Igralište: Ideje i projekti

Anonim

Igralište: Ideje i projekti

Možda svaka osoba provodi prvih deset i više godina života na igralištu. Prvi osjećaj radosti i prvi okus pobjede, kada možete potpuno proći kroz "slajd" i ponosni pogledi na svoju majku i baku za prvi savršen podvig. Dakle, igralište zauzima važno mjesto u životu svakog djeteta.

  • 2 za što je igralište?
  • 3 Koja su igrališta na parceli?
  • 4 projekta igrališta
  • 5 ideja za igralište (video)
  • Što je igralište?

    Tradicionalno, igralište se shvaća kao mjesto gdje djeca predškolske i mlađe škole igraju. Prema tome, junior dobna orijentirana platforma neće sadržavati složene elemente kao što su stepenice i užad, tako da su djeca ovog doba jedva naučila hodati.

    Igrališta su namijenjeni mentalni i fizički razvoj Djeca u aktivnom obliku igre. Igrališta mogu biti i sportski tip i tematska.

    Moderno rusko igrališta moraju se podudarati Gost r 52169-2003 koji regulira kako bi trebali biti opremljeni i koji se sigurnosni testovi moraju provoditi neposredno prije nego što ih djeca početi igrati.

    Igralište: Ideje i projekti

    Igrališta treba ograditi od prolaznih dijelova, biti dobro osvijetljen, oko svakog elementa za igre trebalo bi biti dovoljno slobodnog prostora. Mora se izvršiti sva oprema Hipoalergenski materijali Visina struktura trebala bi biti sigurna i dopuštena za određene dobne skupine.

    Duljina tunela ne smije prelaziti 75 centimetara, a elementi koji uključuju mogući pad djeteta ne bi trebali biti viši od 50 centimetara.

    Slajdovi moraju biti opremljeni posebnim premjesti, a na kraju ima meko zaokruživanje. Elementi igre ne bi trebali biti podložni korozija i utjecaj vlage , temperaturu kapi i mraz.

    Osim toga, premaz iz igrališta treba biti gumiran i imaju učinak koji apsorbira udarce, omekšavanje udara tijekom jeseni, kao djeca su aktivna i često pada.

    Članak o temi: Gumena boja

    Za što je igralište?

    Igralište je mjesto dodijeljeno simulirati odrasloj dobi. Komunicirajući jedni s drugima, djeca " vježbati »Različite životne situacije s kojima će se sigurno suočiti u odrasloj dobi. Na mjestu djeca uče riješiti sukobe, biti prijatelji, koštaju odnose, uključujući obitelj.

    Igralište: Ideje i projekti

    Zbog raznih elemenata za igre, kao što su kuće, pješčanice, slajdovi, rakete, itd. Djeca pokušavaju razne Društvene uloge , Štoviše, ako se želi, svaki dan je različit. Stoga je prisutnost igrališta vrlo važna u životu djeteta. Dječje igralište za dijete je otprilike isto kao i autodrom za budući vozač, tamo se pripremaju za odraslu dob, "pokušati" razne životne situacije na sebe i obučene su u vještinama komunikacije.

    Koja su igrališta na parceli?

    Moderna igrališta su nedavno proizveli od plastike, ali ponekad u područjima možete pronaći platformu iz stabla ili metala. Igrališta obično izgledaju sjajno i šareno iz različitih boja.

    Mjesta na mjestima su obično univerzalne i vizualno podijeljene Odjeljci:

    • pješčanik;
    • sportska oprema;
    • Bilance;
    • simulatori;
    • zamah na proljeće;
    • zamah;
    • Karusel;
    • slajdovi;
    • Arborije ili dječje kuće;
    • klupe.

    Igralište: Ideje i projekti

    Važno je izračunati veličina Igralište i približni broj djece, koji će provoditi vrijeme na njemu, na temelju mjesta gdje će se nalaziti.

    Igrališta su također preporučljivo uspostaviti na teritorijima dječjih bolnica. Unatoč malim prostorima, uzimajući u obzir suvremene tehnologije, možete organizirati prostor za igranje bilo koje veličine. Igranje, djeca su rastresena od tenzijske bolničke situacije i brže ići.

