Pletenica za drvo - što je i kako to učiniti sami

Anonim

Ako je ranije ovaj materijal korišten za davanje umjetnosti smeđu stabla ili njegovih nijansi, danas se gotovo bilo koja boja može dobiti uz pomoć furnira. Njihove dodatne prednosti su antiseptička svojstva i sposobnost produljenja života proizvoda koji se prerađuju gotovo dva puta.

U nastavku su opisane sljedeće vrste vozila, otkrivaju se njihova svojstva i sposobnosti.

Vrste Maroka

  1. Morid na stablu na bazi vode.

Pletenica za drvo - što je i kako to učiniti sami

Najčešće se koristi ova vrsta impregnacije. Proizvodi se ili spreman za uporabu ili u obliku u vodi topljivog u vodi. Glavne komponente vodenog vozila su polimeri i pigmenti.

Kološka široka, ali prevladavaju nijanse crvene, od sjajnog do najtamnijeg. Površine liječene ovim materijalom su otporne na abraziju, tekstura stabla je jasno vidljiva na njima.

Međutim, takav premaz doprinosi otekline drva. Da biste to spriječili, potrebno je unaprijed navlažiti površinu proizvoda i nakon nekog vremena da ga liječite s kožom. Koristi se uglavnom u zatvorenom prostoru.

  1. Morid na drvu na bazi drva.

Pletenica za drvo - što je i kako to učiniti sami

Ima opsežnu paletu boje, a izvrsno naglašava "crtanje" stabla. Ima dobre prodorni svojstva, zaštite proizvoda od truljenja. Lakše je raditi s njom: lako se primjenjuje, brzo suši, ne podiže vlakna.

  1. Alkoholna umjetnička djela.

Pletenica za drvo - što je i kako to učiniti sami

Dobiveno je otapanjem anilin boje u denaturiranom alkoholu. Slično prethodnom materijalu, prodan u obliku tekućine ili praha. Trend brzog sušenja čini primjenu ove impregnacije ručno prilično problematično. Stoga se slika koristi za jednolično bojenje proizvoda.

Moderne vrste toniranja su akrilne i voskene verzije. Oni su lišeni nedostataka prethodnih vrsta. A zaštitni film formiran tijekom njihovih primjena ima funkciju zaštite vlage. Savršeno naglašavajući strukturu drva, oni su dobili ime "rustikal".

Članak o temi: Kako otvoriti vrata ako je ključ ili dvorac razbio

Morida to radiš sami

Postoji mnogo načina da se nijansiraju impregnacija i vrlo fiskalni.

  • Materijali na povrću. Koristeći jake dekocecije, možete postići različite nijanse drva.
  • Reddish ton će dati arišnu kore i poriluk.
  • Kombinirajući dechaction ljuske oraha s drugim komponentama, mogu se postići varijacije boja. Dodavanje u otopinu sode će dati smeđu nijansu. Vožnja na tretiranju i sušenoj površini kalijevog biokromata, moguće je dobiti crvenkasti ton, a otopina octa je sivkasto.
  • Drvo će steći dobru crnu nijansu kada se koristi jorder i hrast kora.
  • Zlatna žuta boja dobiva se uz pomoć nezrelog ploda ul.

Pletenica za drvo - što je i kako to učiniti sami

  • Morid na drvenim materijalima na bazi drva.
    • Uloga impregnacije iznimno obavlja topljivu ili mljevenu kavu, čaj piva.
    • Svojim vlastitim rukama možete napraviti medulon na temelju octene kiseline. Zainteresirani za to metalne predmete tijekom tjedna, potrebno je dodati izvarak hrasta ili norme kore jake koncentracije. Takav sastav će stvoriti učinak ebanovine stabla.
    • Možete dobiti različite nijanse smeđe, pa čak i cvjetanje trešnje. Za to, 50 g mangartusa otopiti u 1000 ml vode, pokriti proizvod i osušiti ga mekom krpom nakon 5 minuta. Kada ponovno prerađuje rezultirajuća kompozicija postat će svjetlija.

Radite s Morilkom

Prilikom vožnje drva potrebno je uzeti u obzir brojne nijanse. U početku morate odabrati pravi alat. I ovdje biste trebali obratiti pozornost na površinu izložene obradi i pogledu na veo. Može biti četka, tampon od pjene ili spacker. Dakle, impregnacije na bazi otapala je bolje primijeniti s raspršivačem. Korištenje drugih alata neće joj omogućiti ravnomjerno, bez mrlja.

Tekućine na vodenoj ili alkoholnoj osnovi ne zahtijevaju posebne uređaje. Međutim, potrebno je zapamtiti da će biti pokrivena velika područja četke i tampona.

Još jedna suptilnost: Da bi se postigla željena boja, drvo mora biti pokriveno u dva ili više slojeva. U isto vrijeme, potrebno je čekati potpuno sušenje prethodnih. Laco se također otkriva samo apsolutno suha površina. To je posebno relevantno pri radu s pripravcima na bazi vode.

