Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Anonim

Na temelju povijesnih podataka, prije više od 5 tisućljeća, sjenica služio je kao omiljena destinacija za odmor egipatskog plemstva i uredio svoje vrtove. Do danas, oni ostaju neophodni ljetni atributi, koji nisu samo pluća s orot zgrade za rekreaciju, štiteći osobu od sunca, vjetra i kiše, a svaki od njih je minijaturno arhitektonsko remek-djelo.

Štoviše, opcije za Gazebo za davanje su tako raznolike da vlasnik stranice, čak i uz najsofisticiraniji okus, lako odabire optimalnu izmjenu, posebno, sada postoji veliki izbor materijala za njihovu proizvodnju.

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Izgradnja s rustikalnim uzorcima.

Takve strukture ne razlikuju ne samo pomoću materijala i materijala, i još uvijek proizvedene u svim vrstama stilskih rješenja, imaju različite značajke dizajna, pa ako se model ispravno odabire, tada će takva struktura postati glavni ukras zemlje, dajući ga topla i ugodna atmosfera. Dakle, koje su opcije za vrt Gazebs koji se danas koristi u zemlji?

Vrste sjenice na proizvodnim materijalima i konstruktivnim značajkama

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Otvorena konstrukcija šatora.

Prije svega, arbori su podijeljeni na otvorene i zatvorene strukture. Prema tome, opcije za izgradnju sjenice i izravno samo same uređaj određenog modela razlikuju se.

Na primjer, prvi se čuvaju na nosačima i ili uopće ne imaju zidove, ili su napravljeni u obliku rešetaka, ograda, tako da se otvoreni sjenici smatraju lakšim strukturama. U pravilu se koriste u toploj sezoni, budući da je njihov unutarnji dio zaštićen od atmosferskih fenomena samo nadstrešnica.

Potonji, naprotiv, može se koristiti u vjetrovitom i kišnom vremenu, budući da je njihov unutarnji prostor zaštićen kao ulje i gluhi zidovi (često od stakla) koji se nalaze na svim stranama i krovovima kapitala. Često, u zatvorenim Arborima je instaliran Fireflow, koji zagrijava sobu, čime će to dopustiti da bude u njemu čak iu zimskom stropu.

Bilješka!

Cijena zatvorenog sjenice koštat će reda veličine više, jer će potrajati više materijalnih i fizičkih troškova, i vrijeme.

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Fotografija napola zatvorenog dizajna.

Osim toga, postoje vrste arbrera, u kojima se zidovi mogu ukloniti, što će vam omogućiti da uživate u svježem zraku ljeti, a zimi se ne smije zamrznuti.

Tu su i polu-zatvorene strukture u kojima su neke strane zatvorene s gluhim zidovima, a drugi nisu. Riješili smo se s tim nijansama, a sada pogledajmo što su najčešće opcije za zemlju Gazebo i što su i drugi.

Članak o toj temi: Odaberite vrata od Ash: Pro i Cons

"Live" sjenica

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Fotografija "Live" sjenica.

Ako je u području zemlje potrebno napraviti jeftinu verziju sjetve, koja je što bliže prirodi po prirodi, tada će takozvana "živa" struktura biti najbolje rješenje. Može se napraviti pomoću slijetanja oko perimetra strukture i daljnje polaganje na metalni okvir takvih kovrčavih biljaka kao što su hmelj, grožđe, orlovi nokti, bršljan, Clematis.

Drugim riječima, neće biti posebno skupih materijala. Osim toga, bilo koji odrasli čovjek može stvoriti takve verzije Gazeba. Međutim, treba napomenuti da se takve strukture mogu koristiti samo u toploj sezoni, a barem nema posebnih resursa za njih potrebno za stvaranje puno vremena.

Bilješka!

Od kojeg materijala nije izvedena sjenica, može se dati bilo koji oblik: poligonalni, kvadratni, okrugli, pravokutni, konus, i tako dalje.

Članci na temu:

  • Kako napraviti Gazebo to učiniti sami - proračun opciju
  • Zatvoreni arbori
  • Istrošena sjenica

Dizajn drva

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Izgradnja zaobljenog drva.

