Dekor vrata s vlastitim rukama? [Nekoliko originalnih pristupa]?

Anonim

Unutrašnjost možete ažurirati brzo i jeftino s ne-standardnim dizajnom. Postoje mnoge dizajnerske odluke, u kojima se dekor vrata organski uklapa u dizajn i daje sobu logičku potpunost.

Dekoracija vrata vlastitim rukama nije samo jednostavan način za transformaciju stambenog prostora, ali i odličnu metodu za uklanjanje manjih defekata dizajna koji se pojavljuju tijekom dugoročnog rada. U ovom članku, mi ćemo razmotriti osnovna načela ove vrste završnog rada i dajemo primjere najzanimljivijih i pristupačnih opcija.

Wallpaping vrata

Do danas, trgovine predstavljaju širok izbor materijala koji su izvrsni za ukrašavanje snimljivih vrata. Međutim, dugo vremena, vodeća pozicija zauzima pozadinu. Klasični wallpaper winnings i na zidovima i drugim unutarnjim predmetima (uključujući i dekor vrata).

Dekor vrata Jednostavna pozadina

Da biste iskoristili na ovaj način, nećete morati potrošiti puno vremena i novca za završnu djela, a širok raspon pozadina modela omogućuje vam da odaberete pravi stil i nijansu.

Unutarnja vrata dekor pozadina

Imajte na umu da za dekor vrata nije potrebno koristiti pozadinu u tonu zidova, može se odabrati bilo koji crtež ili bojanje (može biti moderne pozadine za fotografije).

Zid mural na vratima

Klasična pozadina

Ako ćete proizvoditi dekor skrovnih vrata s vlastitim rukama, onda neće biti suvišno primijetiti potrebu za ispravnim odabirom materijala. U slučaju pozadine, trebali biste dati preferencije skupljim proizvodima, jer jeftine opcije najčešće se ne izglađuju i brzo gube svoj izgled. Važno je posvetiti pozornost na kvalitetu ljepljive smjese.

Kako lijepiti pozadinu
Odaberite samo visokokvalitetnu pozadinu

Što se tiče procesa ukrašavanja zidova s ​​pozadinom, onda je sve jednostavno:

1. Prvo, površina se mora pažljivo očistiti od tragova prljavštine i masti s odmašćivačem ili otapalom.

2. U prisutnosti usitnjavanja i drugih nedostataka koristite poseban kit na drvu.

3. Potrebno je otopiti ljepilo na željenu konzistenciju, u skladu s uputama na pakiranju i nanositi otopinu na list vrata.

4. Izrežite traženu duljinu trake i pokušajte na vratima, nakon čega ga pokrijte ljepilom.

5. Postupak nanošenja pozadine dolazi - lijepljenje platna, pobrinite se da na površini nema mjehurića.

6. Za glatke nedostatke, ruku s valjkom ili širokom plastičnom lopaticom.

7. Dodatni dijelovi pozadine uklanjaju se uobičajenim nožem za pribora.

Dosadac dekor pozadina to učiniti sami

Na videu: lijevanje vrata s pozadinom i dekorativnim letvicama.

tkanina

Dekor vrata vlastitim rukama podrazumijeva neovisni izbor materijala i neobičnih načina za dizajn. Jedna od tih tehnika je upotreba tkanine. Odabrani materijal može biti i čvrsti ukras lista vrata i djelomični dekor.

Ukrasite list vrata na sljedeći način:

1. Izmjerite širinu i duljinu dijela platna koju želite ukrasiti.

2. Napravite uzorak tkiva na veličini i izrezati.

3. Na perimeru vrata, ljepila je dvosmjerna traka.

4. Ostaje samo da se držite isklesano tkivo na vrata, nakon što su prethodno presavijeni oko rubova.

Tkanina vrata Dekor

Najčešće, s ovom vrstom završnog rada koriste se jednodijelni segmenti tkanine, ali unutrašnjost ima veliki ukras, izveden u tehnici "Patchwork" - uzima se nekoliko fragmenata različitih boja i tekstura.

