Kako pokriti sjenicu u zemlji i napraviti drveni izdržljivi dizajn

Anonim

Tijekom izgradnje zemlje Gazebos, mnogi od vlasnika zemalja subjekti su izbor materijala za pokrivanje dizajna. Kao što je poznato, izgled strukture i trajnosti ne ovisi manje od samog dlaka. Stoga ćemo onda pogledavati kako i kako pokriti drveni sjenica kako bi joj pružili dugi vijek trajanja.

Kako pokriti sjenicu u zemlji i napraviti drveni izdržljivi dizajn

Sjenica prekrivena metalnom pločicom

Odabir premaza za sjenicu, treba imati na umu da je sam drveni sjenica je lagana struktura. Stoga je potrebno obratiti pažnju na težinu krovnog materijala, osobito ako je struktura podignuta bez temelja. Na primjer, keramička pločica se ne smije koristiti, jer teži dosta puno.

Vrste premaza

Na modernom tržištu postoji ogromna količina krovnih premaza.

Međutim, sklonište za sjenicu najčešće čini samo neke od njih:

  • Metalna pločica;
  • Profesionalni pod;
  • Mekani krov;
  • Polikarbonat.

Znajući značajke svakog materijala, nećete biti teško odlučiti što će pokriti stablo sjenicu na ovaj ili onaj način.

Metalna pločica.

Ovaj krovni materijal može biti prekriven oskudnim krovovima s nagibom od više od 12 stupnjeva. Prednosti metalnih pločica mogu se pripisati činjenici da je otporna na utjecaje na okoliš.

Osim toga, postoje mnoge opcije za polimerne premaze, tako da možete kupiti proizvod željene boje. Stoga, odabirom bolje pokrivanje sjenice, sasvim je moguće ostati na metalnoj pločici.

Kako pokriti sjenicu u zemlji i napraviti drveni izdržljivi dizajn

Soft pločica dizajn krov

Mekani krov

Ovaj materijal se također naziva fleksibilna pločica. Zapravo, to je obična vreća s dekorativnom površinom. Mekani krov je također izvrsna opcija za ljetne plućne strukture drvenih ili metalnih šipki.

Značajka mekanog krova je montaža - prije pokrivanja mekane pločice, potrebno je staviti listove šperploča ili ploča, koji će poslužiti kao osnova za materijal. Uz pravilnu skrb, mekana pločica može trajati dugo dugo vremena, proglašeno razdoblje rada je pola stoljeća.

Članak o toj temi: Pravilna tehnologija Skupštine iz bara

Kako pokriti sjenicu u zemlji i napraviti drveni izdržljivi dizajn

Sjenica pokrivena profesionalnim podovima

Profesor

Ovaj materijal u velikoj mjeri podsjeća na metalnu pločicu. Uz pomoć profiliranog čeličnog lima možete obavljati vrlo praktične krovove. Osim toga, izgledaju lijepo zahvaljujući raznim shemama boja.

Za razliku od mekih pločica, profesionalni podovi mogu se montirati izravno na sanduk. Plahte su naslagani najčudnijim.

Bilješka! Za više krovova, prilikom instaliranja profesionalnih podova potrebno je provesti hidroizolaciju krova uz pomoć silikonskog brtvila.

Kako pokriti sjenicu u zemlji i napraviti drveni izdržljivi dizajn

Na fotografiji - krov polikarbonata

Polikarbonat

Ovaj krovni materijal je vrlo popularan kada pokriva Arbors. Polikarbonat je jednostavan, fleksibilnost i sposobnost preskakanja svjetla. Međutim, za krov se može koristiti neprozirni materijal.

Prednosti premaza odnosi se na relativno nisku cijenu. Jedini trenutak koji se mora uzeti u obzir prilikom instaliranja polikarbonata je da krov treba imati dovoljan kut nagiba. Inače, snijeg se može akumulirati zimi na krovu, kao rezultat od kojih se dizajn razbija pod njegovim težinom.

Obrada površine sjedaju zaštitni sastav

Odaberite lak

Dakle, odlučili ste kako pokriti Gazebo u zemlji, pa čak i instalirati materijal na krovu. Sada je dizajn zaštićen od sunčeve svjetlosti i kiše, međutim, to nije dovoljno da se osigura drvena struktura trajnosti u potpunosti.

Sve njegove površine moraju biti tretirane zaštitnim pripravkom. Stoga pogledajmo što lak pokriva sjenicu.

Kako pokriti sjenicu u zemlji i napraviti drveni izdržljivi dizajn

Lak od jahti

Ako želite zadržati prirodnu ljepotu stabla, uključujući i njegovu teksturu i boju, kao i sigurno zaštititi površinu od učinaka vlage, sunčevih zraka i puna procesa, korištenje vremenske svjetiljke jahte je najbolja opcija.

Ovaj sastav ima posebne antiseptičke aditive. Osim toga, takav se laka može oduzeti i pod prostorije, kao što je otporan na mehaničke učinke.

Savjet! Da biste pokrili pogled na Dragi Wood, prvo možete izvoditi nijansiranje sa sastavom teksture, a zatim pokriti površinu lakom.

Ovaj lanac može zadržati svoja svojstva i ne izgubiti privlačnost na deset godina. Naravno, možete koristiti bilo koji drugi transparentan zaštitni sastav za rad na otvorenom, ali u ovom slučaju, za nekoliko godina, premaz će morati ažurirati.

Članak na temu: Sklop za miješanje za topli kat: Instalacija s vlastitim rukama

Članci na temu:

  • Kako slikati sjenicu

Obrada površina

Ako se odlučite otvoriti drvene površine sjenice, morate pripremiti sljedeći skup alata i materijala:

  • Lak;
  • Prajmer;
  • Antiseptik (ako se koristi obični lak);
  • Kit nož;
  • Metalna četka;
  • Valjci i četke.

Kako pokriti sjenicu u zemlji i napraviti drveni izdržljivi dizajn

Površinski

Upute za obavljanje ovog posla izgleda ovako:

  • Svježe drvo prvo mora biti tretirano s emery papirom.
  • Zatim se površina obrađuje u nekoliko slojeva s leznim antiseptičkim. Pripravak se treba primijeniti duž vlakana.
  • Ako je površina već oslikana, onda se mora očistiti metalnom četkom i lopaticom. Ponekad područja pogođena trulom ili parazitima, kao i pukotina ili čipseta, nalaze se na neobojenoj površini. U tom slučaju, moraju se očistiti od truljenja i zatvaranja s kitom.
  • Zatim se primijenjena primjenjuje na pripremljenu površinu.
  • Nakon sušenja prajmera, možete pokriti površinu lakom. Nakon sušenja prvog sloja, postupak se ponovno ponavlja. Možete primijeniti sastav s četkom.

Sada je dizajn potpuno zaštićen od negativnih utjecaja na okoliš i može služiti bez ažuriranja pokrivenosti nekoliko sezona.

Izlaz

Kako bi se izgradila pouzdana, izdržljiva i udobna sjenica, pozornost treba posvetiti ne samo njegovom dizajnu, već i donijeti pravu odluku - bolje pokrivanje sjenice. Visokokvalitetni krovni premaz u kombinaciji sa zaštitnim pripravcima za drvo omogućit će vašoj strukturi da oduševite turistima i ukrasite zemljište svojim izgledom tijekom godina.

Dodatne informacije o ovoj temi mogu se dobiti iz videozapisa u ovom članku.

Čitaj više