Ove opcije za vrt sjedište su možda najpopularnije i tradicionalne građevine širom svijeta, kao drvo kao što se ništa drugo ne kombinira s bilo kojim krajolikom, to je najviše ekološki prihvatljiviji i izgleda vrlo atraktivno. Osim toga, ovaj materijal je jednostavan za obradu, tako da stvara strukturu s vlastitim rukama, čak i uz minimalne gradnje, neće biti mnogo poteškoća.

Štoviše, ako odaberete takve vrste drveta, kao što je profilirano drvo ili zaobljeni dnevnik, taze se može prikupiti dizajn dizajnera. Da, i služite takve zgrade s pravilnom brigom za više od 30 godina. Naravno, ako se materijal kupuje u netretiranom obliku, antiseptička otopina se nužno primjenjuje na sve komponente takvog dizajna.

Te se strukture mogu graditi iu zatvorenoj varijaciji i otvoriti. Osim toga, možemo napraviti okvir sjenicu s drveta i skinuti ga s bilo kojim modernim materijalom, na primjer sporedno, čime se postiže stil moderne.

No, uglavnom iz stabla zaustavit će se u rustikalnom stilu, jer najbolje stvara atmosferu kućne udobnosti. Ukratko, drvo je takav materijal s kojim možete fantazirati beskrajne, jer je skladno u kombinaciji s gotovo svim postojećim građevinskim resursima.

Krivotvorene strukture

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Kovani dizajn.

Kovani Gazebos privući će pogled ljepote, užitak i jedinstvenost. Svaki takav proizvod je napravljen s ekskluzivnim uzorkom metalne šipke, tako da vlasnik stranice može biti siguran da neće ispuniti bilo koji analoga nigdje drugdje. Naravno, kovanu sjenicu s vlastitim rukama, u odsustvu određene vještine, to neće biti moguće i morat će stvoriti učitelja da ga stvori.

Članak o toj temi: Kako staviti kauč sa svojim vlastitim rukama?

U isto vrijeme, nije potrebno nadati da cijena kvalitetnog krivotvorenog proizvoda neće biti jeftin, kao i svi stručnjak sve detalje i uzorke rade ručno. Drugim riječima, proizvodnja takvih struktura odnosi se na umjetnost nego arhitektonsku arhitekturu.

Međutim, visoki trošak je u potpunosti kompenziran dugom vijek trajanja takvog dizajna, kao i njegove ljepote. Važna prednost takvih Arbora je da se kombiniraju s bilo kojim dizajnom područja.

Bilješka!

Kovani proizvodi namijenjeni su samo u toploj sezoni, jer ako su pastir bilo koji materijal, onda će sva njihova ljepota i značenje stvaranja u cjelini biti izgubljeno.

Dizajni s ognjištem

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Fotografija kamene strukture s ognjištem (ograde su izrađene od metala).

Takvo sjenice nalikuju vrtnim kućama ili s roštiljem ili s roštiljem ili s cijelim kompleksom za kuhanje uređaja. Ovisno o dizajnu i dizajnu podataka sjenika, ognjište se može postaviti unutar dizajna i pored njega.

Konstrukcija ovog tipa može se izravno izravno iz bilo kojeg materijala. Glavna stvar je da će radno područje biti zaštićeno vatrostalnom ciglom, kamen ili drugim sličnim materijalima koji se ne boje vatre. Bolje kada je Gazebo ovog tipa napravljen od opeke ili kamena.

Arbori s ognjištem mogu biti zatvoreni i otvoreni. U prvim vrstama bit će potrebno napraviti pravi ekstrakt i dodatne ventilacijske rupe.

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Fotografija roštilja ugrađena unutar drvenog dizajna.

Glavna obilježje takvih struktura je da su pokriveni kapitalom, zbog kojih odmor u njima postaje mnogo udobniji. Ovo je izvrsna opcija za one koji vole provoditi vrijeme u svježem zraku u prijateljskoj tvrtki za ukusan rep.

