Dizajn ormara: U apartmanu, Kuća, Ured? [Unutrašnjost i namještaj]

Anonim

Kabinet je osobni prostor koji pokazuje individualnost vlasnika, njegov okus, karakter, obitelj aktivnosti, hobiji. Ovo je mjesto gdje se osoba treba osjećati ugodno, radno i odmaranje. Pokretanje dizajna interijera u uredu, stručnjaci su osjetljivi na želje klijenta i njegove estetske ideje.

Sjajni stol i stolica

Dizajn ormarić u apartmanu i privatnoj kući

U privatnoj kući

Prilikom izgradnje privatne kuće već u projektu postoji soba koja je dodijeljena pod radnom prostorom. U tu svrhu odabire se dobro osvijetljena soba s prozorima na jugu ili istoku. Kućni ormar dizajn počinje planiranjem namještaja. Mjesto za radnoj površini u uredu, stručnjaci preporučuju odabir u dobro osvijetljenom mjestu bliže prozoru.

Drveni stol u blizini prozora

Opremanje kutnika opuštanja u radnom području seoske kuće, morate pokušati biti ugodniji, domaći. Ova zona se nalazi u manje osvijetljenom dijelu sobe. Boja zidova, zavjese se bira u ansamblu stilskog rješenja prostorije.

Za kućni radni prostor preporučuje se da koristite mirne, umjerene tonove. Psiholozi tvrde da svijetle boje ne moraju raditi, djeluju na ljudsku psihu .

kožni kauč nasuprot kamina

U apartmanu

Prilikom planiranja radnog prostora u stanu treba nastaviti s područja prostorije. S malim veličinama stan ponekad mora biti zadovoljan malim uredom.

Bijeli kauč i stol

Ako je stan prostran - zasebna soba dodjeljuje se pod kućnim uredom.

Za male sobe koriste zoniranje. Najčešće opcije:

  • Odvojeni dio sobe i opremiti radni prostor;
  • Kombinirajte loggiju sa spavaćom sobom i napravite malo radno područje;
  • Kupite balkon i pretvorite ga u ured.

Designer Savjeti Prilikom projektiranja radnog područja potrebno je uzeti u obzir značajke rasvjete i stilistike cijelog prostora za konsonance unutarnjih poslova kabineta i cijelog stana.

Udoban kauč i stolna računala
Primjer prostorije za zoniranje s pregradom

Mali kabinet

U seoskoj kući, male sobe u kojima se planira opremiti radno mjesto, pokušati se vizualno širiti. Da biste to učinili, koristite fotozapire s perspektivom, ogledala se primjenjuju kao dekoracija jednog od zidova. Da biste podigli visinu stropa, zateže se posebnim reflektirajućim materijalima. Mjesto za opuštanje je moguće što je moguće kompaktan, instalirajte mali kauč ili sklopivi stolac.

Tablica i pozadine za fotografije na zidu

Designer Savjeti za zoniranje radnog prostora:

  • Možete organizirati zasebnu zonu pomoću regala s otvorenim i zatvorenim police. Oni su ukrašeni knjigama u housewoodu, vitraž, malu statuu;
  • U dnevnom boravku za uređenje radnog prostora koristi sofe, implementirati ih natrag na ulaz, još jedna mogućnost je odvojiti garderobu. Stražnji zid strši osnovu za montažu stola i police;
  • Dizajniran s prijenosnim Shirrom, tekstilnim zavjesama. Moderne tehnologije ispisa na platnu omogućit će izdati kao izražajni element dekor;
  • Možete proširiti prozor prozor prag i spojiti ga sa bočnim zidovima - dobit će prikladno radno mjesto koje praktično ne zauzima područje prostorije. Ovo je optimalna opcija u smislu rasvjete.

Članak o temi: Naslovna knjižnica: pojedinačno rješenje (+30 fotografija)

Odaberite prostor ispod radnog područja na malom području je jednostavno - dovoljno je napraviti malu permutaciju vlastitim rukama. U tom slučaju posebna se pozornost posvećuje rasvjeti. Mjesto za mini kabinet treba odabrati tako da svjetlo iz prozora pada u sobu i radno područje.

Prilikom projektiranja, glavna stvar je ispravno planirati prostor. Namještaj mora biti kompaktan i prikladan za rad: mali stol, stolica, kauč.

Na fotografiji interijera možete pronaći mnogo dizajna rješenja za mala područja.

