Kako napraviti brušenje drvenog poda s vlastitim rukama

Anonim

Stablo je jedinstven materijal. Kao eko-prijateljski premaz za pod, on nema jednak. Njegova nijansa može biti zahvalnost toniranju. Također je spremio jedinstvenu teksturu. Ali ovaj kat mora sjediti.

Ako trebate vratiti stari kat s vlastitim rukama, tada je potrebno brušenje: sloj o očima je uklonjen, pod se smiješi dok ne postane mat. Novi premaz obrađuje se nekoliko puta.

Mljevenje: alati i materijali

Kako napraviti brušenje drvenog poda s vlastitim rukama

Pitanje o tome kako uhvatiti drveni pod odbora, ne bi trebao staviti u slijepu ulicu: rad nije posebno složen, alati i materijali na raspolaganju.

  • Obični alati za takav rad nisu prikladni. Potreban je poseban stroj, brušenje i bolja dva: za brušenje glavne ravnine i za kutnu obradu. Oprema je skupa, neprikladna je za stjecanje jednom, po mogućnosti najam.
  • Na katu drva masiva, posađeno je kroz perimetar na ljepilo, stroj je pogodan za vrstu bubnja. Držat će veću ozbiljnost i premaz koji je položen na LAG-ove i ima debljinu od 2,5 - 3 cm. Plutajući način polaganja uključuje uporabu strojeva za brušenje lakih ravnina.
  • Ručne ciklusne ploče ne bi trebale biti isključene. Ciklus, namijenjen za ručno brušenje poda, trebalo bi biti dostupan.
  • Pružni papir, različite veličine, zrnatost (prvi br. 40, zatim sekvencijalno br. 60, br. 80, u završnoj fazi - br. 120) učinit će površinu glatkom. Izračunava se za 20 m2 - jedan list abrazivnog materijala svake veličine.
  • Za rezne listove, škare su potrebne.
  • Kupnjen je kit kako bi se uklonili praznine.
  • Iscrpiti prerađene ploče. Za ovaj proces trebat će vam četke i valjci.
  • Usisač će vam omogućiti da uklonite sor prije početka rada s lakom.
  • Maska ili respirator će zaštititi od nastale drvne prašine.

Članak o temi: Kako instalirati leptir petlje za vratara

Izvršene vrste posla

Nekoliko stupnjeva brušenja. Prvo, baza drvenog poda je pripremljen za preradu.

Glavni proces je mljevenje. U slučaju otkrivanja pukotina, stavite kit. Nepristupačna mjesta se obrađuju odvojeno, ako je potrebno, ručno.

Pripremna faza

Kako napraviti brušenje drvenog poda s vlastitim rukama

Što učiniti u procesu pripreme poda za brušenje vlastitim rukama?

Uklonite namještaj iz sobe.

Uklonite zavjese i tepihe.

Otvori koji vode do drugih soba omotani su vlažnim tkivom (čak i vrhunski automobil koji ima vrećicu za prašinu ne može eliminirati stvaranje prašine).

Pljini su podvrgnuti demontaže.

Očistite površinu od zaštitnih premaza (lak, boja).

Provjerite pod, postoje li kape noktiju ili vijke za samozadokruženje: oni moraju biti potpuno uvučeni u drvu. Kada se obnovio stari drveni pod, potrebno je provjeriti jesu li svi umire čvrsto u blizini baze.

Ciklopne linije površinu prije konačne obrade.

Staviti na masku ili respirator; Na nogama - svjetlosne čarape; Možete raditi bosi (inače se stvaraju mrlje na svježe tretiranoj površini).

Glavni radovi

Po završetku preliminarnog djelovanja provodi se drveno dno mljevenje.

Prioritetni zadatak je napuniti brusilice brusnog papira s velikim abrazivom. Važno je razmotriti smjer kretanja papira (proizvođači ukazuju na promet) kako bi se izbjeglo razbijanje spojnog šava.

Prva faza se podešava pritisak bubnja na podnu ravninu. U slučaju kvara pritiska, kvaliteta obrade će biti niska. Pritisak preko norme rezultirat će preopterećenjem motora, broj okretaja će biti ispod položenog.

Obrada - samo paralelno s vlaknima: okomita orijentacija pokreta prijeti što će biti uklonjen preveliki sloj. Odlazite iz pjesama međusobno treba odgovarati širini od 5 cm.

Mjesta s teškim pristupom (pod stepenicama, baterijama, u kutovima) morat će se izvući ručni način. Važno je uzeti u obzir da ciklus tijekom rada dolazi u zapuštenost. Da bi se izbjegla prijevremena oštećenja, mora se povremeno ispričati.

Članak o temi: Dupleks Stretch Stroilings s vlastitim rukama (fotografija i video)

Koristi se za ovu traku za ispiranje vode (duljina - više od 15 cm), koja se prati i osuši na kraju svih akcija. Kut za izoštravanje - 45 stupnjeva. Možete koristiti za brušenje drveni pod "boot", stroj za mljevenje malim veličinama.

Kako napraviti brušenje drvenog poda s vlastitim rukama

Nakon izvođenja prvog prolaza, za drugi, papir koji ima manji abraziv se hrani. Tako proći 4 puta, mijenjajući abrazivni materijal s različitim veličinom zrna (počevši s više - završava s manjim). Potezi se izvode uz liniju polaganja Odbor , u smjeru drvenih vlakana.

Trebalo bi biti posvećeno činjenici da je motor isključen isključivo kada se kreće (ne možete zadržati na jednom mjestu). Ako se ne poštuje ovo stanje, vidljive oznake ostaju na podu, teški za ispravak.

Za tanke premaze moguće je isključiti jedan odlomak. U tom slučaju, slijed je sljedeće: 40 - 80 - 120.

Prije nego što nastavite u posljednju fazu brušenja drvenih podova, pukotine se primjenjuju sa sastavom najmanja prašina drva i ljepila pluga. Alternativa - Zatvori u boji. Putty bi trebao biti zamrznut, a zatim se radovi mogu nastaviti. Veličina bubnja je smanjena.

Pravila koja zahtijevaju usklađenost

Kako napraviti brušenje drvenog poda s vlastitim rukama

Kada obavljate rad, morate slijediti određena pravila.

  • Brzina je prosjek (sporo kretanje - uklonjen je veliki sloj; obrada brzog kvaliteta).
  • Kabel ne bi trebao biti pod bubnjem.
  • Nemoguće je reći na mjestu.
  • Grubni abrazivni materijal eliminira snažnu guranje.

Nakon brušenja drvenog poda s vlastitim rukama, premaz stječe savršen izgled. Držeći ruku na površini, procijenite kvalitetu rada. Pod je idealno apsolutno gladak, ugodan na dodir. Dalje, usisavači se otvaraju s lakom, a prvi sloj se primjenjuje na dan obrade.

Pod svim uputama, mljevenje drvenog poda je moguće vlastitim rukama. To će zasigurno smanjiti procijenjene troškove.

Čitaj više