Zrak možete spustiti iz grijane ograde ručnika uz pomoć "Crane Maevsky"

Anonim

Zrak možete spustiti iz grijane ograde ručnika uz pomoć

Prostor u kupaonici Najčešće nemaju radijatore za grijanje, njegova uloga provodi se grijana pruga ručnika. Budući da kupaonica ima povećanu vlažnost, onda spriječiti pojavu kalupa na zidovima, potrebno je ne samo da imaju visokokvalitetnu ventilaciju prostorije, već i trajni izvor topline. Budući da sustav grijanja radi samo u sezoni grijanja, za to se ne preporučuje veza grijane željezničke pruge. Iz tog razloga, grijana ručnika je spojena na sustav opskrbe toplom vodom, a ako ne postoji centralizirana opskrba toplom vodom, koriste svoje električne kolege.

Zrak možete spustiti iz grijane ograde ručnika uz pomoć

Električna grijana željeznica ima deset ili termokabel, povezuje se na sustav s naponom 220v. Rashladne tekućine - ulje i antifriz.

Uz pomoć zagrijane pruge ručnika, ne samo da se riješiti prekomjerne vlažnosti, već i stvoriti udobne uvjete za korištenje kadom ili tušem.

Štoviše, grijana ručnika se koristi za sušenje malih stvari, a ponekad i uz njihovu pomoć čak i sušene vlažne cipele. Međutim, to se događa da je topla voda u apartmanu dostupna, ali nema topline u grijanim cijevima, još uvijek ostaju hladni. To znači da se pojavilo zaglavljivanje zračnog prometa u grijanoj ručniku. Često, stanovnici stambenih zgrada u ljetnim mjesecima suočeni s problemom - nakon tradicionalnog zatvaranja u kući tople vode tijekom popravka sustava tople vode, grijana ručnika će ponekad prestati obavljati svoje funkcije.

To se događa na vrlo jednostavnom razlogu - kada je sustav ispunjen toplom vodom nakon odsutnosti u cjevovodima, formiraju se zračni promet. Zrak, pad u vodovod sustav, sprječava kretanje vode kroz cijevi, dakle, grijana željeznica ručnika prestaje zagrijati kupaonicu. Prekomjerna vlažnost koja se pojavila u sobi ne samo uzrokuje neugodnosti stanovnika stana, ali i destruktivno djeluje na ukras dekoracije.

Kako riješiti problem nedostatka topline u cijevima grijane pruge ručnika

Zrak možete spustiti iz grijane ograde ručnika uz pomoć

Tračnice za ručniku za ugradnju.

Ako je grijani željeznički ručnik prestao grijanje nakon pauze u dovodu tople vode, onda kako bi se ispravila ova situacija, zrak mora biti položen u vodoopskrbni sustav. U tu svrhu, posebna dizalica je instalirana na najvišem katu ili u potkrovlje sobi na vrhu tople vode, s kojom se akumulirani zrak treba lansirati dok voda od njega iz njega.

Članak na temu: Kako napraviti zaslon ispod kupelji?

Nakon ovog postupka tračnice ručnika mora početi raditi u normalnom načinu rada. Ako su cijevi grijane pruge ručnika ostale hladno, operacija je učinio morat će se ponoviti dok se ne dobije pozitivan rezultat. Usput, iste radnje treba učiniti ako baterije nisu u potpunosti zagrijane na početku sezone grijanja. Najčešće u tome, zrak akumuliran u njima također je kriv.

Dakle, postoje vlasnici stanova u dugim građevinama, koji još nisu brige o promjeni grijane ograde ručnika na moderniji model. Nakon zamjene grijane željezničke ručnika i ispravnog uključivanja u sustav tople vode, ne morate trčati oko kuće u potrazi za mjestom gdje se može položiti zrak. Sve operacije mogu se obaviti bez napuštanja kupaonske sobe.

Da bi se novoobirena grijana ograda bila ne samo zgodna za rad, već je i dugi niz godina poslužio svom vlasniku, potrebno je ispravno odabrati, dano prilikom odabira osnovnih zahtjeva za njegov uređaj.

Što trebate znati pri odabiru grijane pruge ručnika

Zrak možete spustiti iz grijane ograde ručnika uz pomoć

Oblici grijanih tračnica ručnika: a - m-oblik; b - p-oblika; B - F-oblika; G - "zmija"; D - "Lestenka".

Proizvođači sanitarne opreme u proizvodnji grijanih tračnica ručnika koriste se uglavnom dva materijalna nehrđajuća čelika i mesinga, prekrivena slojem kroma. Na prvi pogled, oni izgledaju apsolutno isto. Sva njihova razlika - u različitoj sposobnosti da izdrže pad radnog tlaka, karakteristične za toplinu i toplu vodu na višekatne zgrade.

Proizvodi od čelika karakteriziraju veća čvrstoća od kromiranog mesinga, dakle, u multi-kata zgrada, čelika se uglavnom koristi, jer u sustavima za opskrbu toplinom i opskrbom vrućom vodom, pad tlaka ponekad doseže 8-10 atm.

Prilikom odabira željezničke pruge za zagrijanu čelik, vrijedno je proizvodnja proizvoda od čvrsto dimenzija cijevi čija bi debljina trebala biti najmanje 3 mm. Odsutnost zavarivanja na cijevi osigurava da neće biti propuštanja, moguće tijekom rada zavarene cijevi.