Sjenica u obliku gljive od djevojke

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Fotografija gornje gljive sjenice.

Možda je to najviše proračunska verzija sjetve iz svih postojećih, jer se ova izgradnja može napraviti vlastitim rukama iz gotovo svakog starog stabla. Također je moguće koristiti sve vrste gluposti, kao što su iste grane od drva, ploče ili trske.

Pod sjenom takve mini-sjenice, možete izgraditi stol i klupu od sumbova i poprečno drvo za rezanje. Glavna prednost ovog dizajna je jednostavnost, brza proizvodnja i, naravno, odsustvo bilo kakvih troškova.

Arbori napravljeni od metalnog profila i polikarbonata

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Fotografije Objekata DACHA napravljene od metalnog profila i polikarbonata.

Takvi arbori su okvirne strukture u kojima metalni profil služi kao materijal za stvaranje baze i polikarbonata premaz. To su jednostavne i brzo podignute strukture koje mogu imati i tradicionalni oblik i najneobičniji. Potonja verzija uključuje okrugle zgrade u obliku kupole.

Članak na temu: Kako spojiti ploču za kuhanje na jednofaznu i trofaznu mrežu

U polikarbonatnim arborima, svjetlosnim, udobnim i udobnim. Osim toga, dugo služe i mogu se instalirati na bilo koji temelj. Ukratko, ova je opcija savršena za ljubitelje modernosti i originalnosti.

Vrste sjenice

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Eastern Gazebo.

Naravno, svi postojeći stilovi Arbora su nemoguće navesti, ali ako znate glavno i prilikom stvaranja projekta, to je usredotočeno na njih, to će uvelike olakšati zadatak vlasnika područja zemlje.

To uključuje sljedeća dizajna rješenja:

  1. Istočni stil. Zgrade u takvoj varijaciji očaravaju se svojim kupolama, koje, u pravilu imaju najviše bizarnih oblika. Ove orijentalne strukture ukrašene su zamršenim istočnim uzorcima i ukrasima, raznim elementima dekor u istom stilu. Ako pogledate takav sjenicu, onda će nevjerojatne slike iz istočnih vijki kao Aladdina, Jean i tepih aviona nesvjesno pop-up. Također, zgrade ovog stila uključuju minimalističke sjenice, koje nalikuju japanskim kućama ili kineskim pagodama.
  2. Klasični stil. Arbori u ovoj odluci imaju suzdržani strogi i elegantan dizajn. Svjetlina boja i raznih ukrasnih ekscesa na ovoj slici nisu prihvatljivi. Klasične strukture, u pravilu, bilo pravokutnog ili poligonalnog oblika. Stvoreni su s jednostavnim krovom i jasnim proporcionalnim obrisom.

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Fotografija zatvorenog objekta u klasičnom stilu iz profiliranog drveta.

  1. Šumski stil. Dizajni na ovoj slici su najviše bliski prirodi, budući da su napravljeni od svih vrsta vegetacije. U pravilu, takve strukture koje se proizvode samo vlastitim rukama mogu podsjećaju na prirodne prirodne predmete ili nevjerojatne šumske kuće. Na primjer, može biti struktura u obliku utičnice, kolibe ili šale.

Arbor opcije: Klasifikacija raznih parametara

Gradnja šume.

  1. Stil zemlje. Takva slika sjenice može dati mjesto doma i toplu atmosferu. U pravilu, ove strukture se izvodi samo od drva u obliku dnevnih kabina ili seoskih kuća, koje su često ukrašene rezbarenim narodnim uzorcima.

Bilješka!

Prilikom odabira slike sjetve, trebali biste se kretati, prije svega, na krajoliku stranice, kao i na glavnoj strukturi zemlje.

Izlaz

Konačno, treba napomenuti da je izravno krovni materijal također sposoban davanje vaše individualne slike, pa ako je izabrana, potrebno je zamisliti da li će biti usklađen sa same strukture. Pogledajte video u ovom članku, i jasno ćete vidjeti kako ste obilježili neke prekrasne sjenicebote.

Čitaj više