Iquebana "zima" to učiniti sami iz prirodnog materijala s fotografijom

Anonim

Umjetnost Iquibana došao do nas iz Japana. To podrazumijeva raspored boja i raznih rezanih grana u određenim plovilima. Iquiban također uči pravilan smještaj takvih skladbi u kuću. U ovom umjetnosti postoji nekoliko stilova: Rickka, sec, Naughre, Moriban i Dzaka. Razlikuju se u sastavu sastava, rasporedu cvijeća i drugih materijala, posuda. Ovaj smjer u umjetnosti nije samo izvor stvaranja lijepih proizvoda, već i neku vrstu meditacije. Nudimo vam da se upoznate s glavnom klasom, prema kojem se itibana "zima" stvara vlastitim rukama.

Prvo se morate upoznati s načelima pripreme ikebanea.

Ikebana

  • Trokut. Svi elementi buketa trebali bi biti ta brojka, dok ne biti u istoj ravnini;
  • Asimetrija. Elementi su instalirani na različitim visinama i različitim kutovima;
  • Tri dimenzija. U Iquibanu se koriste tri glavne linije. Oni su simbol odnosa između neba ("grijeh"), Zemlje (Hikae) i osobe ("SE"). Zabrane ili cvijeće mogu se koristiti za određivanje tih baza. Pomoćni elementi služe asistentima ("Jiusi"). Jačaju glavne linije. Osim toga, svaki element, bilo da je riječ o osnovnom ili izboru, treba biti u neparnim količinama;
  • Koja je veličina sastav, riješimo, na temelju promjera i visine posude;
  • Plokad ne bi trebalo biti svijetlo, jer je to samo pozadina za Iquibana. Odaberite bolju monofoniju i u rasponu boja cijelog sastava. Oblik posude može biti drugačiji: ravni, poput ploča, dok je pravokutna, okrugla ili ovalna, koja je tipična za stil moribana; Visoko kao vrčevi ili boce - stil nagueire;
  • Savjetujemo vam da ne učinite kompoziciju nepotrebno bujne i preopterećen. U umjetnosti Iquibana, jasnoće i jednostavnost linija su dobrodošla.

Članak na temu: Kupaonica za kupaonicu: shema s opisom pletenje sova

Počinjemo puzati

Tradicionalno, zimi, iquibanci su napravljeni povodom nove godine. U tom slučaju, komponente se biraju iz prirodnog materijala koji su dostupni u ovo doba godine.

Mi ćemo trebati:

  • Košarica wicker;
  • Floristička baza (pjena);
  • žica;
  • Crvene ruže (možete i živa i umjetno);
  • lišće;
  • Naravno, grane jele (možete i druga crnogorična stabla);
  • grane s bobicama;
  • sjeckani na šalicama i sušene naranče i jabuke;
  • Božićne kugle u tonu;
  • škare.

Ikebana

Stavljamo cvjetnu pjenu u košaru, u načelu, može se koristiti i pjeniti, što se može zamotati u zelene pričvršćuje. Na unutarnjem rubu košarice s firjskim granama.

Ikebana

Nekoliko grana bit će postavljeno na temelju.

Ikebana

Između jela postavljanja grana s bobicama, mogu biti umjetne ili prikupljene i sušene u jesen. Također dodajte lišće.

Ikebana

Sada postavljamo ruže.

Ikebana

Pričvrstite žicu, božićne kuglice na granama. Dodajte ove površine na sastav.

Ikebana

Ikebana

Ikebana

Ruže i kuglice mogu biti spojene u jednom sastavu, a možete odabrati nešto.

Potrebno je znati da sezonske biljke trebaju kombinirati u Iquibanu, a čini se da su ruže vrlo zimski cvijet. Međutim, ako pokupite cvijeće prikladne nijanse, upotreba za zimski sastav boja će se smatrati prihvatljivim.

Druge opcije

Trenutno, umjetnost i stebandijana, ako možete reći tako da govorite, i pridošlica, koji samo želi ukrasiti vaš dom, ali ne da se produbi u tom smjeru, moguće je i ne slijediti sve jasne načela (i sljedbenike umjetnosti Iquibana oprosti nam. S obzirom na to, slijedeći primjeri pripravaka mogu se razlikovati od prave desne vrste ikebana.

Ako ste amaterski minimalizam, onda uzmite jednostavan prozirni cilindrični oblik u vazu i izlijte male čunjeve tamo. Stavite duge grane u njemu koja ukrašavaju vijence.

Članak o temi: obrt iz Papier Masha Učinite to sami za vrt: master klase s fotografijama i videozapisima

Ikebana

Ili kao što je prikazano na istoj fotografiji, omotajte vazu sa širokom suhom travom (možete uzeti umjetni materijal), pričvrstiti ljepilom. U samom plovilu, stavite mahovinu i grane, s izbočinima za njih. Možete hodati po rubovima konusa i grane da hodaju bijelu boju ili iskre kako biste oponašali snijeg.

Ako imate zanimljivu praznu bocu, stavite podružnicu u nju ili nekoliko grana jeli i donijeli suhe prstenove limuna, naranče, vapna, mogu biti štapići.

Ikebana

Pripravci u više ravnih žila prikladni su za uređenje svečanog stola, policu kamina, itd. Mi stavljamo sve materijale u vazu, tanjuru i na sredini mjesta jedan ili više svijeća.

Ikebana

Evo samo nekoliko primjera kako napraviti iquibana vlastitim rukama. Takvi pripravci ne mogu samo ukrasiti novogodišnju večer, već i postati dio dekora vašeg doma za cijelu sezonu. Pod raspoloženjem u IQubaneu, može se promijeniti nešto od materijala (na primjer, ako koristite žive biljke kada postanu izblijedjele), broj boja, broj biljaka i dekor pa čak i mjesto samog proizvoda.

Video na temu

Čitaj više