Članak o temi: Moderni dizajn panela apartmana: prekrasni interijeri unutar standardnog planiranja (39 fotografija)

Sušilice ručnika od mesinga. Domaći proizvođači praktično nisu pušteni. U na tržištu sanitarnog proizvoda, uvezeni proizvodi se nude, koji se uglavnom koriste u niskoj ustanovi, privatnoj izgradnji u opremi kuća autonomni sustav grijanja.

Naravno, uvozno mesing vodovod ima raznovrsniji oblik, privlačnije vani, ali je dizajniran za mnogo manje pritiska nego ponekad se pojavljuje u cjevovodima višekatnih zgrada. Stoga ih stječu za ugradnju u vikendice, u zemlji i seoskim kućama, gdje je instaliran autonomni sustav s radnom tlakom od oko 3 atm.

Prilikom odabira grijane željezničke ručnika, potrebno je uzeti u obzir važnu značajku svog dizajna - u proizvodu koji volite treba imati ventil kroz koji možete povući zrak ako je potrebno. Takav ventil u domaćim proizvođačima proizveden je pod nazivom "Maevsky's Crane". Uz to, lako se riješi problemom prvog lansiranja grijane pruge za ručniku nakon što je instaliran ili nakon povezivanja sustava do vodovoda nakon prekida do profilaksa.

Izgradnja "Crane Maevsky" i ispravne instalacije

Zrak možete spustiti iz grijane ograde ručnika uz pomoć

Ugradnja grijane željezničke pruge na zid (dijagram).

Mnogi ljudi koji nisu previše poznati u tehnici, nakon što je čuo ime "Crane Maevsky", predstavljaju da je to vrlo složen komad sanitarne opreme, a neki ne znaju ni ono što je potrebno. U stvari, ne postoji ništa komplicirano u njegovom dizajnu, najjednostavnija "dizalica Maevsky" uključuje samo dva dijela - trup i konusni vijak.

U biti, ovaj dizajn je pouzdan ventil. Načelo njegovog rada je kako slijedi: Kada je dizalica otvorena, a zatim zrak iz sustava grijanja kroz ulaz padne u njegovo kućište, u isto vrijeme se uklanja kroz utičnicu, postojeći u svom bočnom dijelu. U zatvorenom stanju vijak se čvrsto uklapa u unutrašnjost kućišta, sprječavajući izlaz tekućine iz cjevovoda.

"Maevsky's Crane" se proizvodi u različitim veličinama s vanjskim promjerima navoja koji odgovara promjera cijevi koje se koriste za proizvodnju sustava grijanja. Ovisno o dizajnu uređaja možete otvoriti ručno i s odvijačem ili posebnim ključem.

Članak o toj temi: Kuće u stilu modernog s elementima polubrdice s vlastitim rukama

Prilikom uklanjanja gužve zračnog prometa iz sustava, određena količina vode je izvedena iz zraka. Stoga, kada instalirate dizalicu, pobrinite se tako da je rupa u njenom donjem dijelu. Tada će biti moguće prikupiti tekućinu u spremnik bez dopuštanja da bude na zidovima sobe. Instaliranje dizalice treba biti u gornjem dijelu sustava, to će omogućiti brzo uklanjanje akumuliranog zraka.

Uživajte u "dizalicu Maevsky" je lako. Zamjena spremnika ispod rupe u slavini, tiho rotirajte slavinu i ispustite zrak. Prvo, zrak će ići s blagim šišom, a zatim pokrenuti malu struju vode. Tada je dizalica zatvorena okretanjem u suprotnom smjeru. Ako se grijana pruga ručnika ostane hladna, onda se ponovno spuštate zrak i pričekajte dok se kapljica vode, izlijevanje iz slavine, postat će vruće.

Prije početka instalacije grijanje kupaonice, uređaj treba voditi brigu o kupnji:

  • "Maevsky Crane", ako nije uključena u uređaj za grijanje;
  • kuglasti ventil (3 komada);
  • odvijač ili poseban ključ za dizalicu;
  • Kapaciteti za prikupljanje vode.

Budući da grijana ograda ručnika mora instalirati majstor, onda je sve ostalo potrebno za rad.

Instaliranje skakača za rad bez isključivanja tople vode

Tijekom rada grijane ograde ručnika može biti potrebno zamijeniti brtve koji povezuje uređaj s vodoopskrbnim sustavom. Usluga vijek trajanja brtvila čak i najviša kvaliteta obično ne prelazi 3 godine. Da bi zamjena pečata ili zagrijana ručnika, nije bilo potrebe za preklapanjem vode u uspona, čime se prigušimo susjednu sposobnost korištenja tople vode, trebate se pobrinuti za instalaciju kratkospojnika.

Ovaj rad treba povjeriti specijalistu koji posjeduje potrebne tehnike za povezivanje cijevi. Da biste to učinili, na mjestima gdje je grijana pruga ručnika povezana s uspona, kuglasti ventili trebaju biti instalirani i postavljaju skakač na koji se također daje dizalica. S zatvorenim dizalicama na ulazu i izlazu uređaja i otvorene dizalice na skakaču mogu se sigurno djelovati bez ometanja vodoopskrbe susjeda.

Čitaj više