Svjetla vrata u unutrašnjosti: prednosti i kombinacije boja

Anonim

U unutarnjim vratima, dvije važne značajke unutarnje funkcije su idealno kombinirane: funkcionalne i dekorativne. Strukture vrata osiguravaju tematsku zoniranje stana, eliminiraju dodatne zvukove i igraju važnu estetsku ulogu. Sada postoji širok izbor raznih vrata koja se razlikuju u boji, obliku, stilu i materijalnoj teksturi.

Svijetla vrata u unutrašnjosti seoske kuće ili apartmana izgledaju vrlo originalno, posjeduju i prednosti i nedostatke korištenja. Glavna stvar je odabrati odgovarajući model za određenu sobu. U ovom članku, mi ćemo razmotriti ono što je vrijedno razmotriti pri odabiru svijetlih unutarnjih vrata, koje nijanse daju preferencije ovisno o ovom ili tom dizajnu rješenje.

Vrata svjetlosti u unutrašnjosti

Prednosti i nedostaci svjetlosnih vrata

Prije nekoliko godina, u proizvodnji skrovnih vrata korišteni su tipični projekti struktura vrata. Serija boja modela bila je ograničena - kako bi se pronašle nestandardne kombinacije svijetlih nijansi bilo gotovo nemoguće. Wides fenomena u sovjetskim vremenima bili su bijela vrata. Tijekom vremena, situacija na tržištu promijenila se u suprotnom smjeru - bezličan bijeli platno zamijenio je tamne koncizne strukture.

Danas se jaka vrata u unutrašnjosti stana vratila u modu. Ne izgledaju nelagode ili nekako nevjednite. Beige, svijetlo smeđe, sive dizajne vizualno proširiti prostor sobe, dati dizajnu logičan završetak. Malo ljudi zna što prednosti imaju slične dizajne, ali jedna stvar je istina - izgledaju spektakularno s bilo kojim stilskim rješenjem.

Jedna od značajki svjetlosnih vrata je njihova svestranost. Dizajneri uvjeravaju da je bijela u kombinaciji s svim ostalim bojama, što se ne može reći o tamnim vratima.

Bijela vrata u unutrašnjosti apartmana

Bijela je neutralna boja koja može imati određeni ton, ovisno o paleti boja zidova, poda i namještaja. Ova nijansa također premašuje prirodnu rasvjetu. Ne morate trošiti novac na dodatni dekor vrata, jer čak i bez njega, dizajn vrata će se savršeno uklopiti u unutrašnjost dnevnog boravka, spavaće sobe ili dječje sobe.

Bijela vrata u unutrašnjosti dnevnog boravka

Interijer sa svjetlosnim vratima zadovoljava suvremene kriterije za funkcionalnost stambenih prostora. Možete uspostaviti ovu vrstu lista vrata u sobama s laminatom, tepihom, parketom i drugim vrstama podova. Napominjemo tako važnu činjenicu kao optimalnu kombinaciju takvih modela s bijelim unutarnjim objektima (okviri prozora, namještajem, dekorativne particije).

Još jedna prepoznatljiva značajka svijetlih vrata u unutrašnjosti stana je njihova lakoća, inženjerska konstrukcija.

Bijela vrata sa staklom u unutrašnjosti

Većina stanova u ruskim visokim zgradama ne može se pohvaliti velikom području, a jedina ispravna opcija u ovom slučaju postaje korištenje svijetlih boja u dizajnu. Oni ne gube situaciju i doprinose kompetentnijoj raspodjeli slobodnog prostora.

Za svjetla vrata karakterizira i praktičnost. Mnogi će požuriti da izazove ovu izjavu, jer bijele ili bež unutarnje stavke zahtijevaju stalnu skrb. Međutim, to nije sasvim točno. Na platnama od vrata bijele, akumulacija prašine nije tako vidljiva kao i na mraku.

