Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Anonim

Popravak je popraćena estetskom završnom obradom prostorije, gdje standardne dimenzije vrata moderne proizvodnje često ne prelaze na dimenzije u otvaranju vrata. Proširite otvor skroom u zidovima opeke ili betonskih ploča, prilično s vlastitim rukama.

Tolerancije i standardi vrata

Bez obzira na funkcionalnu svrhu uporabe strukture, svaka zgrada ima otvor u zidu vrata kao ulaz, kao i za poruku susjednih prostorija.

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Povećana vrata bez vrata

To je ako razmotrimo vrata s praktične strane. No, moderno vrijeme diktira nova pravila za organiziranje dizajna dizajna interijera. Tako sve više, kućanstva žele neku vrstu "otkrivanja" prostora, vizualno ga proširiti i učiniti disanje svjetlom prostranošću, bez mijenjanja općih dimenzija stambenog prostora.

Postoje okolnosti i drugi formati kada konačna faza popravka pokazuje činjenicu da dimenzije postojećeg otvaranja ne mogu primiti modernog modernog stečenog dizajna vrata. Još jedna misao kad su vrata napravljena ispod reda. Čak i ova situacija postoji jednostavan izlaz, koji uključuje širenje otvora.

Prije donošenja vrata povećane veličine dekorativnog kompozita svih unutarnjeg dizajna, to vrijedi samo da je širenje vrata je mukotrpan i ne vrlo jednostavan posao, već i na postojeće rizike, standarde i standarde tolerancije.

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Širenje prostora rezanjem niša u prolazu

Zapravo, povećajte vrata vrata nije problem u bilo kojem zidu. Ali otvori u zidovima ležaja sadrže mnogo problema, što ponekad na kraju ne može:

  • Dakle, u zgradama prigradskog tipa gradnje, dopušteno je proširiti i smanjiti bilo koji otvor. Ako postoji plan za strukturu i određivanje radnih mjesta, moguće je odrezati otvor u gluhi zid, samo jačanje stropnih greda.
  • U multi-kata zgrada, širenje otvora treba biti u skladu s BTI, koja će biti potvrda činjenice da opterećenje na zidnu ploču tijekom deformacije (ekspanzija) ne prelazi standarde utjecaja.

Članak o toj temi: Cirkulacijske pumpe: Svrha, primjena, glavne karakteristike

Budući da je moderno stanovanje prigradske vrste izgradnje u početku bio izgrađen "pod sobom", i nema unutarnjih transformacija od posebnog tamo treba biti učinjeno tamo, onda ćemo razgovarati o apartmanima u apartmanu.

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Standardni apartman koji bi spriječio transformaciju

Kao što znate, planovi modernih stambenih zgrada omogućuju vam da podignete let fantazije i stavite zidove s otvorima pod standardnim dimenzijama vrata na bilo kojem kvadratnom području. Tako stanovi sovjetskih zgrada isporučuju minimalizam područja prostorije, gdje će se postaviti proširenje otvora.

Dakle, parametri standarda prema isključivanju pružaju sljedeće pokazatelje u odnosu na veličinu blokova vrata:

  • Širina dizajna mora biti u rasponu od 550 mm i do 800 mm, ovisno o korištenju uporabe.

Vrata namijenjena za ugradnju u sanitarne čvorove iu prijelazu u kuhinju ne mogu prelaziti širinu od 550 mm. Za dnevne sobe, spavaće sobe i ulaz, širina vrata trebala bi biti najmanje 800 mm.

  • Visina bloka varira od 1900 mm i do 2100 mm.

Dimenzije indikatora širine / visine, ako razmotrimo otvaranje u zidu u odnosu na standarde Snip, karakterizira drugi parametar - debljina zida u indikatoru 75 mm. Proizvođači, zauzvrat, nude potrošačke blokove s širinom okvira od 15 do 70 mm.

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Standardne dimenzije Unutarnja vrata

Ispada da to nije problem za otvaranje, ali je potrebno uzeti u obzir standarde Snip zahtjeva pri odabiru vrata, kao i upoznavanje s postojećim ograničenjima na širenju otvore:

  • Maksimalna dopuštena veličina raspona u zidu ležaja može biti širina u 2000 mm, a visina je 2100 mm.
  • Prostor između susjednih prostorija povećane veličine treba dodatno ojačati uz potporu.
  • Odlomci su se proširili na određene parametre i više u zidovima za nošenje, preporuča se ojačati potporu potpore čak iu centru.

Članak o temi: Slavina za tuš

Najvažnija točka koja prethodi širenju prolaza između prostora, dokumentarac je dopuštenje za obavljanje takvog rada, koji su jednaki ponovnom razvoju prostora:

  • potvrde iz BTI;
  • izvaditi iz kuće knjige;
  • Tlocrt strukture;
  • arhitektonski plan;
  • Planirajte faze rada i drugih.

