Kako izgraditi pouzdanu kuću iz ploča?

Anonim

Konstrukcija prirodnih materijala danas postaje sve popularnija. Eko-friendly Homes, u pravilu, su podignuti iz drva, oni se također nazivaju okvir, jer se njihov dizajn izvode kao solidan i pouzdan okvir iz drvene prethodno obrađene ploče. Kao rezultat toga, dobivena je čvrsta i topla struktura, za završne obrade koje se može koristiti bilo koji fasadni materijal. Možete ga skloniti s istim pločama, dajući neobičan, ali vrlo atraktivan izgled. Kuća iz dasaka može se sami graditi, tehnologija rada nije baš složena, ali zahtijeva brigu , Danas možete pronaći razne projekte i crteže takvih kuća, mnogi stručnjaci nude gotova ili pojedinačna rješenja.

Kako izgraditi pouzdanu kuću iz ploča?

Kuća za okvir smatra se toplom i pouzdanom strukturom, čija se fasada može vidjeti po pristupačnim završnim materijalima.

Konstrukcija takve drvene kuće nije toliko komplicirana, obično će ga 2 osobe moći staviti za oko mjesec dana. Važno je pravilno pripremiti materijale za rad, ploče moraju biti suhe, bez oštećenja, pukotina. Da biste obavili posao, trebat će vam:

Kako izgraditi pouzdanu kuću iz ploča?

Pine ploče smatraju se najprikladnijim materijalom za izgradnju kućišta okvira.

  1. Od odabranog drva. Najbolje je za izgradnju kuće za korištenje borove, ona ima sve potrebne kvalitete, lako obrađene.
  2. Alat za alat: pila, elektrolovka, odvijač, čekić, drveni kut, metalna linija, rulet, olovka za stolariju.
  3. Pričvrščivi u obliku vijaka za samo-tapkanje, pocinčani nokti, metalne kutove, posebne zaplijenjene ploče za povezivanje pojedinačnih elemenata.
  4. Za temelje potrebne su betonsko rješenje, pijesak, šljunak, ploče za oblikovanje, razina izgradnje, razina (iznimno poželjna).
  5. Za izolaciju kuću kostura, najbolje je koristiti mineralnu vunu, otpornost na vjetru, zaštitu voda u obliku polimernih membrana.
  6. Preporuča se da će krovište za drvenu kuću unaprijed. Možete kupiti metalne pločice ili fleksibilne bitumenske pločice. Kao sanduk u potonjem slučaju koristi se štednjak.
  7. Za firmware zidova, OSP je savršeno prikladan, pričvršćen je na okvir pomoću vijaka za samozadočavanje.

Zaklada za drvenu kuću

Kako izgraditi pouzdanu kuću iz ploča?

Shema zaklade za trake za kućnu kuću.

Da biste snažno napravili kuću, potrebna vam je pouzdana baza. Ova kvaliteta je temelj. To je armirano betonska traka koja ide oko perimetra cijele zgrade i pod glavnim zidovima.

Članak na temu: Kako odabrati til s lambrene na prozorima

Izgradnja temelja se radi na taj način:

  1. Prvo, postoji obilježja na parceli oko perimetra buduće zgrade, uklonjen je gornji sloj tla.
  2. Nakon toga, rov ispada na traženu procijenjenu dubinu. U pravilu, dubine od 60-90 cm i širinu do 40 cm prilično dovoljno dovoljno dovoljno dovoljno dovoljno dubine.
  3. Na dnu se izlije sloj pijeska i šljunka, onda su nabijeni.
  4. Formwork je izrađen od konvencionalne ploče za rezanje, koja je čvrsto zbunjena. Ne bi trebalo biti pukotina, jer će se rješenje početi teći kroz njih.

    Nakon što je oplata spremna, potrebno je obaviti 2 pojačanja pojačanja pomoću posebnih šipki, obvezuju se za pletenje žice.

  5. Prelijevanje se provodi u isto vrijeme, nemoguće je protegnuti ovaj postupak nekoliko dana. Nakon punjenja, beton je gurnut s metalnom šipkom ili obrađena vibropresom kako bi se uklonili svi mjehurići zraka iz mase.
  6. Nakon ispune, temelj ostaje 28 dana za potpuno sušenje.

Izgradnja građevinskog okvira

Kako izgraditi pouzdanu kuću iz ploča?

Izgradite drvenu kućicu mora biti isključivo od suhih ploča bez oštećenja.

Izgradnja kuće iz odbora počinje instalacija okvira. Odbor bi trebao biti suh za to, nemaju ozbiljne nedostatke. Odjel za radni stol bi trebao biti 150x50 mm - to su optimalne dimenzije.

Danas se takve ploče mogu naručiti ne samo dobavljač, već i zajedno s projektom budućnosti kod kuće. U tom slučaju pruža se detaljna shema projekta sklopa zgrade, ostaje samo da ga slijedi. To čini mnogo lakše i ubrzava rad, čini ih boljim i pouzdanijim.

Izgrađeni su prvi okviri za vanjske zidove i unutarnje pregrade, za koje se koriste utor za šipi, sidra i samozad vijci.

Osim toga, preporuča se sve veze pričvršćen pomoću kutova i ploča. Važno je osigurati da dizajn nije ispražnjen, već izdržljiv i pouzdan. Vertikalni regali su pričvršćeni s povećanjem od 600 mm, potrebno je koristiti razdvajanje koje poboljšavaju dizajn. Odmah je potrebno osigurati prozoru i vrata, koje su uokvirene pločama oko perimetra, dodatno poboljšani.

Kat

Kako izgraditi pouzdanu kuću iz ploča?

Dijagram poda u kući.

