Izgradnja bazena u zemlji području s vlastitim rukama, fotografija

Anonim

Izgradnja bazena u zemlji području s vlastitim rukama, fotografija

Ne svaka ljetna kuća ima vlastitu kuću smještenu u blizini bilo kojeg spremnika, gdje se možete opustiti nakon fizičkog rada i uživati ​​u vrućem danu uz cool sat. Najčešće mora ići automobilom do najbliže rijeke, a neki radije grade vlastiti bazen na vlastitu dachu. Njegova izgradnja ima mnoge prednosti.

Toplo Sandhing voda se koristi za vodu vrt i cvjetnjaka Također, takav spremnik je izvrsna zabava ne samo za djecu, već i za cijelu obitelj. Postoje različite vrste seoskih bazena, koji će biti predstavljeni u članku. Kako izgraditi bazen vlastitim rukama?

  • 2 opcije bazena s gotovom zdjelu
    • 2.1 Bazen stakloplastike
    • 2.2 Polipropilenski bazen
  • 3 Mogućnosti bazena s zdjelom izrađene vlastitim rukama
    • 3.1 Bazen blokova polistirena pjene
    • 3.2 čelični lim
  • Odabir mjesta

    Izgradnja bazena s vlastitim rukama prikazanim na fotografiji počinje s činjenicom da Savršeno mjesto je odabrano za njihov položaj. , Svakako uzeti u obzir sljedeće točke:

    • Izgradnja bazena u zemlji području s vlastitim rukama, fotografija

      Divno ako se odabrano mjesto sastoji od glinenog tla, koji u slučaju vodonepropusnog loma može suspendirati propuštanje vode.

    • Mjesto mora imati prirodni opseg tla. U tom slučaju, bit će lakše obaviti rad na kopanju jame i možete odmah odrediti gdje je bolje staviti sustav odvoda.
    • U blizini budućeg bazena ne smije rasti visoka stabla, čiji korijenski sustav može osjetiti blizinu vlage i počinje doći do zidova strukture. Kao rezultat toga, može se lako oštetiti hidroizolacijom. Drveće kao što je topol, Iva, kesten su najveća opasnost. Stoga, ako stabla rastu na odabranom mjestu, oni bi trebali biti eliminirani unaprijed kako bi se kasnije ne vratio oštećeni dizajn.
    • Nepovoljna je da su u odabranom području odrasli i niska stabla, čiji listovi stalno padaju u zdjelu, a tijekom cvatnje pelud, pelud će ga učiniti žutim.
    • Trebate obratiti pozornost na način na koji vjetar puše u području zemlje. Bazen treba postaviti na takav način da je zrak kretanje duž zdjele. U tom slučaju, smeće i prljavština počet će biti prikovan na jednu stranu, čiji se rubovi moraju instalirati.
    • Izgradnja bazena na zemljištu s vlastitim rukama treba provesti bliže vodoopskrbi kako bi se olakšalo njegovo punjenje.

    Mogućnosti bazena s gotovom zdjelu

    Izgradnja bazena u zemlji području s vlastitim rukama, fotografija

    Do danas Vrlo lako dobiti rezervoar za davanje , Možete kupiti spremnik za napuhavanje i instalirati ga na svoju web-lokaciju. To će biti najlakša i najhitnija opcija, ali to će samo donijeti radost djeci. Odrasli zahtijevaju nešto više.

    Ako ne postoji želja za smetanju izgradnje, Možete jednostavno dobiti okvir bazen , Takav plastični dizajn s metalnim cijevima je prilično prikladan za odrasle, ali servisni život nije predugo - samo nekoliko godina. Zimi se mora prikupiti i pohraniti na određeno mjesto, što donosi dodatne neugodnosti.

    Ako se pojavila želja imati puni stacionarni bazen na vašoj dachi U tom slučaju, bit će samo dvije opcije: kupnju gotove zdjele ili vlastite neovisne proizvodnje.

    Kupnja gotove zdjelu može značajno uštedjeti vrijeme i snagu. Građevinsko tržište predstavljaju tri vrste takvih proizvoda.

    Fond fiberglas

    Glavne prednosti takvog dizajna su:

    • Izgradnja bazena u zemlji području s vlastitim rukama, fotografija

      Brza instalacija;

    • Otpornost na negativne učinke sunčeve svjetlosti;
    • ekološko prijateljstvo;
    • Nema potrebe za zimskom razdoblju za spajanje vode;
    • mogućnost instaliranja takve dodatne opreme kao reflektora, podudaranja, hidromasaža;
    • Zbog nedostatka poroznosti takvog materijala na zidovima, bakterije i alge ne mogu se formirati.

    Polipropilenski bazen

    Izgradnja bazena u zemlji području s vlastitim rukama, fotografijom

    Prednosti polipropilenske posude su iste kao u stakloplastici. Potrebno je skrenuti pozornost na Instaliranje takvog dizajna uključuje provedbu nekih konkretnih radova..

    Izgradnja bazena obično počinje s činjenicom da počinju obilježavati oznaku područja pod jamom. Da bi bilo lakše raditi, veličine su napravljene malo više od veličine zdjele. Nakon toga, ukrcano je u zemljanim radovima. Dubina jame trebala bi biti veća od dubine posude od 50 cm. Ekstrahirano tlo je korisno za zatrpavanje, tako da ga nije potrebno uzeti.