Članak o temi: čišćenje zemljišta

Pletenica za drvo - što je i kako to učiniti sami

Primjena impregnacije i uklanjanja viška je napravljena u skladu s smjerom drva.

Kada radite, četkica treba pratiti tako da ne padne na područja koja su već podvrgnuta obradi.

Poliranje prigušenog drva provodi se grubim krpe u smjeru vlakana ili dijagonalno.

Debeli impregnacija se razvede u odgovarajućem otapalu. Za vodu na bazi vode, voda se koristi za naftna vozila - razrjeđivači boja. Ako ostavite konzistentnost bez promjene, možete prikriti takve okomite nedostatke na površini proizvoda.

Ako je potrebno ugraditi opsežno područje, preporuča se to učiniti u fazama, dijeleći ga u male komadiće.

Vrijeme sušenja ulje furnira je oko 3 dana, a voda i alkohol oko 3 sata.

Mogućnosti vela

Pletenica za drvo - što je i kako to učiniti sami

Da biste označili teksturu stabla i umjetno formiraju površinu, primjenjuje se jedna malo poznata metoda. Sastoji se u istovremenom korištenju impregnacije različite nijanse.

Jedan od trendskih trendova je boja "bijelog hrasta". Da bi se to postiglo, koriste se dvije vrste pripravka impregniranja. Prvi sloj se primjenjuje posebna izbjeljivačica na bazi vode. Nakon sušenja, uljni veo koji sadrži vosak uzima. Oni su začepljeni samo pore, bojenje u odabranoj boji, a ostatak područja ostaje nepromijenjen.

Kada se kombiniraju vrste i nijanse furnira, mogu se postići vrlo spektakularni rezultati. Glavna suptilnost ovdje je slijed rada: prvo je stvorena pozadina, a zatim je proizvod podvrgnut završetku primjenom drugih boja. Nemoguće je promijeniti red, inače vosak neće dopustiti da veo apsorbira.

Korak završetka bit će prevlaka laka. Provodi zaštitnu funkciju i obvezna je.

Odaberite željenu nijansu

Pletenica za drvo - što je i kako to učiniti sami

Ovo je poznata je činjenica da se drveni medited, primjenjuje u nekoliko slojeva, određuje konačnu boju površine. Da bi se razumjelo kako će biti potrebno da napravite uzorak boje.

U tu svrhu, pripremljeni rezanje ploče prolazi kroz temeljito brušenje. Tada je potpuno impregniran s prvim slojem. Nakon čekanja na sušenje, nanesite drugi sloj, ostavljajući strobu trećinu stola. Posljednji sloj je prekriven površinom, ne dotaknulo je ovaj put dvije trećine.

Članak o temi: Paneli za dekoracije zidova kuhinje, kupaonice, hodnika, stambene sobe

Konačno, apsolutno suha ploča otvorena je s dva sloja laka, ne zaboravljajući da se osuši. Nakon izvršavanja od početka do kraja ovog postupka možete odabrati ton koji bih želio primiti.

Rad s ovdje opisanim materijalom, potrebno je zapamtiti da je veo koji se koristi za drvne radove na različite načine utječe na različite vrste drva.

Velike biljke imaju izvrsnu sposobnost upijanja. Za njih, oni primjenjuju bilo koju vrstu impregnacije. Predstavnici crnogoričnih stijena, ovaj pokazatelj je niži, što se objašnjava prisutnošću značajne količine smola u njihovom sastavu. Ta činjenica ponovno potvrđuje potrebu korištenja uzoraka u boji. Ignoriranje ove faze možete dobiti nepredvidljivo, a ne uvijek ugodan rezultat.

Pletenica za drvo - što je i kako to učiniti sami

Uklanjanje nedostataka

Uklanjanje nedostataka dobivenih pri radu s furnirom je složen proces.

  • Prag , Ako je materijal za brzo sušenje primijenjen na debeli sloj, moguće je ukloniti ovaj problem uklanjanjem što je više moguće. Za to je spremnik za sušenje prekriven svježim žalošću. Omekšana otopina se uklanja krpom. Uz potpuno sušenje premaza, koriste se otapala. Drugi način rješavanja ovog problema je korištenje planera ili brusnog papira.
  • Spotova , Ako se mrlje dogodilo neravnomjerno, to će biti teško nositi se s njom. Oprao drvo proći u ravnini, au šperploču će morati ukloniti gornji sloj. Ali poželjno je spriječiti stvaranje uočavanja: za provođenje preliminarnog ispitivanja površine, koristite gel brušenje ili prikladne alate.

S obzirom na preporuke dane u članku, neka bude potrebno obraditi površine površina od strane Morilka neće raditi.

Čitaj više