Ukrasni jastuk s vlastitim rukama: 5 zanimljivih majstorskih razreda

Anonim

Ukrasni jastuk - sastavni dio interijera stambenih prostora. Do danas se ovaj funkcionalan i estetski atraktivan element koristi ne samo u dnevnim sobama, već iu dječjim sobama, kantinama, u kuhinji, pa čak i na balkonu. U trgovinama možete pronaći veliki broj širokog raspona jastučnih modela, međutim, zašto trošiti novac na ono što možete jednostavno napraviti vlastitim rukama.

Glavni zadatak dekorativnih jastuka je osigurati udobnost u rekreacijskom području. Osim toga, oni mogu djelovati kao svijetli dizajner naglasak u bilo kojem stilskom dizajnu sobe. U ovom članku, smatramo najjednostavnijim majstorskim razredima, s kojima možete brzo i jeftino napraviti dekorativne jastuke.

Ukrasni jastuci u unutrašnjosti

Kako koristiti ukrasne jastuke?

Postoji mnogo načina za ukrašavanje stambenih prostora, jedan od njih su ukrasni jastuci. Takav dekor će izgledati prikladno u spavaćoj sobi, dnevnom boravku, dječjoj ili kuhinji. Glavna stvar je odabrati stil, veličinu i oblik budućeg obrta. Ako želite pretvoriti blagovaonicu ili mjesto za spavanje, onda biste trebali zaustaviti izbor na klasičnim modelima s neutralnim bojama.

Dekorativni jastuk klasični stil

Izvan kuće, dekorativni jastuci od vlastitih ruku mogu se postaviti na verandu, terasu ili dopuniti stari vrtni namještaj. Stvorite ugodan mekani kutak u vrtu nije tako težak kao što se čini. Sve što trebate je vrlo malo vremena i strpljenja, kao i neograničena fantazija.

Ukrasni patchwork jastuci

Uz pomoć svijetlih dekorativnih jastuka, moguće je radikalno promijeniti prirodu interijera. Ako je soba napravljena u svijetlim, neutralnim nijansama, onda će proizvodi u stilu patchwork ili model neobičnih oblika postati izvrstan naglasak element.

Neobični ukrasni jastuci to čine sami

Većina dizajnera se slaže da s neovisnim planiranjem dizajna vrijedi orijentiran na takve male detalje. Dajte nam jednostavan primjer: jastuci na kauču ili krevetu u morskom rasponu mogu pomoći u određivanju stilskog dizajna interijera. Ova tehnika je posebno relevantna za prostrane prostore s obiljem različitih stavki namještaja.

Kako odabrati boju tkanine za šivanje?

Odabir dekoriranja dekor u unutrašnjosti ovisi o skupu čimbenika, prije svega to je cjelokupna stilina prostorije. Univerzalni, ali ne manje originalni, opcija dekoracije dnevne sobe su kauč jastuci ručno izrađene bež ili smeđe nijanse.

Ukrasni jastuci u unutrašnjosti dnevnog boravka

Također možete staviti nekoliko jastuka na kauč različitih boja ili stvoriti sastav neutralnih i kontrastnih modela.

Kauč ​​jastuci to čine sami

Fotografija u nastavku predstavlja jedan od mogućih načina za ukrašavanje rekreacijskog područja. Ovaj pristup omogućuje postizanje konciznog interijera, harmonije i integriteta zbog opće stilske orijentacije.

Ukrasni jastuci

Postoji još jedna opcija na temelju sličnih estetskih načela. Ne zahtijeva poseban raspored objekata i sažet interijera. Da bi se postigao takav rezultat, potrebno je šivati ​​dekorativni jastuk iz istog materijala koji je korišten za proizvodnju presvlake namještaja. Nijanse se moraju podudarati jedni s drugima, ali uzorci mogu biti različiti.

Ukrasni jastuci u boji namještaja

Odabir dizajna jastuka

Osvježite unutrašnjost bez materijalnih troškova pomoći će dekorativnim jastucima koje su napravili vlastite ruke. Promjena jastučića, možete postići različite efekte i lako promijeniti specifičnosti cijelog interijera.

