Kako odabrati Poljake za Gazebo

Anonim

Ako odlučite izgraditi sjenicu na vašoj zemlji, onda, naravno, trebate odlučiti o vrsti dizajna. Štoviše, slijedi ne samo oblik i veličinu strukture, već i vrstu potpornih stupova, jer je to jedan od glavnih elemenata strukture. Na primjer, sjenilo s metalnim stupovima razlikovat će se po izgledu i operativnim kvalitetama, od istog u veličini i obliku strukture, ali s metalnim policijama.

Kako odabrati Poljake za Gazebo

Sjenica na drvenim stupovima

Odabir stupova za sjenicu

Vrste stupova

Sve potpore koje se koriste u izgradnji arbora mogu se podijeliti na nekoliko vrsta, ovisno o materijalima iz kojih su napravljeni:
  • Podržava metala (u pravilu, cijevi se koriste u te svrhe);
  • Drveni (obično bar ili trupci);
  • Iskrcana od opeke ili drugog građevnog materijala.

Kako napraviti pravi izbor

Polaznici su odabrani iz raznih razmatranja, ali glavna stvar koja treba uzeti u obzir je uobičajena struktura strukture. Štoviše, morate biti vođeni ne toliko kao stil izgradnje, koliko je ukupni koncept dizajna krajobraza, koji se može sastojati od različitih oblika. To uključuje vrtne staze, mostove i druge elemente koji ukrašavaju mjesto.

Na primjer, ako se aktivno koristi kada je stranica aktivno korištena ili tanjur, onda ga možete koristiti za vrijeme izgradnje sjetve. Ako dizajn ima brazier, obložen s nekom neobičnom ciglom, onda možete izgraditi od cigle iste vrste. Ako je preferencija u svim željama dano stablu, onda se stalci mogu izraditi od drva.

Kako odabrati Poljake za Gazebo

Opeka sjenica

Cigla

Prilikom podizanja stupaca cike, treba imati na umu da moraju biti vezani za temelj pomoću priključaka. Štoviše, zidni uređaji iznimno rijetko ispunjavaju ovaj postupak na vlastitu inicijativu, uvjeravajući kupca da je za ništa.

Članak na temu: Kako instalirati plin stup? Pravila Montaja

Zapravo, potrebna je trajna veza između temelja i stalka. Najbolje od svega, kada je armatura potpora. Da biste to učinili, možete koristiti debelu armaturu, malu cijev ili metalnu šipku.

Metal za pojačanje treba biti betoniran tijekom ispunjavanja temelja. Nakon toga, postavlja se od strane cigle ili drugog građevinskog materijala u procesu zgrada. Ako su regali napravljeni dovoljno veliki, tada je potrebna betonska otopina unutar nosača. Tako ćete dobiti snažnu i pouzdanu strukturu.

Kako odabrati Poljake za Gazebo

Metalni sjenilo iz cijevi profila

Metal

Najčešće se konvencionalne okrugle cijevi promjera od 80 mm i više koriste za izgradnju izgradnje na metalnim nosačima. Točne dimenzije ovise o ukupnoj veličini strukture i karakteristikama krova.

Nedavno, profilirane (kvadratne ili pravokutne) cijevi postaju sve popularnije, jer se razlikuju u većoj snazi. Takve potpore, pri izgradnji izgradnje, u pravilu, uronite u tlo i betonirani.

Kako odabrati Poljake za Gazebo

Arbor iz Bruusa

Drveni

Jedini uvjet za korištenje drvenih potpora je njihova obrada zaštitnog sastava, koji će spriječiti truljenje, pojavu gljivica i drugih negativnih procesa. Kada je dizajn podignut na drvenim nosačima, vrijeme se najčešće koristi 100x100 mm.

Proizvodnja sjenice

Ne slažem se postojeće vrste stupaca i njihove značajke, sada razmislite o tome kako izgraditi sjenicu na temelju određenih potpora.

Da se ne ponavljam, moram reći da, bez obzira na to što će se graditi materijal, posao uvijek počinje s zemljanim radovima:

  • Uklanjanje gornjih slojeva tla s korijenjem;
  • Izvođenje oznake;
  • Izgradnja temelja.

Razlika će biti samo u vrsti temelja, koja se koristi za određeni dizajn.

Kako odabrati Poljake za Gazebo

Temelj

Članci na temu:

  • Zaklada ispod sjetve to učiniti sami
  • Cigla sjenica
  • Zaklada za sjenicu

Na stupovima od opeke

Upute za izgradnju opeke Gazeboo izgleda ovako:

  • Prije svega, potrebno je pripremiti jamu za temelj barem dubine brojila. Tada je pojačanja složena u pita, izvodi se oplata, a beton se izlije, a pojačanje treba instalirati kako bi se povezali za buduće police na temelj.
  • Nakon što je Zaklada zamrzava, možete nastaviti na izvršenje zidanja. Da biste to učinili, možete koristiti izgradnju ili okrenutu opeku. Za povezivanje cigle treba koristiti cementni mort.

