Soba ormar iz skladišta: fotografija i ideje rasporeda?

Anonim

Bilo koji domaćin snova o takvom kutu u kojem je moguće opremiti skladištenje bilo koje stvari kao sezonski i svakodnevno. U običnim apartmanima male veličine, takvo mjesto je jednostavno nemoguće. U ovom slučaju, mala dekreta bit će mala svlačionica iz skladišta. Za provedbu namjeravanog vremena ne treba mnogo vremena, ali se moraju slijediti glavne točke: odlučiti s konfiguracijom, podijeliti sklop za pohranu, postavite zone i ispunite ih modulima. Razmotrimo detaljno u ovom članku.

Garderoba u skladišnoj sobi

Popis osnovnih zahtjeva

Ormar u Hruščovom može se ukloniti iz skladišta, koja je uvijek pretpostavljena u rasporedu kuća ovog tipa. Da biste razumjeli da li je mogućnost poboljšanja spremišta moguće, potrebno je upoznati se s općim zahtjevima u tom smjeru:

  • Za uređenje svlačionice potrebno je određeno područje. Minimalne dimenzije spremišta moraju biti 1 × 1,5 m. To je sasvim dovoljno da se odviju za police i šipke za vješalice.
  • Garderoba je jednostrana i dvostrana. U prvom slučaju, potrebno je širinu od najmanje 1,2 m, au drugom - 1,5 m.
  • Sobe garderobe smještene u spremištu su zatvoreni prostor, u potpunosti ispunjen stvarima, za optimalne uvjete skladištenja od kojih treba osigurati ventilacija. Ventilacijski sustav je glavni zahtjev.
  • Ako se svlačionica nalazi u blizini spavaćih soba, onda ventilator ne bi trebao stvoriti mnogo buke.
  • Za dobar pregled punjenja skladištenja stvari koje je potrebno za remake sustava rasvjete.
  • Obično u ormariću se pružaju sobe za ormare ugrađenog tipa. U mini poretku nemoguće je provesti. Zamijenjeni su jednostavnim regalima i police.
  • Glavni zadatak u mini ormar je racionalna raspodjela prostora. Svaki četvornih centimetra treba biti uključen.
Ispitivanje svlačionice u skladišnoj sobi
Postoji dobro svjetlo i ventilacija u takvoj svlačionici.

Glavni aspekti svlačionice

Početak rada s garderobom u spremištu, mislimo na sve glavne aspekte. Prije svega, procjenjuje se broj pohranjenih stvari i distribuira ih u kategorije. Također određuje kako ih pohraniti. Na primjer, za velike stvari, gornje police su potrebne, za vanjsku odjeću - šipke s vješalicama za kutije za uvlačenje posteljine.

Vrste konfiguracija

Kako distribuirati prostor u svlačionici? To izravno ovisi o obliku ostave. Postoji nekoliko opcija za sustav za pohranu. Evo nekoliko primjera:

  • Linearni sustav za pohranu. Možete opremiti police u jednom zidu ostave, koji se malo razlikuje po dizajnu iz običnog kabineta. S takvim modelom izgleda, morate razmisliti o broju šipki, police, kutija za izvlačenje.

Mala garderoba u spremištu

  • Mjesto sustava za pohranu u obliku m-oblika. Za pletenje, ovo je najbolja opcija. Idealno za sobe s dugim pravokutnim oblikom. Osim stvari u njima, možete pohraniti usisivač, dasku za glačanje i tako dalje.

Gospodin garderobe u spremištu

  • Konfiguracija p-oblika. To je najpraktičniji i prostraniji. U tom slučaju osigurano je 100% uključenost prostora.

P-u obliku oblika u skladišnoj sobi

  • Kutna opcija. Dovoljno ne-standard, ali vam omogućuje da ispravite problematična područja prostorije, primaju prostranu spremište.

Mala kutna garderoba u spremištu

Suvremeni sustavi za pohranu

Funkcionalnost svlačionice određuje pravilno organizirani sustav za pohranu. Potrebno je odabrati na temelju prostorije. Postoje samo tri vrste garderobe sustava, razmotrite njihove glavne prednosti i dizajnerske značajke.