Članak na temu: ploča na zidu tkanine - kreativni dekor s vlastitim rukama

Prekrasan dekorativni jastuk s vlastitim rukama

Prije nastavka s izvršenjem glavnog razreda za proizvodnju jednog ili drugog obrta, potrebno je odrediti subjekt i stil budućeg proizvoda. Ovaj dekor element omogućuje naglašavanje sljedećih stilova: retro, romantična Provence, Shebbi šik, dječji dizajn, dekorativni jastuci na kauču s originalnim ukrasom.

Nedavno su se sve više korišteni dekorativni jastuci u pastelnim nijansama. Oni savršeno nadopunjuju male dnevne sobe i spavaće sobe u romantičnom stilu.

Dekorativni jastuk pastelnih nijansi

Međutim, to nisu sve mogućnosti tekstila, to odgovara gotovo svakom dizajnu interijera, glavna stvar je da performanse ne izgleda prefigurirano ili neprikladno. Kada ste se već odlučili o izboru sobe, morate početi odabir dodatne opreme. Sada biste trebali shvatiti veličinu proizvoda i početi kroirati na unaprijed određenu shemu.

Prilikom odabira dizajna, obrt ne bi trebao obuzdati njegovu fantaziju. Nemojte se ograničavati u broj nijansi i u obliku uzoraka, jer svaka kreativnost pojedinačno i prikazuje točno vaš karakter. Možete napraviti bilo koji proizvod koji želite samo.

Danas na tržištu možete pronaći razne dekorativne jastuke - nije ih teško ponavljati. Obratite posebnu pozornost na teksturu i oblik dekoracije.

Domaći dekorativni jastuci

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama

Možete provesti nekoliko dana na potrazi za savršenim jastukom za kuću, ali ne i pronaći prikladne. Ali modeli kauča napravljeni od vlastitih ruku sigurno će vam ugoditi i vašim gostima. Bilo da se radi o monofonskom jastuku ili kombinaciji različitih tkanina i nijansi, savršeno će se uklopiti u unutrašnjost i naglasiti individualnost i jednu sliku svojstvenu vašem stanu.

Podiglica je uvijek eksperiment, međutim, uz pomoć svih vrsta majstora i vijeća stručnjaka, možete izbjeći smiješne pogreške.

Ukrasni jastuci to rade sami

Postoji nekoliko načina za lijep dekorativni jastuk vlastitim rukama:

  • Ručno oslikane stare jastuke (slikanje tkanine s specijaliziranim sredstvima ili koristeći nestandardne tehnologije).
  • Primjena jastuka s različitih komada proizvoda od tkanine i uređaja za dekoraciju.
  • Pleteni jastuci uz pomoć govore ili kuke (ne zahtijevaju posebne vještine i vještine, pjesnik je idealan za početnike majstore).
  • Uređenje kupljenih proizvoda osnovnih modela (tipke, vez, vrpce, dodavanje gotovih tekstila s elementima s filmom).

Svijetli ukrasni jastuci to čine sami

Zatim ćemo detaljnije razmotriti svaku od ovih opcija i dati jednostavan master klasu, što je čak i dijete. Da biste stvorili dekor u dječjoj sobi, možete koristiti najsjajnije boje i neuobičajene oblike. Preporučujemo odabir materijala zajedno s djetetom i povjerite mu neke od posla na proizvodnji jastuka.

Jastuk s slikanjem

Možete brzo pretvoriti tekstil i jeftino s hladnom vodom ili ledom. Slikanje starih jastuka već je dugo popularno, ali u tu svrhu korištene su ranije posebne kemikalije. Sada postoji nova metoda bojenja leda, mnogi to stavlja u slijepu originalnost. Međutim, u konačnici, bio je zajamčen elegantan i neobičan dekor - primjer možete vidjeti na fotografiji ispod.

