Stubište na drugom katu u vikendici: izbor izgradnje i instalacije

Anonim

Vikendica je, često je struktura malih veličina. Uvijek postoji nedostatak prostora za uređaj punog stubišta. Stoga se dizajn posvećuje posebnoj pozornosti. Zadatak je osigurati ugodan porast na drugom katu i uštedjeti na okupiranom području. Takve opcije postoje, ostaje samo da se upoznaju sa svojim značajkama.

Utjelovljenja stepenica

Stepenice na drugom katu u zemlji postoje različite opcije. Razvrstan uzimajući u obzir različite čimbenike:

  • Značajke stambene zgrade;
  • koristi materijale za proizvodnju;
  • Financijske sposobnosti vlasnika kuće.

Drveno stubište na drugom katu u kućici

Izbor vrste i konfiguracije stepenica ovisi o specifičnim okolnostima. Zatim razmislite o popularnim modelima - od ekonomske klase na skupe proizvode, njihove prednosti i nedostatke.

Kockarnice

Najekonomičnije opcije za stepenice u zemlji su tavan drvene strukture. Sastoje se od dvije barove i skakače. Kut nagiba je prilično strm. Ako stubište nije izgrađeno vlastitim rukama, ali se kupuje u trgovini, ona je vrijedno obratiti pozornost na preklopni tip, osobito ako se uređaj planira često koristiti.

Prednosti potkrovlja i mansardne strukture iz gospodarstva uključuju sljedeće:

  • Kompaktne strukture. Potrebno je minimizirati mjesto za njihov uređaj, pogotovo ako govorimo o mehanizmu sklapanja. Ako je potrebno, takve ljestve mogu se presaviti i ukloniti, skrivajući se u otvor drugog kata.

Sklopivi stubište s otvorom u kućici

  • Veliki raspon modela. Postoje modeli različitih vrsta: sklopivi, teleskopski, sklopivi i uvlačenje. To vam omogućuje da biste mogli odabrati svaki korisnik.

Sklopiv pristanište

  • Jednostavan za korištenje. Uređaj je jednostavan za pričvršćivanje, presavija se i odvija bez mnogo poteškoća.

Sklopiva ljestve za zemlju

Nedostaci uključuju previše strmog - u većini slučajeva potrebno je spustiti se na takve stepenice.

Drage opcije

Povećava troškove složenosti stubišta svoje strukture, korištene materijale, posebno završnu obradu. Na primjer, ograda od originalnog kovanja, ne samo da daje ljepotu stubišta, već će značajno povećati njegovu vrijednost.

Stubište na vikendicu s krivotvorenim ogradom

Oprez zaslužuje i uređaj u bolnicama je jedan od modernih opcija. Mount se provodi na takozvanim vijcima. Oni su dugi navojni igle na krajevima. Mjesto stepenica na parodama moguće je samo uz zid, jer suprotni dio koraka nema podršku.

Stubište

Još jedna opcija Premium klasa je spiralno stubište od drva ili metala s originalnim dizajnom. Takav dizajn i izgleda elegantno, a uzima minimalno mjesto.

Drvo-spiralno stubište

Odaberite dizajn

Okrenimo se na među-kata strukture koje su uobičajene među korisnicima i, što je najvažnije, oni su kompaktni, jednostavni za korištenje i lako se sastavljaju:

  • Normalno izravno stubište za marširanje. Često pronađeni model odnosi se na opciju proračuna. Prednost je jednostavnost uređaja, ali nedostaci se mogu pripisati velikom području. Da bi se uštedio prostor, strmine stepenice se povećava, ali u ovom slučaju se značajno smanjuje stupanj sigurnosti i udobnosti kretanja duž koraka.

Članak o toj temi: Koraci za stepenice: Kriteriji izbora i metode polaganja tepiha

Izravno jednosatno stubište u zemlji

  • Kutak i rotirajuće stepenice. Praktično i zauzima puno manje mjesta u sobi. Najbolji pogodan za male kolibe. Ali provesti vrijeme na instalaciji će imati mnogo više.