Članak o toj temi: Što je garderoba odabrati: vrste i strukturne značajke

Kabinet

Za proizvodnju ormarića namještaja zahtijeva precizne dimenzije koje je razvio projekt i majstor koji će sve izvesti po narudžbi. Prednosti uključuju funkcionalni položaj pohranjenih stvari, impresivnih volumena i pouzdanost dizajna. No, unatoč svim prednostima, tu su i mane: prvo, police i ladice su glomazne i uzeti puno korisnog područja, a drugo, nemoguće je promijeniti planiranje namještaja.

Sustav ormara ormara u ostavi

Mreža

Dizajn mreže (stanični) tip nosi univerzalnost i kompaktnost. Sastoji se od lakih regala, police imaju mrežnu bazu, isti tip košara vezanih za kuke i zagrade. Ovaj sustav karakterizira jednostavnost ugradnje - takva svlačionica u spremištu neće biti teško raditi. Osim toga, moguće je u bilo koje vrijeme promijeniti konfiguraciju svlačionice.

Važno! Ako je vrsta mrežnog dizajna odabran za svlačionici u ostavi, uzimamo u obzir činjenicu da sustav za pohranu ne može izdržati teške stvari.

Sustav mesh garderobe u spremištu

Okvir

Dizajn vrste okvira uključuje ugradnju metalnih regala koji su pričvršćeni na pod i strop. Police i police su raspoređene na prijelazima. Također možete pričvrstiti šipke za vanjsku odjeću. Prilično jednostavno montirane kutije. Prednosti ovog dizajna uključuju jednostavnost instalacije i mogućnost promjene projekta u bilo kojem trenutku. Vizualno, takav sustav izgleda lako, osiguran je nedostatkom bočnih elemenata.

Sustav garderobe okvira u spremištu

Slom na zonama

Nedostatak u funkcioniranju svlačionice u apartmanima starog planiranja je njezine male dimenzije. Da biste optimizirali ovaj problem, planiranje zona za pohranu pažljivo je promišljeno.

Prema standardu, prostor ormara je podijeljen u tri glavne zone:

  • Niži. Ovdje obično imate kutije s cipelama, kišobranima i drugim priborom. Donji prostor traje oko 0,8 m od poda. Visina polica za spremanje cipela ljetnog razdoblja je 0,25 m, a zima je 0,45 m.
  • Prosjek. Obično je namijenjen za kontinuiranu uporabu. Ovdje se nalazi i prostor za vanjsko trošenje. U visini zone treba trajati od 1,5 do 1,7 m. Slijedi na određenom mjestu da dodatno podijelite prostor za postavljanje košulja, hlača, suknje.
  • Vrh. Uglavnom, to su regali i namijenjeni su mjestom sezonskih stvari. Također možete staviti posteljinu, deke, jastuke, kovčege itd. Optimalna visina gornjih polica je 0,2 m, a dubina je najmanje 0, 25 m.
Mala soba za garderobu u spremištu
Pravo razgradnja ormara na zoni omogućit će vam da koristite ovu sobu s praktičnom.

Praktični uređaji za pohranu

Moderno tržište namještaja ispunjeno je velikim brojem uređaja namijenjenih kompaktnim i prikladnim mjestom stvari:

  • Pričvrsni uređaji za viseće hlače i suknje koje imaju posebne gumirane isječke. To ne dopušta da ne ostavlja tragove infleksije, kao i na običnim vješalicama.

Vješalica za hlače i suknje u svlačionici

  • Nema nikoga, ali nekoliko prečaca, pomoći će da postavite nekoliko identičnih stvari, što će vam omogućiti da maksimizirate korištenje prostora.

Vješalica s više prečaca

  • Trebalo bi biti zatvoreno za sustave za prikladan položaj veza, pojaseva, pojaseva, šalova itd.

Vješalica za veze

  • Umjesto običnog prečke, možete koristiti novu ideju - dizalo pantografa. Podešavanjem poluge, može se spustiti.

Sustav panograf za garderobu

  • Vrlo prikladno koristiti različite module za cipele. To mogu biti platforme s posebnim izbočinama koje su cipele zadovoljne.

Moduli za pohranu cipela

Uređaj za završnu obradu i rasvjetu

Ormar u skladišnoj sobi je zatvorena soba. Stoga, sljedeći aspekt na kojem je potrebno zaustaviti u više detalja pri ponovnom preradu je rasvjeta. U tom smjeru, mala točkasta svjetla ili zidne svjetiljke s uređajem za slobodno skretanje koriste se u željenom smjeru.