Članak na temu: Kako povezati kukičanje: Popularne početne tehnike (+50 fotografija)

Dekorativni jastuk s slikanjem

Da biste ponovno stvorili nešto takvo, trebat će vam:

  • Bijela tkanina (možete koristiti pamuk ili rublje);
  • Metalna rešetka iz pećnice;
  • Prikladni kapacitet (tako da se u njemu nalazi rešetka);
  • nekoliko kocki leda ovisno o veličini platna;
  • lateks rukavice.

Prije svega, morate navlažiti tkaninu i položiti ga na mrežu, prethodno instaliranu iznad sudopera. Stavite tkaninu na lice s prednje strane - za to potrebno je malo stisnuti tako da je crtež više neobično zbog nehomogenosti boje. Zatim se led položi na vrh tkiva i prah je posipao odozgo s dodatkom boje.

Na to, sve je posao dovršen, ostaje samo čekati dok se led topi i pošalje trajnu po kapici. Prije toga se preporuča da ga pobijedite nekoliko puta u hladnoj vodi.

Jastuci s dekorativnim slikanjem to čine sami

Na videu: 4 metode dekor jastuka u tehnici kravate.

Pletena verzija

Dekorativni jastuk s pletenjem pletenje ili kukiča je najjednostavniji proizvod koji se može povezati. Za početnike majstori, srednje iglice su najprikladnije. Vrsta pređe nema mnogo važnosti, jedina stvar koja bi se trebala pridržavati pri odabiru debljina niti. Ako ćete kombinirati nekoliko nijansi, bit će mudriji odabrati materijal iste debljine.

Pleteni jastučići uvijek izgledaju lijepo i elegantno. Oni mogu biti ukrasite bilo koji interijer dnevnog boravka, spavaće sobe ili blagovaonice.

Pleteni ukrasni jastuci vlastitim rukama

Nemojte biti uznemireni ako prvi put nećete promatrati shemu pletenice. Neaktivni dijelovi mogu biti maskirani, šivaći cvjetovi. Možete ih kupiti u trgovini ili učiniti sami. Za početak pokušajte najjednostavnije opcije - najčešće su to proizvodi iz običnih zračnih petlji s nekoliko stupaca u dva ili tri inkretna. U nastavku je shema pletenje dekorativnih jastučića za početnike i gotove rezultate.

Pleteni dekorativni jastuk vlastitim rukama

Na videu: pleteni dekorativni jastuci s velikih kvadrata.

Patchwork stil

Tehnika patchwork uključuje korištenje različitih vrsta tkiva s teksturom i nijansama različitih jedni od drugih. Ovaj stil je super za stvaranje lijepih stvari za dom, kao što su brisači za uređenje stola, kauč jastuk ili pokrivač za dijete.

Dekorativni patchwork stil

Zatim ćemo pogledati kako šivati ​​dekorativni jastuk:

1. Odaberite odgovarajuću tkaninu (poželjno je da se pojedinačni dijelovi međusobno kombiniraju). Uzmite tkaninu i smanjite devet istih kvadrata i pet srca.

2. Od pet kvadrata dobivenih, izrezati malu rupu u srcu srca. Četiri elementa izrezuju dijagonalno na takav način da se dobiju četiri trokuta. Planirajte shemu budućeg proizvoda, kao što je prikazano na fotografiji ispod.

3. Šivati ​​četiri elementa između sebe, koji se prikupljaju na jednom kvadratu. Ponovite s drugim krkama od tkanine. Nakon toga, glava srca na kvadratima i učinite ga svim gotovim dijelovima, stavljajući ih tri do tri.

4. Izrežite četiri tanke pruge i koliko kvadrata. Spojite sve elemente jedni druge. U završetku, uzmite čvrsti komad tkanine (njegova veličina mora odgovarati prednjem dijelu jastuka) i stabljike. Ispunite prednje i stražnje dijelove i ispunite dobiveni jaz sinteriranja ili hollofibera.