Kutna stubište

  • Vijča među-kata strukture. U njegovoj metodi uređaj je složen. Bez radnog iskustva, vrlo je teško izgraditi ih - sve ovisi o shemi i materijalima.

Vijak stubište s drveta do vikendice

Stubište za seosku kuću je po želji konstruiran samostalno od nule. Danas mnoge tvrtke nude gotove komponente, možete kupiti potrebne podatke i osobno ih okupiti.

Pripremne aktivnosti

Nakon odobrenja u namjeri izgradnje stubišta za zemlju s vlastitim rukama, prije početka građevinskog rada treba napraviti akcijski plan. Nije kratko, ali u početku se određuje dizajnom i materijalima, čineći krug i obavljaju točne izračune.

Odabir sheme ljestvice

Ako se ljestve po prvi put krenu, bolje je odabrati najjednostavnije među-kata strukture. To uključuje pojedinačne ili dvosadne kose na COSOS. Potrebno je raditi neko vrijeme za rad, sheme gotovih projekata prikazani su u nastavku. Možete uzeti bilo koju od mogućnosti kao primjer, samo pokupiti dizajnerske parametre u skladu s značajkama sobe.

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Ljestve na dva kuperi

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Stubište na jedan kosoo

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Stubište na vlade

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Stubište na bolja i visine

Odabir materijala

Popis materijala za izgradnju stepenica u seoskoj kući može biti drugačiji. Što se tiče temelja, postoje samo dvije prioritetne opcije - drvo i metal. Prije svega, drvene strukture zaslužuju pozornost, jer je to najčešća opcija.

Stablo stubište za vikendicu

Stubište se može postići i potpuno od drva (okvira i koraka), a djelomično kada je potpora od metala, a koraci su izrađeni od drva.

Stubište na metalnom okviru s drvenim koracima

Metal je na drugom mjestu u potražnji. Zahvaljujući alatima za zavarivanje, možete konstruirati metalno stubište bilo koje složenosti obrasca, na primjer, vijak. Metal je najpouzdaniji materijal za proizvodnju okvira, njegov servisni život je mnogo puta superiorniji od stabla.

Stubište na metalnom okviru

Više rijetkih opcija za stube DACHA su betona i stakla. Prva opcija je prikladna samo u slučaju velike prostorne sobe (vikendica ili podvrsta vile), ali staklo je složeniji i krhki materijal za proizvodnju takvih struktura.

Stubište od stakla

Za završetak gotovih struktura i proizvodnju kompaktnih, privremenih stepenica u zemlji, najčešće se koriste malo izdržljivih materijala, kao što su iverica, OSB, FC, i tako dalje.

Stubište

Preporučeni parametri drva

Za osnova drvenog stubišta preporučuje se za korištenje ploča s debljinom od 20 mm i barova s ​​poprečnim presjekom od 100 × 100 mm. Za regale, perila i ograde, lako je odabrati materijal. Na primjer, poprečni presjek od 50 × 50 mm može se obraditi po vlastitom nahođenju - jednostavno zaobljena ili napraviti lik Chamhair.

Larrija za proizvodnju stepenica

Izračun parametara stepenica

Izračuni se izvode za svaki slučaj odvojeno. Uzimaju se u obzir nekoliko čimbenika:
  • Područje prostorije u kojoj će se instalirati stubište;
  • raspored, unutarnje značajke;
  • Planirani smještaj namještaja i količine.

Udaljenost preklapanja - Marsh

Udaljenost između preklapanja i ožujka izračunava se na temelju rasta osobe koja će koristiti dizajn, plus blagi zaliha. Iz toga slijedi da iz bilo koje faze do stropa treba biti udaljenost od najmanje 190-200 cm. Na mjestu gdje visina postaje manje, potrebno je osigurati slobodan prostor.

Koliko će biti otvoreno, određeno je kutom nagiba stepenica i broja koraka.

Visina stepenica

Koraci

Udoban pokret ovisi o pravilnom rasporedu koraka. Dimenzije i njihova kompaktnost su bitne. U visini parametara, koraci su 16-19 cm. Za kuće u punoj veličini mogu se povećati. Ali, za stepenice u kućici, ova visina je sasvim prikladna.

