Kako odabrati boju snimra i ulaza vrata?

Anonim

Vrata su prijelazni dio bilo koje sobe. Stoga je uvijek potrebno posvetiti više pozornosti obojicama skrodnika i dizajna ulaza. Uostalom, raspoloženje sobe i stupanj praktičnosti i funkcionalnosti ovisit će o ovom izboru.

Kako odabrati boju snimra i ulaza vrata?

Pod tamnim namještajem možete odabrati vrata Wenge ili šumskog oraha.

Najčešće za vrata odabrana je neka neutralna nijansa, koja se uspješno kombinira sa svim stilovima i elementima. Ali to nije uvijek ispravno rješenje. Uostalom, izbor boje platna utječe na mnoge čimbenike, kao i cjelokupni dizajn soba.

Osnovne opcije za odabir boje vrata

U izboru boje za ulaz i particiju skroom, postoji mnogo zajedničkog, jer su načela u obje opcije su isti. Stoga prvo razmatramo odvojeno nekoliko parametara za izbor vrata, nakon čega se svi spajaju u nekoliko univerzalnih savjeta.

Računovodstvo glavnog namještaja

Kako odabrati boju snimra i ulaza vrata?

Boja prirodnih vrata.

Dakle, prvi parametar je računovodstvo glavnih stavki namještaja pri odabiru boje weba. Ovaj orijentir je dobar ako je sve glavno namještaj u sobi odabran za jedan stil iu jednoj shemi boja. Ovdje se boja može pretući kompatibilnost ili nasuprot tome. Glavni savjet u tom pogledu je:

  1. Ako je namještaj u sobi uglavnom završen pod tamnim stablom, tada je platno dobro odabrati točno u ton ili na 1-1,5 tonovima upaljač, ali ne više. U isto vrijeme, više tamni namještaj, to više trebate igrati na kontrastu nijansi.
  2. Ako je svijetli drveni namještaj dominira u sobi, onda morate odabrati dizajn vrata ili iste svjetlosti ili neutralne nijanse. Bit će u svakom slučaju otvaranje. U isto vrijeme, razmislite ako pokupite boju ulaznih vrata, morate se usredotočiti na hodnik. Ali ako je to skrorium, onda morate uzeti u obzir namještaj u susjednim sobama.
  3. Možete napraviti izvorni dizajn s različitim nijansama na obje strane. Dakle, na kraju se platno približava svakoj sobi optimalno. Ali imajte na umu samo da takav plan dizajna će zahtijevati velike materijalne troškove, kao što morate učiniti da naručimo.
  4. Izvrsna uvijek gleda vrata s istog stabla i njegove boje, koje prevladavaju na obližnjem namještaju. U isto vrijeme, svi ostali namještaj mogu se dramatično razlikovati. Posebno je relevantno takvo rješenje za ulazna vrata kada se fokusira na namještaj u hodniku.

Članak o toj temi: Je li moguće staviti kit na boju? Proces uklanjanja boje i primjene kit

Računovodstveni podovi

Kako odabrati boju snimra i ulaza vrata?

Vrste unutarnjih vrata.

Drugi parametar je orijentir na podovima prostorije. To zapravo znači mnogo, jer ovdje morate istovremeno postići vrata za spajanje, ali usklađeno. U isto vrijeme, velika se pažnja posvećuje okvirima prozora, neobično dovoljno da zvuči. U ovom aspektu, važno je uzeti u obzir takve savjete:

  1. Ako je pod u sobi ukrašen nekom vrstom podne pločice, poželjno je pokupiti platnu u tonu jedan od manjih elemenata pločica. Tako ćete imati jednu sliku u kojoj se poda i vrata apsolutno neće spojiti ili suprotstaviti jedni s drugima.
  2. Ako postoji drveni pod u sobi, platno je odabran u podu, samo se tekstura mijenja. Ili jednostavno možete odabrati drugi smjer drva vlakana na vratima, koji će stvoriti relativnu harmoniju u sobi.
  3. Ako su podovi u zatvorenom prostoru vrlo mračni, tada su vrata također bolje izabrati u prilično tamnoj hladovini. Previše kontrasta u ovom slučaju učinit će prostor previše podijeljen, kao rezultat toga čini se da se boja vrata ne uklapa u unutrašnjost.
  4. Također se događa da je ispod boje podne nijanse vrlo teško pokupiti. Zatim postoji univerzalno dobro rješenje - za navigaciju kroz okvire prozora ili postolje. Samo u isto vrijeme boja bi se trebala jasno podudarati s obje ili s jednom od ovih stavki.

Odabir zidova

Kako odabrati boju snimra i ulaza vrata?

Tekstura vrata bi trebala biti slična teksturi drvenog pokrova.