    Projekti igrališta

    Potrebno je uzeti u obzir da su djeca nove generacije, drugačije različita od svojih roditelja, "gurni gumb", tako da je korisno razviti dječje igrališta za njih, što odgovara uvjetima moderno društvo.

    Moderni proizvođači nude igrališta za svaki ukus i novčanik. Oni mogu biti tematski Na primjer, brod igračka koji kombinira sve gore navedene elemente može se postaviti na igralište.

    Članak o temi: Pozadine u malom cvijetu: vrste pozadine, izbor stila, značajke aplikacije, upute, fotografija, video

    Ili, na primjer, projekt igrališta za vatrogasnu temu ili da osigura hitnu medicinsku skrb. U takvom igralištu, djeca igraju, stječu potrebne i važne vještine i iskustvo. Projekti igrališta, ponavljajući bajke i crtića omogućit će djeci da se osjećaju u ulozi omiljenih heroja.

    Dakle, evo nekoliko savjeta stručnjaka koji se odnose na opremu dječjih igrališta:

    • Igralište: Ideje i projekti

      Sportski igrališta pomoći će se razviti određenim sportovima Rana dobna interesa koji se u budućnosti može pretvoriti u ozbiljnu strast.

    • Dobra ideja učiniti na igralištu Sandbox pod baldahinom koji će zaštititi pijesak od vlage i kiše. Takvi pijesci su posebno prikladni za obalne gradove ili na igralištima u blizini mora. Kvaliteta ograđenog pijeska neće se čistiti, jer neće plesati. Glupovi također sprječavaju prljavštinu, prašinu, lišće i druge stavke od ulaska u pješčanik.
    • Najviše da niti trivijalni građevinski materijal beton nije pogodan za stvaranje zanimljivih projekata igrališta. Inteligentni dizajneri mogu izliti slajdove, penjače, stepenice, dok svi elementi igre moraju biti pokriveni posebnim zaštitni materijal osiguravanje sigurnosti djece.
    • Ponovno opremljena pod igralištem može biti bilo što, na primjer, malom zrakoplovom, remake zrakoplovom salonom u igru ​​ili sobu za obuku. Takva igrališta približna suvremenom životu uzrokuju olujni užitak u djetetu i razvijaju dječju fantaziju.
    • Zanimljiva opcija igrališta predstavljena je modernim dizajnerima u obliku hobitnih kuća. Takve opcije za zatvorene igrališta su pogodne za gotovo Bilo kakve vremenske uvjete.
    • Nedavne studije dječjih psihologa otkrili su da dječje igrališta kiseline i svijetle boje nisu potrebne za djecu. Boja prirodnog stabla pozitivno je pogođena psihom djece, pa bi se trebali napraviti igrališta Prirodni prirodni materijali i koristite neutralne boje.
    • Štoviše, platforme bi trebale biti iznenađene djetetom, a ne čineći standardni skup ljuljaca i slajda. Dakle, djeca će biti zainteresirana za igranje u posebno izgrađenim kulama, svjetionicima i brodovima za njih.
    • Igralište: Ideje i projekti

      Zanimljiv projekt je Zmajevo igralište Tijelo od kojih su s dvije strane su dva slajdova, od kojih je svaki dizajniran za određenu dob, odnosno, mala djeca neće biti u mogućnosti tamo sami, a tu su i planinari i užad umjesto klasičnih švedskih zidova umjesto klasičnog Švedski zidovi.

    • Umjesto konvencionalnog stubišta, instalirane su posebne kutije, a ne tako jednostavno, morat ćete malo pokušati. To jest, svi elementi su dizajnirani za, uzimajući u obzir dob, Fizički razviti dijete.

    Dakle, moderno igrališta razvijaju djecu dobro utječu na njihovo zdravlje, a također ukrašavaju dvorišta. I važno je da su u igralištima bilo zona za različite dobi, kao i skladno dodijeljeno mjesto za roditelje.

    Ideje za igralište (video)

    Članak o toj temi: homogeninski linoleum: što je, heterogeno polaganje, komercijalni premaz Tarkett, Euro Tehnologija

    Čitaj više