Fotografija nadstrešnica iz profilne cijevi to učiniti sami

Anonim

Fotografija nadstrešnica iz profilne cijevi to učiniti sami

Knopies su ekonomski isplativi i vrlo jednostavni za proizvodnju od metalnog profila ili cijevi s vlastitim rukama. U tom slučaju, cijev profila se koristi za referentni okvir, krovne i zidne strukture izrađene su od metalnog profila. Metal za nadstrešnica primjenjuje različite vrste: pocinčani, bakar, aluminij, crni metal.

Fotografija nadstrešnica iz profilne cijevi to učiniti sami

Konstruktivna shema nadstrešnice obično nije komplicirana. Napravljen je vlastitim rukama, čak i ako ste vrlo daleko od gradnje. Sastoji se od vertikalnih regala koji pričvršćuju metalne grede ili farme iz cijevi. Na njima Izvodi se doomlet na kojem je krov slaganje iz profesionalnih podova.

Šipe se naširoko koriste za preklapanje površine privatnog dvorišta, kao iu komercijalnom gospodarstvu. Oni se koriste za pokrivanje parkirališta, zaustavljanje kompleksa, vizira iznad ulaza, tranzicijskih galerija, ljetnih i zimskih gospodarskih zgrada.

  • 2 prednosti profila u proizvodnji nadstrešnica
    • 2.1 Metalna anketa za sport
  • 3 tehnologija izgradnja nadstrešnice vlastitim rukama
    • 3.1 Crtež ili radni krug
    • 3.2 Instalacija podrške
    • 3.3 FERM uređaj
    • 3.4 Punjenje temelja pod podrškom
    • 3.5 Ferm za zavarivanje
    • 3.6 Antikorozijska obrada
    • 3.7 Pričvršćivanje krovnih materijala za rezanje okvira
  • Razne dizajne šupa

    Ovisno o potrebama, razni nadstrešnici iz profilne cijevi su izgrađeni vlastitim rukama. Foto nadstrešnice možete pronaći u internetskim katalozima, naime:

    • Miniconstructions su mali arbori, viziri, skloništa za mangale;
    • Odvojeno stojeći metalne nadstrešnice iz cijevi;
    • Priložene strukture nadstrešnica od profesionalnih podova - veranda, terasa, vizira na zidu kuće, ekonomske skloništa.

    Ovisno o funkcionalnim značajkama, grade:

    • Odvojite otvorene nadstrešnice od profesionalnih podova smještenih na policijskim policama i imaju jedan krov;
    • Izgradnja zatvorenog tipa, koji imaju zaštitu od vremenskih uvjeta, ne samo odozgo, ali zatvorena na zidovima zidova, jednu ili više strana.

    Fotografija nadstrešnica iz profilne cijevi to učiniti sami

    Na krovu garaže, sjenici, ljetna kuhinja, otvoreni balkon i terasa su raspoređeni otvoreni tipovi nadstrešnice iz metalnih proizvoda s vlastitim rukama. Crteži za takve jednostavne zgrade čine sami ili naređeni u specijaliziranim dizajnerskim organizacijama. Takve jeftine i jednostavne rješenja omogućuju udobno organiziranje mjesta rekreacije, rada, skladištenja ili primanja male tvrtke.

    Zatvorene vrste nadstrešnica izvodi se iz različitih materijala. Za zidove, staklo, plastiku, phanneur, profil metala, galvaniziranje, staklo, profesionalne podove, sporedni kolosijek i druge materijale koriste se. Za glazirane zatvorene nadstrešnice Nanesite aluminijske klizne sustave koji su izdržljivi i transparentni za pregled. Zatvorene zgrade pružaju zaštitu od lošeg vremena sa svih strana i omogućuju dugo vremena pod baldahinom.

    Članak o toj temi: Napravite peć ili kamin atraktivno s varnom otpornim na toplinu

    Prednosti profesionalnih podova u proizvodnji nadstrešnica

    Odluka o sklapanju metala je vrlo profitabilno i praktično rješenje:
    • Metal se ne boji kapi temperature, ne podliježe pukotinama u hladnoći, ne mijenja oblik iz djelovanja bitke zrake sunca;
    • Profesor ima dovoljnu snagu da izdrže kućanske terete i određene tehničke napore.

