Kako koristiti vakuumske vrećice za odjeću, i što bolje odabrati, video upute

Anonim

Kako odabrati vakuum paket za odjeću i kako otvoriti, zatvoriti ili ispumpavati zrak iz njega pročitati u našem članku.

Vakuumski paketi su dizajnirani za praktično spremanje pokrivača, jakne, veste i sezonske odjeće. Ako želite idealnu narudžbu straga na policama, a ukupne stvari zauzete 2-3 puta manje prostora, to znači da su potrebni materijali za pakiranje, kao što je UNIPAK36.RU/CATALOG/. Te se vrećice preporučuju dugotrajnom skladištenju stvari od sinteta, hollofibera, pamuka, pamuka, sintetika itd.

Kako koristiti vakuumske vrećice za odjeću, i što bolje odabrati, video upute

Tako potreban vakuum

Vakuumski paket iz gustog polietilena opremljen je pričvršćivanjem zip-lock i posebnim ventilom za izlaz zraka. Vakuum je stanje bez zraka, što smanjuje toplinsku vodljivost, vlažnost, a također nestaje za razvoj plijesni, gljivica, krpelja prašine saprofita, moljaca, itd.

Kako koristiti vakuumske vrećice za odjeću, i što bolje odabrati, video upute

U paketima možete paket: tople deke za ljeto, jastuke za goste, meke igračke, sezonske gornje odjeće, vikendica tekstila (zavjese, posteljina, prostirke) zimi. Ako ne koristite neke stvari, ali ne možete dijeliti s njima - čekati kada izgubimo težinu kako bismo ušli u prošlogodišnje kostime; Čekamo drugo dijete i zadržati preostale stvari od starješina; Čekamo da će se sin vratiti iz vojske: trebat će vam vakuumske pakete. U vakuumu možete čak pohraniti papirne dokumente: u ovom slučaju, potrebno je staviti kartonsku listu zajedno s papirima. Zbog toga možete spriječiti deformaciju dokumenata.

Kako koristiti vakuumske vrećice za odjeću, i što bolje odabrati, video upute

Prednosti vakuumske ambalaže teško je podcijeniti:

  • štiti od mirisa, vlage i štetnih insekata;
  • Paket se može koristiti više puta;
  • Prozirna plastika pomoći će brzo kretanje u sadržaju;
  • Stvari su značajno smanjene u volumenu.

Paketi se razlikuju po veličinama, kvaliteti (debljine, mekoća, elastičnosti), dizajnu i imenovanje. 3 Glavni kompozitni elementi dizajna paketa: izravno vrećice, zatvarač i ventil. Najčešći proizvodi s ventilom namijenjeni kućnom uporabom ili transport stvari. Oni vam omogućuju da uštedite prostor na police, u deblu automobila ili u kovčegu. Suspendirani paketi mogu biti s vješalicama, dizajniranim za pohranu vanjskog odjeća i odijela: demi-sezonski pakirani kaput će uzeti više prostora od ljetne haljine. Neki proizvođači proizvode čak i aromatizirane proizvode koji neće samo zadržati stvari, nego im i daju miris svježine.

Članak o toj temi: Bijeli džemper velikih igala za pletenje: Ženski i muški izbor s fotografijama

Kako koristiti vakuumske vrećice za odjeću, i što bolje odabrati, video upute

Neke stvari ne mogu biti pohranjene u vakuumu: to su kožni proizvodi, prirodna odjeća za krzno, ortopedske jastuke. Ovi proizvodi se mogu pohraniti u vrećica bez crpljenja zraka. Ni u kojem slučaju ne može biti u paketima za spremanje prehrambenih proizvoda: polivinil klorid, koji se koristi za njihovu proizvodnju, nije namijenjen za pohranjivanje proizvoda u njemu.

Kako koristiti

Ako redovito koristite vakuumske pakete, trebate pumpu. Vrlo je prikladno koristiti ga. Crpka će biti prikladna za uporabu na putovanjima, na odmoru ili za usisavanje zraka iz malih vrećica. Da biste ispumpali zrak iz velike, možete koristiti usisivač.