Članak o temi: Instalacija stepenica na coSosters: Sheme i izračun [preporučene vrijednosti]

Širina prema standardima treba odgovarati veličini ljudske noge. Koraci za izgradnju interneta u zemlji montirani su širine 20-30 cm. Dimenzije ljepljivosti također se razlikuju od općeprihvaćenih standarda. Isključeno je da visi niz korake iznad drugog za više od 3 cm.

Optimalne dimenzije stepenica

Ako postoje granični koraci, njihove dimenzije su:

  • U najuzovnom dijelu širine 10 cm;
  • U srednjem i 20 cm;
  • Široko - od 35 do 40 cm.

Veličine trčanja koraka

Opći izračun formula

Izračuni se izvode u skladu s posebnom formulom 2A + B, gdje je A dubina pozornice, B je visina rizika. Na vrijednostima (dubine za izoštravanje) od 150 do 180 mm i B (širina pozornice) od 280 do 300 mm, rezultat je u prosjeku od 580 do 660 mm. Ako su dimenzije pozornice manje od 145 mm, tada se vrijednost izračuna s ovom formulom: A + b.

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Dužina maršama

Odrediti duljinu ožujka, prije svega usredotočiti na strminu dizajna. S obzirom na značajke zemalja zgrada, kut nagiba je obično unutar 30-45 stupnjeva. Manja vrijednost strmine je nemoguće opremiti zbog male veličine domova u zemlji. To će biti moguće samo ako se promijeni shema dizajna.

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Izravno duljinu ožujka izračunava se geometrijskim pravilima, točnije, Pythagora teorem. Dužina močvare - odgovara hitotenuzu. Projekcija stepenica na podu i na zidu je carina.

Kako bi se olakšali izračune, shema se temelji na. Glavne točke označene su s odgovarajućim parametrima, nakon što izračuni proizvode.

Kako izračunati duljinu stepenica
Izračun Pythagore teorema je jednostavan: l = √ (d² + h²)

Točkice trebaju ispravno odrediti. Oni ne odgovaraju dimenzijama prostorije, jer je potrebno napraviti određene uvlake od zidova. Ne možete koristiti točnu visinu prostorije kako biste odredili duljinu ožujka i punu udaljenost od zida do zida - lijevo je za odlomak.

Širina stepenica

Širina stubišta može se također razlikovati. Ona se mijenja unutar 90-150 cm. Minimalna širina stubišta s koracima iznosi 80 cm. Uvjetovan je da je to uglavnom svrha izrade dizajna kompaktnog. U kućici vjerojatno neće koristiti stepenice u isto vrijeme od strane dva korisnika. Drugim riječima, opravdano je izračunati širinu s izračunom po osobi.

Optimalna širina stepenica

Broj koraka

Da biste izračunali broj koraka, potrebni su sljedeći podaci: duljina i veličine ožujka. Podijelite ove vrijednosti, primite broj koji znači broj koraka. Često se ispostavilo ne u potpunosti, onda je zaokruženo. Broj se mora dodati najvećim, u ovom slučaju morate promijeniti visinu rizika. Visina pozornice se mijenja iz one koja je gore.

U slučaju da je broj koraka označen više od 18 komada, uglavnom za izradu posrednika.

Stepenice s posrednom platformom

Na videu: kako izračunati stube (korake i razmake).

Značajke Montage

Nakon svih izračuna, možete pokrenuti instalaciju strukture. U načelu, to je jednostavno, ako postoji barem najmanje vještine u tom smjeru. Najlakše je raditi s drvetom. Izvorno zadržava potrebne alate, a zatim slijedite plan.

Ugradnja kosouryja

Ako je stubište planirano da se instalira na zidu, jedan kosur je pričvršćen na njega, ispred njega još jedan (identičan) - udaljenost između njih odgovara namijenjenoj širini stubišta ožujka. U slučaju da je dizajn s skretanjem s skretanjem dizajniran unaprijed, ekstremni kosor je dopuniti malu potporu za rotaciju. Nalazi se na potpori koja će biti sastavljena pokretnim koracima.