Stol i ugrađeni kauč

Ormar

Dizajneri preporučuju pridržavanje sljedećih pravila prilikom uređenja takvog prostora:

  1. Prisutnost zona: rad, odmor. Prvo područje ima pisaći stol s računalnim stolicom, stolice za goste. Dio kabineta namijenjen za opuštanje uključuje prisutnost kauča. Ako veličina sobe dopušta stolice s malim stolom. Koristite kombiniranu rasvjetu: luster u središtu, podne svjetiljke, dodatne reflektore.
  2. Unutrašnjost mora biti individualna, to jest, odgovoriti na sklonosti okusa vlasnika. Da biste to učinili, koristite stvari koje vole vlasnika, na primjer, stolica za ljuljanje, za melomanians organizira mjesto za glazbeni centar. U unutrašnjosti osobe, estetski sofisticiran, prikladno je slikanje objekata, malih skulpturalnih pripravaka.
  3. Glavna stvar za radni ured je funkcionalnost. To je iz tog položaja da se razmatra mjesto namještaja, rasvjeta, odabrana je vrsta zavjesa.

Bež stolice i pouf

Kada je soba opremljena ovim preporukama, osoba će se osjećati ugodno i lako će i ugodno raditi.

Dizajn prozora

Prilikom odabira dizajna prozora, fokus mora biti na veličini prostorije, stila, dominantnim bojama. Za interijer se koriste u klasičnom engleskom stilu, tradicionalne zavjese.

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

U modernom interijeru su instalirane rolete, rimske zavjese - oni su sažet. Print koji se primjenjuje na njih poslužit će kao dodatni ukras i postat će izražajni dekorativni element.

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Dizajn radni ured u uredu

Dizajn modernog ureda razlikuje se od kućnog ureda. Ona muče sve u njemu. Preporuča se pružanje uredskog namještaja koji su razvili dizajneri, s takvim izračunom, tako da se osoba ne umori tijekom dana.

Stol za pisanje i fotelje

Glavni u rasporedu ureda je udoban stolica, ispravno dizajniran rasvjeta, radna površina, prilagođena računalnoj tehnici.

Stol i bijela stolica

Interijeri se razlikuju ovisno o statusu zaposlenika. Dakle, uredi vrhunskih menadžera u glavnom gradu, Moskvi, razvili vodeći dizajneri su impresivna estetska atraktivnost i kreativna rješenja.

Kabinet računovođa

Radno mjesto, uredski namještaj mora biti prilagođen za instalaciju uredske opreme: pisač, skener, dokument shredder. Obavezni ormarići i regali za pohranjivanje trenutne dokumentacije. Za opuštanje napravite mali kutak za rekreaciju. Nekoliko boja, minijaturna fontana pomoći će ublažiti napetost. Osim toga, možete instalirati mali stol s automatskim strojem za piva kavu.

Pisani stol i stolice

Glavni ured

Mora postojati bilješke Paphosa, njegov ukras je, neka vrsta ikone korporativnog stila. Ovisno o veličini tvrtke i veličini prostorije, radna površina je postavljena više ili manje masivna, tako da se može nalaziti na trenutnoj dokumentaciji, uredskoj opremi. Osim toga, dovršeno je s konferencijskim tablom za sastanke na kojima se rješavaju aktualna pitanja.

Tablica ovalnih i fotelja

Proizvođači proizvode posebnu liniju namještaja "Kabinet za glavu" u različitim stiliziranim rješenjima, od klasika do high-tech. Standardni setovi uključuju: rad i konferencijski stol, uredski ormarići. Dodatno opremiti malu traku. Stolica za glavu odabrana je koža, elegantna, funkcionalna i praktična. Zanimljiva ploča, slikanje, dekor stavke će izraditi bilješke svježinu, individualnost u unutrašnjosti.

Članak o toj temi: Interijeri s različitim regalima: vrste i njihova uporaba

Ovalni drveni stol i stolica

Dizajn u stilu

Kabinet u privatnoj kući i apartman je češće podređen cjelokupnom stilskom rješenju cijele prostorije. On nosi nijansu osobnosti vlasnika, njegovi hobiji, ovisnosti, ne-standardna rješenja su dopuštena.

Drveni stol, fotelji i sofe

Za razvoj radnog prostora u zasebnoj sobi dizajneri koriste različite stilove.

Engleski stil

Ostvarenje klasika u dizajnu ormara, status je skupa i spektakularna. Engleski stil osmišljen je kako bi pokazao razinu bogatstva i okusa vlasnika prostorije. Masivni drveni namještaj u smeđi gama, sofa s kožnim presvlakama. Pozadine, istrošeni u bež tonovima.

