Buryat obrasci i ukrasi s matricama, predlošcima i fotografijama

Anonim

Buryat obrasci su nacionalni uzorci koji nose određeno značenje, a ne samo grafički prikazuju snimke. Takvi simboli postali su popularni kao ukras na odjeći ili drugoj stvari koja se koristi u svakodnevnom životu. Folk motivi nose značenje, i svaki detalj, boja je od velike važnosti, za razliku od modernih otisaka koji se koriste samo za dekor. Slični crteži koji se primjenjuju na odjeću i nose određeno značenje, postali su popularan protok među modnima. Buryat obrasci i ukrasi, šablone su se sve više koristile među igomen.

Ali ne znaju svi kako prenijeti točnu kopiju takvih ukrasa, tako matrica može doći u pomoć obrtnika. Koristeći takav alat, možete napraviti točnu kopiju crteža, nepogrešivo ga ponoviti. Uzorci su tako raznoliki da sve više ljudi osvaja. Svojom svjetlinom, neobičnošću i istodobno, jednostavnost zauzima jedno od prvih pozicija u modernom uređenju odjeće i drugih stvari. Takvi uzorci su vrlo česti među narodima mongolijevog govora.

Buryat obrasci i ukrasi s matricama, predlošcima i fotografijama

Buryat obrasci i ukrasi s matricama, predlošcima i fotografijama

Sorta simbolizma

Jedan od najpopularnijih uzoraka Buryat je svastika. Prevedena ova riječ znači dobrobit. Takva simbolika je korištena diljem svijeta i imao je važnost glavnih sila prirode, četiri strane svijeta, četiri elementa, godišnjih doba. Ova simbolika uzima svoje korijene iz budizma, tako da te zemlje u kojima ova vjera ima mjesto, uzorci se često nalaze prilično.

Crteži se pojavljuju na svetim mjestima, na kipovima Buddhe. A to su zanimljivi obrasci su u potražnji kada se koriste u odjeći, u krajoliku soba, pa čak iu ukrašavanju njihovog tijela. Mnoge igle često koriste takve crteže u svojim proizvodima. Stoga, ispod ćemo osigurati uzorak uzorka.

Članak na temu: čarape za iglu za početnike: kako vezati meke čarape za novorođenčad putem fotografije i video

Buryat obrasci i ukrasi s matricama, predlošcima i fotografijama

Uzorci životinja

Buryat obrasci u obliku životinja poznati su još od davnina. Uz pomoć takvih slika možete pokazati različite priče. Ali ponekad u tehnici možete upoznati ne samo jasne crteže, nego i male dijelove životinja.

Buryat u odjeći i ostalih proizvoda za kućanstvo sami mogu lako vidjeti crteže pet najvažnijih životinja za ovu kulturu. Uostalom, to je u ovoj kulturi da je stočarstvo sasvim razvijen. Takve životinje poput koza ili krava su one životinje koje krase odjeću ove nacije. Ali i rogovi, kopita i glavu u cjelini.

Mnoge igle vole takve ukrase na odjeći, osobito ako se stvari plešu. Džemper s jelenima, drugi uzorci jedan je od najvažnijih elemenata moderne pletene odjeće. Brojke moderno koriste u pletenju vechers. Sami uzorci su vrlo jednostavni. Važno je pridržavati se prikazanih shema. Ali osim pletenja, takve obrasce mogu se napraviti uz pomoć vez na odjeći, stolnjacima, salventima. Češće se javljaju u društvu, što nije povezano s budizmom, to je u novogodišnjem praznicima ili u hladnom razdoblju godine.

Buryat obrasci i ukrasi s matricama, predlošcima i fotografijama

Buryat obrasci i ukrasi s matricama, predlošcima i fotografijama

Glavni izvor iz kojeg možete izvući inspiraciju za stvaranje buryat ukrasa je priroda. Uostalom, sve je prirodno jedinstveno i jedinstveno. Za iglemen koji žele stvoriti nešto neobično i savršeno, vrijedno je samo na krilima leptira ili na obliku lista, prekrasnim crtežima na leđima gusjenica, a to će omogućiti daljnje plivanje.

Svi ukrasi su podijeljeni u vrste - geometrijska, animalistika (slika životinjskog svijeta), povrće (crteži prikazani su u obliku biljaka - lišća, stabala), prirodnih (kada se uzorak može vidjeti, prirodni fenomeni i drugi), kao kao i druga vrsta - to su kulturni (događaji u ljudskom životu ili čak ljudi). Svaki ornament govori o svojoj priči. Stoga, majstori u rudi na platnu tkanine, list papira takva priča pokušava prikazati. Ali kako biste sasvim točno uspjeli, morate imati ne samo strpljenje i fantaziju, već i predloške, uzorke. U ovom članku možete pronaći fotografije raznih crteža, koji se mogu prenijeti na tkaninu ili list papira pomoću matrice, a zatim stvoriti jedinstveni uzorak.

Članak na temu: Top Beateless to učiniti sami

Buryat obrasci i ukrasi s matricama, predlošcima i fotografijama

Na primjer, kulturni ukrasi najčešće se izvode na ručnicima, stolnjacima i salverima. Vrlo važna izmjena - na ovim stvarima, uzimajući u obzir uzorke Buryat, morate prikazati osam stavki. Uostalom, to je u budizmu koji je važan element prilikom stvaranja stvari s ovim uzorkom. Prilikom stvaranja takvih crteža morate shvatiti da je potrebno u skladu s ispravnim odabirom elemenata tako da se značenje ne izgubi.

Da biste stvorili takve obrasce, morate uzeti komad papira, gdje postoji slika uzoraka, a uz pomoć sklopnog prijenosa na željeni materijal. A onda, ovisno o vrsti aktivnosti, napravite ukras na ovom materijalu.

Video na temu

Članak prikazuje odabir videozapisa s kojim možete naučiti kako napraviti predloške buryat obrazaca pomoću matrice.

Čitaj više