    Nakon što će se oporavak iskopavati, poravnato je, zaspati s slojem velikih ruševina i neovlaštenog. Zatim Ugradite betonsku estrihu , Da ga ojačamo, armaturna mreža je povezana s ćelijom. Da bi se pojačanje nalazila u središnjem dijelu budućeg estriha, fiksirana je na nadmorskoj visini od 5 - 7 cm. Nakon toga se kreće u lijevanje betona. Također treba biti usredotočen na veličinu bazena. Za mali spremnik, otopina se može pripraviti pomoću betonske miksera, a za konstrukciju velike veličine najbolje je naručiti isporuku. Dno se izlije, okreće i ostavite malo suho.

    Izgradnja bazena u zemlji području s vlastitim rukama, fotografijom

    Što prije Betonska ploča se stvrdnjava, na njega se nalazi sloj gustih geotekstila. i onda - listovi ekstrudirane polistirenske pjene. Spojite ih između sebe uz pomoć građevinskih vijaka ili papirnih isječaka, ali na takav način da supstrat nije oštećen. Nakon toga čine instalaciju posude bazena i sažeti sve potrebne komunikacije na njega.

    Zidovi u rubovima krutosti trebaju biti izolirani s pjenom visoke gustoće, nakon čega su u njima bušene rupe i tamo se umetnuju šipke za armaturu ili čelične šipke. To je učinjeno tako da je zdjela s betonskim estrima vrlo čvrsto. Zatim počnite sipati betonsku kravatu oko zidova spremnika. To se radi u fazama, debljina jednog sloja betona ne smije biti više od 30 cm. Instalirajte oplate, ojačani i izliveni s betonom. Važna informacija! Kada se slijeva betona, potrebno je uliti vodu u bazen tako da se polipropilen ne raspravlja pod težinom betona unutar.

    Raditi Treba se nastaviti samo na dan , Formwork je podignut za 30 cm, ojačani i izliveni beton. U isto vrijeme, voda se doda u bazen. Fly Back tlo se može postupno, kao i oplata podignuta, a to možete učiniti nakon završetka punjenja. Ostaje samo da odražava okolno područje i dobije vodu do bazena.

    Bazen do-it-yourself.

    Mogućnosti bazena s zdjelom izrađene vlastitim rukama

    Možete izgraditi takav dizajn u vašoj DHACHA bez kupnje zdjelu. U ovom slučaju, bit će potrebno ušuljati betonske zidove s vlastitim rukama, što daje volju fantazije i možete doći do zanimljivog dizajna.

    Bazen blokova polistirena pjene

    Izgradnja bazena u zemlji području s vlastitim rukama, fotografija

    Takav Materijal je nedavno postao vrlo popularan I često se primjenjuju u izgradnji kućanskih zgrada i kuća. Takva popularnost objašnjava se činjenicom da se blokovi lako montiraju i imaju malu masu, a to uvelike olakšava rad.

    Izgradnja počinje s činjenicom da počnu kopati jamu i izliti dno bazena. To se radi na isti način kao i kada instalirate zdjelu polipropilena. Nakon što je betonska ploča spremna, početi graditi zidove, a ako je planirano rimsko stubište, planira se za to osigurati posebnu nišu. Da bi bilo lakše raditi, konture budućeg rezervoara primjenjuju se na beton.

    Zatim van Blokovi polistirena pjene U skladu s konturama kontura, počnite skupljati zdjelu bazena. To je učinjeno vrlo jednostavno zbog male težine blokova i prisutnosti posebnih žljebova. Da biste spojili opremu bazena, provedite cijevi. Da bi se uklonili sve prosvjetljenja mjesta cijevi, kroz zid se izli na ushićenjem pjene za brzo sušenje.

    Čim je okvir spreman, metalne šipke su instalirane unutar blokova, koje su potrebne za pojačanje i veže ih jedni drugima. Ugradite stubište i košaru za skimmer. Ako se u zidovima pojavi praznina, moraju se izliti s betonom. Nakon toga obavljaju backstage i završetak domaćeg spremnika.

    Bazen do-it-yourself.

    Čelični bazen

    Izgradnja bazena u zemlji području s vlastitim rukama, fotografijom

    Limenka Kupnju gotovih skupova koji se koriste za montiranje takve bazene. Uz pomoć njih možete brzo prikupiti dizajn bilo koje veličine i oblika. Obično se komplet sastoji od sljedećih detalja:

    • čelični lim, čija širina treba biti jednaka visini struktura strukture;
    • Armatura za zatvarače;
    • Film s filmom.

    Ostaje samo Sve to instalirati Nakon toga, u zemlji počinju iskopati jamu i ležati betonsku "jastuk". Nakon toga pričvrstite donji profil na dnu dizajna, koji će biti potrebno za montažu list čelika. Zatim se ugrađuje gornji profil, a platno učvrstite vertikalni profil. Ostaje samo širiti i konsolidirati film, zahvaljujući kojem se dobije vrlo lijep završetak.

    U bazen nije začepljen travom, lišćem i prašinom, mnogi su postavili klizni krov ili pokrili ga s baldahinom. Unutarnji bazen na području zemlje je divno rješenje, jer takav baldahin omogućuje čišćenje domaćeg spremnika samo jednom godišnje.

    Na ovaj način, Izgradnja bazena s vlastitim rukama - nije previše uznemirujuće , Nije bitno koja će metoda biti izabrana za instalaciju strukture, glavna stvar se ne smije bojati poteškoća i hrabro početi izgradnju takvog spremnika na svojoj ljetnoj kućici. I razne vrste bazena prikazani su na fotografiji.

    Članak o toj temi: Što je akril primer: vrste i primjena

    Čitaj više