Bijela unutarnja vrata u unutrašnjosti

prednosti

Kao i svaki dizajn, svjetlo unutarnja vrata u unutrašnjosti imaju prednosti i nedostatke rada. Stručnjaci dodjeljuju sljedeće praktične prednosti:

  • Ako je unutrašnjost sobe previše preopterećen s glomaznim namještajem, tada će bijela vrata biti slobodna i lagano.
  • Bež, bijela, svijetlo smeđa, pa čak i siva vrata u unutrašnjosti uvijek izgledaju vrlo originalno i lijepo. Pogodni su za sve vrste prostora osim ormara u strogom poslovnom stilu.
  • U uvjetima ograničenog prostora spavaće sobe, korištenje svjetlosnih struktura vrata bit će veliko rješenje. Da bi se postigao maksimalni učinak širenja, savjetuje pažnju na model s sjajnom površinom.

Članak o toj temi :? Usporedba proizvođača skrovnih vrata [Izaberite najbolje?]

Bijela vrata u unutrašnjosti
Svjetlo vrata vizualno čine čak i malu sobu prostranije

Minusi

Nedostaci struktura vrata svjetlosnih nijansi uključuju njihov prepone, zbog čega moraju stalno pratiti čistoću platna. No, moderni domaći proizvodi omogućuju vam brzo i jeftino da biste se riješili raznih zagađivača.

Neki smatraju da je bijela boja pretjerano jednostavna i banalna, posebno za dizajn stambenih prostora. Ovdje je vrijedno razmotriti osobne preferencije stanovnika i njihovih interesa koji se odnose na dizajn interijera. Napominjemo samo da se neprekinuta bijela vrata mogu napraviti uz pomoć svijetlih nijansi i zamršenih oblika.

Bijela vrata s kontrastnim platformama

Popularne gradske boje u laganim tonovima

Širok raspon rješenja u boji mogu staviti u zastoju kupaca. Prilikom odabira, potrebno je osloniti se na osobne preferencije, ukupnu količinu boja i dimenzije sobe. To se također odnosi na svjetla vrata, koje će se prikazati fotografije. Pogledat ćemo najčešće vrste dizajna - bijele, sive, bež i zelene nijanse snimljenih vrata. Ako odlučite na jednom od ovih primjera, onda znate da se mogu lako ukrasiti staklom ili umrljanim umetcima.

Bijeli

Kao što smo rekli, bijela je univerzalna za dizajn stambenih prostora. Savršeno se kombinira s različitim materijalima: s drvenim, plastičnim i metalnim detaljima. Ova neutralna boja će se savršeno gledati u sobu novorođenčeta, u spavaćoj sobi i hodniku.

Bijela unutarnja vrata u unutrašnjosti

Nedavno je posebno popularna kombinacija bijelih seksa i bijelih vrata u dizajnu hodnika, kuhinja i prostranih dnevnih soba.

Bijela vrata i bijeli kat

Prilikom odabira unutarnjih vrata, posebna se pozornost posvećuje kvaliteti glavnog materijala. Najtrajniji i praktičniji modeli izrađeni su od niza bijelog pepela ili bijelog hrasta. Međutim, oni se odlikuju visokim troškovima. Ovaj dizajn će biti ukras seoske kuće ili uglednog ureda, napravljen u stilu high-tech ili minimalizam.

Vrata bijelog pepela u unutrašnjosti
Fotografija prikazuje vrata bijelog pepela

Siv

Ako želite odabrati najviše univerzalni interijer dizajn, onda bez razmišljanja, kupite sive unutarnja vrata. Takvi modeli izgledaju elegantni i daju strogu konciznost cijelom dizajnu dizajna. Ovo je najbliže klasičnim tamnim vratima.

Siva vrata u unutrašnjosti

Međutim, takva vrata imaju brojna ograničenja:

  • Siva boja vizualno smanjuje prostor - ne preporučuje se koristiti u malim područjima prostorije.
  • U pozadini tamnih zidova ove vrste vrata, izgleda dosadno (bolje je da će svijetle nijanse prevladati u dizajnu sobe).
  • Pripravci sivih, smeđih i crnih boja mogu uzrokovati negativne emocije.