Dekor s tkaninom u tehnici patchwork

Tekuća pozadina

Univerzalna verzija dekora starih vrata je tekuća pozadina. Uz njihovu pomoć, možete ponovno stvoriti cijele slike iz nevjerojatnih uzoraka na površini. Za rad, potrebno je pripremiti sljedeće materijale i uređaje: alkid prajmer ili bijela platna, suha pozadina mješavina, set lopata različitih veličina, valjka, boja i prozirnog laka.

Članak o temi: Značajke ulaznih vrata s termalnom istraživanjem: Prednosti i nedostaci, popularni proizvođači | +45 fotografija

Tekuća pozadina
Ako se kupuje ne-željezna tekuća pozadina, onda nema potrebe za čistinom

U usporedbi s klasičnim pozadinama, proces primjene ovog materijala ima brojne osobine:

  1. U fazi pripremnog rada, platna vrata je prekrivena slojem prajmera ili bijelog kita. Važno je čekati potpuno sušenje premaza.
  2. Prema uputama proizvođača, morate pripremiti mješavinu tekućih pozadina dodavanjem vode u željenu količinu i boju da biste dobili boju.
  3. Uz malu lopaticu, pozadinu se ravnomjerno nanosi s tankim slojem. Ako želite, možete pripremiti tapete različitih nijansi i stvoriti višebojan sastav.
  4. Kada se dobiveno dekorativne obloge osvježava, treba se fiksirati s prozirnim lakom.

Dekor vrata s tekućim pozadinom

Važno! Glavni nedostatak tekućih pozadina je nemogućnost njihove uporabe u prostorijama s visokom vlagom. Ovaj materijal je lako pogođen vlagom i može se odvojiti.

Dekor s tekućim pozadinom

Ogledalo za dekor

Još jedan neobičan način izrade vrata je korištenje stakla i raznih zrcalnih elemenata. Ovaj pristup omogućuje vam vizualno proširiti prostor stana, kao i učiniti ga svijetli.

Ogledalo unutarnje dekor

Dekor vrata je prilično jednostavan:

1. Prvo, uklonite tkaninu i stavite ga na prikladan položaj. Pod površina je poželjna za rješavanje omagljenja.

Ogledalo za dekor

2. Napravite sljedeće oznake lokacije ogledalo, prema veličini.

Ogledalo za dekor

3. Na perimeru i u sredini označenog područja nanesite ljepilo (i bolje dobro brtvljenje).

Ogledalo za dekor

4. Pričvrstite ogledalo i učinite je prilično mjestom na površinu vrata.

Ogledalo za dekor

5. Za dodatni ukras, ogledalo se može urediti pomoću okvira, a sve ga ljepira na istom brtvilo.

Ogledalo za dekor

6. Dok se brtvica ne uspije potpuno suhi, bolje je dodatno popraviti haljinu s viski.

Ogledalo za dekor

Sada su akrilne ploče s amalgamom također posebno popularni s ruskim građanima - oni se odlikuju povećanom reflektivnošću. Nedostatak uporabe upravljačkog panela uključuje visoke troškove proizvoda. Međutim, visoke kvalitete i nenadmašne estetske karakteristike ne mogu ostaviti kupce ravnodušnim.

Akril paneli s amalgamom

Dekor vrata heljda

Možete organizirati vrata uz pomoć uobičajene ljuske heljde. Ova metoda uokvirivanja je vrlo dvosmislena, ali ima nekoliko prednosti: to je nestandardni pristup, a raznovrsnost materijala, kao i niske cijene materijala, jednostavnost primjene i sposobnost stvaranja raznih uzorci. Nedostatak premaza je minus.

