Okvir za hammock: vrste i red gradnje

Anonim

Okvir za hammock: vrste i red gradnje

Kakvo se uživanje u prirodi proteže u viši. Izgraditi ili čitati knjigu na svježem zraku. Ali nevolja: čak i ako postoji viseća, može se dogoditi da na pravom mjestu neće biti dva prikladna stabla za objesiti. U tom slučaju, kostur za viseću ležaljku dolazi do spašavanja, koji se može instalirati na bilo koje mjesto prikladno za vas.

  • 2 dizajn okvira hammock
  • 3 materijala za ležaljku
  • 4 proizvođača i troškovi okvira za viseće
  • 5 okvir za hammock učiniš sami
  • Vrste i uređaj za ležanje

    Hammocks su Dvije glavne vrste:

    • pletena;
    • tkanina.

    Okvir za hammock: vrste i red gradnje

    Pleteni ležaljci su neto , kao što je ribolov, samo tkano iz debljeg užeta ili užeta (2-3 mm) u jednoj ili dvije niti. Štoviše, mreža je utkana tako da su stanice (bočni 5-7 cm) u odnosu na suspenziju orijentirane s rombusima. Duljina ove mreže je obično 2-2,5 m. Širina od 1,5-3 m. Rubovi mreže s dvije suprotne strane su pričvršćeni Izdržljivi ribari koji je odrezao tkaninu. Zatim se užas prikupljaju u kabelsku, koji završavaju učvršćenom petljom ili prstenom.

    Tkivna mreža (Meksička čahura) je izrađena od čvrstog komada trajne tkanine (šator cerata, jedro, guste presvlake). Dva suprotna ruba tkanine idu na oklop, na koje je pričvršćena uže s učvršćivanjem ili prstenom.

    Bilo je za ove dvije petlje ili prstenove ležaljke koja se pričvršćuje na dva nosača koja se nalaze na udaljenosti od najmanje 4 m, tako da je ležaljka malo riješena, ali je bila prilično ispružena. Visina pričvršćivanja je tako ( Oko 1,5 metara ) Tako da osoba može lako ući u njega, ali da se drži pod težinom, nije dotaknuo zemlju. Podržava mora biti vrlo izdržljiva. Ako su to drveće ili umetnuti stupovi, promjer njih treba biti najmanje 10 cm.

    Dimenzije kapela ležanja su približno iste i ovise o tome da li se izračunava po osobi ili za dva.

    Članak na temu: Boja leznuta vrata: Pravila slikanja

    Okvir za hammock: vrste i red gradnje

    Postoje, međutim, Hammocks za sjedenje , Tada tkanina ima manju veličinu, a suspenzija se može postaviti na vrh. Takve hammocks su prikladne za objesiti u Arborima.

    Stabilnost hamgock je važan čimbenik. I premda je usamljeni nosač viseće ima smisla, dopuštajući joj da žuri u njemu, kao ljuljačka, ali s manjim amplitom, postoje ležaljke koje imaju dvije suspenzije na jednoj strani i jedan s druge strane ili dvije suspenzije na svaku stranu , U tom slučaju, mogućnosti ljuljanja je znatno manje, ali će stabilnost takve ležaljke biti Maksimum.

    Dizajne viseće se smatraju detaljnim, jer izravno određuju dizajn okvira.

    Dizajn trupa Hammaka

    The Carcass Hammock čini trajan materijal koji može nositi prilično veliko Opterećenje se određuje težinom osobe i napona koji proizlaze iz mogućih ljuljanja. Obično okviri čine od Metalna cijev , okrugli ili pravokutni profil ili drvena traka, ravna ili savijena.

    Okvir za hammock: vrste i red gradnje

    Dizajn okvira je nositi vertikalno opterećenje od težine osobe i bočne strane, prevrtanje, kada se ljuljaju ili slijeva u viseći, određuje njegov oblik i sastav glavnih potpornih struktura. Postoje ih dvije. Prvi je - Vertikalna rama na koje je pričvršćena ležaljka. Drugo - Horizontalni križani - Noge na koje je okvir pričvršćen i koji, nagnut na tlo, ne daju okvir za prevrtanje. Širina nogu treba biti barem mjerača. I jedan i drugi dizajn može se izvoditi na različite načine. Ali glavne dvije konstruktivne razlike odnose se na okvir. Može se napraviti u obliku:

    • Dougi. , kao rocker ili rastegnuti luk završava;
    • kao Nizak horizontalni trapezij Ispod i završava se usmjerene i gore.

    U prvom slučaju, okvir je izrađen od metalne cijevi ili savijenog drvenog šipke. U drugoj cijevi i segmentima izravnog drvenog šipke.

    Donji dio okvira ojačan je dodatnim elementima, što ga čini širem i jačaju montažu na noge. Strukturni elementi su međusobno vezan Zavarivanje (U slučaju metalne cijevi), vijci s maticama, vijcima i samosklađenim (u slučaju drvene strukture). Matica u pričvrsnim spojevima, s obzirom na dinamičnu prirodu opterećenja, treba ojačati Zaključajte matice ili opružne podloške S rezom. Svi elementi dizajna prekriveni su bojom ili lakom.

