Najučinkovitiji načini za pranje pećnice od stare masti

Anonim

Svaki domaćica snova o njezinoj pećnici sjaji od čistoće. Deterdženti i rigidne ručne tkanine ne pomažu u potpunosti čistiti cjelokupnu garderobu iz Nagare. Razmotrite sredstva koja preporučuju iskusne hostese za čišćenje pećnice od starog suhog masti i nagara.

Pročišćavanje parom s octom ili kiselinom limunom

Kiselina koroziva, tako očistite pećnicu s octom ili limunska kiselina je učinkovit način.

  • Prethodno zagrijati na 150 ° C. Ulijte u duboki lim za pečenje ili posuđe za pečenje vruće vode, dodajte limunsku kiselinu ili nekoliko žlica octa. Postavite spremnik na nižu razinu. Zatvorite vrata i 40 minuta zadržavaju temperaturu u pećnici 200 ° C.
  • Nakon 30 minuta nakon isključivanja, riješite se auto spunom spužva za pranje posuđa. Sittail težak pljusak lanenog octa ili pola limuna. Nakon 15-20 minuta lako će se spustiti s minimalnim naporima.

Najučinkovitiji načini za pranje pećnice od stare masti

Alat ocat i soda ili prekrcaja tijesta

  • Ako je Nagar formiran ne tako davno, malo zagrije pećnicu i pokrijte površinu očišćenom octom. Ostavite sat ili dva. Onda ostaje da očisti površinu sapunastom spužvom.
  • Očistite cjelokupni ormar iz dobivene masti mogu biti octa i soda. Pripremite otopinu, miješajući ove dvije komponente u proizvoljnom omjeru. Sada trebate očistiti površinu od Nagare. Ako je zagađenje snažno i staro, ostavite sastav na zidovima i vrata pećnice dva sata. Neki hostese se dodaju na sjeckani komad sapuna za kućanstvo.
  • Još jedan lijek, popularan među modernim vlasnicima, je prašina tijesta. Donesite ga vodom u stanje kiselu kremu i nanesite debeli sloj na kontaminiranu površinu. Pričekajte 30 minuta. Nakon toga, očistite pećnicu s sapunastom spužvom bit će lako.
Članak o temi: Spuštanje kod kuće s vlastitim rukama: Glavni razred s videom

Soda rješenje će očistiti pećnicu unutra

Neprikladan, ali je moguće učinkovito očistiti unutarnju površinu pećnice s otopinom sode.

2 žlice sode otopiti u 10 žlica vode. Ako želite, dodajte deterdžent za pranje posuđa. Prije pranja pećnice, zagrijajte ga. Ako to učinite rješenje ne na vodi, već na vodikovom peroksidu, to će raditi lakše.

Ako pećnica ne zna čišćenje dugo vremena, nanesite otopinu sode preko noći, a sljedeći dan nastavite s pranjem. Uz zagrijanu površinu, masnoća i Nagar će biti brže ostavljeni. Teško je ukloniti kontaminante za čitanje debele soda paste, octa ili limuna.

Senf tjestenina iz spaljene masti

Bubunf prah je poznat po svojoj sposobnosti da se brzo oslobodi razne površine od spaljenih masti.

Podijelite ga vodom do stanja kiselog vrhnja. Možete koristiti spremni za jelo. Obrišite površinu pripravka ili ostavite neko vrijeme da utječu u slučaju snažno starog Nagara. Jasna pećnica će biti lakše ako dodate prstohvat soli i sode u senfnoj tjestenini.

Nestašan alkohol iz Nagara u pećnici

Primijenite amonijak uz pomoć spužve na unutarnjoj površini pećnice, zatvorite vrata i ostavite sve nepromijenjeno do jutra. Ako niste uspjeli čistiti pećnicu dugo, a Nagara sloj postao je gust i jako puno, stavite amonijak alkohol nekoliko puta, s intervalom za jedan sat.

Da biste očistili površinu od spaljenih masti bez posljedica u obliku iritacije na koži ruku, rade u rukavicama. Ne dopuštaju djeci i kućnoj kuhinji tijekom postupka.

Najučinkovitiji načini za pranje pećnice od stare masti

Marširanje

Zagrijte plin ili električnu pećnicu na 65 ° C i isključite. Ulijte u veliku ploču kipuće vode i u malom - amonijačnom alkoholu. Stavite prvo na donju mrežu i malim gore. Pokrijte vrata pećnice i otvorena samo ujutro.

Članak o toj temi: Cross vezenje sheme: "Slike L. Afreov" besplatno preuzimanje

Tada pećnicu možete oprati pećnicu bez potrošnje velikih napora. Alkohol amonijaka je neprijatelj Solar Nagara.

Posebni alati za čišćenje pećnice

Mnogo sredstava stvorenih posebno objavljenih kako bi se štednjak i pećnica što brže moguće iz Nagare. Obično se ovaj sastav proizvodi u obliku spreja.

U radu s kemikalijama razmotrite dvije važne nijanse.

Čišćenje rešetke pećnice

Presavijte ih u veliki paket za smeće, pažljivo pokriti sloj za čišćenje pećnice i čvrsto kravata. Uzmite paket na ulicu ili na balkonu i ostavite tamo u vrijeme koje je naznačeno u uputama tako da kemikalije učinile su vlastiti posao. Nakon toga, pažljivo tretirajte rešetke uz pomoć pranja i topline vode sapunice i oprati pod tekućom vodom dok ne ukloni sredstva.

Ljudi su izmislili dosta načina za čišćenje pećnice od stare masti. U tome će pomoći ocat, limunska kiselina, soda, amonijak alkohol i senf. Posebna posuđa za čišćenje pećnice učinkovito i brzo se nositi s zadatkom.

Ali oni se ne preporučuju često, zbog povećane toksičnosti. Zapamtite, najbolji način za spremanje pećnice jest obrišite nakon svake uporabe.

Čitaj više