Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Anonim

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Jesen - tradicionalno vrijeme izložbi u vrtiću s obrtima iz prirodnih materijala. Učinite takve igračke s djecom koje možete lako. Nudimo vašu pažnju odjednom četiri opcije za jesenske obrt učiniti sami u vrtiću.

Lutke od palih listova i materijala djevojke

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Zanimljivo i jednostavno za tehniku ​​stvaranja lutaka, djeca mogu učiniti potpuno samostalno. Glavni plus ove igračke je da ih je moguće učiniti od svega što će dijete moći naći u parku u jesen: od palih listova, grančica, žira, ljuske oraha i drugih stvari.

Materijale

Za proizvodnju lutaka od jesenskih listova, priprema:

    • Kartonske rukave iz toaletnog papira ili papirnatih ručnika;
    • pali lišće;
    • grane drveća ili četke na žice na žici;
    • papir u boji;
    • škare;
    • ljepilo;
    • termopystole;
    • štapići vrućeg ljepila;
    • oči za igračke na samoljepljivu osnovi;
    • šljunak ili gumbe;
  • boje.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Korak 1 , Očistite rukav od ostataka papira.

Korak 2. , Pripremite se za dizajn obrta svih vaših prirodnih materijala. Šljunak, grančice i lišće svakako čistite od prašine. Da biste to učinili, obrišite ih vlažnom krpom ili mekom krpom.

Korak 3. , Ako vam grančice i kamenčići će vam održavati dugo vremena, onda će listovi bez preliminarne pripreme biti potpuno suhi i bit će potpuno sušeni. Ako želite koristiti taj pali lišće, tretirajte ih voskom ili ljepilom za decoupage. Možete ih zamijeniti umjetnim lišćem od tkanine ili obojenog papira.

Korak 4. , Ako želite napraviti cijev lijepa, odnesite ih s prugima obojenog papira. Izrežite pravokutnika od obojenog papira, s parametrima strana jednake visine i oboda rukava. Morate lijepiti obojeni papir pomoću PVA ljepila.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Korak 5. , Letci su jedan klik na vrh rukava. Bit će to glava domaća lutka.

Članak na temu: džemper za dječaka s pletenjem igalima s opisom i fotografijom

Korak 6. , Na bočnim stranama rukava s vrućim ljepilom zalijepite grančice. Bit će rukama lutaka. Umjesto grančica, možete koristiti male bradavice pranja ovnova. Njihove ručke moraju samo zagrizati bradavice, savijati se i zalijepiti vrućim ljepilom. Rad s vrućim ljepilom nije vrijedno pouzdati, učiniti ovaj dio posla sami.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Korak 7. , U glavi Pupa vožnja oči, uklanjanje zaštitne osnove. Nos i usta označavaju, uvlačeći ih bojama, vovers ili gel ručke.

Korak 8. , Ako želite lutku, možete ukrasiti. Da biste to učinili, držite se rukava malih kamenčića, unaprijed obojani u svijetle boje ili gumbi. Za liječenje tih dijelova također koristite vruće ljepilo.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Rezultirajuće lutke mogu se koristiti u dječjim igrama, stavljajući ih na ruku ili ih poslati na izložbu u vrtiću.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Brojke s jesenskim lišćem

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Koristeći lišće, možete crtati izvorne slike. Tehnika takvih crteža je vrlo jednostavna i postat će zanimljivo zanimanje za bilo koje dijete. Koristeći ga, vi s djetetom može napraviti nevjerojatne slike za izložbu u vrtiću.

Materijale

Za izradu crteža, pripremite:

    • listovi albuma ili Kraft papir;
    • boje;
    • Tassols;
  • pali lišće.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Korak 1 , Prvo morate prikupiti lišće. Za ovaj posao ne prikupljajte suhe lišće. Možete ih jednostavno slomiti s drveća ili izabrati još mekog. Boja lišća za ovu plovilu nije važna, vrijednost njihove teksture i oblika. Lišće se skupljaju s različitih stabala i grana. Pokušajte odabrati glatke lišće.

Korak 2. , Lišće prije rada mora biti očišćen od prljavštine i prašine. Mora se obaviti nužno da crteži ne ostaju prljavi razvod. Čišćenje vlažne tkanine ili malo navlažene mekom krpom.

Korak 3. , Stavite papir i malu ploču s bojom stisnute na njemu. Boja s tankom četkom nosi tanki sloj na stražnjoj strani lista. Svakako provjerite je li boja pokrivena cijelom površinom ploče. Nanesite list na list papira i nježno ga dajte prstima. Leaf uzima za peteljku i uklonite ga s papira. Imat ćete tvornički otisak.