    Članak na temu: Kako ukrasiti strop vlastitim rukama: Stucco, slikarstvo, foto pozadina

    Okvir za hammock: vrste i red gradnje

    Dizajn okvira za ležaljku može biti Stacionarni ili skloni , Stacionarni dizajn dizajniran je za trajnu uporabu u zemlji ili u blizini kuće s domovinskom teritorijom. Sklopljiv - dobar za putovanja u prirodu.

    Lakše primijeniti različite dizajne. Na primjer, okviri mogu biti dva, artikulirana u gornjem dijelu i ugrađeni u nastavku, obavljajući ulogu i okvir i noge. Okvir se može izvršiti u obliku paralelepipeda poput kuće. U ovom slučaju, ležaljka je pričvršćena samo na gornji križ.

    Ova dva dizajna su dobre za viseći s dva spojnice na svakoj strani i češće će biti Suspendiran krevet nego klasična hammock.

    Za teren, lišen sjena, možete pronaći izgradnju s krovom tkanine, tepiha ili klizanja. Obično se postavlja Odvojene zagrade I pričvršćen na okvir.

    Skupi setovi dodatnog razreda dopunjeni su Madraci i mreža komaraca.

    Materijali za hamgock

    Metal koji se koristi za okvir - željezo , ponekad pocinčani čelik prekriven dodatnim slojem zaštitne boje.

    Drvo - To je obično vrijeme od 100 × 50 od raznih pasmina dobro osušenog stabla. Za noge se obično koristi bor, za okvir Beech, lijepljeni bor, crveno drvo, tropsko drvo.

    Za pričvršćivanje, prisjećajući se na vanjsku operaciju, vijci, orašasti plodovi, podloške, vijci i vijci od čelika s cinkom ili premazom bakra.

    Proizvođači i troškovi trupova za viseće

    Proizvedeni su okviri za viseće mnoge zemlje Svijet. Najpopularniji su proizvodi iz Italije, Brazila, Kine, Rusije i Ukrajine.

    Okvir za hammock: vrste i red gradnje

    Proračun kineski i domaći sklopivi modeli od metalne cijevi koštaju od 3400 rubalja. (Okvir za viseći broj 1, Murom) i 3500 rubalja. (Leco - Green, Kazan) do 7600 rubalja. (Drveni okvir za Hammock izhevsk). Okvir masiva Pine Ultra (Stary Oskol) će koštati 18 152 rubalja. Talijanske hammoke Savijenog drva mogu koštati od 22.000 rubalja. (Venezia) do 148.000 rubalja. - set složenog drvenog dizajna savijenog bara s ručnom kućnom ležaljkom, madracom i mrežom komaraca.

    Većina okvira se prodaje s jamstvom godine ili dvije , Međutim, većina proizvođača prorokuje im dug život u 20-30 godina s urednom radom.

    Članak o temi: Duplex Kat Uredite sami: Priprema, Instalacija

    Okvir za ležanje vlastitim rukama

    Okvir za viseću se može izraditi vlastitim rukama. Obično se izrađuju samostalno Okvir iz drvenog šipke. Na internetu postoji veliki broj primjera, na temelju kojih možete napraviti obojeni okvir. No, postoje oba primjera sklopa s dosljednim opisom poslovanja i crteža.

    Glavni materijal za proizvodnju je Bar i ploča i ploča. Dizajn okvira sastoji se od dva umivaonika (1800 × 60 × 80) montirana pod kutom od 450 na traka od dvije ploče (2000 × 40 × 80). Svaki od divizori dodatno je ojačao na promjenjivu silu s dva uglata bloka (166 × 622 × 60), također montirana na letak. Zajedno tvore čvrstu trapezoidan Građevinarstvo.

    Okvir za hammock: vrste i red gradnje

    Dno okvira montirano je dvije šape od baze (1000 × 80 × 800) s buke rebra (80 × 150 × 25). Na objavljivanju, na razini od 1,38 m od donje ravnine vijaka instalirano je dva rt-vijka na koje će biti pričvršćen Gravitacija Hammock. Cijeli dizajn je sastavljen na vijcima (M10) i maticama i može se rastaviti za prijevoz i skladištenje, a oznaka se brzo prikuplja za uporabu bilo gdje.

    U zaključku, možemo se pobrinuti da ako je okvir potreban za viseću ležaljku, najviše možete pronaći Različiti dizajni Za svaki okus i novčanik. Kada se kupuju treba posvetiti zaštiti materijala iz kojeg su napravljeni okvir i zatvarači. Uostalom, okvir će raditi na otvorenom, izložen okolišu. Prilikom rada, treba imati na umu da se vijek trajanja ovog korisnog, a ponekad i jeftini predmeti mogu se produžiti ako ne postoji način da ga sakriti Izravna vlaga izloženosti , U dizajnu okvira ne postoji ništa komplicirano i bilo koju osobu koja je prijatelji s alatima i teže napraviti, može napraviti okvir za vlastiti ukus, potrošiti samo na materijale.

    Čitaj više