    Nedostaci uključuju:

    • Visoka toplinska vodljivost, grijanje od visokih temperatura, koje ne utječe na sam metal, ali može pokvariti susjedne materijale;
    • Ako je osiguran s metalnom ogradom, zatim Bolje ih je zatvoriti manje materijala koji provode toplinu. , na primjer, stablo;
    • Profesor pati od vlage, koji manifestira hrđu na površini, ova mana se uklanja pomoću impregnacija protiv korozije.

    Metalni profil za nadstrešnicu

    Fotografija nadstrešnica iz profilne cijevi to učiniti sami

    Za proizvodnju nosača uzmite okrugle cijevi promjera do 100 mm ili profil valjanje s rubom od najmanje 100-150 mm. Stropil farme i sustavi se ponekad izvode iz drva, ali u slučaju uporabe metala, Izrađeni su od okruglih ili kvadratnih cijevi S zidom debljinom od 2 mm za miniporekins i debljinu stijenke cijevi 3 mm za velike okvire.

    Svjetiljka je izrađena od drvene trake ili od metalnog profila, ugla, kvadrata ili chaserlera. Miješanje metalnih dijelova je napravljen s zavarivanjem pomoću nadzemnih metalnih letvica. Ponekad su dijelovi povezani vijcima s maticama.

    Tehnološki trening s DIY

    Crtanje ili radni krug

    Za početak, napravite shemu budućeg proizvoda, što ukazuje na dimenzije. Zatim se elementi dizajna biraju iz ovog obrisa, ukazuju na njihovu duljinu izračuna i razmotrite broj identičnih elemenata, pokušavajući ne propustiti pojedinosti. Nakon toga, oni razmatraju potrebnu količinu materijala za police, farme i krovove. Ako je dizajn nadstrešnice zatvoren, razmatra se materijal zidova i spola.

    Instalacija podrške

    Fotografija nadstrešnica iz profilne cijevi to učiniti sami

    Podržava su vertikalni regali od metalnih proizvoda. Na vrhu metalnih stupova moramo zavariti ljepljenje, koje ide po cijelom perimeru i služi za stvrdnjavanje okvira i daju joj ukočenost.

    Regali se preporučuju na udaljenosti od ne više od 1,2 m jedan od drugog. U slučaju susjednog okvira za regale na zid zgrade, također stavlja niz stupova za podršku. Ako ne postoji mogućnost instalacije vertikalnih stupova u blizini zida, a ležaj je pričvršćen na zid, koji će preuzeti opterećenje za oblaganje. Za montažne grede do zida Koristite dugi sidro koji će pouzdano držati gredu uz krovove.

    Članak o toj temi: Cirkulacijske pumpe: Svrha, primjena, glavne karakteristike

    Ferm uređaj

    Fotografija nadstrešnica iz profilne cijevi to učiniti sami

    Ovaj element izgradnje podvrgnut je glavnom opterećenju snijega i vjetra, tako da izračunavanje traženog profila metal mora biti ispravno ispravan. Za male nadstrešnice možete preuzeti standardne značajke iznajmljivanja profila. Ako govorimo o složenim strukturama nadstrešnica, onda izbor poljoprivrednih materijala i njegov dizajn mora se odrediti složenim izračunom , to neće raditi samostalno ako vlasnik, naravno, nije inženjer dizajner. Stoga postoje stručnjaci za to.

    Farme ovisno o obliku podjelu na trokutaste, pravokutne, trapezoidne, slomljene i lučne. Unutar farme može se ugraditi dodatne police, trčanje, rasutosti i čađe. Mogućnosti poljoprivrednih gospodarstava mogu se provesti na dvije potpore, štipanje jedan kraj ili imaju kombinirani način potpore na podršci.

    Farma je učinjena tako da je pristranost krova iznosila 15-20º. Takav prostor je prikladan za bilo koji krovni premaz od valovitih podova, plastike, polikarbonata, vrećica, pločica od pločica i drugih materijala. Plahte profila, škriljevca i pločice stavljaju tako da je od vala paralelno s protokom vode, ali ni u kojem slučaju ne bude okomito.

    Punjenje temelja pod podrškom

    Fotografija nadstrešnica iz profilne cijevi to učiniti sami

    Prije početka kopanja rupa za ugradnju stupova čine oznaku baze budućeg okvira. Jednostavni nadstrešnici se postavljaju pomoću ruleta i razine konstrukcije, noveali, laserski i vodostaju koriste se za složene zgrade kako bi pokazali visoke tragove.