Članak o toj temi: Uređaj za garderobu u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Pointsko osvjetljenje u svlačionici

Možete se sjetiti preko pozadinskog osvjetljenja za odjeću. U tom slučaju, dobra verzija će biti mini-LED žarulja priključena na prečke ili druge predmete. Ne smiju se nalaziti preblizu policama i držeći se odjeći.

LED pozadinsko osvjetljenje u svlačionici

Pa, ako postoji unutarnja rasvjeta kutija. To se može učiniti putem LED traka.

Unutarnje osvjetljenje kutija

Odvojeni razgovor - dekoracija zida. Postoji nekoliko pravila ovdje: površina mora biti glatka, obojena ili spašena od strane obje lagani tonovi. Možete organizirati površinu zrcala ili mekanu drap u nekim zonama.

Savjet! Lagani tonovi i zrcalne površine mogu vizualno proširiti prostor. Pokušavamo promatrati ovo jednostavno pravilo.

Registracija odjela vrata

Nakon što ste završili sa sustavom za zoniranje i skladištenje, prebacite se na raspored vrata. Ovo nije dostupan aspekt, kao i dizajnerska opterećenje također nosi.

Zamislite nekoliko mogućnosti za zatvaranje vrata svlačionice u spremištu:

  • Najlakši i pristupačniji način prilikom ponovnog pisanja - ostavite otvor otvoren. Neke police su izvan skladišta. Ova opcija je prikladna samo za hodnik.
  • Često koristite ekrane za razdvojeno prostorno i klizna vrata. Dizajn kliznog sustava naručuje se u radionicama, nakon što odabere dekor na njegov ukus.
  • U slučaju uređaja uobičajenog zaslona, ​​treba biti elegantan i kreativan. Pokupite odgovarajuće tekstile i strehe koje će se u potpunosti uskladiti s unutrašnjosti sobe.

Mala ormar u spremištu s kliznim vratima

Ponovno oprema skladišta s vlastitim rukama

Prije uklanjanja svlačionice s vlastitim rukama iz skladišta, uzeti u obzir činjenicu da je prostor dodijeljen za to je prilično mali. Počnite s pripremom projekta svlačionice u apartmanu.

Izrada platneeping sheme

Za početak, područje ostave se procjenjuje. Obično u Hruščovu, veličina područja ostave je oko 3 četvornih metara. metar. Ako nema dovoljno prostora za potrošače, možete početi s njegovom širenjem. To jest, jedan od zidova mora biti srušen, a zatim napravite particiju gipsane ploče. Ali vrijedi razumjeti da će se u ovom slučaju razmak sobe smanjiti.

Prije svlačionice iz skladišta, mislim preko sustava za pohranu i prikazati ga na dijagramu. Potrebno je napraviti projekt točno u veličini. Napravite skice iz različitih kutova kako biste ublažili posao. U posljednjoj fazi rasporeda izračunajte potrošnju materijala potrebnih za promjene.

Shema garderobe u spremištu

Standard

Konfiguracija ugrađenog svlačionice odabrana je u obliku ostave, iako se u ovom slučaju prostor može ispraviti. Standardna spremište za skladištenje stvari uključuje uključivanje područja oko perimetra. Nekoliko opcija za postavljanje struktura prikazano je na fotografiju ispod.

Projekti garderobe u spremištu

Trokutast

Nedavno je popularnost dobila trokutasti oblik garderobe. Oni vam omogućuju da pružite prostor za pohranjivanje stvari čak iu najmanjim sobama. Ideje i skice uređaja mogu se vidjeti na fotografiji ispod.

Trokutasto kutni svlačionica

Oslobođenje i ukras

Započnite raspored svlačionice iz priprave skladišta. Za početak, potpuno je osloboditi od starih tvari, morate očistiti pod i zidove iz prašine pomoću usisivača i mokro čišćenje. Procijenite stanje zidova ostave, au slučaju velikih nedostataka potrebno je usredotočiti se ili scrating. Poravnajte i obojite strop. Kroz estrih, poravnajte pod i prekriveni linoleum.

Usklađivanje zidova i kata u skladišnoj prostoriji

Stručnjaci preporučuju da ne troše mnoge materijale za završetak zidova i stropa, budući da se neće vidjeti iza dizajna. Naglasak bi trebao biti na površinskom poravnanju. Inače se strukture namještaja mogu pomaknuti.