Stol, stalci s knjigama, stolicama

Ručno izrađeni tepisi koriste se kao dekor, slike u masivnim okvirima, skulpturalnim pripravcima. Draga tiskanica i figurice postat će vrijedan ukras stola.

Moderni stil

Danas, minimalizam, high-tech i potkrovlje prevladavaju u dizajnu projekata većine ormara:

  • Ravne linije, asimetrija - dominantna geometrija stilova;
  • Kompozitni materijali, staklo, aluminij - osnovni materijali;
  • Raspon boja - svijetle boje, nijanse sive boje, metalik. Kontrastna kombinacija je dobrodošla;
  • Lakonični oblici su dobro u kombinaciji s apstraktnim slikarstvom, grafikom.
Stol s metalnim nogama, fotelja
Visoko Tech Style ormarić

Ovaj stil se lako uklapa u kompozitna rješenja za radni prostor u privatnoj kući i stanu.

Posebno spektakularne prostorije smještene na tavanskim kućama s velikim prozorima i panoramskim pogledom.

Bijeli kauč i stol
Dizajn kabineta Minimalizam

Kabinet u maloj prostoriji nadopunjen je fotozapirima s perspektivom, što stvara osjećaj proširenog prostora. Zanimljiv ured za uredu u stilu potkrovlja, koristeći cigle teksture, beton, sastavljen od metala. Na Internetu je objavio veliki broj fotografija knjiga i ureda u tako stilskom interpretaciji.

Udoban kauč i stol
Registracija područja za rekreaciju u potkrovlju

Na videu: uredski projekt u stilu potkrovlja.

Umjetnost deco

Kuriato stil, koji kombinira strogost poslovnog dekoracije i razigranosti elemenata dekoracije. To je prikladnije za dom, apartmani. Eklekticizam je dopušten, stilovi miješanja. Tako lakonski namještaj lakih tonova može se kombinirati s pozadinom s tiskanim ispisa, kiparskim pripravcima, slikama u pozlaćenim okvirima.

Prekrasan stol i stolica

Registracija radne površine

Postoje određene tehnike dizajna i preporuke prilikom izrade vlade.

Zavjese

Spremite pravilo koje se koristi za sve interijere. Zavjese prozora trebaju se kombinirati s naglaskom bojom, na primjer, kauč presvlake, stolice. U poslovnom interijeru, ne prihvaća ih dodijeliti, dakle, uglavnom, to je jednostavno platno, bez izraženih dekorata. Zavjese nose praktičnu opterećujuću sjenu od jake sunčeve svjetlosti. U te svrhe, vertikalne ili horizontalne rolete koriste se u modernim uredima.

Desktop i prozor

Pozadina

Pozadina preporučuje da pokupite neutralne tonove, oni služe kao pozadina za namještaj i detalje dekor. Koristite zbirke u kojima se partneri nalaze na teksturi, ali s različitim bojama, dekorima. Oni se koriste za označavanje pojedinačnih zona.

Drveni stol i bijele stolice

Boja zida

Prikladne gama bež boje. Na sjevernoj, zapadnoj strani, gdje je manje sunce bolje izabrati tople tonove, na primjer, breskve. Za moderan kabinet, u stilu minimalizma, dominantne boje su bijele, kave, nijanse sive. Teksture, oponašajući metal, u stilu potkrovlja - stabla, opeka, betona.

Radna stanica na Feng Shui

Istočni filozofski sustav kuće kuće, uzimajući u obzir protok energije, preporučuje uredu ureda, držeći sljedeća pravila:

  • Nije poželjno instalirati stol nasuprot vrata, budući da ova lokacija stimulira pojavu stresa, konfliktnih situacija;
  • Iza radnog mjesta poželjno je spriječiti bilo kakve "barijere", a ispred, naprotiv, postoji mogućnost. U slučaju da se tablica nalazi natrag na prozor, možete koristiti slike (foto pozadina, sliku);
  • Mjesto na tablici simboličkih skulptura, privlačeći sreću, bogatstvo, uspjeh: žaba s novcem, kornjače, piramide. Često postoje malo bonsai stabala.

Članak o temi: stablo i kamen u unutrašnjosti: udobnost i jedinstvo s prirodom

Kabinet na Feng Shui

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Pravilno mjesto unutarnjih stavki

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Pravo i ne ispravne opcije za tablicu

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Distribucija stvari na stolu na sušilo za kosu Shui zone

Namještaj

Namještaj je napravljen od sljedećih elemenata: radna površina s računalom, ormarićima ili regalima. Osim toga - stolice, kauč, mali stol za kavu s naslonjačima, mini bar.