Članak na temu: Drveni uređaj s vlastitim rukama

U pravilu, donji dio strukture postavljen je svjetlarnik, na visinu mjerač-jedan i pol, nakon čega se podižu stalci od opeke. Za strukturu s brazierom, jedan zid je postavljen čvrsto na sam krov, u blizini koji se nalazi roster.

  • Nakon izgradnje regala, potrebno je staviti grede koje se mogu pričvrstiti sidrama i izvesti Rafter sustav. Kao materijali možete koristiti drvenu šipku i ploče. U pravilu, takve strukture su prekrivene metalnim pločicama, škriljevcem ili drugim krovnim materijalima. Krov može biti jednokratna ili četiri stranica

Savjet! Prilikom podizanja opeke, možete koristiti ciglu različitih boja. To će dati izgradnju sofisticiranosti i veće dekoracije.

Sejaka na opekom Kolumpe je vrlo izdržljiva i izdržljiva, međutim, ima dva nedostatka - relativno visoku cijenu gradnje i dugi građevinski proces.

Kako odabrati Poljake za Gazebo

Metalni okvir

Na metalnim nosačima

Ako je dizajn podignut na metalnim nosačima, postupak za obavljanje radova je sljedeći:

  • Prije svega, potrebno je kopati jame za police na dubinu višu od razine primjene tla.
  • Tada su regali instalirani u rovovima.
  • Sljedeći korak je popunjavanje betona rovova. U isto vrijeme potrebno je provjeriti vertikalnost regala pomoću razine izgradnje ili visak.
  • Nakon što je beton zamrznut, morate izvesti niže i gornje legnuće. Plankovi moraju biti smješteni na takvoj razini, tako da ne ometaju slobodan prolaz u sjeništu. Za velike zgrade morate poderati potpore na svaki stalak.
  • Nakon izvršenja okvira prema projektu morate obaviti Rafter sustav. Da biste to učinili, možete koristiti tanku cijev profila.
  • Konstrukcija dizajna može se izraditi od polimernih materijala, metalnih konstrukcija ili drvene mreže, bilo koji krovni materijal će odgovarati krovu.

Savjet! Optimalni poprečni presjek profilne cijevi koji se koristi kao podrška je 80x80 mm.

Kako odabrati Poljake za Gazebo

U fotografiji - bar 100x100 mm

Članak o toj temi: Antistatička linoleum Tehnologija slaganja: Glavne faze rada

Drveni sjenica.

Unatoč činjenici da je drveni dizajn mnogo lakši od gore opisanih zgrada, također je potrebno pouzdan osnova. Stoga se temelji stup obično koriste za takve strukture kao što je gore spomenuto. Osim toga, ako postavite izgradnju tla, onda za nekoliko godina stablo će početi trunuti.

Rad se obavlja na sljedeći način:

  • Prije svega, jame se izvode za temelj. Njihova dubina ovisi o vrsti tla i razini njegovog smrzavanja. U prosjeku, dubina je 60 cm.

Preporučljivo je za temelj za korištenje azbestnih cementnih cijevi, jer su izdržljive i imaju dobre karakteristike snage. Također možete instalirati šipke za pojačanje i izliti ih betonom.

  • Tada se na stupove postavlja vodonepropusni materijal, najčešće se koristi runkoid za te svrhe.
  • Sljedeći korak je blok temelja trake 100x100 mm, koji će obaviti funkciju baze.
  • Zatim, instalacija nosača koja se može napraviti od Bruseva. Postoji nekoliko metoda za instaliranje drvenih stupova, jedan od njih - pričvrstite ih na dno sidra.
  • Zatim legneti stalci drva.
  • Trebali biste ispuniti ploče na laganima i na taj način obaviti pod.
  • U skladu s projektom projekta, krov se prikuplja i instalira na stalku.
  • Na kraju posla možete napraviti drvenu rešetku i ogradu.

Kako odabrati Poljake za Gazebo

Drvena sjenica uređaja

Izlaz

Ne samo izgled dizajna i dizajnerske značajke, već i takve trenutke, kao i troškove i trajnost strukture, ovisi o izboru potpora za sjenicu. Stoga, u fazi dizajna sjenica, potrebno je dobro razmisliti što će stupovi biti najoptimalniji u vašem posebnom slučaju.

Dodatne informacije o ovoj temi mogu se dobiti iz videozapisa u ovom članku.

Čitaj više