Krojenje zavjesa za kuhinju vlastitim rukama: Mogućnosti s uzorcima

Anonim

Krojenje zavjesa za kuhinju vlastitim rukama: Mogućnosti s uzorcima

Stvorite zavjese za kuhinju vlastitim rukama s uzorcima prikazanim u nastavku, neće biti takav izazov. Najčešće, za kuhinjske prozore, zavjese su povezane u obliku pravokutnih šupljina i koriste Ryushi, pletenice ili lambrequine za uređenje. Ali možete izrezati i šivati ​​zavjese neobičnog izgleda.

Krojenje zavjesa za kuhinju vlastitim rukama: Mogućnosti s uzorcima

Kako se pripremiti za posao?

Uspjeh utjelovljenja ideje ovisi o ispravno snimanje mjere. Širina zavjesa određuje se duljinom vijenca. Duljina se odabire proizvoljno, s obzirom na to koliko je udobno prikladno. Za zavjese izvedene s naborima na strehe, morate uzeti u obzir koeficijent montaže (policajce). To je vrijednost za umnožavanje rezultirajuće mjere širine zavjesa na strehe. Dakle, da su zavjese izgledale lijepo, CS ne bi trebao biti manji od 1,5-2.

Pri izračunavanju količine tkanine za zavjese, također ćete morati uzeti u obzir naknade za obradu šavova. U pravilu, ovi brojevi su sljedeći: 1,5 cm odlazi za svaku bočnu šav, 1,5 - do gornjeg, 5 cm - na liječenju dna. Kada se ušive ukrasni elementi, ta mjerenja mogu biti različita i ograničena na jednostavan dodatak na šav (1 cm).

Krojenje zavjesa za kuhinju vlastitim rukama: Mogućnosti s uzorcima

Alati za zavjese za šivanje

Za samo-šivanje, zavjese će biti potrebne:

  • tkanina;
  • škare;
  • Mjerač Portnovsky i Vladar;
  • igle s nizom, iglama;
  • mašina za šivanje.

Višestruke projekte zavjese s uzorcima

Gotovo u bilo kojem stilu interijera (osim high-tech), zavjese su pogodne na nizovima. Osnovno stanje je takva: nizovi su uvijek slobodni objesiti, kao element dekora zavjesa. Oblik njih može biti različit. Možete izvoditi žice iz materijala glavnog platna ili kombinirati različita tkiva kao na fotografiji.

Zavjese na žicama

Članak o toj temi: Je li moguće pušiti na balkonu vašeg apartmana

Uzorak slika je jednostavan i pravokutnik. Nakon obrade rubova zavjesa na nju, zasebno je ispunjen šibanim nizovima bilo kojeg oblika. Zaključavanje na šavovima za rizike je 1 cm. Plakanje je potrebno dvostrukih dijelova, alata s unutarnjim i isključite ga kroz lijevu rupu, koja će biti ušivena kasnije. Odaberite na zatvarač duž preklopne linije određene na dijagramu.

Druga mogućnost je jednostavna zavjesa za bilo koju unutarnju zavjese. Učinite uzorke zavjesa u kuhinji ovog tipa su malo kompliciraniji: potrebno je izračunati širinu panela na strehe, uzimajući u obzir policajca (optimalno 1.8-2), zatim procijenite količinu petlji (N) i izračunajte udaljenost između njihovih centara prema L * policajci formule: n. U petlji na kojima će se zadržane zavjese trebale bi imati vlastitu širinu od 5-8 cm, a širina FESTONA (udaljenost između rubova petlje) je približno jednaka njima bez policajaca. Za uspješno rezanje napravite uzorak predloška od kartona ili uski papir, koji će nacrtati sve detalje, fokusirajući se na naljepnice za centre petlje.

Zavjese Mušaka

Za obradu ruba festour, prikladan je kosi beyk. Možete napraviti dodatni gazni sloj za dvostruke petlje koristeći isti uzorak. Na obrascu, njegova donja granica označena je horizontalnom isprekidanom linijom na petlji. Obrađene petlje savijaju se duž određene preklopne linije.

