Napravimo drveni pod u privatnoj kući

Anonim

U izgradnji vikendica i privatne kuće, važan dio rada zauzima pitanje polaganja spola. U tom slučaju, mnoge nijanse i nekoliko vrsta tehnologija koje možete izabrati. Rezultat bi trebao oduševiti cijeli sedam izgled, toplinu i kvalitetu dizajna. Najprikladniji za ove vrste zgrada podnice su drvene ploče, parket ili parket.

Zašto točno iz tih materijala?

  • U usporedbi s pločicama, stablo je isplativo financijski.
  • Instalacija i polaganje takvog spola mogući su vlastitim rukama.
  • Drvene ploče ili parket karakteriziraju ekološki prihvatljivost i imaju mnoga dizajna rješenja.
  • Kat s prirodnim drvenim premazom može izdržati niske temperature i, uz pravilnu instalaciju u privatnoj kući, poslužuje domaćin jako dugo.

Drveni kat - vrste

Napravimo drveni pod u privatnoj kući

Tip ovisi o činjenici da se materijal koristi u radu i za koju se tehnologija slaga. Šarmantan niz s listovima i žljebovima na obje strane ploče je najpopularniji. Jedan takav odbor je dužina od 2 do 6 metara, njegova debljina može doseći 60 mm. Prisutnost elemenata za pričvršćivanje čini potražnju za ovom vrstom poda pokrova jedan od najviših.

Čvrsta ploča lijepljenog traka je pouzdana, postoje mnoge mogućnosti za debljinu takvih ploča. Sklopljena ploča je prošla svu potrebnu obradu, tako da ne mora potrošiti dodatne snage na okarivania.

Parket je poznat svima, to su male daske s utorima i štipaljkama na sve četiri stranke. Za ovu vrstu karakterizira se posebna simetrična polaganje, danas ova opcija za uporabu u privatnoj kući je inferiornija na sljedeću vrstu.

Parketna ploča je uvećana i zadebljana u nekoliko slojeva jednostavnog parketa. Duljina je od 50 cm do 2 metra, a debljina od 18 do 25 mm.

U proračunskim slučajevima, materijali lima se stavljaju na katu - to je šperploča, OSB ili Shemboard. Izgled s takvim tipom donekle pati, ali ako se planira staviti tepih ili tepih ili tepih, onda je opravdano i najprikladniji slučaj. Također je pogodan za nacrt poda, kao što je neobrezana ploča.

Članak o toj temi: Kako smanjiti postolje uz pomoć Stusl

Odaberite kvalitetu materijala

Napravimo drveni pod u privatnoj kući

Drvo, iz koje se nalaze ploče, ne bi trebalo biti sirovo ili preplavljeno. Ako ste napravili pogrešan izbor, to će utjecati na izgled podova. Uz loše pokazatelje ploče, pod će se deformirati i škripati. Materijal za pod ne može imati tragove trulež, čipsa, obilaznice i pukotine. Kada su ploče već kupljene, morate se pobrinuti za njihovo pravilno skladištenje: oni bi trebali biti sadržani u sobi, a ne izloženi vlazi ili izravnom sunčevom svjetlu.

Da ne bi se brinuli o razvoju gljivica, prije polaganja svake ploče na stražnjoj strani, morate pažljivo obraditi antiseptik. Neće biti dodatnog rješenja koja smanjuje zapaljivost drva, sigurnost treba uvijek biti na glavi kuta pri radu u privatnoj kući. Prije montaže, prednja strana ploče se tretira s brusnim papirom i planerom.

Za jednostavne ideje, konvencionalne planirane ploče uklapaju se, brušeni materijali dobro gledaju na dno. Kada je riječ o drvu za pod, bolje je gledati na čvrste vrste drva - to je ariš, bor, cedar, rjeđe, hrast ili breza.

Obavezni alati

Moderni vlasnik kuće u Arsenalu već ima mnogo alata, ali pod polaganje vlastitim rukama podrazumijeva korištenje skupa potrošnog materijala i specifičnih alata:
  • Voda ili laserska razina za poravnanje zaostajanja;
  • brusni papir za mljevenje pod;
  • ploče za problematična područja na pločama;
  • hacksaw za ploče za oblaganje;
  • bušilica za pričvršćivanje samozad vijaka;
  • čekić za ploče za plaćanje;
  • Rulet za mjerne ploče;
  • Montaža za ispravljanje neuspješne instalacije;
  • Montaža Stajalica za popravak ometatelja;
  • Vijak za samo-tapkanje, sidro, tišina, nokti se kupuju ovisno o vrsti korištenog materijala i području prostorije.

Priprema temelja i ugradnje zaostajanja

Drveni pod je montiran vlastitim rukama dovoljno brzo, većinu vremena i financija uzima pripremu baze. Prije svega, morate se pobrinuti za hidroizolaciju u kući. Ova funkcija izvodi pijesak s ruševinama ili šljunkom srednje frakcije. Debljina ovisi o vlažnosti tla i niskim temperaturama u hladnoj sezoni. Umjesto toga, umjesto toga se izlije dovoljno debeli sloj gline. Treba se koristiti samo u suhom obliku, brzo apsorbira vlagu, ali to joj daje dugo vremena.