Kožne stolice, stol i kamin

Stol

Glavni dio slušalice namještaja u uredu je stol koji njegov vlasnik radi. Ovisno o stilistici sobe i dizajnerskom rješenju, oni su različiti u obliku, materijal.

Oblik:

  • pravokutan;
  • kutni;
  • polukružni;
  • R ili p duboka.

Optimalna visina tablice je 80 cm, ali prema individualnom redu možete voziti pod ljudskim rastom.

Za klasične interijere koristi se drvo, MDF ploče. U drugim slučajevima, kompozitni materijali se češće koriste. Oni djelomično zamjenjuju teška radijalna stakla, jer je lakše po težini, topliji na dodir.

Drveni stol i naslonjač

Radna stolica

Računalna sjedala su dizajnirana uzimajući u obzir anatomske značajke ljudskog tijela. Glavna stvar je udobnost i praktičnost i ergonomija. Proizvođači nude širok raspon modela: od jednostavnih konciznih modela bez naslona za ruke, do elitnih kožnih modela s masažnim umetcima u naslon za glavu i donjem dijelu leđa. Okvir je izrađen od kompozitnih lakih metala, aluminija, opremljenih rotacijskim mehanizmom. Kao presvlaka, koristite: tkaninu, umjetnu i prirodnu kožu. U leđima većine stolica ugrađenih proljeća, što vam omogućuje da promijenite položaj u odnosu na os.

Kožna stolica s ortopedskim okvirom

Kauč

Rekreacijsko područje s kaučem češće se izrađuje u privatnim kućama, apartmanima s dovoljno kvadrata. Tapecirani namještaj može se odabrati da ne bude postavljen, jer je dizajniran za odmor jedne osobe. To vam omogućuje da eksperimentirate s obrascem, ne samo tradicionalnim pravokutnim modelima, već i polukružnim. Dizajn ormarića diktira geometriju i materijal presvlake.

Mali kauč i naslonjač

Rasvjeta

Kabinet uglavnom koristi kombiniranu rasvjetu.

Uključuje:

  • luster, stropne točke;
  • rasvjeta radnog područja tablice;
  • Zona osvjetljenja, na primjer, podne svjetiljke za rekreacijsko područje.

Prirodno dnevno svjetlo je također važno za ljudski pogled koji radi u uredu.

Lusteri

Raspon proizvoda ovog dobara omogućuje vam da odaberete luster u bilo kojem interijeru. Klasična - tradicionalna vozila od drva, stakla, kristala, bronca. U modernim varijacijama koriste gume ugrađene u stropne duge svjetiljke.

Preko stola

Svjetlo treba biti usmjereno. Tradicionalna opcija - Stolna svjetiljka.

Drveni stol i svjetiljka

Sve više, LED pozadinsko osvjetljenje se sada koriste, daju prilično svijetli sjaj i konzumiraju malo struje. Oni su posebno prikladni za mala radna područja s ugrađenom stolom i pukotina iznad njega.

Kompaktni stol i police
Primjer mjesta ugrađenih svjetiljki iznad tablice

Kabinet je osobni prostor osobe koju stavlja "pod njega". Vijeće se manifestira individualnost osobe. Ovo mjesto mora biti udobno i funkcionalno za rad.

Mini-ured s prozorila, balkon se može lako opremiti vlastitim rukama.

"Wenge"

Dizajneri često koriste kontrastnu otopinu boja u osvjetljenju. Dakle, popularni među profesionalcima su lusteri u boji "Wenge". Lakonična kombinacija boje crne kave i svjetla hrasta organski će se uklopiti u bilo koji interijer.

Stropni luster

Početna Kabinet Home Cabinet ideje (2 videa)

Dizajn ideje za kabinet (31 fotografije)

Bijeli kauč i stol

Pisani stol i stolice

Tablica i pozadine za fotografije na zidu

Stol i ugrađeni kauč

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Udoban kauč i stolna računala

Drveni stol i naslonjač

Bonsai drvo

Prekrasan stol i stolica

Udoban kauč i stol

Desktop i prozor

Bijeli kauč i stol

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Svjetlo naoružanja i desktop

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Ovalni drveni stol i stolica

Registracija radnog ureda: U apartmanu, kuću, ured

Čitaj više