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Plan redevelopment: crvene linije odražavaju trenutni izgled

Povećajte prolaz u kućištu panela

Nalazi se u strukturi panela da pitanje ne stavlja pitanje mnogo šire.

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Rad rastavljanja je vrlo bučan

Vrijeme rada na demontažu dizajna u multi-kata zgrada poželjno je smanjiti na najkraće moguće razdoblje. Postupak za izbacivanje ili rezanje zida nije samo prljav i prašnjav, već i dovoljno bučnih i vibracija.

Negativna reakcija susjeda je sasvim prikladna, pa je potrebno pravilno pristupiti procesu rezanja i u početku izbaciti šupljinu preklapanja:

  • Pripremite prostor pod radom: za pokrivanje namještaja i drugih elemenata s građevinskim filmom za uštedu od viška zasada prašine.
  • Kupite posebne torbe za prikupljanje komada zidova i druge smeće za brzo i jednostavno izbacite i uronite za izvoz i odlaganje.
  • Kao radni alat, posuditi ili kupiti: držač za nokte, lomik, perforator, brusilica i maldgehammer.
  • Da bi se prolaz prolaza između prostora proizvedenih vlastitim rukama, nije bio žaoljiv za vas, biti respirator, specijalizirane naočale, koje će zaštititi od viška prašine i malog odlaska fragmenata kada demontiranje.

Povećajte veličinu otvarača skroom u strukturi ploče u odnosu na određene korake rada:

  1. Raspoređujemo dizajn starih vrata:

    Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

    Demontaža noktiju

    nokti-rezač suze platbands i dobre stvari; Uklonite tkaninu s petlji, odvijajući se s lombom odozdo; Izrežite vertikalne police s mlincom i rastrgajte ih istim rezačem noktiju; Gornji skakač također može biti narušen uzgajivačem za nokte ili ostaviti na licu mjesta ako se proširenje ne planira.

  2. Nalazi se krug povećanja raspona oko perimetra zida.
  3. Sljedeće uz konturu, rupe su napravljene od udarce u koraku nekoliko centimetara kako bi pojednostavili razaranje dugog dometa.
  4. Paneli za rezanje izrađuju se na svakoj strani zauzvrat.
  5. Kada se postigne rezanje armature, onda možete uzeti maljač i eliminirati ostatke zida pomoću udarnih utjecaja.

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Glavne faze proširenog rasporeda otvora u peći

Otvaranje u zidu povećane veličine preporučuje se poboljšana, čak i ako zid nije struktura nosača. Jačanje raspona je zavareno metalnim uglovima i segmentima šipke bilo trakama.

Proširiti odlomak u cigle particiji

U zidu koji je stvorio zidonštvo opeke, širenje otvora se provodi nešto drugačiji način. Kada radi, potrebno je slijediti točnost i kontrolirati stupanj udarnog opterećenja kako ne bi ometali zid prostora cijelog preklapanja. Radni alat je dopušten koristiti isto kao i za aktivnost s zidom ploče, ali zaliha dodatno:

  • sječivo;
  • čekić;
  • Bušilica.

Napravljene su faze rada u vezi sljedećih koraka:

  1. Na konturi postoji buduća otvarna vrata.

    Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

    Jačanje gornjih svjetiljki i najtežih vijaka

  2. Kratkospojnik se prenosi po potrebi. Moguće je ojačati gornji zid koristeći metalni chaserler.
  3. Izrežite iz spojnog dijela zida na određenim oznakama.
  4. Unutar kraja zida može se izbaciti s maljkom, a perimetar se čisti s dlijetom s čekićem, vježbom ili perforatorom.
  5. Dodatni elementi su bolji ukloniti zidom s rukama, nakon čitanja otopine iz šavova.
  6. Ekstremna kontura je rezana konac s brusicom.
  7. Perimetar je također poželjan povećati zavareni dizajn.

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Dizajn jačanja

Na kraju rada preporuča se provjeriti integritet zidarenja od opeke na zidu. Manifestirani dijelovi u šavovima i pukotinama treba priložiti.

Kraj rada obilježen je provjerom integriteta perimetra prijelaza između prostorija u zidu. Kvadrati i nepravilnosti uredno su odsječeni s brusicom i žbukanjem pod daljnjom ugradnjom vrata vrata i najukražnijim dizajnom ili lučni luk.

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

(Vaš će glas biti prvi)

Proširenje vrata u zgradama različitih vrsta

Učitavam…

Članak o temi: Torta toplog poda s vlastitim rukama

Čitaj više