Uvlačive ladice: izradu vlastitih ruku

Anonim

Proširene kutije sastavni su dio bilo kojeg ormara. Ponekad postoje situacije kada nedostaju, kako bi dogovorili sve stvari na prikladno mjesto i red.

Uvlačive ladice: izradu vlastitih ruku

Uvlačive kutije su vrlo prikladne za uporabu. Učinite ih čak i oni koji nikada nisu savladali nikome.

Vrijedno je reći da možete napraviti ladice vlastitim rukama. Neki će ih, naravno, htjeti steći, ali željena veličina ne može uvijek biti na tržištu. U ovom slučaju, elementi uvlačenja su jedini izlaz iz impasamske situacije.

Alati i materijali

Dakle, za prikupljanje proizvoda koji su izneseni, trebat će vam sljedeći popis alata i materijala:

  • bušilica ili snažan odvijač;
  • Električna slagalica, koja će omogućiti rezanje materijala što je moguće visoku kvalitetu;
  • Kut gradnje;
  • crta;
  • olovka;
  • rulet;
  • krpa;
  • nož;
  • željezo.

Kada se sve prikupi, možete nastaviti izravno na instalaciju.

Uvlačive ladice: izradu vlastitih ruku

Shema sklopljive ladice.

Vodiči će biti sastavni element dizajna. Bez njih, jednostavno ne činite, jer bi trebalo biti kutije za nešto?

Puni reli vodiči su najbolja opcija. Međutim, možete koristiti valjke proizvoda. Neki ljudi više vole instalirati obične stabla umjesto njih. Međutim, to nije najbolji izlaz.

Svi vodiči prikazani na tržištu imaju korak koji je 50 mm. Dakle, ako govorimo o kutiji, duljina će biti 450 mm, onda će uzeti vodič za to ima veličinu od 400 mm. U tom slučaju sustav će učinkovito raditi i bez problema.

Jedna stvar kupiti, ali morate staviti. Iznimno je jednostavno. Dizajn tih elemenata podrazumijeva standardni nosač s vijcima za samo-tapkanje ili drugim pričvršćivačima.

Detaljno same kutije

Sada je vrijeme da sami napravite kutije. Za gredice možete koristiti iverobne ploče ili kupnju gotovih štitnika namještaja. Neka ih i manji u veličini, ali oni su dovoljni za rad, ali puno otpada će ostati od DSP-a (naravno, ako ne opremite slušalicu namještaja).

Članak o toj temi: Kupaonica olovke s košaricom za posteljinu

Split svi elementi mogu biti neovisno korištenja električne slagalice. Ponekad možete ići na drugi način, na primjer, naručiti ovu uslugu u trgovini gdje se kupuje materijal. Prednji i stražnji zid kutija moraju biti pričvršćeni između bočne stijenke. U okvir se mora pričvrstiti na dno.

Sastavljanje ladica s vlastitim rukama

Uvlačive ladice: izradu vlastitih ruku

Dijagram uređaja ladice.

Svi detalji su spremni za okupljanje, vrijeme i početak. Prije početka rada, rub elemenata se uzorkuje. Iznimno je jednostavan - uz pomoć ne jako zagrijanog željeza i krpe. Rub u isto vrijeme je slaganje s prekrasnom stranom gore, a zatim ga prolazi nekoliko puta (pričvršćivanje će biti pouzdaniji).

Nakon toga, krpa je uklonjena. Zatim se sve trlja s suhom krpom, prikrivena dodatna ruba nožem. Svi rubovi dodatno treba obraditi pomoću brusnog papira. Kao rezultat toga, treba istaknuti vrlo lijepu sliku.

Pod potvrđenim proizvodom izbušene su rupe promjera 8 mm, a na kraju - 5 mm. Obilježavanje za vodilice na kutiji može biti u bilo kojem prikladnom položaju, međutim, najbolje je da će ova linija proći u sredini proizvoda.

Neke značajke

Bit će o vodiču punog čistog, što je gore spomenuto. Oni su najprikladniji u takvoj situaciji. Proizvodi se sastoje od dvije komponente. Široki dio treba čvrsto pričvrstiti na bočne stijenke kućišta koristeći samo-veličine odgovarajuće veličine. Oni ne bi trebali biti preveliki za pričvršćivanje zatvarača. Mali dio njih treba pričvrstiti izravno na kutije. U početku se takvi elementi prodaju u cjelini, ali su odvojeni prije početka rada. To se radi vrlo lako.

Sada se vodilice mogu pričvrstiti na kraju i okvir. Na prvom elementu to se radi s blagim alinejom, što je oko 3 mm od ruba. Što se tiče kutija, ovdje nema praznina. Vodič je pričvršćen ispiranje.

Same fasade moraju biti pričvršćene iznutra uz pomoć vijaka za samostakanje.

Shema izračunavanje detalja ladice.

Članak o temi: Umjetni zeleni u modernom interijeru

Postoji jedan mali trik koji će vam pomoći postaviti ove elemente točno:

  1. Za početak, potrebno je napraviti odgovarajuće rupe za ručku.
  2. Zatim se mora pričvrstiti na mjesto, a zatim se pričvrstiti izvana kroz podatke o rupi. Tada je kutija iznesena, fasada je pričvršćena iznutra u normalnom načinu rada, a zatim su pričvršćivači okrenuti. Vrlo zapetljani sustav, ali u praksi je lako shvatiti dovoljno.

Sada možete rezervirati do kraja rupe ispod ručke, a zatim idite na izravno pričvršćivanje. Na ovom radu se pumpa.

Možete navesti činjenicu da su ladice u potpunosti pripremljene za rad. U isto vrijeme, svakako je potrebno provjeriti njihovu izvedbu. Ako nešto nije u redu, prilagođeni elementi će imati od samog početka. A to je vrlo nepoželjno. Bolje je u fazi dizajna da se pobrinem da je sve učinjeno kao visoka kvaliteta. Samo u ovom slučaju rad svih strukturnih elemenata će biti točan.

Dakle, kao što je jasno, ladice rade sa svojim vlastitim rukama vrlo jednostavnim. Što je najvažnije, slijedite upute koje su navedene gore. To će eliminirati različite izmjene i nedostatke koji mogu nastati u različitim fazama rada i rada strukturnih elemenata ovog tipa. Sretno!

Čitaj više