Članak o temi: Vrste sustava za skladištenje garderoba i opcije za njihovu opremu | +62 fotografije

Pružanje ventilacije

U projektu Hhrušchev kuća, ventilacijski sustavi nisu bili planirani, tako da ćete morati naporno raditi na sebi. Ovo pitanje zahtijeva manje troškove. Optimalni izlaz je prisilni ventilacijski uređaj.

Rad možete obavljati prema sljedećoj shemi:

  • Pod stropom u zidu, mjesto se odabire od vrata i obavljena je rupa. Može se izvesti pomoću perforatora i "krune" s željenim dijametralnim presjekom.
  • Ventilator je umetnut u dobivenu rupu.
  • Na poleđini zidova, rupa za opskrbu je organizirana i maskirana od strane ventilacijske rešetke.
Prisilna ventilacija
Tako izgleda prisilna ventilacija

Učinkovitost ventilatora osigurava se neki izračuni. Njegova snaga mora biti izabrana prema veličini prostorije. To jest, volumen svlačionice mora se pomnožiti s 1,5. Za ostavu s dimenzijama 1,5 × 2 × 2.5 odabire se uređaj s kapacitetom od 11,5 m3 po satu.

Proizvodnja i ugradnja sustava za pohranu

Svojim vlastitim rukama, sustav za pohranu može biti opremljen od metalnih konstrukcija, čipornih ploča s dekorativnim oblogom, vrpci za uređenje rubova, vodiča i različitih dodataka namještaja. Ponekad se preferencije daju drvenim strukturama umjesto metala.

Proces montaže provodi se prema sljedećem algoritmu:

1. Metalne strukture se pile prema skicu.

2. Napravite izreza iz iverice i rubovi se tretiraju s rubnom vrpcom.

3. Provesti ugradnju okvira iz metalnih konstrukcija. Vertikalni elementi počivaju u podu i na strop. Zatim pričvrstite gori uz pomoć vijaka.

4. Zatim su priključeni horizontalni elementi, prikupljajući kompletan dizajn.

5. Postavite police, sastavite ugrađene kutije i druge uređaje. Provjerite njihovu vodoravnu.

Dovršite dizajn svlačionice s različitim elementima potrebnim za smještaj stvari: vješalice, kuke, košare i tako dalje.

Na videozapisu: primjer sastavljanja univerzalnog sustava okvira.

Instalacija i dekoracija vrata

Ugradite klizna vrata vlastitim rukama nije teško. Sastoji se od dvije faze: fiksiranje vodilica i ugradnja platna vrata. Nakon fiksne vodilice, čep je pričvršćen na donjoj tračnici. Instalacija platna počinje iz gornjeg priručnika, do kvara rasti i umetnite u vodilice u nastavku.

Na videu: Upute za instaliranje kliznih vrata.

Što treba zaustaviti, tako da je na ideji dekorta platna vrata. U ovom pitanju, izbor je ogroman. Dajte nam popis glavnih opcija:

  • Cijela ravnina platna je ukrašena ogledalima sa ili bez crteža;
  • Platno su izrađene od iverice, čiji je dizajn karakteriziran bojom i strukturom;
  • staklena vrata s dekorativnim uzorom koji se primjenjuje na njih ili modificiranu strukturu, na primjer, mat staklo;
  • Kombinirane opcije: složeni materijali iverice i stakla, ivica i ogledala;
  • Ratan i bambusov platno.

Opcije dizajna garderoba su tako velike da neće biti teško odabrati željenu opciju koja će zadovoljiti sve zahtjeve potrošača. Neke ideje završenog dizajna i dizajna garderobe iz skladišne ​​prostorije mogu se vidjeti na fotografiji u našoj galeriji u nastavku.

Izvođenje rada na konverziji skladišne ​​prostorije u modernu i modernu svlačionica s vlastitim rukama, pruža osobni sudjelovanje u uzbudljivom procesu, samopotvrđivanju i štednji obiteljskog proračuna. No, u smislu dizajna, bolje je konzultirati se s profesionalcima. U suprotnom, uključite fantaziju i potražite ne-standardna rješenja.

Dizajn garderoba i spremište (1 video)

Spremni opcije za mini ormar (50 fotografija)

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Što garderoba odabrati: vrste i dizajnerske značajke

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Koje klizna vrata biraju u svlačionici [savjeti i dizajnerska rješenja]

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Kako napraviti svlačionice iz skladišta: ideje o dogovoru | +50 fotografija

Čitaj više