Kako koristiti vakuumske pakete:

  1. Prvo morate posebno pripremiti stvari. Ako ih spakirate prljavo i mokro, prilikom pohranjit će neugodan miris. Stoga, moraju biti omotani, čisti, sušeni i ventilirani.
  2. Pakirani proizvodi su razvrstani u veličini, na sezoni uporabe. Deke se moraju zasebno skladištiti, sezonska odjeća zasebno za smanjenje količine nepotrebnih depresije. Koristite pakete prikladne veličini: za malu odjeću - pakete, za vrhunske pokrivene.
  3. Raširite paket na ravnu površinu: kauč, stol, tepih. Otvorite bravu do kraja i raširite paket uredno dvije ruke.
  4. Stavljamo stvari, ravnomjerno distribuciju preko cijelog volumena paketa, okrećući pribor unutra tako da ne ošteti polietilen. Stvari ne bi trebale biti previše, zaključavanje paketa treba biti zatvoren mirno. Sadržaj mora biti položen na ispunjenje na ovu liniju. U jednom, čak i najvećem paketu, ne preporuča se staviti više od 15 kg.

    Kako koristiti vakuumske vrećice za odjeću, i što bolje odabrati, video upute

  5. Kako crpiti zrak iz vakuum paketa: Uklonite poklopac iz paketa i otvorite ventil s okretnim ili tlakom (različiti proizvođači imaju različit dizajn ventila). Zrak se može izgovoriti usisivač. Moram sisati zrak. Crijevo se mora čvrsto pričvrstiti na ventil. Ako je usisivač je previše moćan, onda morate pumpati zrak ne duže od 30 sekundi. Ako je paket mali, zrak savršeno izađe iz toga kada se čvrsto sklopite vrećicu sa sadržajem role. Završene pakirane stvari moraju biti glatke i čvrste. Iz paketa s jaknama na dlake i perja, morate pumpati pola zraka kako ne biste razbili perje.
  6. Zatvorite ventil.

Članak o temi: lijep uzorak za pletenje jastuka i kariran

Kako koristiti vakuumske vrećice za odjeću, i što bolje odabrati, video upute

Sada se stvari mogu pažljivo presavijene na police u ormarićima, a veliki paketi mogu se objesiti za posebnu kuku u prostoru za pohranu. Operite stvari nakon raspakiranja nije potrebno. Paspitaniji su presavijeni u paketu tijekom skladištenja, manje će doći. Ali, naravno, mnogo ovisi o strukturi tkiva.

Kako koristiti vakuumske vrećice za odjeću, i što bolje odabrati, video upute

Kako pohraniti stvari u vakuum paketima

U svakom paketu možete zadržati stvari koje se mogu pakirati ne više od šest mjeseci. Nakon pola godine trebaju se koristiti. Za to su poklopci uredno otvoreni, stvari su izvučene i ventilirane, a novi su pakirani. Gornja neželjena odjeća treba biti neasfaltirana 1-2 tjedna prije početka sezone nošenja i objesiti ga na ramenima za poravnavanje punila.

Ako pakirate stvari u kovčegu, bolje je koristiti male pakete koji uštede više prostora. Da biste uštedjeli više prostora, morate uzeti paket u veličini jednake polovici dna kovčega.

Kako koristiti vakuumske vrećice za odjeću, i što bolje odabrati, video upute

Kada se pohranjuju, vrećice se ne mogu smjestiti pokraj oštrih rubova drugih stavki. Također, također je nemoguće pohraniti pakete na minus temperaturama (na lođoj lođi ili na balkonu) i na mjestima gdje će temperatura utjecati na temperaturu iznad 50 stupnjeva (u blizini grijaćih radijatora ili baterija, itd.). Prazni paketi mogu se pohraniti valjanjem u ne-čvrstom rolu ili mašući u vertikalnom položaju. Svojstva nepropusnosti sačuvana je ako se ne povrijedi integritet paketa. Ako je paket dobio malo štete, može se zapečatiti pomoću viskija.

Kupite samo visokokvalitetne pakete. Proizvedene vrećice koje su izrađene od niske kvalitete polietilena brzo počinju spavati na izborima ili dobiti zrak.

Kako koristiti vakuumske vrećice za odjeću, i što bolje odabrati, video upute

Čitaj više