Kako napraviti šešir učiniti sami

Anonim

Volite li Panamu s sunca? I to je u redu! Uostalom, oni štite vaše lice i ne daju ga prekrivenim pjegama. Možete napraviti šešir s raznim tkaninama. Na taj način ćete imati poseban šešir za svaki slučaj. I još bolje ako je ovaj bilateralni šešir!

Kako napraviti šešir učiniti sami

Potrebni materijali i alati:

  • papir;
  • olovka;
  • crta;
  • škare;
  • rulet;
  • Tkanina od dvije različite boje;

Uklanjanje mjere

Izmjerite krug glave na najširem mjestu, nešto više od ušiju. Zabilježite rezultirajući broj, zatim ga podijelite na 6 (ovo je šešir sa šest klinova). Zatim podijelite ovaj broj za dva, jer ćemo privući samo polovicu. Ovo je broj koji trebate. Na primjer, opseg moje glave je 56 cm. Jedna šestina je 9,33 cm. Podijelimo još dvije i dobivamo 4,66 cm (možete samo podijeliti krug 12, ali želim da shvatite što radite i zašto). Zatim izmjerite visinu od vrha do sredine uha. Na primjer, moj krug je 18 cm. Zabilježite rezultirajući broj.

Dizajn Hats Top Design

Idemo dizajn! Presavijte papir na pola i orijentirajte ga tako da je preklopnik ostaviti, kao što je prikazano na slici. Na vrhu lista napravite oznaku kako biste naznačili vrh šešira. Izmjerite visinu iz ove točke i označite oznaku. Iz ovog oznake označite liniju savijanja. Uz ovu liniju, izmjerite jedan šesti opseg glave (pola) i napravite oznaku.

Kako napraviti šešir učiniti sami

Planirajte duljinu i na pola šešire na savijenom papiru.

Sada pronađite točku koja leži na pola puta između vrha šešira i baze. Nacrtajte ravnu liniju od točke glave glave do ove točke.

Članak na temu: Panel iz novinarnih cijevi za početnike: master klase s fotografijama i videozapisima

Kako napraviti šešir učiniti sami

Crnci ravna crta do polovice duljine šešira.

Zatim spojite odgovarajuću gornju točku s krivuljom linije, kao što je prikazano na slici.

Kako napraviti šešir učiniti sami

Savijte vrh šešira.

Teren

Odlučite koja će duljina biti polja šešira, oko 5 - 7 cm će biti dobra polazna točka. Nastavite ravnu liniju dolje dok ne želite okončati rubove šešira. Tada morate mjeriti desno od donje točke da biste dodali malo podizanje ruba. Pretpostavimo oko 2 cm. Nagnite liniju od ove točke do originalne točke opsega i napravite rub liniju duž ovog ugla.

Kako napraviti šešir učiniti sami

Produžimo duljinu polja šešira po vlastitom nahođenju.

Provedite liniju s donjeg ruba do ovratnika.

Kako napraviti šešir učiniti sami

      Označavamo donju granicu polja. Spojite preklopku s osnovnim rubom glatke krivulje, kao što je prikazano na slici.

Idemo iz zavoja prema donjoj liniji ...

Kako napraviti šešir učiniti sami

... i povezati ove dvije linije u malu krivulju.

Kako napraviti šešir učiniti sami

Navodimo mjesto šava

Dodajte indijte šav. Memore ravnomjerno oko 6 mm oko rubova uzorka za stvaranje šava i zaokružite liniju. Dodajte mjesto za šav, a uzorak je spreman! Da točno! Napravili ste uzorak. Izrežite kružni dio kada je list još uvijek valjao i dobit ćete potpuno simetrični dio uzorka. Označite ovaj dio skraćeno - "Dio broj 6" i odnesite svoju tkaninu!

Kako napraviti šešir učiniti sami

Podrezivanje kompozitnih dijelova
Izrežite šest primjeraka vašeg uzorka na svakoj od dvije tkanine (zapamtite, to su "preokret": dva šeširi u jednom!)
Šivanje klinova šešira

> Slabovi dijelovi zajedno. Na zglobovima prednjih strana šiva dva dijela iste tkanine zajedno duž okomitog šava. Dodajte jednu trećinu i nastavite sve dok se svih šest ne poveže zajedno, a zatim završni šav, gdje se šesti dio pridružuje prvom. Ponovite isto s drugom krpom. Zatvorite otvorene šavove. Stavite ova dva kape zajedno, jedan u unutrašnjosti druge i pristane ih s uključenim zabavama. Utrljajte ih uz rub, ostavljajući 7-8 cm slobodne unutra, da tada ispadne lice. Pretvorite se, držite rub i rasprsnute, zatvarajući šav.

Članak o toj temi: Kako šivati ​​ljetni vrh s vlastitim rukama: uzorak šivanja

Kako napraviti šešir učiniti sami

Kada to učinite, možete se igrati s različitim veličinama i uglovima rubova polja, dobivanje različitih oblika. Pokušajte napraviti dijelove šešira iz raznih tkanina ili izmjenjivati ​​dvije ili tri boje. Dodajte podrezivanje ili naljepnice, vez ... Fantasy No Limit! I što je najvažnije - vaše lice je zaštićeno od sunca s elegantnim šeširom rukom!

Ako vam se sviđa glavna klasa, ostavite nekoliko zahvalnih linija autora autor u komentarima. Najjednostavnije "hvala" će dati autoru želju da nas zadovoljimo s novim člancima. Također možete dodati status društvenim oznakama!

Potaknite autora!

Čitaj više