Red rada:

  1. Od vrata je poželjno ukloniti stari završiti, bilo boje, lak ili bilo koji drugi premaz.
  2. Površina je odmaštena i prekrivena slojem tamnomeđe boje. U prisutnosti staklenih umetaka - na perimeru bolje su zaštititi sa slikarskim viskima.
  3. Kada se boja isuši, PVA ljepilo se nanosi na vrh, nakon čega je sve poprskano ljuskom heljde ili žitarica.
  4. Ostaje samo popraviti rezultirajući dekor s akrilnim prozirnim lakom.

Dekorska vrata ljuska

Da biste dobili sastav završetka, majstori preporučuju transformirati okvir slike ili još jedan detalj interijera koji se nalazi pored vrata.

Dekor heljda

Vintage stil dekor

Nedavno je stil vintage postao posebno popularan. Koristi se za ukrašavanje dnevnih soba, spavaćih soba i drugih stambenih prostora. Posebna atmosfera takvih interijera konfigurirana je za udobnu i domaću. Prema majstorima, vintage stil može "vratiti stara vrata životu" i popuniti prostor stana s jedinstvenim šarmom.

Vintage vrata

Za završnu djela, trebat će vam: grubi brujanje, PVA ljepilo ili posebnu mješavinu za montažu, baguet, svjetlo boje boje (bolji pastelni), valjci i četke, fiksiranje laka, dodatni dekor po vlastitom nahođenju.

Postupak za uređenje:

  1. Glavna faza dekoracije uključuje bojenje vrata neutralan. Zatim morate čekati dok se boja ne osuši.
  2. Uz pomoć brusnog papira, tkanina je blago sanjka. Kroz sloj prethodno primijenjene boje obavit će tragove prirodnog drva, koji će dati površinu oblik.
  3. Po završetku grube prerade počinje središnji dio vrata. Za to je izabrani baget na poleđini označen s ljepilom i čvrsto se nagovara na platnu.
  4. Osim toga, možete ukrasiti sastav pomoću starih glazbenih bilježnica, plakata, zemljopisnih karata i bilo koje druge vintage slike - jednostavno su zalijepljene na površinu. Možete instalirati i pribor pod drevnim (na primjer, ručka).
  5. Da bi se dekor dobiven u potpunosti, baget je obojen, a dva sloja transparentnog akrilnog laka se nanose na vrh lijepljenih uzoraka.

Članak o temi: Koja su vrata bolja - uvezena ili domaća? Značajke izbora ruskih i stranih proizvoda

Vintage stil dekor

Ukrašavanje starih vrata

Novi unutarnji i ulazni vrata su dosta, zbog čega, ako postoje mali nedostaci na površini prijenosa vrata, najbolje rješenje će biti restauracija i naknadni dekor ove unutarnje stavke. Ovaj pristup je primjenjiv na stari namještaj, koji je tijekom vremena izgubio svoj izvorni izgled.

Redoslijed rada na ukrašavanju vrata iz stabla je sljedeći:

1. Vrata se moraju ukloniti iz petlji i zamijeniti stari dodatak novom. Poželjno je da se brave, zasuni i ručke vrata izvode u jednom stilu.

Restauracija vrata to učiniti sami

2. Nakon što ste uklonili list vrata, morate ukloniti staru boju. Da biste to učinili, trebat će vam građevinari sušilo za kosu i stropove različitih veličina.

Restauracija vrata to učiniti sami

3. Vrlo je važno napraviti sve mikročitanje i ogrebotine na površini vrata. To možete učiniti uz pomoć kit i posebne kit.

Restauracija vrata to učiniti sami

4. Kada je površina vrata potpuno suha, možete nastaviti na dubinu. U istoj fazi, moramo se primijeniti na platnu sloj Olife, koji neće dati oblogu da se deformira pod utjecajem negativnih čimbenika okoliša.

Restauracija vrata to učiniti sami

5. Postoji veliki broj načina za dizajn lista vrata - možete koristiti boju ili nanijeti sloj laka, stvoriti zanimljiv sastav sa stenings ili imitirajte letvice.