Proces izgradnje se nastavlja, a onda morate obaviti rad na podu. Prvo, oko perimetra potrebno je položiti RAM 150x50 mm. Na bazi temelja, bitumenski sloj i prednji sloj u 2 sloja se primjenjuju kako bi se stvorilo izvrsna hidroizolacija. Sami se odbori tretiraju s posebnim antiseptičkim pripravcima.

Članak o temi: Potrošnja cementa za 1 m2 estrih: Kako izračunati broj

Početne obloge su pričvršćene sidrerima, instaliraju se u koraku od 2 m. Svi kutovi se ističu upravo ono što se primjenjuje razina izgradnje. Dopušteno je maksimalno oblačno u 10 mm. Nakon što je osnova spremna, morate početi oblikovati nacrt kuće iz odbora, čvrsto se montiraju. Na takvom nacrtu podne površine u obliku drvenih šipki, izolacija se nanosi između njih. U ovom slučaju, preporuča se uzeti rasuti materijale, koji odgovara clamzitu, eko-vodi, piljevini. Posljednji korak je podove od završnih drvenih ploča, koji su već složili bilo kakvu pokrovu. Umjesto ploča, možete koristiti vodootporne štitove šperploče.

Zidni uređaji i postavljanje prozora

Kako izgraditi pouzdanu kuću iz ploča?

Shema uređaja vanjskih zidova u okviru kuće.

Izgradnja zidova je da se okviri prikupljaju na ravnoj površini, nakon čega se uzdižu i pričvršćeni su na obaveznom mjestu. Važno je da ih prikupite na ravnoj površini, inače mogu raditi. Prilikom izgradnje zidova potrebno je jasno voditi projekt, promatrati sve veličine. Pravokutni okviri su prvi put instalirani, nakon čega su grede montirane u koraku od 300, 400, 600 mm. Dimenzije su odabrane na temelju činjenice da će sva opterećenja biti distribuirana ispravno. S korakom od 600 mm, lako će ležati mineralna vuna kao grijač.

Nakon završetka konstrukcije okvira, okviri na jednom su fiksirani s metalnim pločama, samo-crtanje i sidra. Takvi pričvršćivači su pouzdani i izdržljivi. Kada je izgradnja dovršena, morate početi pucati zidove. Prije toga preporuča se unaprijed provesti sve komunikacije koje se lako skriva u šupljini zidova. U okvirnim pločama rezane rupe za električne kabele, vodovodne i grijaće cijevi, kanalizacijski sustav. To će omogućiti skrivenu instalaciju komunikacija, ali cijevi za to se primjenjuju pomoću metalne plastike, koje su izvrsne za ugradnju.

Zatim se firmware obavlja izvan svih zidova kuće, obavlja se na izolaciji. Za unutarnje površine zidova moguće je primijeniti kao za vanjski, osp. Nakon šivanja koristi se suhozidom, izvrsna je osnova za dekorativni unutarnji ukras.

Članak o temi: Kako napraviti reljef na zidu s vlastitim rukama

Kako izgraditi pouzdanu kuću iz ploča?

Prozor s dijagramom prozora u kući okvir.

Važan korak je instalirati Windows. Prema standardima, područje prozora za jedan zid ne smije biti manji od 18%. Možete ih učiniti više, tako se često koristi takozvano panoramsko ostakljenje. Sve ovisi o tome kakvu se kuću planira. Ako je u tijeku izgradnja sezonskih vikendica, okviri se mogu uzeti uobičajeno, ali za stalno prebivalište, preferencija se treba posvetiti visokokvalitetnim staklenim paketima, koji će savršeno zaštititi od bilo kojeg vremena i mrazeva.

Ostakljenje se izvodi nakon što su otvori spremni za prozore. Relativno jeftina opcija će biti metalni plastični okviri, ali možete koristiti i drveni, čiji trošak može biti mnogo veći. Kada instalirate strukture, trebate sve pukotine temeljito zatvoriti montažnu pjenu, često vam je potrebno paket ili komadiće mineralne vune kako biste osigurali izvrsnu zaštitu.

Krov za drvenu kuću

Kako izgraditi pouzdanu kuću iz ploča?

Shema krova krova okvirne kuće.

Konstrukcija kuće završava krovnom zgradom. Za drvenu kuću, metalna pločica je dobro pogodna, koja se lako uklapa i ima atraktivan izgled. Bitumenska mekana pločica je prikladna, koja je također jednostavna u instalaciji i odlikuje se neobičnim i izvorne izgledom.

Krovna struktura počinje s dizajnom. Sve ovisi o tome što veličine i oblici imaju strukturu. Najčešće se koristi obični kupani krov za neovisne objekte, što je relativno jednostavno u izvedbi i pogodan je za bilo koju strukturu. Za krov zadariti, u potkrovlju se može lako promatrati u potkrovlje.

Krov drvene kuće uključuje takve elemente:

  • Slini sustav;
  • Maurilalat;
  • poprečne grede;
  • DOOM i kontroliranje, vodonepropusne i toplinske izolacije;
  • krovište;
  • Na dijelu unutarnje prostorije, isparavanje je slaganje, sloj osp.

Prvi je montiran sustav rafter. Zatim, rad je početak pričvršćivanja prečke, polaganje sloja izolacije i hidroizolacije. Krovni materijal je montiran posljednji, tehnologija polaganja ovisi o tome kakav je premaz odabran za rad.

Izgradnja drvene ploče - proces je jednostavan, ako strogo slijediti tehnologiju. Takva struktura je struktura okvira, prvi zidovi i pregrade se prvi put podižu, nakon toga se radi na podovima, pokrov unutarnjih zidova, krov. Kao temelj, najbolje je koristiti laganu traku koja je idealna za bilo koju kuću kostura.

Čitaj više