Ako su šarke napravljene s podremtom, to jest, varijanta savijanja na prednjoj strani zavjesa s pričvršćivanjem za dekorativne gumbe.

Koristeći odvojivi pričvršćivanje na gumbima ili čičak, možete jednostavno ukloniti zavjese iz vijenca, odvraćajući petlju.

Originalne zavjese "Koshkin House"

Ove zavjese ne trebaju skupove na korćicu. Zahvaljujući posebnom rezu, oni oblikuju bujne nabore i falds na lučni profil Niza. Za rustikalni stil (ili shebbi-chic), mogu se nadopuniti kontrastnim rufflima. Za klasični interijer bolje je ograničiti prirodne nabore tkanine.

Članak o temi: Dekorativni kutak kamin vatrozid do-it-yourself

Uklonite žice širine na strehe (c), željenu duljinu Falda (a) i središnji dio luka (b). Od desnog kuta do polovice 1/3 s, stavite naljepnicu i iz njega - izmjerite, označite rubnu točku. Od pravog kuta do odgode 1/3 s i Mereke A. za povezivanje 1/3 oznake s vertikalnim i horizontalnim lukom. Oznake ruba a i pridružuju se glatkoj liniji.

Krojenje zavjesa za kuhinju vlastitim rukama: Mogućnosti s uzorcima

Kuća za zavjese Koshkin

Rezultirajući predložak je samo polovica budućih zavjesa. Stoga, rez materijala mora biti savijen na pola na kapital. Horizontalna linija u tkanini mora odgovarati Splitu. Gotova zavjesa trebala bi izgledati na umetanje na dnu uzorka. Opcije dizajna prikazane su na fotografiji.

Imperijalna zavjesa

Kuhinjska zavjesa verzija će izgledati sjajno u klasičnom interijeru. Tanka transparentna tkanina pogodna je za kuhinju, a zavjese gustog materijala na vrhu til.

Za izgradnju, uklonite mjerenja kao što su AB (širina strehe za pomnožavanje na policajca 2-2.5) i AE (duljina zavjese). Od lijevog kuta vodoravno do odgode mjere AV i AB. Udaljenost BV - Draping zavjese. Od bodova b i dolje do okomitog, stavite bodove G i G1 .. Udaljenost od njih je proizvoljna, ovisi o željenom šminkera draperije. Sredina udaljenosti GG1 na dijagramu označava slovom "P". Služit će kao središte luka G1g2, koji čini elegantnu odredbu zavjese. Točka G2 da stavi na raskrižje ovog luka s udaljenosti jednakim VG i na čekanju od kuta (tanke crvene linije u dijagramu).

Imperial zavjese

Izmjerite udaljenost (u ravnoj liniji) GG1 i provodite lukove s takvim radijusom iz točaka G i G2. Stavite na raskrižju točke Arcs C. Savijanje na brz natpisnicu da izvuče iz ove točke, postavljajući udaljenost GG1 na luku. Označite bilo koju točku d i provedite ravnu liniju, koja će naznačiti bočni rez zavjesa. Donje zavjese za izradu proizvoljno.

Članak o toj temi: Kako ukloniti stari fuga iz šavova pločica?

Povući tkaninu duž linije GG2 i ispumpavati ga na bočni dio GD. Takve zavjese mogu se kombinirati s prozirnim ravnim zavjesama. Imperial zavjese organiziraju pickupove duž linije.

Krojenje zavjesa za kuhinju vlastitim rukama: Mogućnosti s uzorcima

Izrada opcije prozora

Zaključak na temu

Šive zavjese u kuhinju ne samo spašavaju sredstva za plaćanje usluga Učitelja, već i zanimljiv kreativni zadatak. Odaberite boje tkanine, dizajn zavjese i dekor, utjelovite ideju prikazanu na papiru u obliku skica, to je prava magija koja se događa s vlastitim rukama.

Prilikom odabira slučaja zavjesa za kuhinju, potrebno je odrediti koji će stil zavjesa će odgovarati interijeru kuhinje. U ostatku možete osigurati slobodu svoje mašte, upotrijebite ideje predložene na videozapisima ili sami došli do svoje.

Čitaj više