Slikarska vrata kroz matricu

Na videu: kako vratiti vrata ili dati stara vrata svjež izgled.

Tehnika decoupage

Tehnika decoupage može se koristiti za dekor vrata. Na taj način je jednostavan za izvođenje vlastitih ruku, što vam omogućuje stvaranje točno dizajn koji odražava interese stanovnika kod kuće. Tehnika decoupage savršeno nadopunjuje vintage stil, ukrašavanje i davanje modernog izgleda.

Dekor se provodi pomoću salveta koji su fiksirani na površini s ljepilom za dekupuciju ili PVA.

Dekor vrata u tehnici decoupage

Prije ljepšanja sastava vrećica, vrata treba liječiti s kitom (za izravnavanje površine), da se prvo pokrije tamnu boju, da se liječi s voskom, a zatim obojite bijelu akrilnu boju i lagano pijesak. Dakle, upravo učinak antike će se stvoriti.

Ažuriranje vrata s samoljepljivim filmom

Samoljepljivi film također se koristi za ukrašavanje starih vrata prirodnog drva, stakla, metala, pa čak i plastike. Posebnost ovog materijala je visoka elastičnost, što omogućuje uokvirivanje vrata s različitim načinima (oko oslikane površine). Zato je samoljepljivi film izvrstan za dekoriranje namještaja, platna vrata, prozora, prozora.

Samoljepljivi film

Ako nemate dodatne materijalne resurse, ali težite temeljnoj transformaciji skrovnih ili ulaznih vrata, onda će kupnja ovog materijala biti izvrsno rješenje.

Dekor samoljepljive filma vrata

Koristeći boje

Unutrašnjost možete ažurirati uz pomoć standardnih vrata slika. Prednosti ove metode uključuju: dostupnost, dugi vijek trajanja, eliminaciju nedostataka i mjesta, razne mogućnosti boja i jednostavnost prevlake. Međutim, ovaj dekor danas je već iznenađen. Organizirati vrata na boje mudro u dječjoj sobi, pogotovo ako privučete dijete u ovaj proces.

Kako ažurirati vrata to učiniti sami

Kupnja boje, dati prednost akrilnim proizvodima. Ovi materijali glatko padaju na površinu, ne napuštaju mrlje i stada.

Slikarstvo snimljivih vrata

Obojen

Sve vrste vitražnih prozora idealne su za ukrašavanje staklenih vrata. Kao rezultat toga, dobit ćete originalni i spektakularan interijer, vizualnu ekspanziju prostora i tematskog zoniranja kuće. I sve to s jednim ili dva mala vitrajna prozora. Stvorite bojan stakleni prozori na staklu i učinite to sami, za to u umjetničkim trgovinama za prodaju setovi obojenih boja.

Umrljana slika

Osim bojama trebat će vam kontura - takozvana metalna granica između fragmenata različitih boja.

Obojen

Dekor uz pomoć starih geografskih karata ili plakata

Za ukrašavanje unutarnjih vrata tinejdžerskoj sobi trebat će vam hrpa starih plakata, fragmenata iz novina ili časopisa, kao i geografske karte. Za dijete, takav ukras će biti ugodno iznenađenje, pogotovo ako su vrata prostorije uređena u stilu svoje voljene glazbene skupine. Rezidba se može zalijepiti na isti način kao u slučaju klasične pozadine.

Članak o toj temi: Bijela vrata - izvrsna dekoracija za bilo koji interijer

Dekor vrata sa starim zemljopisnim kartama

Važno je napomenuti da je ova opcija prikladna ne samo za dječje i tinejdžerskih soba. Sličan dekor će se savršeno uklopiti u unutrašnjost male seoske kuće: za verandu i spavaće sobe, koristiti plakate i rezove od novina, a za dnevni boravak - geografske karte i glazbene bilježnice, napisane od stanara ove kuće.