Članak o toj temi: Koje bojanje pozadine preporuča se pokupiti za hodnik

Prvi sloj je temeljito nagrešan, nakon čega je teška hidroizolacija također složena na vrhu, to su rumboidni listovi. Neki radije povećavaju snagu dizajna i dodatno stavljaju rešetku za pojačanje.

Napravimo drveni pod u privatnoj kući

Nakon završetka vodonepropusnog rada u tijeku betonskih blokova ili cigle. Oni bi trebali biti na udaljenosti od 60 cm, jer je to standardna širina izolacije, koja će biti smještena između njih.

Sljedeći korak rada uključuje ugradnju zaostajanja na bazi u 2-3 cm. Počinje se s suprotnih krajeva sobe, provjerava se razina i, ako je sve u redu, instalacija se postupno provodi do sredina sobe. Pričvrstite LAG-ovi su najpouzdaniji pomoću sidra. Da biste podesili jednu visinu kašnjenja, možete staviti dodatna stajališta na bazu, ali ne da se uključite u njega, ako pod ima jaku zakrivljenost, problem u donjem sloju hidroizolacije, koji je bilo potrebno biti dobro otopljen. Da ne bi ponovili prve faze rada, stručnjaci koriste lasersku razinu ili se protežu niti, također možete slijediti njihov primjer.

Napravimo drveni pod u privatnoj kući

Drveni kat kao izolacija omogućuje vam da primijenite mnogo materijala, glavno je nekretnina visoka propusnost pare. Ponekad su kombinirani za bolji učinak, jer je pod je najhladnija zona u privatnoj kući. Na primjer, prvi sloj se stavlja pjenu, a druga mineralna vuna, često koristite ploče od stabla u 2-3 sloja. No, prije toga, stručnjaci se savjetuju da stave dodatne građevinske ploče na vrećicu između potpora, poboljšat će svojstva izolacije. Oni su fiksirani na donju stranu kašnjenja uz pomoć malih rešetaka. Ova vrsta instalacije naziva se pod nacrt.

Zaustavite izolaciju je potrebno čvrsto jedni drugima, izbjegavati praznine i pukotine, to će biti najbolje hodati s brtvilom ili montažnom pjenom. Sloj materijala za izolaciju hidro-pare postavljen je na vrh zaostataka, ne koristi se u svim slučajevima, a kada se koristi mineralna i ekološka vuna koristi kao prvi sloj izolacije. Izolacijski listovi su montirani u adheziju. Osim specijaliziranih materijala, moguće je koristiti jednostavan polietilen film. Šala prolazne trake.

Članak o temi: Moderna tekuća pozadina u kuhinji: 5 glavnih značajki lijepljenja

Metode za pripravu baze za laganje polaganja također uključuju betoniranje, mnogo je lakše od prethodne višeslojne opcije. Beton je čvrsta baza i možete odabrati LAGS lakše, građevinski klinovi se koriste za njihov učvršćenje 8-10 mm. NUTS kose je ograničena na obje strane. Nakon instalacije kašnjenja odmah se primjenjuje list materijal za trim ili se nanosi izolacija.

Drveni pod - styling to učiniti sami

Montaža u kući od prozora počinje ulazak. Važno je zapamtiti da bi otvor za odzračivanje u 10 mm trebala ostati između zidova i ploča.

Napravimo drveni pod u privatnoj kući

Konvencionalne ploče pričvršćene su samo-tablicama. Nokti u našem vremenu su mnogo manje korišteni, jer nisu zaštićeni od hrđe i kada nosite pričvršćuje, napravite škripanje u podovima. Ako duljine ploče nisu dovoljne da pokriju cijeli kat, izrezuje se tako da je šala iznad jednog od kašnjenja. Uz to izbjegavaju slanje ploča i vanjskih zvukova.

Polaganje ploča s listovima i žljebovima će ići mnogo brže, za guste susjedne žljebove, koristi se jedna pomoćna ploča s tupim rubom, što udara udarce čekića. Ako su ploče kratko, onda ih možete odmah položiti u dvije šale.

Bez posljednjeg mjesta vrijedi plaćati lik godišnjih prstena na pločama, trebaju biti postavljeni tako da se prstenovi okreću u različitim smjerovima. Gdje prolaze cijevi, morate ostaviti utore za 5-10 mm više promjera samog cijevi.

Potonji element poda polaganja u kući postaje postolje. Od kada je instaliranje ploča potrebno ostaviti 10-15 mm, postolje će početi ovaj prostor, a drveni pod će "disati".

Zaključujući fazu u ugradnji drvenog poda s vlastitim rukama - mljevenjem, ako je potrebno i prekriveno cijelom površinom s lakom. U skladu sa svim tim uvjetima, pod će trajati dugo i oduševit će se svojom toplinom i kvalitetom.

Čitaj više