    Jame ispod stupova čine dubinu od 70 cm, sloj sloja ruševine, pijesak i zalijevanje vodom za najveće skupljanje. Pubovi betoni nakon instaliranja stupa i popravite ga u položaj projekta. Beton se obavlja u betonskim mješalicama s velikom količinom rada ili se ručno miješaju. Odvojite cijelu ćeliju odmah, nemoguće je ostaviti pola izlivenih jama sutradan.

    Sutradan, beton dobiva polovicu snage, preostalih 50% betona će pasti u roku od 27 dana. Ako se kontinuirano temelji radi ispod polaganja poda, zatim prije napunjenosti betona Ugradite zavareni ili pridruženi okvir za pojačanje koji se zatim izlije betonom.

    Daljnji rad na jačanju traka na gornjem sloju regala može se izvesti za tjedan dana. Pal iz metalnih proizvoda izreže se u mlin za veličinu projekta, a zatim ojačati poprečne profile.

    Članak o temi: Kako skloniti kuću iznutra s gipsanomboardom lijepo i dugo vremena

    Ferm zavarivanje

    Fotografija nadstrešnica iz profilne cijevi to učiniti sami

    Na Zemlji se obavlja zavarivanje na farmi, Svi dizajni moraju biti zavareni točno u veličini. I isto. Ako se osiguravaju velika i moćna gospodarstva, a izgradnja dizalice za podizanje ne osigurava u konstrukciji, podijeljene su na komponente koje su sastavljene vlastitim rukama, a zatim zavarivanje na visini.

    Alternation farme na zidu uzima se izračunavanjem. Ako govorimo o malim nadstrešnicama, onda se standardna udaljenost uzima iz jednog do drugog jednaka jednom metru. Nakon instalacije farmi u montažnom položaju na vrh rogove zavarivanje sanduka S kvadratnog profila ili ugla.

    Ako je osigurana drvena propast, pričvršćuje se na metal farme uz pomoć vijaka. Korak sjena se uzima ovisno o krovnom materijalu, ponekad je instaliran dodatni čvrsti premaz iz šperploče na sanduku.

    U proizvodnji poljoprivrednih gospodarstava, njihova bi trebala biti veća od 30-50 cm širine. To je potrebno, tako da voda padne u temelje što je manje moguće i nije dovelo do njihovog uništenja. Još jedna pouzdanija opcija je uređaj za uklanjanje otpadnih voda s krova krovnog krova s ​​galvaniziranim olucima ili modernim plastičnim sustavima.

    Antikorozivna obrada

    Nakon postavljanja okvira regala i postoje farme na njemu, obrađuju se protiv korozije. Prije obrade profil odmara se otapalom. Metalni profil se tretira sa sastavom, dajte suho vrijeme u uputama. Prajmer će zaštititi metal od izgleda hrđe i utjecati na smanjenje potrošnje konačnog sastava bojenja.

    Bojanje se izvodi pomoću četke ili valjka. Velik Krojava boje u boji ili spreju koji ubrzava proces boje.

    Pričvršćivanje krovnih materijala za rezanje okvira

    Fotografija nadstrešnica iz profilne cijevi to učiniti sami

    Metalni nadstrešnici su vrlo profitabilni i prikladni za pokrivanje polikarbonata. Materijal se smanjuje u mlin za željenu veličinu, a zatim se odvijaju brusni papir uz rubove polikarbonata kako bi se uklonili nepravilnosti iz rezanja. Pričvrstite materijal na metal sa samosplaćenim ili termičkim podložnim podlozima. Polikarbonat kada se zagrijava i ohladi mijenja njegove dimenzije, tako da Kada pričvrstite morate ostaviti mali besplatni ulazak I budite sigurni da stavite gumenu brtvu između materijala i metodi.

    Uređaj s krošnjama iz metalnog profila ne zahtijeva posebne izgradnje vještine, tako da će montaža i instalacija odgovarati onima koji žele naučiti učiniti nešto u njihovom prebivalištu sami. To će uštedjeti sredstva za plaćanje posla stručnjaka i omogućit će ponosni na posao vaših ruku.

    Čitaj više