Članak o temi: Kako napraviti ploču za dječju sobu: nekoliko zanimljivih ideja (+64 fotografije)

Ukrasna patchwork jastuk s vlastitim rukama

Pahuljast

Pluffy Tekstil se prikazuju u trgovinama u širokom rasponu, ali njezina cijena ostavlja mnogo toga. Takav izvorni jastuk će biti spektakularno pogledao bilo koji interijer. Ako je napravljen od runo, to će sigurno biti omiljena stvar u vrtiću. Učinite fluffy jastuk vrlo jednostavan, trebat će vam samo malo strpljenja, sposobnost šivanja i rada s uzorcima.

Gotovi proizvod će donijeti udobnost i udobnost vašem domu i oduševit će goste u hladnim zimskim večerima u blizini kamina.

Kako napraviti pahuljasti jastuk vlastitim rukama

Potrebni materijali i alati uključuju:

  • Runo za proizvodnju baze i resa;
  • punilo (najčešće koristi Sintepsong);
  • škare i niti;
  • kutovi različitih veličina (također trebaju igle);
  • mašina za šivanje.

Postupak rada:

1. Prije svega, potrebno je izrezati iz tkanine dva 40 do 40 centimetara za bazu proizvoda.

Fluffy jastuk iz ručice vlastitim rukama

2. Da biste stvorili resa, preporučujemo korištenje runo različitih nijansi kako bismo postigli prekrasnu tranziciju. Napravimo deset traka od 37 do 10 centimetara, nakon čega se presavijamo na pola i napravimo rub.

Fluffy jastuk iz ručice vlastitim rukama

3. Prvi element trika do baze, povlačeći jedan centimetar s ruba (ne zaboravite saviti bumbu u jedan smjer).

Fluffy jastuk iz ručice vlastitim rukama

4. Druga traka je skinuta na udaljenosti od 1,5 centimetara od prvog. Učinite ovu operaciju oko perimetra cijelog proizvoda.

Fluffy jastuk iz ručice vlastitim rukama

5. Nakon što se napravi lilica s resama, stavite drugi kvadrat na njega i pomičite se igle. Slušajte dobivene dijelove, ostavljajući malu rupu za punilo.

Fluffy jastuk iz ručice vlastitim rukama

6. Uklonite tkaninu i stavite unutar sinteta. Imajte na umu da su prirodni materijali kao punilo (vuna i dleff) bolji ne koristiti.

Fluffy jastuk iz ručice vlastitim rukama

Jastučni cvijet

Dekorativni jastuk može biti bilo koji oblik i veličine. U tom slučaju stvaramo proizvod u obliku cvijeta. Da biste to učinili, trebat će vam deset okusa tkanine (pet monofona i pet s uzorcima).

Napredak:

1. Spojite sve elemente jedni s drugima i izrežite male, ali uredne latice. Nakon toga, potrebno je šivati ​​u parovima, povezujući jedan foton dio s uzorkom. Važno je napustiti malu rupu za punilo.

2. Nakon što su latice spremne, proširite dno stupova i pomesti tkaninu (povlačeći se s ruba jednog centimetra).

3. Šivati ​​svih pet latica u bazu. U sredini svake, stavite punilo i zašijte rub.

4. Umetnite svaki gotov krug u cvijet i unesite ih u latice. Ovdje imamo jastuk u obliku cvijeta. Uz to, možete ukrasiti dječju sobu za djevojčicu ili dnevni boravak u neutralnim nijansama.

Dekorativni jastuk u obliku cvijeta vlastitim rukama

Stvorite udobne, elegantne jastuke s vlastitim rukama je potpuno jednostavno. Sada na internetu je predstavljen veliki broj ideja za ručni rad, možete jednostavno odabrati opciju na odgovarajući način. Međutim, nemojte zaboraviti na temu i stil interijera i odgovorno pristupiti izboru materijala. Tako da je ljepota i obitelj blagostanje uvijek živjeli u vašem domu, ne zanemarite izvorni dekor. Ostavite komentare tako da drugi posjetitelji mogu iskoristiti vaš savjet.

Pa, vrlo originalne opcije jastuka (3 videa)

Ideje za inspiraciju (58 fotografija)

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Kako napraviti dekorativni jastuk vlastitim rukama: zanimljive ideje [majstori]

Čitaj više