Članak o temi: Prednosti ulaznih aluminijskih vrata i njihove značajke dizajna [Savjeti za prodaju]

Siva vrata bolje se kombiniraju s svjetlijim bojama

Nijanse smeđe boje

Sjena drva izgleda prikladno u različitim stilovima i stvara ugodnu atmosferu. Brown vrata izgledaju prirodno i ekološki prihvatljivi, ali, ovisno o podrezi, razlikuju se u svojim estetskim svojstvima. Ova skupina uključuje svijetlo smeđe, bež i zlatne nijanse. Imajte na umu da je ova opcija prikladna za projektiranje unutarnjih i ulaznih vrata.

Brown vrata u unutrašnjosti

Svjetlo smeđa nijansa ima brezu, miris, bukva i trešnje. Vrata napravljena u takvoj boji savršeno se uklapaju u klasični ili narodni interijer dnevnog boravka, hodnika pa čak i spavaće sobe. S pravom ukras, oni će postati dobar dodatak modernom dizajnu, ali za to će morati raditi s dekorom.

Rečeno je da je za stvarnu udobnost u dnevnoj sobi potrebna unutarnja vrata svijetlosmeđe. Zlatna, pepela, mliječni proizvodi, bež - takve proizvode donijet će udobnost i toplinu u vaš dom.

Svijetlo smeđe vrata u unutrašnjosti

Bež

Bež unutarnja vrata imaju slične vanjske i funkcionalne karakteristike sa sivim modelima. Ne smiju se kombinirati s crnim ili tamnim cimetom namještajem. Ako je bež vrata jedino ispravno rješenje za vas, savjetujemo vam da uravnotežite sastav sa svijetlim pločicama i platformama u jedan od elemenata unutarnjih poslova. U prostorijama s zelenim zidovima ove vrste, dizajn će izgledati posebno povoljno.

Bež vrata u unutrašnjosti

Fotografija u nastavku prikazuje primjer unutrašnjosti bež vrata. Odličan dodatak platnoj boji takve topline će biti svijetlo sivo ili bijelo.

Bež vrata u unutrašnjosti

Zlato

Svijetlo zlato unutarnja vrata sastavni su dio modernog i povijesnog dizajna (klasična, barokna, zemlja). Oni daju sobu veličanstveni izgled i nevjerojatna mašta gostiju kod kuće. U kompoziciji sa zidovima slične hlade, ovaj dizajn vrata spaja se u jednu cjelinu, što čini vanjskom završetkom posebno dubokim i skladnim.

Takav dizajnerski pristup karakterističan je za projektiranje prostora s nepovoljnom položaju prirodne rasvjete. Kao što znate, žuta boja ima pozitivan učinak na živčani sustav i donosi malu radost života.

Vrata snimanja zlata

Zelene nijanse

Kombinacija obojenih zidova i neobičnih vrata je nova tendencija u dizajnu interijera. Međutim, za dizajn vrata još uvijek se savjetuje da koriste više neutralnih nijansi, kao što su zeleno, sivo i svijetlo plavo. Ako ćete iskoristiti ovu ideju, pobrinite se da se sve boje u sobi "natječu" jedni s drugima.

Zelena vrata u unutrašnjosti

Green unutarnja vrata u sastavu s crvenim zidovima dugo su postala klasična. Recepcija je izvrsna za sobe s niskim stropovima i nekoliko vrata na ravnopravnoj udaljenosti.

Zbog oštrih kontrasta boja, prostor se vizualno povećava, što se može vidjeti na primjeru u nastavku.

Zelena vrata i crvene zidove

Na videu: pet jednostavnih savjeta pri kupnji unutarnjih vrata.

Svjetla vrata u različitim stilovima

Do danas, mnoge različite opcije za priključci za vrata i platnice prikazane su na tržištu po pristupačnim cijenama. Materijal proizvodnje, dizajna i boje važan je pri odabiru vrata u gotovom interijeru, jer je potrebno razmotriti značajke određenog stila ukrasa.

Ne zaboravite na kombinaciju boja - tako, sastavljajući unutrašnjost u modernom stilu ili stilu Provence, zaboravite na šarenu dekor, svijetle nijanse i neuobičajene oblike. Da ne pogodite s dizajnom, zaustavite svoj izbor na bijelim vratima. Oni skladno gledaju u različitim stilovima i smjerovima, ne iskrivljuju jedinstvo unutarnjeg prostora.

