Kuper svlačionica: vrste, značajke izbora i dizajnerskih projekata

Anonim

U većini slučajeva, kutni prostor u spavaćoj sobi ili dnevnoj sobi ostaje slobodan. No, iskusni dizajneri razvili su univerzalnu shemu za stavljanje stvari u male sobe. Dakle, nazvan kutni svlačionica ne uzima mnogo prostora i daje osjećaj udobnosti i slobode u spavaćoj sobi.

Širok izbor ovog sustava organizacije prostora stavlja u zastoju kupaca. Zato je toliko važno prije kupnje svlačionice da istražite vrste svoje planiranje i značajke. U ovom članku, mi ćemo pogledati glavne prednosti i nijanse korištenja kutnih svlačionica u stambenim prostorijama.

Svlačionica

Je li vrijedno odabrati kutnu garderobu: za i protiv

Svojom strukturom, kutni svlačionica je pune svlačionice s potrebnim skupom sustava za pohranu i funkcionalnih svojstava. Glavni zadatak ove vrste organizacije štedi prostor u stambenim prostorijama. Dakle, moguće je razlikovati glavnu prednost kutne garderobe - racionalnu raspodjelu prostora i nedostatak potrebe za korištenjem dodatnih namještaja.

Kada se projekt podigne, sljedeći program se uzima kao projekt: Unutarnja površina garderobe je dva kutna zida (koristi se svi slobodni okomito prostorno prostorno mjesto), fasada je stvorena odvojeno.

Svlačionica

Najteže u dizajnu je kutni trokutasti svlačionica - u ovom slučaju, središte trokuta djeluje kao mjesto skladištenja odjeće, posteljine, cipela i drugih osobnih stvari. To zauzvrat uključuje stvaranje zatvorenog sustava, jer dizajn može zauzeti sve slobodne kutni prostor (zatvaranje praznine pored vrata).

Takav dizajnerski pristup koristi se za oslobađanje sobe iz stranih unutarnjih stavki za vizualnu ekspanziju prostora. Rezultat će biti posebno vidljiv ako govorimo o otvorenom sustavu za pohranu.

Kutna ormar otvorena vrsta

Iako izgradnja takvog dizajna i ne uzrokuje posebne poteškoće, troškovi popravka je znatno veći od kupnje klasičnog sustava za preradanje (ormar, prsa, prsa ili šipke za vješanje vanjskog odjeća i svakodnevne stavke ormara).

U prisutnosti početnog znanja u izgradnji, kutna svlačionica može se graditi vlastitim rukama na svim vrstama crteža i shema. Međutim, u ovom slučaju, vrijedi se pamtiti da kvaliteta i pouzdanost rezultata mogu biti znatno lošiji. Također, mnogo ovisi o odabranim materijalima i mogućim sadržajima.

Još jedan nedvojbeni nedostatak takvog garderobe je da se tijekom instalacijskog rada može oštetiti površinu zidova (tragovi od titaka, namještene pozadine ili boje). Ovaj problem je vrlo ozbiljan ako planirate premjestiti svlačionici u budućnosti u drugi dio sobe. Stanica stanice Mnogi razmotriti prednost sustava, ali to nije uvijek slučaj.

U velikim sobama postoji potreba za raznolikošću - to jest promjena vanjskih atributa. Moguće je radikalno promijeniti prostor stana, pomičući svlačionica u neobično mjesto.

Kutna soba ormar

Glavna pravila uređaja sobe za garderobu

Da biste stvorili takvu garderobu, nema potrebe za ističenjem dodatnog područja, dovoljno male slobodne zaplete u hodniku, spavaćoj sobi ili djeci. Ako postoje prostrane sobe, možete ponovno stvoriti sobu za garderobu s kompetentnim planiranim sustavom za pohranu.

Iskusni dizajneri preporučuju se pridržavati određenih pravila prilikom postavljanja svlačionice kako bi kabinet i drugi elementi ne krše cjelokupno jedinstvo unutrašnjosti prostorije. Ovdje su samo neka od ovih pravila:

  • Za male kutne svlačionice posebno je važno istaknuti dovoljnu količinu prostora za odijevanje. Ova vrsta dizajna izvana predstavlja odvojenu sobu vrlo skromno područje s ravnomjerno razmaknutim ormarićima (bolje ako će se koristiti otvoreni sustav organizacije).
  • Nemoguće je zamisliti skrivenu garderobu bez snažne rasvjete, ali mnogi zaboravljaju ovim važnim kriterijima. Izvrstan dodatak će biti smještaj u ugrađenoj sobi za garderobu velikog broja zrcala i svjetlosnih svjetiljki.
  • U slučaju minimalne količine slobodnog područja, svi elementi slušalice namještaja treba premjestiti u slobodan kut ili na drugo mjesto na koje se može lako doći.
  • Kada planirate svlačionica, potrebno je razmotriti kako će se police za spremanje cipele biti smještene u budućnosti, mjesto za vanjsku odjeću i dodatne ladice u kojima će biti casual pribor.
  • Organizirati kutnu svlačionicu. Trebat će vam velika količina vremena i financija. Međutim, takvo rješenje će drastično promijeniti dizajn vaše spavaće sobe ili dnevnog boravka (vrlo učinkovito zatvoreni sustav gleda u studio apartmana).

Članak o toj temi: Uređaj za garderobu u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Soba garderobe u kutu

Ako imate prostraniju sobu (preko pet četvornih metara), možete implementirati izvorni projekt dizajna. Dodajte udobne dimove, ogledala na nogama i toaletni stol će biti vrlo prikladan.

Zapamtite da je glavni zadatak takvih rješenja kompetentan i jednostavan za korištenje uređaja odjeljka i obuće.

Raspored kutne svlačionice

Projekti dizajna garderobe

Najčešći dizajn kutne garderobe je mjesto nekoliko metalnih podupirača, regala i ladica oko perimetra sobe. Tijekom vremena, takav sustav organiziranja slobodnog prostora počeo je nazvati potkrovlje. Za smještaj velikog broja stavki garderobe između regala, nalaze se police, posebne ploče i šipke.

Kutna garderoba u stilu potkrovlja

Jednostavnost vezivanja i prisutnost različitih nositelja omogućuje promjenu visine, ovisno o osobnim preferencijama vlasnika. Fotografija u nastavku prikazuje primjer mjesta u stilu potkrovlja. Trošak ovog dizajna je relativno nizak.

Imajte na umu da kada koristite visokokvalitetne pouzdane elemente, instalirajte dijelove i sama dizajn može biti na bilo kojoj vrsti zidova (čak i na dizajnu gipsane ploče).

Otvorena kutna svlačionica

Bok-zujači se koriste za dizajniranje prostrane sobe za promjenu odjeće. Šipke su pričvršćene na platno s vješalicama, police i komodama. Međutim, kako bi se stvorio takav sustav, potrebni su vrlo jaki zidovi, jer će se snažan mehanički učinak stalno usmjeriti.

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Kao osnova dizajna, stalci i posebne pričvršćenja na poleđini zida stoje. Ovo je izvrsna opcija za velike spavaće sobe, jer s njom možete izvorno zonate prostor.

Ako namjeravate vratiti primjer prikazane u fotografskom primjeru, zapamtite da bi trebalo biti razmak od najmanje 3 cm između zida i panela (potrebno je uzeti u obzir visinu podne dijelove na strop) ,

Garderoba Boazer

Namještaj ormarića može biti izvrstan nadopuna unutarnje dizajn svlačionice. Izvana, takav sustav nalikuje velikom ormariću bez vrata. Središnji prostor će se police i zidove između njih. Nedostatak takvih dizajna je stvaranje skupog okvira.

Kutak kaputina

Za male sobe, kutna garderoba je pogodan, koji s pravilnim položajem i punjenjem može postati idealna zamjena ormara.

Važno! Prilikom odabira namještaja kabineta, posebnu pozornost posvetite kvaliteti materijala i njegovih operativnih obilježja, provjerite robu za vanjsku oštećenja i udubljenja.

Kut garderoba

Bez obzira na projekt dizajna koji odaberete, visokokvalitetni ventilacijski sustav mora biti prisutan u svlačionici, kao i svijetlo osvjetljenje. Inače, vlažnost zraka će se povećati u stanu, bit će neugodan miris, a da se plijesni ili gljivice mogu početi razvijati gore.

Kut garderoba

Na videozapisu: Dizajn i veličina garderobe.

Vrste garderobe

Većina kupaca, dolazi u građevinsku tvrtku, mislim da je kutna garderoba ima samo jedan konstruktivan izgled. Međutim, to nije tako. Ovaj sustav je podijeljen na nekoliko vrsta, od kojih svaki zaslužuje blisku pozornost. Kao i bilo koji dizajn, predložene sheme pohrane imaju obje prednosti i nedostatke korištenja.