Dekor s naljepnicama

Da biste ažurirali unutrašnjost prostorije, nije potrebno kupiti akrilnu boju, prozore ili role role. Prilično jednostavan i jeftin način za ukrašavanje vrata je korištenje dekorativnih naljepnica. Uređenje lista vrata ove vrste elemenata, ne samo da ćete osvježiti prostor sobe, već i učiniti ga modernijim i mladima.

Ova tehnika će definitivno voditi vaše goste u šoku i prisiliti će se stalno uključivati ​​ovaj element unutrašnjosti.

Dekor vrata s dekorativnim naljepnicama

Prilikom uređenja staklenih vrata, dekorativne naljepnice se primjenjuju horizontalno (ili dijelovi) na obje strane weba, zbog kojih dizajn stječe izvorni izgled. Specijalizirane trgovine imaju širok izbor sličnih proizvoda različitih oblika, tekstura i veličina.

Najoptimalnija opcija za dekor unutarnjih vrata može se nazvati upotrebom vinilnih naljepnica. Oni se razlikuju u trajnosti i otpornosti na čimbenike okoliša (savršeno nose visoke temperature, učinak ultraljubičastih zraka i povećanu vlažnost zraka).

Naljepnice dekor vrata

Na videu: Kako lijepiti naljepnicu na vratima.

Staklo dekor na vratima

Jedan od najčešćih dizajnerskih tehnika u otvorenim otvorima za ukrašavanje je vitraženo staklo i pjeskarenje. Jednostavna varijanta takvog dekora, koja se može obaviti s vlastitim rukama, zamjena transparentne pletenice na boju ili valovitim udjele.

Također možete kontaktirati specijaliziranu tvrtku i razviti svoj vlastiti stražnjica skica. U ovom slučaju, vrstu i sadržaj kompozicije ćete odabrati sebe.

Staklena dekor na vratima s vlastitim rukama

Prije nanošenja slike na staklo, morate temeljito očistiti površinu od prljavštine i prašine, a zatim lagano navlažite staklo s vodom i obrišite ga mekim ubrusom. Sljedeći korak će biti priprava željene mješavine akrilne boje i primjene dobivene otopine s tankim slojem. Nakon potpunog sušenja obrišite stakleni umetak s ubrusom tkiva i uživajte u rezultatu.

Slika za obojeno staklo s vlastitim rukama na staklu

Ako ne posjedujete posebne umjetničke vještine, matrice će vam pomoći da napravite staklena vrata. Odaberite nekoliko opcija za slike u trgovini, arimizirajte boje i okrenite stara vrata na umjetničko djelo.

Vrata skrovnih tijela dekoracije

Odmah transformirajte platnu vrata i bez nepotrebnih završnih djela omogućili su se na tržištu modernog oblikovanja. Površina ove vrste elemenata može biti i glatka i neobičnom teksturu. Dekor s letvicama savršeno se uklapa u klasični i berba dizajn - takav cilj je savršeno u kombinaciji s bagetama, tapiserijama i glavom namještaja skupih vrsta drva.

Prije nekoliko godina samo drvene letvice i modele od žbuke štukature mogu se naći u trgovinama. Sada proizvode opcije iz pjene i ekspandirani polistiren, koji su jednostavni za ugradnju.

Prilučivanje na vratima to čine sami

Dizajn lista vrata je učinkovit i originalan način u najkraćem mogućem roku da se transformira unutrašnjost prostorije. Postoji veliki broj mogućnosti za dekor ulaznih i unutarnjih struktura vrata. Prilikom odabira, vrijedi razmotriti osobne preferencije i značajke dizajna apartmana. Tada će vam biti lakše donijeti odluku koju odaberete je monofonska slika vrata, dodjelu oblikovanja, vitražnih prozora ili pozadina.

Najjednostavnije i proračunske metode dekor (2 video)

Zanimljiva vrata dizajna ideje (57 fotografija)

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Dekoracija skrovnih vrata - izvorni pristup uređenju interijera

Čitaj više