Treći parametar je izbor vrata vrata, na temelju nijanse zidova u zatvorenom prostoru. To je osobito istinito ako u sobi svi zidovi nisu u jednoj boji, već u nekoliko. Ali važno je obratiti pozornost na platforma i postolje koje bi trebale biti usklađene. Savjeti u tom pogledu su:

  1. Ako soba prevladava dvije ili tri boje na zidovima, dizajn je bolji odabrati ovu boju, koja je manje na zidovima. I još bolje, ako je ova nijansa uokvirivanje. Tako će vrata na kraju gledati savršeno sklad s prostorom. Pogotovo lijepo izgleda u hodniku, stvarajući udobnost palače.
  2. Druga mogućnost je učiniti vrata točno ista kao i pozadinu u sobi ili drugoj vrsti završne obrade. Onda će se činiti potpuno nerazdvojnim od zida, stvarajući dojam da ne postoji ulaz u sobu. Ova opcija je posebno dobra za dječje sobe i spavaće sobe, gdje je važno stvoriti atmosferu mira i otajstva.
  3. Apsolutno za bilo koje vrste zidnih obloga su savršeno prikladne platnene, koje su ukrašene vitrašnim prozorima ili nekim dizajnerskim naljepnicama. Ovdje se treba posvetiti pozornost ne na nijansu, već temu ovog uzorka. Važno je da podržao temu sobe.

Članak o toj temi: Krubovi zavjese: Uzorci lambrekina i konstrukcije

Ukupna orijentacija stila

Kako odabrati boju snimra i ulaza vrata?

Vrata se ne smiju spojiti s bojom zidova.

Posljednji parametar je odvojen od bilo kojeg predmeta i pojedinačnih trenutaka sobe, a najviše se odnosi na cjelokupni stil sobe. Ovdje svaka nijansa ima svoj individualni sastanak i utjecaj. Stoga, uzeti u obzir takve savjete:

  1. Za moderni stil interijera, najbolje je ostati na odabiru hladne boje. Ne samo hladne boje drva, nego i vrata drugih umjetnih materijala pod metalnim bojama, kao i sve vrste jakih nijansi će biti prikladne ovdje.
  2. Ako se stil vaše sobe odlikuje posebnom udobnošću i domaćom toploj udobnosti, najbolje je odabrati vrata toplih nijansi. U isto vrijeme, više prirodnih materijala, prikladniji su drvena vrata toplog nijanse.
  3. Neutralne nijanse platno su univerzalno rješenje za bilo koju vrstu interijera. U tom slučaju, svjetlina se razlikuje samostalno, ovisno o tome što svrha obavlja prostoriju u kojoj je dizajn instaliran. Za hodnik možete odabrati više podebljanih boja, takva vrata su pogodna za kuhinju, na kojoj tragovi prstiju i prljavštine neće biti vrlo vidljivi.
  4. Ako mnogi od objekata crvene ili crvene nijanse prevladavaju u vašem interijeru, izbor svijetle boje takvog plana bit će rješenje za pobjedu. To će dodati toplinu i udobnost. U isto vrijeme, bit će vrlo prikladno za neki svjetlosni uzorak na vratima, što će učiniti sobu više ugroženim i spektakularnijim.

Opće pravila odabira boja

Kako odabrati boju snimra i ulaza vrata?

Načelo rada unutarnjih vrata "roto" vrste.

Dakle, razmatraju se glavni parametri. Naravno, prilikom odabira boje, važno je uzeti u obzir sve. Ali ponekad je teško odmah navigirati u svemu tome, što dovodi do potpunog kaosa u mislima. Da bi se to spriječilo, osigurano je nekoliko osnovnih općih načela izbora:

  1. Možete odabrati neutralnu u boji, koja se ne kombinira u prostoriji apsolutno ništa s bilo čim, bez unosa nesklada s objektima, je univerzalno rješenje za bilo koju sobu. Štoviše, u obliku neutralnih boja poželjno je odabrati bijelu, crnu, sivu ili srednju bež boju.
  2. Platno, boja koja se odabire točno ispod nijanse okvira prozora, savršenu opciju. U isto vrijeme, nećete morati misliti da su ostali predmeti u sobi potpuno izvan boje. Osim toga, ova opcija će biti najjeftanija, jer ne morate pokupiti završnu obradu vrata.
  3. Bilo koji dizajn je odličan u svim sobama, koji je završen s crtežima, vitražnim staklenim prozorima ili posebnim naljepnicama, koji ne samo da će biti papirnati elementi, već i odvojeni elementi. Nagib će ići na dizajner naglasak, tako da ne možete ni razmišljati o kompatibilnosti.

Članak na temu: Izračun ormarića Coupe to učiniti sami - okvir i vrata

Dakle, razmatraju se osnovna pravila o tome kako odabrati boju prijenosa vrata.

Ovi savjeti mogu se koristiti s velikim uspjehom za ulazna vrata prostora i za unutarnje platna i particije.

Usklađenost s barem djelomično ova gore navedena načela učinit će interijer harmoničan i lijep.

Čitaj više