Članak o toj temi: Što je garderoba odabrati: vrste i strukturne značajke

Trapezoidan

No, fotografija u nastavku prikazuje primjer trapezoidnog sustava za pohranu cipela, gornjeg i povremenog trošenja, kao i pribora i elemenata dekor. Oblik trapezija omogućuje optimalno raspoređivanje prostora spavaće sobe i čine ga omjeri su racionalniji. Konstrukcija takvog dizajna uključuje stvaranje dodatnog zida zbog jednog od kutnih zidova i naknadnog vezanja prijenosa s vratima.

Trapezoidalna kutna svlačionica

Važno je da je kut nagiba nježan - to će omogućiti da stavite uvlačive police, ladice i police u istom redoslijedu. Vrlo je problematično izgraditi takvu svlačionici s vlastitim rukama, tako da preporučujemo da potražite pomoć od stručnjaka i ne uštedite na kvalitetu materijala.

Gospodin

Značajka takvog oblika garderoba je da se postavi duž dva zida prostorije. Zbog dobrog kapaciteta i jednostavnosti rada, ovaj model je posebno popularan među ruskim stanovnicima. Što se tiče unutarnjeg dizajna prostora, tu je ujednačen raspored polica, šipki s vješalicama i drugim elementima. Dakle, soba može smjestiti različite sustave za pohranu.

M-u obliku svlačionice

Vrata često odabiru bilo ljuljačke ili kupe - posljednja opcija je prikladnija i zauzima minimalno mjesto. Iako ovaj sustav ima mnoge prednosti, uzrok odbijanja takve dizajnerske ideje je nedostatak dovoljnog slobodnog prostora za uklapanje stvari.

M-u obliku svlačionice

Petobojan

Dizajn dizajna s pet obojana u pet obojana relativno jednostavan u izvršenju, ako želite, možete samostalno napraviti shemu takvog planiranja. U nastavku je na slici prikazana klasična verzija ove vrste dizajna. Kao što se može vidjeti, ima prilično velike dimenzije, jer na račun značajki obrasca donekle pomiče naprijed. Tako je unutar sobe dovoljno prostora i za postavljanje stvari i za moćnu zonu. I sami prostori stječu izvorni izgled i logičku potpunost.

Pet obojenih kutnih svlačionica

Zapamtite da je takav sustav prikladan samo za prostrane spavaće sobe u seoskim kućama ili vikendicama. U slučaju dvosobnog stana, izgledat će neprikladno i samo dodatno smanjuje razinu udobnosti.

Svlačionica

Trokutast

Ormar trokutasta konfiguracija savršeno se uklapa u unutrašnjost malu spavaću sobu, dnevni boravak ili hodnik. Ima kompaktan izgled, ne spojio sobu i doprinosi optimalnoj uštedi slobodnog prostora. Također želimo napomenuti da je to najneobičniji oblik garderobe, koji je preko noći transformirao stambeni prostor.

Trokutasto kutni svlačionica

Funkcionalna svojstva takvog dizajna nalaze se na visokoj razini, a vanjske karakteristike zaslužuju pohvalu. Instalacija ovog dizajna se provodi na sljedeći način: Kut prostorije je odvojen od ostatka prostorije s uobičajenim, unutar kojeg su postavljeni svi potrebni sustavi za pohranu (regali, ladice, šipke i rešetke).

Značajka trokutaste sheme je dijagonalni položaj vrata, koji vizualno povećava područje.

Kutak trokutaste svlačionice

Krug

Okrugli (ili polukružne) garderobe koristi se za maksimiziranje prostora štednje, zbog čega se obično koristi u malim sobama. Međutim, njegov nedvojbeni nedostatak je složenost instalacije i dizajna. Kao praksa pokazuje, trošak vrata, panela i obližnjih particija značajno su viši od standardnih parametara.

Polukružna kutna svlačionica

U dnevnom boravku najreprezentativnija će gledati polukružni ormar s kliznim vratima na vodilicama valjaka. Uspješno se uklapa u bilo koju unutrašnjost, a kako bi se kombiniralo s bojama prostorije, moguće je odabrati konzultant građevinske materijale. Sobe s bočnim stranama od 2 m su dovoljno dovoljno za praktičnu uporabu.

Polukružna garderoba

U unutrašnjosti spavanja savršeno odgovara polukružnom dizajnu s kliznim staklom ili drvenim vratima na valjcima. Glavna stvar je odabrati odgovarajuće nijanse garderobe, koje bi se skladno u kombinaciji s zajedničkim stilom.

Polukružna kutna svlačionica

Svlačionica po vrsti

Danas, tržište predstavlja širok raspon raznih ormara, razlikujući se od drugih s oblicima, dimenzijama, funkcionalnim i konstruktivnim značajkama. Glavna razlika je specifičnosti planiranja, korištenja kuta unutarnjeg i sadržaja sustava.