Članak o temi: Konstruktivna obilježja ljestvice "Korak guske" i proizvodnja korak po korak

Ali prvo je potrebno napraviti sami poticaje. Na pripremljenim pločama trebate označiti. Za to vam je potreban građevinski komplet. Prilikom označavanja, jedan od kateta mora odgovarati visini pozornice, a drugi je njezina dubina.

Obilježavanje comomena za stepenice

Nadalje, na oznaku, nepotreban segment je iskopan kroz elektroliz. Imajte na umu da nakon piljenja, dobiveni poticaji moraju biti pažljivo obrađeni - ne bi trebalo biti nepravilnosti.

Stubište na kolestnju za davanje vlastitim rukama

Završene grede su instalirane na njihovo mjesto, na gornjem rubu, struktura bi se trebala konvergirati s razinom prvog kata na 2. katu, a na dnu - u blizini podne obloge na 1. katu. Metalni uglovi se koriste za pričvršćivanje cosomes - rupe su unaprijed pripremljeni i instalirani vijcima. Kosur, koji je instaliran na zidu, pričvršćen je na kosolu ili metalni sidro.

Daju svoje ruke

Instalacija koraka

Koraci trebaju biti priključeni na kosomeri ugrađeni unaprijed. Učvršćivači za montažu pozornice ne mogu biti nokti. Postoji nekoliko činjenica protiv njih:

  • Ne možete ih uvijek dobiti strogo okomito. U većini slučajeva, doći će do iskrivljenja, a nokti nadilaze greben hrabrosti s rubom.
  • Drvo je vrlo hirovit materijal za mehaničke učinke. I u slučaju da je drvo potkopano, onda izgled pukotine.

Najbolje je izvršiti pričvršćivanje pomoću drva vijaka ili vijaka. Oni mogu pružiti pristojnu kvalitetu instalacije.

Stablo stubište kako bi dali svoje ruke

Ugradnja ograda i regala (balasin)

Instalacija ograda na stubište u obliku ograde i balustera ovisi u potpunosti na odabiru domaćina. Nisu se uopće ne mogu instalirati, ali će biti nemoguće jamčiti sigurnost kretanja na stubama. Dizajn njih može biti različit, slično, kao materijal.

Za željeznicu uklapa drvo više plemenitijih pasmina. Nekoliko opcija prikazano je na fotografiji ispod.

Drvene opcije ograde za stepenice

Optimalna visina ograde prema standardima odgovara 90 cm. Stalci se nalaze u odnosu na drugu na daljinu, koja je sigurna za malu djecu - 15 cm. Također se igra vanjski pogled na ogradu. Važna uloga se igra. Stubište, kao i svaki drugi dizajn element, trebao bi biti ukras kuće.

Dimenzije tračnice za stepenice
Preporučeni parametri ograde ljestvice

Postupak montaže ograde na stepenicama je jednostavan. Za ugradnju ograde, drveni ratovi se koriste u rupama u koracima. Balaasini su fiksirani na prašine (u potonjem, treba napraviti odgovarajuće rupe).

Drveno stubište kako bi dali svoje ruke

Posljednja faza je montaža rukoljke. Da biste to učinili, gornji dio balustera treba rezati kosom. Rukohvat se nanosi na vrh i popravke uz pomoć samodostatnosti kao što je prikazano na fotografiji ispod.

Ugradnja ograde na stube

Glavni uvjet za objekte na kopnenom ljestvici je sigurnost i udobnost. Svi potrebni odgovori na pitanja o svom dogovoru prikazani su u članku. Primjeri uključuju modele stepenica na fotografiji, prikazani u nastavku, možete odabrati bilo koju sličnu verziju i konstruirati dizajn u skladu s planiranjem vaše kolibe.

Ugradnja drvenog stubišta na kosomu (1 video)

Prikladni modeli stubišta za vikendice (80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Kako napraviti stubište na drugom katu u kućici: izračun parametara i instalacija (+80 fotografija)

Čitaj više