Članak o temi: Koji dvorac odabrati za unutarnja vrata: vrste mehanizama i preporuke za instalacije

Skandinavski stil

Glavna komponenta skandinavskog stila je bijela, kao i mala veličina prostora. Za prostorno širenje i koriste vrata lakih nijansi koje daju stambenu lakoću i proriznutost. Skandinavski stil je blizu prirodnog, ali ima jednu prepoznatljivu značajku - jasne linije u dizajnu, rudarstvu namještaja i visoku razinu osvjetljenja. Ovdje se karakterizira kombinacija bijele boje s metalom, staklom i drugim ogledalom.

Vrata u skandinavskom stilu u unutrašnjosti

Minimalizam

Ovaj stil se odlikuje pravom položaju stavki u sobi, koristeći svijetle rasvjete i minimalnu količinu ukrasnih elemenata. Konciznost svjetlosnih vrata savršeno se uklapa u tako interijer i dodaje se posebnu boju.

Unutarnja vrata u stilu minimalizma

Bijela boja u stilu minimalizam omogućuje vam da stvorite opći dojam slobodnog prostora bez ikakvih umjetnih ograničenja (particije, tamne mrlje). To je razlog zašto čak i kada instalirate smeđe i crne vrata, pogledate bijele ploče i platforma ili na stropne frizure.

Unutarnja vrata u stilu minimalizma

Klasičan

Poželjan element klasičnog dizajna stambenih prostora je svjetla vrata. Oni imaju koristi od elegancije i veličanstvenog klasicizma, doprinose vintage stilu. Ako pogledate povijesne slike palače interijera proteklih stoljeća, malo je vjerojatno da su tamna vrata malo vjerojatna. Zadnji put, strukture svjetla vrata su ukrašene zlatom i rezbarijama, štukatom i rezbarijama. Sada se ti elementi primjenjuju prilikom stvaranja nekih modela.

Unutarnja vrata u klasičnom stilu

Kombinacije boja

Kako najbolje kombinirati tamne i svijetle boje u unutrašnjosti? Bijele i bež unutarnja vrata se kombiniraju s najsposobnijim varijacijama u bojama zidova i podova. Međutim, vrijedi napomenuti da kada se soba potpuno očisti u bijelim tonovima, trebali biste odbiti koristiti tamne strukture vrata.

Da ne bi ometalo jedinstvo pripravka, odabrana je tkanina slične nijanse (mliječna, boja od slonovače, sive, svijetlo smeđe).

Unutarnja vrata mliječne nijanse u laganoj unutrašnjosti

Savršeno uklapaju svjetla vrata i u interijerima kontrastnih boja. U takvim slučajevima, bež ili bijela vrata su odabrana - vizualno čine vrata s više svjetla i zraka, naglašavajući zasićenost svijetle nijanse, dubinu ljubičaste, zelene, plave boje.

Plavuša i tamne zidove

Ako želite, možete ponovno stvoriti klasični mediteranski dizajn u dnevnoj sobi - to je olakšano od strane kompetentnog mjesta kombinacije plavo-bijele boje.

Svjetla vrata i plavi zidovi

Opcionalno nadopuniti tamni drveni pod sličan boji boja i tekstura. Sličan interijer će igrati nove boje ako odlučite o instalaciji bijelih vrata i raznih dekorativnih elemenata.

Preporučujemo uređenje vrata s vitražnim prozorima, zrcalnim pločama, zanimljivim priključcima, mjesto otkriće s posebnim tamnim platformama.

Svijetla vrata s vitražnim staklom

Neovisni dizajn interijera stana zahtijeva posebna znanja i vještine u radu s cvijećem i teksturama. Lagana vrata su opcija univerzalna dizajna soba, ali ovdje mnogo ovisi o ispravnom odabranom nijansu. Nijedan element ne smije biti izbačen iz sastav i uništiti jedinstvo stila.

Savjeti za dizajnere za odabir vrata (2 video)

Vrata u različitim bojama (70 fotografija)

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Značajke korištenja laganih vrata u unutrašnjosti: raznolikost opcija | +70 fotografija

Čitaj više