Članak o temi: Vrste sustava za skladištenje garderoba i opcije za njihovu opremu | +62 fotografije

U skladu s ovim parametrima razlikuju se sljedeće vrste garderobe:

  • Okvir garderobe je posebna vrsta konstrukcije, čiji je baza metalik okvir, u kombinaciji sa zidovima kuće. Glavna prednost sličnih struktura može se nazvati niskim troškovima, postignuti zbog korištenja male količine materijala. Također treba napomenuti da za takve svlačionice u spavaćim sobama karakterizira otvoreni sustav za pohranu.

Karanfil

  • Padlings svlačionice - relativno jeftin dizajn s glomaznim sustavom odjeljaka, ladica i drugih elemenata. Sjajno je za dnevnu sobu ili spavaću sobu u popularnom stilu high-tech. I širok raspon funkcionalnih objekata, kao što su police, police, komode, ormari, čine ga uistinu neophodnim u bilo kojem unutrašnjosti.

Kutna ploča svlačionica

  • Mesh garderobe - koristi se kao stilizirani dodatak s potkrovljem ili high-tech. Prema dizajnu, sustav za skladištenje mreže podsjeća na okvir, međutim, s nekim razlikama. Dakle, umjesto drvenih i metalnih polica, u ovom slučaju, koriste se specifične mreže i druge površine. Ova značajka čini garderobom više prostrani, jednostavnijim i prikladnijim u radu. Ako želite, možete nadopuniti dizajn s staklenim vratima i kombiniranim sustavom rasvjete.

Kutak mesh garderobe

Iz bilo kojeg materijala, ovaj sustav za pohranu je izveden, to je glomazan i težak dizajn. Međutim, nesumnjiv plus bilo kojeg vlade je visoka čvrstoća i pouzdanost, kao i mobilnost (možete premjestiti namještaj na vlastitu i promijeniti interijeru prema potrebi).

Dizajneri se slažu da ne postoji samo ispravna verzija organizacije kutne garderobe u stambenim prostorima. Možete odabrati bilo koji oblik, veličinu, zaustaviti izbor na projektu koji želite ili ponovno stvoriti vlastitu ideju.

Garderoba u veličini

U uvjetima smještaja u stambenim zgradama, mnogi su suočeni s problemom pravilnog planiranja unutarnjeg prostora. Dimenzije garderobe u dnevnom boravku, hodnik ili spavaćoj sobi igraju važnu.

Zatvoreni ormar u kutu

Također je vrijedno zamijeniti da se kutna garderoba može napraviti vlastitim rukama u zasebnoj sobi (pretvaranje nepotrebne ostave, ureda ili dijela hodnika). Ovisno o mjerilu konstrukcije, izolirane su dvije vrste: otvorena (odvojena soba se ne koristi) i zatvorena (betonska soba).

Otvorena kutna svlačionica

Prije nego što počnete planirati svlačionica, morate odlučiti o stvarnoj konfiguraciji sobe. Ovaj parametar izravno utječe na unutarnji sadržaj odjeljaka. Od brzog i praktičnog raspodjele stavki garderobe u odjeljku ovisi o praktičnosti odabrane slike.

Mini kutna garderoba

Najmanja veličina garderobe mora biti od 1,1 do 1,5 četvornih metara. metar. Ovi pokazatelji karakteristični su za kutne i pravokutne konfiguracije. Međutim, funkcionalne značajke ovih modela su različite - kutni ima veći spremnik za mjesto potrebnih dijelova, pravokutnik čini unutrašnjost više neobičnim i savršeno razdvaja prostor na zoni.

U zaključku, želio bih primijetiti da je soba ormara u kutu optimalan način za organiziranje slobodnog prostora u stambenim prostorijama. Ova opcija je prikladna za velike i male sobe, uklopit će se u bilo koji interijer. Jedina stvar koja bi se trebala razmotriti pri odabiru modela dizajna je ispunjavanje i izgled (tj. Značajke unutarnjeg dizajna).

Garderoba u kutu paimovih ruku - pregled (2 video)

Mogućnosti za dizajn sustava garderobe u kutu (60 fotografija)

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Očaravanje garderobe u spavaćoj sobi: zanimljive ideje za različite uvjete | +84 fotografija

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Vrste sustava skladištenja garderoba i opcije za njihovu opremu | +62 fotografije

Čarolija svlačionice u hodniku: jednostavne opcije i originalna rješenja

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Značajke i prednosti kutne svlačionice [Glavni tipovi]

Čitaj više