Članak na temu: Očistite aparate za kavu i aparate za kavu iz ljestvice

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Imajte na umu da se boja mora primijeniti s stražnje strane lista, ako slikate naprijed, nećete uspjeti ovako.

Korak 4. , Lišće se može koristiti malo drugačije. Suhi list treba pričvrstiti na list papira. Uvjerite se da se čvrsto uklapaju jedni drugima, možete držati list rukama oko rubova tijekom rada. Boja treba slikati područje oko lista. Možete sigurno otići na sam list. Nakon nanošenja boje, list se uklanja.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Dakle, kombinirajući tehnike i korištenje različitih listova na obliku i teksturi, možete stvoriti originalne i neobične slike.

{Google}

Applica iz jesenskih listova

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Napravite aplikacije za djecu kao što su, pogotovo ako se koriste prirodni materijali za njihovu proizvodnju. Aplikacije mogu učiniti najrazličitije i za to vi ili dijete ne morate lijepo crtati.

Materijale

Za proizvodnju aplikacija iz jesenskih listova trebate:

    • pali lišće;
    • ispis s konturama uzorka;
    • četke;
    • boje;
  • PVA ljepilo.

Korak 1 , Prvo morate odlučiti o samoj aplikaciji. Pronađite crteže konture s jednostavnim oblicima i ispričajte ih na čvrstom listu papira. Crteži sa složenim oblicima i linijama za djecu predškolske dobi bolje je da ne bira, to će raditi s njima.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Korak 2. , Prikupite suhe lišće u parku. Odabir njih u obliku i boji, izvucite uzorak izvora.

Korak 3. , Prikupljeni listovi svakako se pripremite. Očistite ih, osušite malo i poravnajte, stavljajući ih u novine ili knjigu i šaljete ih pod improviziranim tiska.

Korak 4. , Lišće grupirano u veličini. Pričvrstite ih na konturu i stavite ga tako da ne idu na njezine rubove.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Korak 5. , Podmažite stražnju stranu lista ljepilom i zalijepite ih u uzorak, preklapajući redove. Da bi crtež je ljepši i svjetliji, stavite lišće na boje i napravite glatku tranziciju ako je prikladno.

Članak o temi: Kako šivati ​​žensku košulju s vlastitim rukama: uzorak s opisom

Korak 6. , Nakon ljepila na aplikatys će se osušiti, možete obojiti uzorke odozgo. To će vam omogućiti da izgladite oštrinu tranzicije ili ojačajte svjetlinu boja. Crna boja može crtati oči, životinjski lice i druge detalje.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Applique je spreman!

Prozor za vitraž od jesenskih listova

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Jednostavno i brzo vaša djeca mogu napraviti vitraž iz jesenskog lišća. Sam proizvodnje nije kompliciran i djeca će joj se svidjeti.

Materijale

Pripremiti se za proizvodnju jesenskog vitraž:

    • jednokratna papirna ploča;
    • lišće;
    • PVA ljepilo u obliku olovke i običnih;
  • četka.

Korak 1 , Prikupiti lišće. Za ovaj zanat, trebat će vam lišće različitih boja, tako da će izgledati sjajno i zanimljivo. Lišće je poželjno da se osuši, čisti i ravni, tako da su jedan oblik.

Korak 2. , Papirna ploča s stražnjim stranama, dragi PVA ljepilo. Stavite lišće na njega.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Korak 3. , Polaganje lišća, podmažite svaki od njih ljepilo u olovku. Budite sigurni da se uvjerite da se čvrsto uklapaju jedni na druge. Na vrhu cijelog dizajna definitivno se probudite ljepilo.

Korak 4. , Kao rezultat toga, imat ćete vitražni staklo prazno. Ostavite ga do potpunog sušenja ljepila.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

Korak 5. , Pažljivo uklonite lišća iz lišća. Možete ga objesiti na niti. Slični vitražni prozori na pozadini prozora izgledaju vrlo lijepo. Dakle, kroz lišće se nalazi sunčano ili dnevno svjetlo i boja vitraže postaju svjetlije.

Jeseni obrti to čine sami u vrtiću

S takvim obrtima, jesen se ne stidi otići u privatnog vrtića "prema" u Odessu. Kakav je vrt? Saznajte ovaj link: http://pochemychki.com.ua/garden/

Čitaj više