Koje prednosti i nedostaci imaju automatski sladoled?

Anonim

Koje prednosti i nedostaci imaju automatski sladoled?

Domaći sladoled je ukusan i koristan desert koji će pomoći da napravite automatski sladoled. Ovaj uređaj, unatoč brojnim karakteristikama, omogućuje jednostavno ne samo nježni sladoled, već i voćni sherbet.

Prednosti i nedostaci uređaja

HomeMaker je savršena opcija za slatke zube i ljubitelje hladnih deserta. U modernom tržištu kućanskih aparata predstavlja nekoliko vrsta sladoleda. Najtraženiji automatski i poluautomatski modeli.

Koje prednosti i nedostaci imaju automatski sladoled?

Uz pomoć automatskog sladoleda kuhati za sebe i svoje najmilije za svaki ukus

Razlika između njih je dostupna kompresor u automatskoj verziji tehnologije, koja stvara potrebnu temperaturu za kuhanje sladoleda (-22 ° C).

Stoga automatski sladoled ne zahtijeva prije mnogo sati (unutar 10-24 sata) zamrzavanje posude u hladnjaku, a također jamči postojanost temperature tijekom procesa proizvodnje sladoleda. Međutim, prisutnost kompresora omogućuje automatsko sladolednik dovoljno glomazne opreme i značajno povećava dimenzije i težinu tehnike (u prosjeku do 10,0 kg). Stoga, kada odaberemo sladoled, potrebno je osigurati automatske modele na stacionarnom mjestu u kuhinji.

U slučaju ako odaberete poluautomatsku verziju umjetnosti, trebate uzeti u obzir veličinu radne zdjele, koja će se morati zamrznuti u hladnjaku. Zdjela koja obavlja ulogu hladne baterije mora biti postavljena u zamrzivač, inače će sladoled jednostavno biti nemoguće. Što se tiče automatskog modela, nužno su opremljeni timerom za pripremu raznih opcija i količina sladoleda, a neki modeli su također popraćeni kolekcijom kulinarskih recepata, omogućujući stvaranje ne samo slatkog mliječnih delikatesa, nego i voćnih čamca , savršeno se hladi u vrućini.

Koje prednosti i nedostaci imaju automatski sladoled?

Načelo sladoleda je u kontinuiranom miješanju proizvoda na niskim temperaturama.

Članak o temi: Minimalizam u unutrašnjosti kafića

Treba napomenuti da se načelo rada bilo kojeg modela sastoji u kontinuiranom miješanju sastojaka pri konstantnoj niskoj temperaturi prije dobivanja dosljednosti sladoleda. Teoretski priprema ovaj desert može se ručno pod određenim uvjetima, ali automatske opcije nositi s ovim uspješnim. I stvoriti željenu temperaturu smjese smjese komponenti za dobivanje sladoleda, potrebno je uključiti uređaj 5-10 minuta ranije od prije smrzanih i mješovitih proizvoda (mlijeko, vrhnje, šećer, voće i Ostala punila prema receptu bit će postavljena u posudu.

Značajke automatskog sladoleda

Kako pripremiti sladoled kod kuće uz pomoć sladoleda? Kako dobiti ukusan i koristan proizvod? Da biste to učinili, morate obaviti niz uvjeta:

  • Strogo slijedite recept za pripremu;
  • Koristite uređaj prema priručniku s uputama;
  • Koristite samo svježe, visokokvalitetne i unaprijed ohlađene proizvode.

Osim toga, na temelju dimenzija i težine sladoleda, treba ga osigurati na stacionarnom mjestu u kuhinji i organizirati opremu tako da su sve ventilacijske rupe tijekom rada tehničara otvorene i ne popeli se. Osim toga, automatske proizvode za sladoled su snažnija oprema u usporedbi s poluautomatskim. U prosjeku, snaga automatskog tipa tehnike je 150 W, koja se, zauzvrat, odražava u volumenu rada uređaja: neki modeli su vrlo "bučni".

Koje prednosti i nedostaci imaju automatski sladoled?

Čokoladni sladoled

Mora se reći da su automatske sorte jednostavne i lako čišćenje. Da bi sladoled uvijek bio spreman za pripremu leda prema, slijedi iz svake uporabe za pranje izmjenjivih elemenata: zdjelu, oštricu, poklopac.

Isto tijelo sladoleda ni na koji način ne može sudonuti, to je, možda, možete obrisati vlažnom krpom.

Proces kuhanja sladoleda je sličan magiji, i, zahvaljujući prozirnom poklopcu, koji prati gotovo sve automatske modele, možete potpuno promatrati konverziju tekuće smjese u divan blagi hladan desert.

Članak o toj temi: Da li je dovoljno zakloni novorođenče

Kako odabrati bazen za kuću

Na temelju gore navedenog, odabirom sladoleda za kućnu uporabu, prvo se upoznate s tehničkim parametrima modela koji volite i uzeti u obzir, prije svega, u slučaju odabira automatske verzije opreme, Mogućnost stacionarnog mjesta tehnologije u kuhinji i relativno visoke cijene ove vrste sladoleda u usporedbi s poluautomatskim opcijama.

Koje prednosti i nedostaci imaju automatski sladoled?

U sladoledu, to se može pripremiti i ogrebati

Također, ne smijemo zaboraviti da prisutnost kompresora u automatskom sladoledu značajno optimizira proces kuhanja sladoleda i sherbets. Osim toga, drugačiji volumen radne zdjele u različitim modelima opreme omogućuje vam da pripremite sladoled u sladoledu u traženoj količini.

Domaći sladoled je nešto što se uvijek može iznenaditi voljenima i prijateljima. Stalno eksperimentiranje, svaki vlasnik ove tehnike može beskrajno pronaći i izmisliti nove kombinacije okusa. Međutim, kućni desert kuhani u sladoledu imat će brojne značajke koje ga razlikuju od industrijskog kolega. Prije svega, ovo je dosljednost proizvoda: home sladoled topi mnogo brže od kupovine. Razlog nedostatka stabilizatora i drugih aditiva, pružajući dugi rok trajanja i toplinsku stabilnost proizvoda.

Ali sve su to male stvari u usporedbi s božanskim okusom deserta pripremljenog od svježih prirodnih proizvoda pomoću automatskog sladoleda.

Čitaj više