatora cjepiva će služiti relativno dugo i pouzdano.
    3. Ne hrđajući Čelik. Ova opcija ima izvrstan izgled i ne podliježe koroziji. Dijelovi kao što su ručka, veličine i slikanje, nisu važni mnogo.

    Zašto trebate steći tajnu cijepljenja?

    Svaka stvar ima svoje pozitivne i negativne točke. Tajna cijepljenja nije prelazila, tako da svaki korisnik treba razumjeti što će raditi i koje će pozitivne i negativne strane dobiti.

    Pozitivni aspekti sekurinara:

    • Možete koristiti bez posebnih znanja, vještina, vještina, dok će cijepljenje uvijek biti ispravno i ispravno izvedeno;
    • Svi postupci će se izvršiti brzo, jer dijelovi u dijelovima grana ne zahtijevaju dodatnu podlogu. Povećava mogućnost življenja rezanja, jer dijelovi nemaju vremena za sušenje;
    • Ako osoba ima veliki broj voća ili dekorativnih stabala, onda uz pomoć takvog sekatora cjepiva, možete brzo napraviti velike količine posla.

    Neki vrtlari kažu da je ovaj alat može imati negativne strane , kao:

    • Sekateur ima određenu veličinu koja osigurava obradu izbojka istog promjera. Maksimalna dopuštena razlika varira u rasponu od 2-3 mm. Ako se to dogodi tako da je jedan od dijelova reznice dopušteniji veličine, onda će se morati koristiti nož cijepi;
    • Unatoč činjenici da proizvođač daje pokazatelje za ograničivač u rasponu od 4 ° C, u praksi, ovi brojevi se kreću od 7 do 10 mm. To značajno ograničava debljinu uvoza i napada;
    • Politika cijena mnogih proizvođača je vrlo visoka, tako da vrtlari i tokci biraju nož.

    Tajna vlastitih ruku

    Sve o stvaranju sekatora cjepiva vlastitim rukama

    Mnogi Dacms i vrtlari, upoznajući se sa svim značajkama i nedostacima tvorničkih sekatera za cijepljenje, čine ovaj alat samostalno. Ali vrijedi napomenuti da se mogu koristiti. samo za grane istog promjera , Najpopularnija opcija bila je alat od češnjaka. Da bi češnjak postao sekateur, morat ćete napraviti noževe vlastitim rukama.

    Druga će opcija biti proizvodnja alata iz cijepljenja. Da biste to učinili, uzmite malu količinu vice, koja uvijek jede bilo koji mehaničar. Zakrivljena oštrica je pričvršćena na pin, a sama akcija će se izvesti pritiskom i okretanjem ručke.

    Naravno, korištenje domaćih sekatera bit će problematično, ali rezultat će biti lošiji nego nakon opcije tvornice.

    Kako napraviti korištenje alata dugo?

    Za početak morate detaljno pročitati upute za alat koji se proizvođač pridaje. Ovdje će biti naznačeno Uvjeti skladištenja i rada alat.

    Potrebno je da se zahaterator osigura ispravnu skrb, jer rad i trajanje njegove uporabe ovise o tome.

    Svaki put, nakon završetka rada, morate temeljito očistiti oštrice od ostataka vegetacije, koji će se formirati nakon obrezivanja. Nemojte operiti sekateur pod vodom ili ga ostaviti na kiši. To će samo pogoršati stanje oštrice i dovesti do brzog treptanja oštrica.

    Posebna briga zahtijeva i proljeće S pričvrsnim nosačem , Oni, zajedno s oštricom, morate obrisati suhu tkaninu i podmazati vezni materijal ili maslac. Takvi postupci moraju biti redoviti i pokrenuti nakon svake uporabe alata.

    Sve o stvaranju sekatora cjepiva vlastitim rukama

    U kupljenoj tajniku, uvijek u zapuštenom dolaze, prije svega, oštrice. Ali oni se mogu izoštriti samostalno. Nemojte čekati potpuno neugodnost oštrice, treba im ispričati određenu periodičnost. Oštrenje će biti potrebno kada se obrezane grane, noževi počinju griznuti u granu i smanjiti ga na pola.

    Za oštrinu oštrice, samo šarzalni bar nije dovoljan, morate biti u mogućnosti odabrati pravi pokret i upute. Oštrenje noža mora obavljati samo kamen za 150 čestica po kvadratu. cm , Prije početka oštrenja tajne, bolje je ukloniti noževe, u slučaju kada je nemoguće to učiniti, morate konsolidirati alat u porici. Nadalje, provode pokrete Bru u jednom smjeru, oponašajući oštrenje noža. Takvi pokreti moraju biti izvedeni dok noževi ne postanu oštri.

    Sekator cijepljenja je potrebna stvar za svaki vrtlar. Da bi alat za savršeno izveden njegov rad, postao pravi asistent u poljoprivredi, to treba ispravno odabrati i pružiti potrebnu skrb tijekom vremena korištenja. Samo takav pristup alatu omogućit će dugoročnu uslugu dugi niz godina.

    Ne smijemo to pravovremeno zaboraviti Cijepljenje - zalog zdravlja biljaka.

    Članak o temi: Noćna zavjesa u unutrašnjosti - modni trendovi

    Čitaj više